Pleasure uden beklager

BMW 420D Cabriolet Audi A5 2.0 TDI Cabriolet Mercedes E 250 CDI Cabriolet sammenligning billeder teknisk data MIDDLE CLASS cabrioleter

BMW 420D Cabriolet mod Audi A5 Cabriolet 2.0 TDI og Mercedes E 250 CDI Cabriolet

BMW 420D Cabriolet Audi A5 2.0 TDI Cabriolet Mercedes E 250 CDI Cabriolet sammenligning billeder teknisk data Cabriolet Sammenligning: BMW 420D vs. Audi A5 & Mercedes E 250

Smagen af ​​sommer: Hver af de tre ædle middelklasse cabrioleter er en ideel ledsager til den varme sæson

BMW 420D Cabriolet sammenligning billeder teknisk data Sammenligning: BMW 420D Cabriolet

BMW 420D Cabriolet accelererer på dette område på det mest imponerende

BMW 420D Cabriolet sammenligning billeder specifikationer Cockpit Sammenligning: BMW 420D Cabriolet

Fremragende: Den opererer begreb BMW er gennemtænkt og sammenhængende

BMW 420d Cabriolet sammenligning billeder specifikationer sæder Sammenligning: BMW 420D Cabriolet

Valgfri der er en hals for 4-cabriolet, men kun i forbindelse med læder

BMW 420D Cabriolet sammenligning billeder teknisk kuffert data Sammenligning: BMW 420D Cabriolet

Den robuste stammen af ​​de 4-beløb med taget lukket og 370 åbne 220 liter

Audi A5 Cabriolet 2.0 TDI sammenligning billeder teknisk data Undersøg: Audi A5 Cabriolet 2.0 TDI

Audi A5 Cabriolet har motoren med de bedste manerer

Audi A5 Cabriolet 2.0 TDI sammenligning billeder specifikationer Cockpit Undersøg: Audi A5 Cabriolet 2.0 TDI

Stadig god: Selv efter syv års byggeri, Audi cockpit har endnu reference karakter

Audi A5 Cabriolet 2.0 TDI sammenligning billeder specifikationer sæder Undersøg: Audi A5 Cabriolet 2.0 TDI

De sportslige sæder er meget komfortable og tilbyder masser af sidestøtte

Audi A5 Cabriolet 2.0 TDI sammenligning billeder teknisk data trunk Undersøg: Audi A5 Cabriolet 2.0 TDI

Bag den lille plads bagklap skind til 320-380 liter transporteres

Mercedes E 250 CDI Cabriolet sammenligning billeder teknisk data Undersøg: Mercedes E 250 CDI Cabriolet

E-Klasse Cabriolet kombinerer smidighed med komfort reserver

Mercedes E 250 CDI Cabriolet sammenligning billeder specifikationer Cockpit Undersøg: Mercedes E 250 CDI Cabriolet

Godt gået: Mercedes har en fantastisk materiale udseende

Mercedes E 250 CDI Cabriolet sammenligning billeder specifikationer sæder Undersøg: Mercedes E 250 CDI Cabriolet

Hans originale Yamaha multikontursæder er værd en anbefaling

Mercedes E 250 CDI Cabriolet sammenligning billeder teknisk kuffert data Undersøg: Mercedes E 250 CDI Cabriolet

Den dybe bagagerummet har en kapacitet fra 300 til 390 liter

Vi beder med den helt nye BMW 420D, Audi A5 2.0 TDI og Mercedes E 250 CDI, tre særdeles elegant og effektiv Middelklasse cabrioleter solen danse. sammenligning

Bagage fl egtes udendørs oplevelse til en rimelig pris - det lover frank cabrioleter med kraftfulde endnu økonomisk dieselmotorer. Især i middelklassen, denne art nyder i årevis meget populære. Tre særlig elegant repræsentant for dette segment steder på den hårde sammenligning test: den nye BMW 420D Cabriolet, den gennemprøvede Audi A5 Cabriolet 2.0 TDI og den klassiske Mercedes E 250 CDI Cabriolet.

Udstyret med moderne dieselmotorer, mange sikkerheds reserver og mange komfortudstyr er suveræne følgesvend i hverdagen og på samme tid underholdende sjov making maskiner til de smukke timers sommeren. Men hvilken af ​​de tre præmie cabriolet giver den største attraktion i alt?

Krop 

Alle tre tilbud frem et lignende rum

Som repræsentant for middelklassen, alle tre open-air cruiser tilbyde foran mere end tilstrækkelige og samlet meget lignende rum. En lille fordel på her endnu Audi, som giver passagererne i forreste række, når toppen er den mest rigelige frihøjde. For den anden række gælder: Som tall voksen ønsker at blive indkvarteret i en hvilken som helst af konkurrenterne i lang tid.

