sæsonvarer

Sommer dæk test 2012 - 185/60 R 15 Sommer dæk test 2012

Syv mærker profil og en billige kinesiske dæk i dimensionen 185/60 R 15 skal bevise deres evner i den hårde sammenligning

Sommer dæk test 2012 - våde bremser Sommer dæk test 2012

Våde Bremser: Præcis syv millimeter høje vandet er på bremselængden

Sommer dæk test 2012 - våd håndtering Sommer dæk test 2012

Våd håndtering: Ride på vandede kursus er en af ​​de vigtigste discipliner i testen - men ikke i miljømærke

Sommer dæk test 2012 - tør håndtering Sommer dæk test 2012

Tør håndtering: styreegenskaber, sving stabilitet, bremseevnen: Når tør, forskellene er ret små

Sommer dæk test 2012 - Tør Braking Sommer dæk test 2012

Tørre Bremser: Pro Dæk ti stop fra 100 km i timen i stå - der går til substansen af ​​bilen

Sommer dæk test 2012 - våd cirkulær bane Sommer dæk test 2012

Våd bane: Hvor godt skære et dæk fra i form af sving, præcis styring og belastning forandring følsomhed?

Sommer dæk test 2012 185/60 R 15: HiFly HF201 TESTRESULTATER


NASS
Ekstreme load-change reaktioner, lang bremselængde, et par reserver i akvaplaning. Den øde resultat sætter den lave pris på HiFly (55 point)
TØR
af billige kinesiske dæk skuffet igen på tørre skråninger - selv om han ikke er langsom. Dens rullemodstand er for høj (100 point)
PLACERING 8
Langt bag er den billige HiFly HF201 viser på våde veje katastrofale håndtering egenskaber og under tørre forhold kun gennemsnitlige tilbud
(155 af 300 point)

PRIS: omkring 210 euro

Sommer dæk test 2012 185/60 R15 Dunlop SP Sport Fast respons TESTRESULTATER


NASS
I dette kapitel betyder det reviderede Dunlop ikke stikke. Den gode præstation i længderetningen akvaplaning er imponerende for det (101 point)
TØR
Bremselængde, køresikkerhed og dens støjniveau er kun gennemsnit. Rullemodstand, er han forvist til sidstepladsen (104 point)
PLACERING 7
Syvende, til det reviderede Dunlop. God i akvaplaning og sikker kørsel i vådt føre. Forestillingen ved opbremsning på tørre veje og høj rullemodstand, men ikke passer
(205 af 300 point)

PRIS: 290 euro

Sommer dæk test 2012 185/60 R 15: Uniroyal Rain Expert TESTRESULTATER


NASS
Goal! Absolutte peak værdier i akvaplaning og rekordstore kort bremselængde. Uniroyal bidrager til ganske navnet "Rain Expert" (135 point)
TØR
Den længste bremselængde i testen og den stærke tendens til understyring koste Uniroyal mange punkter. Overbevisende rullemodstand (86 point)
PLACERING 6
Ifølge etiket Uniroyal ville være et es: top i det våde og rullemodstand. men at han fejler på tørre veje på grund af lave sikkerhedsmarginer, ville etiketten ikke forråde
(221 af 300 point)

PRIS: omkring 270 euro

Sommer dæk test 2012 185/60 R15 Michelin Energy Saver TESTRESULTATER


NASS
Bedst til prisen i akvaplaning for franskmændene. I kurver, den reagerer på grænsen forudsigelig belastning ændrer Michelin altid forbliver stabile (107 point)
TØR
Med Energibesparelse at køre hurtigt og sikkert under tørre forhold. Desuden overbevise sine komfort funktioner og ROWI (124 point)
PLACERING 5
Meget god akvaplaning egenskaber, men lidt nervøs på grænsen i det våde. Energy Saver ligesom under tørre forhold med korte bremselængde og lave RoWi
(231 af 300 point)

PRIS: 350 euro

Sommer dæk test 2012 185/60 R15 Pirelli Cinturato P1 TESTRESULTATER


NASS
Den Pirelli gør vand fra lidt. Bremser tungt og hurtigt - hans styrbarhed i grænseområdet er ingen grund til bekymring (116 point)
TØR
Foruden hurtige tider i håndteringen af ​​Cinturato P1 ikke er særligt slående. Støj og rullemodstand bør være bedre (116 point)
PLACERING 4
Når våd, Pirelli er frem med det, han scorer især i akvaplaning og afbalanceret håndtering - selv på en tør bane. Kun moderat rullemodstand
(155 af 300 point)

