Gennem tid og rum

Gennem tid og rum Gennem tid og rumGennem tid og rum Gennem tid og rumGennem tid og rum Gennem tid og rumGennem tid og rum Gennem tid og rumGennem tid og rum Gennem tid og rumGennem tid og rum Gennem tid og rumGennem tid og rum Gennem tid og rum

100 000 km Renault Grand Espace måtte sætte sine evner på prøve. Først i slutningen af ​​afstanden der var problemer med den rummelige franske

nøgle data
PS kW177 hk (130 kW)
drevForhjulstræk, fem-trins automatgear
0-100 km / t12 sekunder
tophastighed205 km / t
pris41,200.00 €

For et par år, Renault har sloganet "Createur d`automobiles" op årsagen. Innovative ideer i den franske har en meget længere tradition. Så de præsenteret en billig bil med praktisk bagklap og masser af plads i den mindste plads i 1961 med R4. Fire år senere kom den avancerede Hatchback R 16, sad med sine raffinerede folde bagsæde nye accenter.

Modet den franske var flere frugter midten af ​​80'erne, da en revolutionerende ny model for skabte sensation: Espace. Med sin enestående design koncept og en hidtil ukendt variation, den europæiske bedstefaderen til alle Vans blev hurtigt en bestseller i Europa. Og læserne af Auto Zeitung han var også altid på en præmie: Du stemte fortrop rum fly i at vælge Auto Trophy 2005 allerede ottende gang til den bedste Van i import klassen.

Med en basispris på 41.200 euro af gletscheren blå Grand Espace 3.0 stod dCi i trim Privilege til begyndelsen af ​​testperioden i oktober 2003 i prislisten. I dag, den lange version koster 43.600 euro, men snarere ejer en bedre standard på dels billigere eller prissat lige resterende ekstramateriale. Mange af dem allerede havde vores test køretøj, såsom metallisk maling, parkeringshjælp bag, nøglefri adgang systemet Håndfri indtastning & Drive (nu standard), opvarmede forsæder, to ekstra bagsæder og en sikkerhed partition netto. Vi valgte også Cabasse audiosystem med seks-disc CD-skifter i instrumentbrættet og den store navigationssystem Carminat 8000:e

Hurtigt fordelene ved fransk havde spredt i newsroom, og sjældent den syv-sæders forblev i depotet. Renault har været værdsat ikke kun for sin fremragende plads tilbud, men også på grund af hans for den type køretøj fremragende kørekomfort og kraftfuld, 177-hk V6 turbodiesel.

Det gennemsnitlige forbrug var i hele testperioden var 11,8 liter diesel, blev Grand Espace ikke bevæger sig langsomt i hverdagen Terminhatz. I betragtning af den høje vægt på kun 1,9 tons en ganske acceptabelt forbrug. For afslappet kørestil og værdier omkring ni liter kan realiseres uden anstrengelse. Imidlertid motoren kun opfylder Euro 3 emission standard, og en diesel-partikelfilter var indtil slutningen af ​​testen som en eftermontering ikke tilgængelig. Men Renault lover forbedring. Sammen med den ansigtsløftning, som er under behandling for Espace i april i år, DCI emissionerne til 3,0 sænkes.

Ikke helt fri for kritik er standarden, meget blid aktiv fem-trins automatgear. Selvom skifte finder sted glat, men maskinen forbliver afsluttet overhaling for længe i kickdown-funktion, så motoren i nogen tid efter, at hyle gnaven. Et træk, at enhver mere end passer det overordnede behageligt rolige touring bil som de hyletoner, der lejlighedsvis blev hørt i vores test køretøj fra 180 km / t fra ventilationsåbningerne.

Med hensyn til pålideligheden af ​​Grand Espace igen ikke skuffe. På Mileage 42.087 som en del af en konventionel inspektion, blev styringen af ​​klimaanlægget omprogrammeres forholdsregel på grund af de røgspjæld har flygte eller overleve en brandfare selv. Hverken den ene eller den anden fandt sted i praksis.

fortjener ros generøst glaseret Renault for sin fremragende udsyn og hans overdådige rumfornemmelse. Den futuristiske foret cockpit fungerer som en helhed og giver masser af lagerplads stor værdi. Det er her, den konkurrence, bør tage et eksempel.

