ny tilnærming

Mercedes GLA 250 Audi Q3 sammenligning bilder spesifikasjoner SUV ny tilnærming

COMPACT SUV
Mercedes GLA 250 konkurrerer mot Audi Q3

Mercedes GLA 250 Audi Q3 sammenligning bilder spesifikasjoner SUV Sammenlign: Mercedes GLA 250 vs. Audi Q3

Hvem trodde Audi tolkning av en SUV atletisk, bør også se på GLA

Mercedes GLA 250 4MATIC sammenligning bilder spesifikasjoner SUV Mercedes GLA 250 4MATIC

Enten på motorveien eller motorveien, GLA gjør narr overalt

Mercedes GLA 250 4MATIC sammenligning bilder spesifikasjoner SUV cockpit Mercedes GLA 250 4MATIC

Fast skjerm i iPad utseende. Praktisk roterende trykknapp kontroll, men moderat-til-leser ringer

Mercedes GLA 250 4MATIC sammenligning bilder spesifikasjoner SUV seter Mercedes GLA 250 4MATIC

Trivelige sportsseter foran

Mercedes GLA 250 4MATIC sammenligning bilder spesifikasjoner SUV Fund Mercedes GLA 250 4MATIC

Baksetet er ganske dypt montert

Mercedes GLA 250 4MATIC sammenligning bilder spesifikasjoner SUV Infotainment Mercedes GLA 250 4MATIC

Standard "off-road" pakken gir informasjon om styrevinkel og tilt vinkel

Audi Q3 2,0 TFSI quattro sammenligning bilder spesifikasjoner SUV Audi Q3 2,0 TFSI quattro

Med lite krenging av Q3 svingete landeveier stiger under hjulene

Audi Q3 2,0 TFSI quattro sammenligning bilder spesifikasjoner SUV cockpit Audi Q3 2,0 TFSI quattro

Uttrekkbar skjerm i 3. kvartal. MMI reguleringsknappen sitter litt lav på dashbordet, luftkondisjoneringsenheten nær bunnen

Audi Q3 2,0 TFSI quattro sammenligning bilder spesifikasjoner SUV seter Audi Q3 2,0 TFSI quattro

SUV-typisk høy sitteposisjon fremover

Audi Q3 2,0 TFSI quattro sammenligning bilder spesifikasjoner SUV Fund Audi Q3 2,0 TFSI quattro

Den plass på baksiden er tilfredsstill

Audi Q3 2,0 TFSI quattro sammenligning bilder spesifikasjoner SUV drive select Audi Q3 2,0 TFSI quattro

Audi drive select (200 EUR) har fire kjøremoduser

Forsinket entrer klasse Mercedes ettertraktede kompakt SUV. Rolls av dynamisk ute GLA sammenligningstest mot Audi Q3 på feltet bakfra?

Ingen andre kjøretøy segmentet har i dag slike høye vekstrater som den kompakte SUV. Ikke rart at det nå nesten hver produsent er representert og frierføtter til fordel for kundene. Mens Audi hell går med Q3 siden 2011 til kjøpere jakt, har den Stuttgart igjen mer tid og nåtid bare disse dager GLA.

For å skille seg fra mengden av kompakte SUV, Stuttgart tapte etternølerne en bemerkelsesverdig flat struktur som kan gå gjennom Benz i stedet for å sette opp et A-klasse fordi som en sann SUV. Bare seks centimeter høyere SUV strukket så sin plattform donor. Hvorvidt GLA vil bli en suksess med denne posisjoneringen, vil tiden vise. Hvorvidt GLA enn 250 4Matic har makings av en vinner, allerede sammenligningstest med avklart Audi Q3 2,0 TFSI quattro.  

BODY

Q3 tilbyr mer plass til bagasje og passasjerer

ser den dynamiske Mercedes GLA utvilsomt gjort, men dessverre er den elegant design noe på bekostning av plassen tilbudet. Kan beboerne på første rad leve med plassen godt, selv om den høye vinduslinjen reduserer romfølelse sterkt, baksetepassasjerene led i forhold til de i Q3 betydelige tap. Begge bena samt lederne for GLA har mindre plass.

I tillegg kan bena stues hardere under forsetene, og det smalnes legeme av side taket nedslags er rytterne også tettere enn beregnet. Audi er kuttet hovedsakelig i serie to følte seg svimmel. Når det gjelder bagasjeplass, nyttelast og tilhengervekt er Ingolstadt nutzwertiger enn den stilige Stuttgart. For klarhet koster også Mercedes sin design poeng. Gjennom mindre vindu synlighet faller skrått tilbake verre, og de ikke-uttrekkbar nakkestøtten på testen bil og som, i motsetning til Q3 mangler tredje sidevinduene gjør omvendt parkering enklere.

GLA kan gjøre opp disken med sin Mercedes-typisk omfattende sikkerhetsutstyr. Audi han krever blant annet oppmerksomheten veiviseren, Free for å se presafe system og anbefalte adaptive cruise control, inkludert nødbremsing. Nesten like de to premium SUV er i materiale og utførelse. Interiøret forlate en høy kvalitet inntrykk her og der - litt bedre detaljer finish gjør Audi like foran Mercedes rangert.