Men for det bageste rum af BMW indsamle et par mere end de konkurrencemæssige tællere, der kommer op i den bageste med mindre plads til ekstremiteterne og lederne af passagererne som den nyankomne München. Frem for alt, Mercedes ligefrem nærig med beskedenhed, og selv folk med 1,75 meter høj allerede kommet med den frisure til den indre loftsbeklædningen. A5 Cabriolet støder op til kanten mærkbart smallere snit end 4 eller E-Klasse.

Flere sympatier og rating point, BMW tjener med sin positive betjeningskoncept. de mange tilgængelige funktioner i navigations- og underholdningssystem via den centrale roterende trykknap controller af iDrive-systemet kan nemt og hurtigt gennemføre. Bare adressen input via sin berøringsfølsom overflade fungerer næsten legende, som touchpad "skrevet" med fingeren brev vil hurtigt og præcist.

Den har udstyret til at håndtere konkurrencen. Den vejafgift behandlet A5 er udstyret med en ældre version af Audi MMI betjeningskoncept, som vonTasten af ​​et større antal er ikke så intuitiv og kræver mere opmærksomhed fra føreren. Sidstnævnte gælder også for pyntet med fine materialer og næsten perfekt udformet Mercedes med sin lidt indlejret menustruktur.

På åbningstider: Audi fortsætter sine passagerer den hurtigste i frisk luft - hans klud kasket folder i blot 18 sekunder inde i øverste rum. Konkurrencen er i denne henseende mere tøvende og nødvendig for den samme øvelse 28 (Mercedes) og 30 (BMW) sekunder. Og også før pludselig begynder at regne, du skal have i Audi mindst bekymringer. Dens tag er helt lukket igen inden for 20 sekunder, mens lad Mercedes til denne øvelse 27 og BMW 30 sekunder.

BMW 420D CabrioletAudi A5 Cabriolet 2.0 TDIMercedes E 250 CDI
Cabriolet
184 hk177 hk204 hk
0-100 km / t på 7,8 s0-100 km / t på 9,0 s0-100 km / t på 7,9 s
baghjulstrækforhjulstrækbaghjulstræk
Top 228 km / tTop 222 km / tTop 243 km / t
Base Price: 48.450 EUR
inkl. 8-trins automatgear (2.150 euro)
Base Price: 42.750 EURBase Price: 54.265 EUR
inkl. 7-trins automatgear (2.559 euro)

INDHOLD
Introduktion / Krop
Komfort / motor & transmission
Køretøj dynamik / Miljø & omkostninger
Konklusion INDHOLD
Introduktion / Krop
Komfort / motor & transmission
Køretøj dynamik / Miljø & omkostninger
Konklusion

kørekomforten

Mercedes er komfortabel og dynamisk

Med hensyn til kørekomfort, ingen gør noget E-Klasse Cabriolet på en sådan hurtig hastighed. Dens adaptive dæmpere (1.178 euro) udstyret suspension absorberer de fleste mindre forslag følsomme. Og i et meget dårlige veje giver Schwäbische sammenlignede de fleste reserver. Støjniveauet er behageligt lavt for en soft-top cabriolet. Det var først i nærheden af ​​hastighedsgrænse - at få ud 243 km / t - vindstøj på taget er højt.

passende for en langdistance touring bil er også sæde komfort - i hvert fald på de forreste multikontursæder (512 euro), som giver fremragende sidestøtte og takket være mange indstillinger kan nemt tilpasses den aktuelle statur af den person, der sidder på den. Bageste anden side skal leve passagerer med stramme kabiner, der bringer en temmelig ubehageligt siddestilling stærkt vinkel-th ben med det.

Skift til BMW: München afviser testen med adaptive støddæmpere (1.390 euro). Men han kan holde suspensionen trøste hende ikke helt med Stuttgart. Mens hans suspension absorberer de fleste vej ufuldkommenheder mere end nydelig, men for eksempel på kanter eller tværgående samlinger af BMW reagerer noget træ end Mercedes.

Støjniveauet er højest i 4 på trods af den overdækning i dette miljø. Er ansvarlig for den relativt støjende vej støj ud over den mere nærværende støjen fra motoren.

En klar anbefaling, de 550 euro dyre sportssæder, der er karakteriseret ved meget sidestøtte og høj langdistance komfort. Det samme gælder for de bageste sæder, som ikke er alt for lange samtidige giver den mest afslappede forhold siddeposition. A5 forekommer som et enkelt felt med konventionelle fjeder-dæmperenheder.

Men en reel ulempe ikke dette repræsenterer, for selv den Ingolstadt viser sig at være komfortabel rejse bil, hvis affjedring er følsom over for den mest skade i asfalten. Hertil kommer, at Ingolstadt gode sportssæder, at deres merudgift på 595 euro er absolut værd takket være den bedste sidestøtte og behagelige polstring tilbud. Den smalle, karakterløs sæder i række to, dog anbefales ikke til den store tur.

