Civic sedan myser inn i middelklassen

Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)

Den nye Honda Civic sedan (2017) skinner på den første turen med god plass for alle passasjerer.

© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)

Stammen med enorme 519 liter lastevolum bringer dørs til myse cheekily middelklassen.

© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)

Under panseret ligger en firesylindret turbo, som faktisk bare har 1,5 liter, men dette kommer til 182 hk og dermed forpliktet seg til saken.

© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)

240 Newtonmeter er tilstrekkelig for en sprint fra null til 100 på 8,1 sekunder, og at bilen i 210 km / t allerede kjører ut av damp, vil forstyrre de mer rasjonelle kunder i Honda mindre.

© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)

Sedan har faktisk ikke animert, men fortsatt en digital cockpit, en stor berøringsskjerm navigasjon og selv grunnleggende utstyr flere assistenter, som har noen import modeller i mellomstore avgift.

© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)

Fordi det er ikke annet enn de fem-dørs modell med 129 hk tresylindret sedan og utstyret er så omfattende, prisene later ingen tidligere på 25,520 euro.

© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)© Honda

På vår første tur beviser den nye Honda Civic sedan (2017) klart middelklasse kvaliteter. For rivaler for "real" Mittelklässler er japansk sedan, men bare når det gjelder pris.

Så langt har Honda Civic rettet hovedsakelig på VW Golf og de andre kompaktkameraer. Men hvis den japanske forsynings senere femdørs nå den nye Civic sedan (2017), så fokuset skifter litt. Fordi med 4,65 meter i lengde, god plass for alle passasjerer og en koffert av store 519 liter, har salongen for lengst vokst ut av golfbanen og byttet frekt til middelklassen. Dette er ingen tilfeldighet. Fremfor alt, selvfølgelig, på grunn av den nye Civic er en globalt prosjekt, selges også over Atlanteren og amerikanerne har endelig ut som en størrelse større. Men veksten passer også europeerne god på det der. Tross alt, de har satt Accord to år siden, og derfor ikke gi noen annen sedan mer over Civic. Siden den nye Honda Civic sedan (2017) justerer grensesnitt til middelklassen godt inn i programmet.

Fakta om Honda Civic i videoen:

Først kort test av den nye Civic sedan (2017)

Spesielt siden den nye Honda Civic sedan (2017) kan rettferdig hoppe i klassen drive godt. Under panseret, endelig sette en firesylindret turbo, som faktisk bare har 1,5 liter, men dette kommer til 182 hk og dermed forpliktet seg til saken. 240 Newtonmeter er tilstrekkelig for en sprint fra null til 100 på 8,1 sekunder, og at bilen i 210 km / t allerede kjører ut av damp, vil forstyrre de mer rasjonelle kunder i Honda mindre. Av den grunn, ikke på grunn av "downgesizte" Motor i absolutt vibrasjoner, spiller pent på motorveien, men i forgrunnen og er alt annet enn et roligere alternativ. Selv med utstyret, har japanerne med den nye Honda Civic sedan (2017) gjorde en så sprang at de er foran Passat & Co trenger ikke å skjule. Selv om det ikke har animert, men fortsatt en digital cockpit, en stor berøringsskjerm navigasjon og selv grunnleggende utstyr flere assistenter, som har noen import modeller i mellomstore avgift. Ikke for ingenting sporer hjelp med servostyringen samt standard som automatisk avstandsregulering og prediktiv nødbremsen.

Med denne prisen, slår Civic Limo

Bare ved å stille det kroker litt. Selv om alt er ganske ryddig gjort, rører posh og du snuble på hvert hjørne en praktisk oppbevarings opp til multi-funksjonelle midtkonsollen, mangler den mørke plast landskapet finesse, glitter og glamour, som i middelklassen nå enda korean tilbudet. Fordi da du innser likevel at den nye Honda Civic sedan (2017) har vært en kompakt på hjertet, som gikk bare litt ut av lim. Dette gjelder også for prisene, som er plassert som hele bilen mellom klassegrensene. Fordi det er ikke annet enn de fem-dørs modell med 129 hk tresylindret sedan og fasilitetene er så omfattende at gå galt bare på 25,520 euro. For en kompakt sedan som konkurrerer i praksis med biler som Toyota Corolla eller Mazda 3, som er en stolt kunngjøring. Men for en sedan som kan konkurrere i alle fall på papiret, med en Passat eller en trekant, som er nesten et røverkjøp. Spesielt når det fire dører er nominelt fortsatt ca 2000 euro billigere enn selv den samme kraft, men som bedre utstyrt Kombi. 

Nye Civic sedan har som mål å øke salget

Selvfølgelig, de vet også når Honda til det til tross for de gode steder på tilbudet, omfattende basisutstyr og den virtuelle pris fordel den med den nye Civic sedan (2017) egentlig ikke med Passat & kan spille co. Og absolutt ikke fordi de japanske ikke spille en rolle i det viktige i denne klassen flåten markedet. Men det betyr ikke endre sine forventninger. Etter at de har blitt solgt et par hundre limousiner, de ønsker å øke andelen til 20 prosent nå, og ta over tusen fire-dørs et år på veien.