Oldies olier i testen

Motorolie vintage Test Guides Test: 15 Motor olier til klassiske biler sammenlignet

15 motorolier til klassiske biler skulle bevise sig selv under laboratorieforhold. Hvilket schliddert off?

Motorolie vintage Test Guides Test: 15 Motor olier til klassiske biler sammenlignet

Anonym: Hver prøve blev givet et nummer uden særligt system tildelt

Motorolie vintage Test Rådgiver vand Test: 15 Motor olier til klassiske biler sammenlignet

Vand i olie? Hvis det knitrer i stegepande, vand er i spil. En prøve blev slående

Motorolie vintage Test Guides viskositet test Test: 15 Motor olier til klassiske biler sammenlignet

Alt skal være rigtigt! Når viskositet test, skal standarden for 20W-50 opretholdes - uden forbehold! Denne to olier blev slående, alle andre var som regel perfekt i målområdet

Motorolie vintage Test Guides Visuel inspektion Test: 15 Motor olier til klassiske biler sammenlignet

Visuel inspektion: Er suspenderede faste stoffer til stede? Med frisk olie usandsynligt - ingen hændelser

Motorolie vintage Test Guides tilsætningsstoffer Test: 15 Motor olier til klassiske biler sammenlignet

Additiver på sporet: bestemt med en atomemission spektroskopet for eksempel indhold svovlet

Motorolie vintage Test Guides Diskussion af resultater Test: 15 Motor olier til klassiske biler sammenlignet

Diskussion af resultater: Oelcheck ekspert Carsten Heine kunne kun lukke på grundlag af bestemte værdier til producenten i nogle prøver eller kaldte det præcise formål

Motorolie vintage Test Guides Terminologi Test: 15 Motor olier til klassiske biler sammenlignet

De tekniske termer og deres betydning

Motorolie vintage Test Guides laboratorium Oelcheck GmbH Test: 15 Motor olier til klassiske biler sammenlignet

laboratoriet

motoroliee er en evig Stammtisch emne. Vi har 15 olier Klasse 20W-50 til oldtimer kontrolleret. Tre var outliers. Blandt de resterende tolv men er virkelige højdepunkter - og har været det fra 4,59 euro per liter

Hvilken er den bedste olie til klassiske biler? Hvis du spørger gange med klubbens kolleger, alle har "sin" meget speciel olie, som han løfter. Nogle tager det billigste mineral DIY olie, fordi selv det var bedre end noget, der eksisterede i oldtiden - så de siger.

Andre har formanet til at huske pegefingeren og give denne klassiske motorer har brug for specielle olier, fordi moderne additiver kan angribe gamle sæler. Alle forsvarer sit valg. I sidste ende, ingen rigtig ved, hvad der er i det i olien.

Så vi ønskede at vide, og har tilladt 15 olier af viskositet klasse 20W-50 test, som fabrikanterne tildeler en særlig evne til klassiske biler.

den prøve en frisk olie er en snapshot. Han beskriver præcis hvilken olie er, og hvad tilsætningsstoffer er indeholdt deri. Testen er også at kontrollere, om udførelsen enheder tildeles egenskaber og anvendelse faktisk er fyldt med den friske olie.

Men på den holdbarhed samt mange interne motor påvirkninger, kan der ikke drages faste konklusioner om i forbindelse med en sådan test til at afgøre.

Motorolier til klassiske biler i testen under laboratorieforhold

Fra en række forskellige kilder, vi købte 15 olier som enhver normal kunde og lad os sende 15 neutral prøve container fra laboratoriet Oelcheck i Brannenburg ved Rosenheim. I dette har vi fyldt i tilfældig rækkefølge prøve til test og sætte sig der.

Vi var til stede under hele testen og var i stand til at overbevise os om den absolutte gennemsigtighed af laboratorieprøver. De olier, som vi har valgt, bør generelt matche de køretøjer 60'erne og 70'erne.

En Opel Rekord C, en Peugeot 504, en Volkswagen Beetle - der kunne være biler, der rejser med en sådan olie Klasse 20W-50, måske med overhaling motor, men under alle omstændigheder med en fin oliefilter.

Men vi har også indarbejde to olier, der skulle gøre mistænkeligt i laboratoriet: Rektol Regelmæssige så lidt tilsat additiver olie til før krigen klassikere og Erwinol tv for den klassiske Mini, som løber kendt vandre sin gearkasse i sumpen, og derfor er helt forskellige fra smøremidlet.