PRIS: omkring 232 euro

Sommer dæk test 2012 185/60 R15 Continental EcoContact 5 TESTRESULTATER


NASS
Den høje køresikkerhed og dens bremseevne tale for brændstofbesparende Conti. Når tværs af akvaplaning han ser dog bleg (110 point)
TØR
Tørre ruter er det EcoContact 5. Med sin ekstremt lav rullemodstand han sætter alle andre profiler i skyggen (129 point)
PLACERING 2
Når rullemodstand ekspert på Conti har en meget høj køresikkerhed på våde veje. Kun på tværs af akvaplaning EcoContact 5 beskriver dens akilleshæl
(239 af 300 point)

PRIS: omkring 340 euro

Sommer dæk test 2012 185/60 R15 Bridgestone Turanza T001 TESTRESULTATER


NASS
I den våde Bridgestone ser godt ud. I det akvaplaning tests og køresikkerhed, samler han mange point (112 point)
TØR
Han kører hurtigt og bremser meget godt. Kun den rullemodstand af de helt nye Turanza T001 er ikke en af ​​de store spillere på dette Roundup (127 point)
PLACERING 2
En stor debut for Bridgestone Turanza T001 som overbeviser med gode våde og meget gode tørrende egenskaber. , Rullemodstanden er dog sandsynligvis være mindre
(239 af 300 point)

PRIS: omkring 330 euro

Sommer dæk test 2012 185/60 R 15 Nokian H TESTRESULTATER


NASS
Hurtigste i håndtering, top til sikker kørsel og meget stærk på bremserne: Det finske Nokian H er et reelt fuldt professionel når det er vådt (132 point)
TØR
Nokian scores med lav rullemodstand, bremser tungt og er stille. I grænseområdet, det sidder godt og reagerer altid forudsigeligt (122 point)
PLACERING 1
En klar sejr for Nokian H, de fremragende udskæringer, ikke kun i det våde, men også på tør bane og fuld i rullemodstand test fuld tillid
(254 af 300 point)

PRIS: 300 euro

Sommer dæk test 2012 - skrue Sommer dæk test 2012

Skrue arbejde: I løbet af ugen af ​​test har vi løst nogle 1.300 knopper og strammes igen

Syv mærke dæk størrelse 185/60 R 15 for den kommende Sommersaison i prøve. Og i direkte sammenligning, en billige kinesiske dæk fra internettet

Det er marts og om vinteren, så strengt taget overstået - selv hvis vejret vil spille til tider skøre. Ikke desto mindre, efterhånden temperaturerne stiger, og snart skal du mothball vinteren slidbaner og imod sommerdæk udveksling. Imidlertid er den eksakte-change timing ikke præcist defineret, men er afhængig af område, dæk og brug. men hvis du følger den tommelfingerregel "påske til oktober med sommerdæk", kan du ikke gå langt forkert.

SEVEN mærkevarer og EN BILLIG PROFIL
altid før du ændrer spørgsmålet: "Hvad dæk skal jeg tage" Vi siger: Det afhænger af anvendelsen og de prioriterede områder i driveren. I testen for 2012 sæsonen, har vi taget alt otte på en lav rullemodstand (RoWi) optimerede profiler på våde og tørre overflader under mikroskopet.

Flere dæktests: Helårsdæk & Vinterdæk i testen

Også til stede: den helt nye Bridgestone Turanza T001, de såkaldte brændstofbesparende dæk Conti EcoContact 5 og Michelin Energy Saver, den nyligt reviderede Dunlop SP Sport Fast Response-, Nokian H, Pirelli Cinturato P1 og Uniroyal Rain Expert og HiFly HF201 fremstillet i Kina.

Fordi Europa hvert dæk er dækket med en etiket starter i november i år, har producenterne forhøjet deres spil for at nå det bedste kompromis mellem vejgreb i vådt føre og rullemodstand. I princippet vil en lavere rullemodstand blive negativt påvirket af den vådgreb. er, at i begge områder kan meget vel være testvinderen Nokian H bevise (ca. 300 euro) og Uniroyal Rain Expert (ca. 270 euro). Sidstnævnte er den eneste test kandidat har en forudbestemt retning, og er V-formet, hvilket forbedrer vandfortrængning.

Han viser sig at være sandt regn mester og bringer i fugt-kapitel 135 af 150 mulige point. Men så snart vejen er tør, de bremselængder af Uniroyal være meget lang, og køreegenskaberne træg grænsen er nået hurtigt. Dette er på bekostning af sikkerheden og giver RainExpert under tørre forhold kun 86 af 150 mulige point. Ganske anderledes udfører Nokian, den meget overbevisende i de tørre prøver. Hans korte bremselængde og god balance i grænseområdet er nøglen til den samlede sejr.