MOTOR / TRANSMISSION 

BMW med de bedste acceleration værdier

Dyrket, kraftfuld, økonomisk - opfylde disse tre vigtige egenskaber til dieselmotorer Audi, BMW og Mercedes i samme grad til. Ikke desto mindre, hver motor har sin egen karakter. De 184-hk 420D er den talentfulde sprinter i denne trio. Trods 20 hk mangler end den 204-hk Mercedes München fremskyndet mest imponerende. Den duel 100 km / t sker med 7,8 til 7,9 sekunder bare til fordel for BMW fra hvad den adræt otte-trins automatgearkasse har sin andel. Det ændrer hastigheden trin hurtigere end den syv-trins gearkasse af Mercedes.

Audi til rådighed for denne test kun som en manuel kontakt er fortsat en respektfuld afstand bag det og afsluttede standard sprint i 9,0 sekunder flad. For det er dens 177-hk diesel den mest sofistikerede motor i marken. Dens akustik minder - mindst med taget lukket - til en fyndig firecylindret benzinmotor. Også meget god: evnen til at skifte den manuelle sekstrins gearkasse der begejstret med korte og præcise ruter.

At være en let måde, ingen går af kandidaten - tværtimod. Med 1729 (Audi), 1794 (BMW) og 1888 kg (Mercedes), vi har mere at gøre det med ægte sværvægtere. Jo mere bemærkelsesværdig forbrugsværdierne. BMW er tilfreds med blot 6,3 liter diesel pr 100 km. Audi bruger 6,4 liter kun lidt mere, og også Mercedes er meget økonomisk med et gennemsnit på 6,9 liter.

INDHOLD
Introduktion / Krop
Komfort / motor & transmission
Køretøj dynamik / Miljø & omkostninger
Konklusion

KØREDYNAMIK

Mercedes er på håndtering kurset hurtigste

En Mercedes er behageligt, ikke adræt - denne traditionelle dogme ikke længere holder i lang tid. Dette er også denne sammenligning test, hvor E 250 CDI
Cabriolet takket være præcis vende sig i, høj sving stabilitet og perfekt trækkraft på håndtering kurs den hurtigste tid. Otte tiendedele af et sekund, er at være på forkant med BMW 420D, de fejer med upåklagelig styreegenskaber og også meget god trækkraft rundt på banen.

Den valgfrie sportsrat (300 euro) dette tilfælde kræver kun lille styreudslag. Audi A5 2.0 TDI fulgte løbet af de to på afstand med en afstand på omkring 1,8 sekunder på BMW. Dens lave afregnes grænse, den noget mindre udtalt trækkraft og en svag nervøsitet, når der bremses i kurver vekslende forhindre en bedre omgangstid.

Fra bremseevne punkt ingen af ​​de tunge cabriolet er nogle nøgenhed. Den bedste værdi med kolde propper BMW leverer 34,5 meter fra 100 km / t. I varm driftstilstand af Mercedes sætter imidlertid standarden med 33,2 meter.

Miljø / OMKOSTNINGER

Omkostningerne kapitel i Audi beslutter for sig selv

En billig fornøjelse er de tre ædle udendørs svævefly i bedste på tankstationen. De basispriser og prisen på de mange muligheder udstyr falde fra høj i alle tre premium producenter. I sidste ende, dog vil Audi A5 Cabriolet beslutte kapitlet omkostningerne klart for sig selv.

Ved niedriten forbrug ventes på ham med lave udgifter til brændstof, og i forsikringsbranchen han er selv i bedste fald. Men flest point, han trækker sig tilbage fra købsprisen. I test-relevante funktioner i Ingolstadt er 8,395 euro billigere end BMW og en kæmpestor 13,562 euro billigere end Mercedes. 

INDHOLD
Introduktion / Krop
Komfort / motor & transmission
Køretøj dynamik / Miljø & omkostninger
Konklusion

KONKLUSION

På punkter 250 CDI er den dyre, åben Mercedes E som muligt knappe vinder af denne test. I de sidste blot to point fra anden placerede, 420D BMW afbryde den. De vigtigste fordele ved E-Klasse Cabriolet er de store komfort funktioner og den høje sikkerhedsstandard. At Schwabe i håndtering topkarakter kommer ind, taler for hans stærke all-round dyder.

BMW 420d scoringer ottesten med fl og økonomisk drivenhed og god plads. Han har også langt det bedste operativsystem koncept og er Mercedes absolut lige med hensyn til sikkerhedsfunktioner.

Audi A5 Cabriolet optjent i denne sammenligning bronzemedalje. Hans styrker er det dyrkede og især økonomisk motor og den relativt lave pris.

Specifikationer & Samlet PDF til at læse

Marcel Kühler