Golf generation i syv Test

VW Golf 2.0 TDI BlueMotion Technology VW Golf 2.0 TDI BlueMotion Technology

Efter opdateringen, med en lille ansigtsløftning skinner den aktuelle VW Golf ...

© VW VW Golf 2.0 TDI BlueMotion Technology VW Golf 2.0 TDI BlueMotion Technology

... med omvurderet tilslutningsmuligheder og nye systemer bistand.

© VW VW Golf 2.0 TDI BlueMotion Technology VW Golf 2.0 TDI BlueMotion Technology

De køreegenskaber i Golfen er upåklagelig.

© VW VW Golf 2.0 TDI BlueMotion Technology VW Golf 2.0 TDI BlueMotion Technology

Halen er kendt, men de LED-baglygter er redesignet.

© VW VW Golf 2.0 TDI BlueMotion Technology VW Golf 2.0 TDI BlueMotion Technology

den digitale "Aktiv info display" koster ekstra, og kan varieres i indholdet. Med App Tilslut til Apple og Android smartphones kan kobles.

© VW VW Golf 2.0 TDI BlueMotion Technology VW Golf 2.0 TDI BlueMotion Technology

Den kraftfulde TDI motor kører jævnt takket være to balance aksler.

© VW VW Golf 2.0 TDI BlueMotion Technology VW Golf 2.0 TDI BlueMotion Technology

Valget station ved at stryge værker temmelig pålideligt.

© Frank Ratering

Første test VW Golf 7 som en 2,0 TDI. Den bestseller fra Wolfsburg fik en opdatering med en lille ansigtsløftning, omvurderet tilslutningsmuligheder og nye systemer bistand. 

En udvikling, der ikke kan se gamle eksisterende køretøjer vil være dygtigt. VW viser endnu en gang, hvordan de lykkes: Med smarte design ændringer af kofangere og nye halogen forlygter, herunder LED-kørelys i Golfen handler i alt kun skærpet lidt, men kraftfuld. På topmodellerne all-LED lyser i stedet xenon forlygter vejen meget lysere og også bredere fra. Til vores test, vi valgte den stadig populære model med 2,0-liters TDI-motor. Med 150 hk føles altid godt motoriseret. Den sprint til 100 km / t tager 8,3 sekunder, hvilket garanterer kort Überholwege, og på åbne motorvejsstrækninger af Golf flyver med sin turbodiesel hurtigt og ubesværet den 200-mærket, top 216 km / t. Her de fire-cylindrede er altid glædeligt glat kørende takket være to balance aksler. Med hensyn til brændstofforbrug Wolfsburg bestsellere er ganske beskedne: i testmaterialet, indspillede vi 5,3 liter diesel pr 100 km. Hvem kan tage det bevidst økonomisk og løfter foden på speederen i tide, kommer ud med mindre end fire liter. Vores penny pincher rundt, vi registreret et forbrug på kun 3,9 l / 100 km.

VW Golf i videoen:

Test: køreegenskaber i VW Golf ordentligt

Chassiset af den reviderede Golfen, med harmonisk afbalanceret gangart. Mens Euro 1035 er ekstra grund til anbefalede DCC adaptiv undervogn kontrol, men hvis du nødt til at køre oftere end gips eller lappet asfaltveje vil ikke fortryde denne investering. Fordi DCC filtrerer bump dygtigt. Bremserne er også udføre deres opgaver med flyvende farver: fra 100 km i timen for at bringe 1,4-ton til 35,2 (kold) eller 35,3 meter (varme) i stå. Velkommen værdi de nye assistenter er. Således radaren-baserede adaptive system, fartpilot fungerer nu til 210 km / t (tidligere 160 km / t). Emergency Assist registrerer, når føreren ikke - af mangel på styring, bremsning eller acceleration aktiviteter. Så systemet med inciterende, nødstop og advarselslamper blinker reagere. Lette styremanøvrer bør også minde andre trafikanter på risikoen. Et højdepunkt i det indre er det nye navigationssystem "Oplev Pro" til 2385 euro. Det har en enorm, knivskarp skærm (23,3 cm diagonalt), der reagerer godt at røre ved. Således kan valget af radiostationen via gestus kontrol gøre. Desværre savner vi volumen og ringe til at rulle menuerne. Ved høje hastigheder og Holperpisten til opererer fejl akkumulere. Det bliver dermed klart igen, at skærmen i Golfen også er dybt placeret - og dermed er uden for synsfeltet.

SpecifikationerVW Golf 2.0 TDI BlueMotion Technology
motor4.4, Turbo Diesel
kapacitet1968 ccm
magt150 hk
maksimalt drejningsmoment340 Nm
transmission6-gear, manuelt
drevforan
0-100 km / t8,3 s
tophastighed216 km / t
tara1408 kg
bagagerum380-1270 l
L / B / H i mm4258/1799/1492
forbrug test5,3 l D / 100 km
bund Pris26.800 €
VW Golf 2.0 TDI BlueMotion Technology
positivBalanceret? All-rounder med livlig besparelse diesel
negativTouchscreen uden knapper til volumen og scroll-funktion

Holger ribberHolger ribbervores konklusion

Den reviderede Golf overbeviser med en økonomisk, højt drejningsmoment 2,0-liters TDI, de harmoniske køreegenskaber, sporty men glatte kredsløb og de nye tøj funktioner til mere sikkerhed og kommunikation.