top Skoda Kodiaq som benzin

TSI Skoda Kodiaq TSI Skoda Kodiaq

Fremragende indtryk i individuelle test: en masse plads og komfort, godt håndværk, nem betjening og lavt brændstof regningen trods en livlig motor.

© Frank Ratering TSI Skoda Kodiaq TSI Skoda Kodiaq

Den store bagklap fungerer elektrisk til 400 euro.

© Frank Ratering TSI Skoda Kodiaq TSI Skoda Kodiaq

Høj kvalitet, funktionel cockpittet på toppen udstyr stil med valgfri navigationssystem.

© Frank Ratering TSI Skoda Kodiaq TSI Skoda Kodiaq

De store og komfortable sæder er læder sport og koster 1.680 euro.

© Frank Ratering TSI Skoda Kodiaq TSI Skoda Kodiaq

Bagsiden af ​​bagsædebænken kan være fra Ko? Fferraum fra fold ved løftestang hejseværk.

© Frank Ratering

Det kan ikke altid være en diesel - i vores test af den nye Skoda Kodiaq med de to-liters turbo benzinmotor er på vej.

Ingen spørgsmål: Den nye Skoda Kodiaq en af ​​de større SUV. Med 4,70 meter i længden, han har Skoda Yeti til 47, den nuværende VW Tiguan af 20 centimeter. Og selv den nye Audi Q5 er tre centimeter kortere. Selvom den tjekkiske, der er ligesom Tiguan og den kommende Tiguan AllSpace på den såkaldte modulære tværgående matrix af VW-koncernen, ingen kraft Grumpy - men med en god 1,7 tons, tæller det ikke for fluevægt klassen. Da tysk bil købere gøre deres kors næsten refleksivt i et højt drejningsmoment dieselmotor. Selv om det er på tjekkisk med et af mindst 150 hk stærk turbo-diesel (fra 31,040 euro) meget god måde. Men den moderne turbo benzinmotor med mindst 125 hk (fra 25,490 euro) er værd at prøve, især hvis du ikke tælle i rækken af ​​høj kilometertal drivere. Særligt godt denne test lykkes benzin-top model med 180 hk, firehjulstræk og syv-trins DSG dobbelt kobling transmission.

Den Skoda Kodiaq i videoen:

Test: Skoda Kodiaq end benzin

Selv om Skoda Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 koster fra 34,490 euro og er ikke et godt køb, men midt udstyr ambition derefter inkluderet i prisen bringe meget med medfødt: herunder dual-zone automatisk klimaanlæg, fartpilot og parkeringshjælp bag. Dette omfatter så nødvendigvis heller DCC adaptive undervogn (940 euro), herunder kørsel profil udvælgelse, som ikke kun er spjældene, men også speederen karakteristika, styretøj og DSG justere førerens behov for mobilitet. På de tyske motorveje i normal moderat brolagt tilstand for at få den komfort tilstanden klare bedst. At invitere komfortable sæder med god sidestøtte en for ansatte i forreste række og en fantastisk benplads til afslappet rejse. Den frodige stammen af ​​fem-sæders (tredje, men trange række 750 euro) opsummerer pladskrævende bagage, og fremragende bremseegenskaber værdier forædle Skoda også for meget sikker familie bil. Og motoren? De fire-cylindrede er let at dreje og dyrket, som blander godt ind i dobbelt kobling transmission. Den 200-km / t mærket nås efter nogle opstart. Her turbo benzin forbliver behageligt rolige.

Test forbrug af Kodiaq 100 kilometer

Forhandlingerne test forbrug til 8,9 liter pr 100 km i forbindelse - efter Skoda Kodiaq er helt pund fyr, der står op fast mod vinden. At det går godt med endnu mindre brændstof, er det mindste forbrug uden fuld gas procentdel: 7,0 liter. Således har benzinmotor bevist i hvert fald, at det er en anbefalet alternativ til diesel.

SpecifikationerSkoda Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4
motor4.4, Turbo
kapacitet1984 cc
magt180 hk
maksimalt drejningsmoment320 Nm
transmission7-trins, dobbelt kobling
drevFire hjul drev, permanent
tara1745 kg
L / B / H i mm4697/1882/1676
bagagerum650-2065 l
0-100 km / t8.1 s
tophastighed207 km / t
Bremselængde 100 km / t34,7 m / 33,2 m (varm / kold)
forbrug test8,9 l / 100 km
startprisen25,490 €
Test bil pris34,490 €

Vores test Konklusion

Allerede den første sammenligning test med turbodiesel Skoda Kodiaq kunne beslutte mod kendte modstandere af sine egne. Den 180-hestekræfter benzinmotor bekræftet nu i enkelt anmeldelse glimrende indtryk: en masse plads og komfort, godt håndværk, nem betjening og en livlig motor, der også beskytter med lavt brændstof regninger budget. Den 2,0 TSI er værd en anbefaling. Bedømmelse: 1.5