Prisintervallet for klassiske olier varierer enormt: 2,76 eller 18,90 euro per liter - det er en meget væsentlig forskel. Er berettiget i sidste ende? Vi var begejstrede!

Rowe og Miller: To overkommelige motorolier gøre lønklasse

Efter de blindtest, vi fik sammen en god halv dag med Oelcheck eksperter Carsten Heine og diskuteret hver prøve. De vigtigste resultater, sorteret efter pris fra billigste til dyreste måde olie.

[1] Delticom højtydende medarbejdere:
En simpel plastbeholder med mærkning for eksperter: Producent Frigivelse af MAN? Caterpillar? Carsten Heine bekræftet: Dette er en olie til den blandede flåde, så for lastbiler og dieselbiler fra 70'erne. Den omfattende additivpakke tabt i en benzinmotor snarere ingenting - slet ikke i en veteranbil. Dermed bringe sådanne. B. ikke at hans triumf, men en tjeneste du absolut ikke give ham det.

[2] Miller Olie Classic:
Igen, en enkel beholder, lidt mere kærlig etiket. Ekspert Carsten Heine attesteret denne engelske olie af god kvalitet, fordi det var en kæmpe succes og tilpasse sig lovet af fabrikanter ansøgning. For 4,59 euro per liter en reel handel.

[3] Rowe Vintage:
Også i antracit-farvet dunk fra Tyskland sætter varer: Rowe giver kun én cent per liter mere end Millers en meget lignende olie, som også er afhængig af en god base olie med ordentlig additiv pakke. Således at hver normale chauffør er tilfreds med de klassiske bilejere. Hvem ofte på racerbanen er på vej, er i vores test, men kandidater med endnu mere potentiale. Men mere om det senere.

[4] CLASSOL Youngtimer 80:
I de sorte fem-liters dåser sætte en forholdsvis acceptabel olie - om den gælder som anført - også normale i hver af de drevne oldtimer gjort uden tøven hans tjeneste. Virksomheden Landyman fra Østrig, der sælger denne olie indikerer skifteintervaller 5000-7000 kilometer. For 5.50 euro per liter, er det en fair tilbud. De lav-budget olier kan således overbevise én undtagelse for biler. Hvad med i midten af ​​prissat olier?

Viskositet Test: Erwinol og Golfen er næste

[5] Rektol Regular:
Overraskelsen er Carsten Heine i hans ansigt, når han ser test værdier af denne prøve: "Denne olie har en oldtimer 60s eller 70s mistet noget! Da intet BN nummer passer! "(Se galleri) er alt for lav, ingen rengøring tilsætningsstoffer, intet, der er tilpasset til at holde rester i limbo. Når vi fortæller ham, at dette er en førkrigs olie til klassikere, hans funktioner lysere: "Så værdierne passer tilbage ind i billedet." Og for smalle 6,85 euro. Igen et hit i så smuk konservesdåse.

[6] Motul Mineral Oil Classic:
Denne gang, det element af overraskelse på Carsten Heines side: "Det er fra Frankrig," siger han efter et kort blik på skærmen. Vi er flade. Hvordan ser du det? Natrium, 201 mg / kg - alle andre olier har de højeste 8 mg / kg. Så kun få producenter opbygge deres olie. En god mellemklasse olie til 6,98 euro per liter, til gengæld pakket i en smuk tin kan.

[7] Penrite Classic:
Den britiske olie i sin rigelige billige-leder dåse er helt fint - producerer både basen olie og tilsætningsstoffer. Alligevel er der kritik: 0,18 procent vand? Noget der ikke normalt findes i en frisk olie. Alle andre prøver blev der i ikke målelige område, praktisk taget vandfri. Sandsynligvis fugtighed er trængt under transporten ved temperatursvingninger. er derfor ikke forventes motorskade. Ikke desto mindre bør det ikke være. Penrite bør arbejde på emballagen. Det er bedre for de ønskede 7,20 euro per liter.

[8] Kroon-Oil Classic Multigrade:
Smukke gule metaldåse, god basisolie med additiver bit nærig i sammenligning og derfor lav basisk reserve. 7,99 euro per liter vil koste olien fra Holland.

[9] Gulf Multi C:
Kun én cent dyrere (otte euro per liter) er den olie til ældre motorer Golfen. Selvom eksplicit veteranbiler er ingen steder på det, men det tilbydes i dette miljø. Testen afslørede: Denne olie er for tynd og standard 20W-50 ikke er opfyldt. Så det behøver ikke at blive klassificeret som anbefalet.