I konventionelle instrumenter frafaldes Espace. I stedet et digitalt display giver information direkte under den store forrude på hastighed, hastighed, radiofunktioner og indbyggede computer. Men synspunkter de små og fjerne display prompter - med undtagelse af korrekt størrelse speedometer - en masse opmærksomhed fra piloten. Og afhængigt af sollys mode eller med kørelys læsbarhed tilbøjelig selv til nul. Som en pålidelig bevist i vores test, den ekstra-bestilt adgangssystem handless indtastning & Drive, som giver nøglefri adgang via et PC-kort, og automatisk dæktryk overvågningssystem, som er i Privilege versionen som standard om bord.

Generelt udstyrsniveau tilfreds med rigelig komfort. Så omfatte Bi-Xenon forlygter, automatisk klimakontrol og regn og lyssensor til fabrikken levering. Skuffende var den ekstra afgift, Cabasse lydsystem, der irriterede med sin lyd og kvaliteten modtagelse er ikke kun ørerne af de redaktionelle musikelskere. Dette er faktisk forbløffende, fordi den fornemme franske audio specialist nyder med sin høje kvalitet high-end højttalersystemer en meget god omdømme.

prædikatet "lidt at anbefale" fortjener den valgfri navigationssystem Carminat 8000 for den tid stolt 1.850 euro. Den store farveskærm er placeret bag en klap og er for dybt, kan kun opnås kontrolpanelet på midterkonsollen med stærk foroverbøjet overkrop. Hertil kommer, at computeren i vores Espace behov meget længe for ruteberegning og steg i løbet af rutevejledningen selv ofte. "urimeligt", Adskillige test kolleger bemærkede i logbogen. Igen, de franske ønsker at tilbyde som en del af modellen opdateringen hurtigere og mere brugervenlige systemer.

Som glædeligt resistente over for møblerne bevist. Sædet polstring med Alcantara stof viste lidt slid at teste ende. Den eneste undtagelse: plastik ryg paneler. Støvlen problem med den konventionelle syv-sæde Espace-krop-variant kender ikke den lange version og tilbyder fuld siddeplads stadig nok plads til supermarked shopping en familie. For mere plads, kan sæderne monteres takket være en sindrig sæde-skinnesystem i mange udformninger. Udvidelsen af ​​de faste handler individuelle sæder med integrerede sikkerhedsseler gøres med et par enkle trin. Kun den tunge vægt og pladskrævende størrelse gør ved opbevaring i garagen for sveder. Desuden har Vario-sædeskinnes systemet ikke viser vækst, udholdenhedsprøven, såsom brækkede plastdele og frame paneler bevist.

Stor sorg fremstillet den hidtil uanselige Grand Espace efter næsten tre fjerdedele af den afviklede testafstand. Den turbo diesel rußte fra 71,518 kilometer energisk fra udstødningen, samtidig øget olieforbrug. Selv flere besøg på værkstedet og en nyligt programmeret software bragt kun kortvarig lindring. Kun udskiftning af udstødningsgasturbolader, anstændighed ved km 94.900, var effektiv. Slidte bøsninger var årsagen.

Konklusion

Fordelene ved den avantgarde stylet franske omfatter de komfortable forår-dæmper indstillinger, den rummelige rum og især den høje grad af variabilitet. Der er små ting, der overskygger den positive saldo i sig selv, for eksempel, er ikke overbevisende i nogle steder på lang sigt kvaliteten af ​​materialer, emfangsschwache cd-radio og bruger-uvenlige og forældede navigationssystem. I det mindste vil erstatte Renault på den kommende ansigtsløftning.

Pålidelig og besværet med Renault kørte næsten til enden. har ikke fastslået, at turboladeren rigor af udholdenhed test til enden, men den mere skuffet og belastet budgettet. Potentielle problemer kan Espace fans i temmelig lang tid ser frem til den måde mere afslappet, fordi siden midten af ​​sidste år, har den franske producent udvidet den nye bil garanti for Espace tre år.

Specifikationer
motor 
cylinderV6
kapacitet2958
magt
kW / hk
1 / min

130/177
4400 U / min
Maks. Drejningsmoment. (Nm)
ved 1 / min
350
1800 omdr / min
sendeeffekt 
transmission5 hastighed automatisk
drevforhjulstræk
undervogn 
bremserv: ventileret. skiver
h: skiver
dækv: 225/55 R17
h: 225/55 R17
aflæsninger
Vægt (kg) 
Egenvægt (fabrik)1885
Acceleration / mellemliggende sprint 
0-100 km / t (s)12
Tophastighed (km / t)205
forbrug 
forbrug testK. A.
EU-forbrug11.8l / 100 km (diesel)
K. A.
Udstødningsemissioner 
Kuldioxid CO2 (g / km)K. A.