En skærende kontrast til de våde fagfolk fra Finland og Tyskland, den kinesisk fremstillede HiFly repræsenterer HF201 - med omkring 210 euro pr sæt billigste dæk i testen. Og når rabatten dæk beviser: billige kan også være farligt. Ved konstant kunstvandede spor udførelsen af ​​HiFly er så katastrofal, at den når kun 55 point i dette kapitel. Lange bremselængde og den udtalte selv ved lav hastighed tendens til understyring og overstyring er en sikkerhedsrisiko på vejen.

BRIDGESTONE OG CONTI liggende i TEST pari
Det andet skridt på podiet andel af Conti (ca. 340 euro) og Bridgestone (ca. 330 euro) - selvom begge meget forskellige karakter egenskaber. Den EcoContact 5 er nye på markedet og glad, da vådt med kort bremselængde og høj køresikkerhed - men han smutter op i akvaplaning.

Derimod har Turanza T001 taber på bremsen punkter, men flyder senere end den tyske. Hvis rullemodstand i denne test absolutte top, men japanerne gør på tørre veje med kortere bremselængde, noget satterer vej og lav støj fra forbikørsel gulv godt. Sidstnævnte kriterium af forbrugerne er også på den såkaldte EU-Tire Label - under lønklasse for rullemodstand.

Hvor let et dæk kører, bestemmes på en tromle tester under standardiserede betingelser i laboratoriet. Lige her skuffet Dunlop SP Sport Fast Response (ca. 290 euro), selv om han for nylig er blevet revideret, især for en mindre RoWi. Ved en koefficient (CRR) af 11,34 ham i denne disciplin kun den røde lampe forbliver. Efter alt, er han i længderetningen akvaplaning stærk og selvsikker på våd asfalt med sikker vejgreb.

Bottom line, men det er kun nok til syvende plads. De ledende dæk i denne test er Michelin Energy Saver (350 euro). Traditionelt franskmanden er meget effektiv og mindre i våd tilstand. Men Energibesparelse mestrer denne balancegang ganske godt og overbeviser ikke kun med lav rullemodstand, men også høj køresikkerhed. Men de moderate bremselængder i forhold til de vandede skråninger kostede ham point.

Er ruterne tørre, den Michelin ligesom med høj potentielle sikkerheds- og kort bremselængde og er i den samlede placering blot et point fra Pirelli Cinturato P1 (ca. 310 euro) væk. Den italienske er i vandet-oversvømmede akvaplaning bassin (syv millimeter høj) på niveau med Nokian og Uniroyal, i våd håndtering han kører atletisk, hurtig og sikker. Selv i de tørre prøver, Cinturato P1 gør ingen svaghed og ender i testen, så i fjerde sted.
Paul Englert

185/60 R15 - egnet til:
Audi A1 • Citroen C3 (2002 at præsentere) • Hyundai i20 • Opel Agila, Corsa (C og D), Tigra (TwinTop), Meriva (A) • Peugeot 1007 • Renault Clio (2005 at præsentere), Clio Grand Tour-mode, Grand Modus • sæde Ibiza, Ibiza ST • Skoda Fabia Combi (2007 at præsentere) • Suzuki Splash, Swift (2005 at præsentere), Ignis • Toyota Yaris (2006 til nu) • VW Polo (2009 at præsentere)

EU REIFENLABELING
I november 2012, EU-dækmærket er obligatorisk. Som med køleskabe, bør kvaliteten af ​​dækket (forbrug), vådgreb (bremser) og støj være mere gennemsigtige med bogstaverne A til G, hvad angår rullemodstand. For eksempel ville Conti, Nokian og Uniroyal modtager i denne test med lav rullemodstand og kort bremselængde i vådt føre gode kvaliteter.

Flere biler temaer: Den gratis nyhedsbrev med Auto Zeitung

Billige dæk Fra netværket
Hvad bruger rabat tandkød? For at besvare dette spørgsmål, vi købte de handlende en relativ markant mere gunstig profil fra Kina. Især i de våde test viser vores test, at man næsten ikke har sikkerhed reserver i ugunstige vejrforhold med dette dæk, og derfor sparer en billige dæk i den forkerte ende.

Så vi forsøger

1. akvaplaning
De følsomme måling elektronik i bilen registrerer når du kører gennem vandbassinet hvorfra tempo dækket mister trækkraft.
2. køresikkerheden
I våd / tør håndtering, gennem slalom vognbane og på den våde bane kører vi dækkene i grænseområdet for at vurdere deres kontrollerbarhed i nødsituationer.
3. BREMSER
Når det kommer til stykket, så: Hvem er tidligere er bedre stillet. Derfor bestemmer vi bremselængde på både vandede og tør vej fra 100 km / t til stilstand.
4. RULLEMODSTAND
I laboratorieforsøg er det fastlagt, hvilke dæk har den mindste rullemodstand og dermed bidrage til den lavest mulige brændstofforbrug.

Auto Zeitung