[10] Erwinol TV:
Det samme klassifikation gælder for olien fra Erwinol der er alt for tyk. Også en anden prøve (se prøve nummer 13B), som vi havde anmodet Oeltech Apeler, den tyske importør, bekræftede denne tendens. En måling fejl er udelukket. Dette er en kombineret motor / gearkasse olie. Men Carsten Heine ryster på hovedet: Det var ingen grund til den tykke væske. Og de additive niveauer er usædvanligt højt - en produktion fejl? Vi stay tuned. I det midterste segment er der derfor to outliers, men også for eksempel med Rektol en speciel olie, der er meget overbevist.

Premium olier: ganske nyttigt for hårdt klassiske brug bil

til Premium oliee gælder: Basen olie har en tendens til at være noget af høj kvalitet, der er mere afbalancerede pakker af additiver. Low Dispersion og laveste fordampning tab bevise det.

[11] Castrol Classic XL:
For 11,85 euro per liter kan man forvente mere end en fancy grøn dunk - og du kan også komme dertil: The Classic XL er en meget velegnet vintage olie uden de mindste problemer, hvorfra man kan forvente det selv under hårde betingelser let smurt.

[12] Liqui Moly Classic:
Selv den klassiske smøremiddel overbevist om dette traditionelle tyske producent: En meget god moderne baseolie med nyttige additivpakke til brug i en veteranbil. Mere du ikke sige.

[13] Östol vintage olie:
Ingen alarm trods røde felt - En perfekt funktion i klassiske biler fra 60'erne og 70'erne producenten lover, og det er også forudsagde ekspert Oelcheck: Meget god base olie, et godt kombineres additiv pakke oldtimer.

[14] Porsche Classic Motorolie:
De nytilkomne på markedet er ikke billigt med 15.34 euro per liter. Det overordnede koncept for denne olie kan være en meget god stabilitet, og derfor forventer en særlig sport fitness. Og det bør også gøre denne olie.

[15] Mathe Chromjuwelen:
Den dyreste med 18.90 euro olie i testen er helt sikkert den mest kærlige og pakket med flest staffage (klistermærker, olieskift tag etc.) udstyret smøremiddel. Dens additivpakke og den høje kvalitet baseolie giver ikke anledning til kritik. Tværtimod: Ekspert Heine er sikker på, at selv yngre klassikere fra Mathe specificeret med denne olie køre uden tøven.

Kun de Motul viste indholdet af 9159 mg / kg let mærkbar svovl. Alle olier har lave tab fordampning - alt i alt et godt resultat i denne frisk olie test, men vil bestemt ikke sikre en ende på Stammtisch diskussioner. Men vi gerne diskutere med og håber på udtalelser fra mange læsere.

BEMÆRK:
Selskabet har nu Oeltech Aperer produktet "Erwinol TV" trækkes tilbage fra markedet. Egne test af dette og et andet produkt fra de respektive producenter er endnu ikke afsluttet. Vi er også i den kommende udgave af "Auto Zeitung Classic Cars" (Issue 12/2014) fortsætter med at rapportere. De nye Auto Zeitung Classic Cars er tilgængelig fra November 5 ved kiosken.

Testresultaterne for fremtiden (PDF)

vores konklusion

Produkter, der er nøjagtig som lovet af producenten: Det er sjældent. Og så det beroliget, at tolv af disse 15 olier er præcist konstrueret som lovet. Men den billigste olie i testen ar forbi en misvisende. Selvfølgelig lastbil årgang. Men det gør en olie gammel opskrift "for blandet flåde 'ikke til vintage olie. De to overraskelse "viskositet-slip" Erwinol og Golfen. Her kvalitetskontrollen må da forbedres. Basisolierne er gode, så fejlen i efterfølgende blanding proces er stukket. Uanset om budgettet olie, mellemlang prissat olie eller premium olie: I hver klasse er der virkelige vindere. Især Porscher ny olie imponeret over en intelligent snit additiv pakke, der forventes at spille sine fordele, når de anvendes i konkurrencer. Men hvis du cruist i hans Kadett B, hans Beetle eller Granada gennem landet og dets accelerator er som regel bare en lille strøg, som kan blive ganske stille spørgsmålet, om han har til at bruge mere end ti euro per liter, hvis det kun for mindre end fem euro klasses kvalitet tilbydes. Den ene bedste olie findes ikke - men mange gode tilbud.

Thorsten Elbrigmann