Mercedes GLA 250 4MATICAudi Q3 2,0 TFSI quattro
155 kW / 211 hk155 kW / 211 hk
0 - 100 km / t på 6,9 s0 - 100 km / t på 6,6 s
Firehjulsdrift, permanent; 7-trinns, to-clutchFirehjulsdrift, permanent; 7-trinns, to-clutch
Top 230 km / tTop 230 km / t
Base Pris: 37 497 EURBase Pris: 37 450 EUR

INNHOLD
Innledning / Body
Komfort / motor & transmisjon
Kjøretøydynamikken / Miljø & kostnader
Konklusjon


INNHOLD
Innledning / Body
Komfort / motor & transmisjon
Kjøretøydynamikken / Miljø & kostnader
Konklusjon

Kjørekomfort

Audi fordeler fra den adaptive dempere

Understellet på GLA er mykere matchet mot den dynamiske A-klasse, i det minste hvis, som i tilfellet med prøven bilen er den standard komfort suspensjon. Mesteparten av uaktsomhet av veibygging prosess rense fjærelementene, bare ved lave hastigheter, 18-tommers alternativ dekk rullet litt stiv-legged over humper. Alene med sjåføren om bord er adaptive dempere (980 EUR) utstyrt Q3 litt i forkant av GLA, chassiset litt følsomme reagerer i komfort stilling. forskjellen er fullastet større.

Mens Audi tross for betydelig høyere belastning (543 til 435 kg) enda litt bedre fjærer, får Mercedes GLA deretter i rask rekkefølge ujevnheter litt i utakt. Kroppens bevegelser ta når du kjører over humper tydelig, og veldig dårlig driver bakakselen blir enda sine grenser og kommer til å blokkere.

De to SUVer er utstyrt med valgfri sportsseter som er side holder sterk og komfortabel. imidlertid oppstått større forskjeller for de bakre beboere. Mens Q3 Riders sitte på en komfortabel polstret, høyt montert bakseter, opphold på GLA laget ikke så avslappet. Banken er hardere og lavere lår har mindre hvile.

Ergonomisk likte både med store dørlommer og lett lastbare bagasje. Q3 er å skylde, som kan være mer hensiktsmessig på dashbordet roterende trykknappkontroll er ikke så lett tilgjengelig, så vel som ligger på siden kontrolleren på GLA. Til gjengjeld kan instrumentene leses verre i blekt lys. Dette gjelder også for det - for å bli plassert lavt luft operasjonsenheten på Mercedes - som i Audi. 

MOTOR / GIRKASSE

Den kraftige turbo bensin har mye press

På driftssiden råder mellom GLA og Q3 en bred konsensus. Fra to liters kapasitet, idet de to turbomotorer trekke PS 211 og overfører kraften videre gjennom en syv-trinns dobbelclutch til drivhjulene. Bensinen fornøyd med sin raffinerte løping og harmonisk kraftutfoldelse.

Allerede under 2000 turer er i hver av de maksimalt moment på 300 (Audi) og 350 Nm (Mercedes). Ifølge avslappet driver med to kompakt SUV, Trekkraft er alltid mer enn nok tilgjengelig. Den harmoniske inntrykket er igjen av Q3 som sin overføring koordinerer kurs litt mer erfarne, mens Mercedes-svitsjing boksen noen ganger virker litt hektisk og livlig start erkjente med en barsk engasjement.

I forestillingen, Sør-tysk er nesten like. Sprinten til 100 km / t på Audi med 6,6 sekunder tre tideler raskere ved maksimal hastighet de leverer til 230 km / t, dødt løp. For dette timen for GLA i forbruket test vilje. På 9,1 liter per 100 km, det godkjent, tross alt, 1,2 liter mindre.


INNHOLD
Innledning / Body
Komfort / motor & transmisjon
Kjøretøydynamikken / Miljø & kostnader
Konklusjon

KJØREDYNAMIKK

Jo bedre bremser bringe GLA fremover

Bortsett fra de bedre hemmende bremser av GLA kompakte SUV viser en svært lik karakter i kjøredynamikktester. Så det er neppe overraskende at de er i slalom og håndtering nesten på nivå. Både presentere seg bemerkelsesverdig aktiv kjøring, fornøyd med henne føyelig håndtering og fint regulere stabilitetssystemer - selv bevisst provosert belastningsendringer de bringer litt fra resten.

I trange hjørner, Audi presser litt sterkere over forhjulene, men han holder i raske svinger og ved akselerasjon ut av svinger kraftig ut bedre på banen - elektronisk differensialsperre godhet. Mercedes krefter her med forhjulene mer for kerbside. For GLA for samtaler den noe harmonisk styring som gir mer tilbakemeldinger og skinner med matchende styrekrefter.

Miljø / KOSTNADER

Prisen man er selvsagt enig

37,450 EUR Audi lyser Q3 2.0 TFSI quattro, Mercedes for GLA 250 4Matic ussel 47 euro mer. Også når det gjelder utstyr, begge adskilt bare litt. Mens Mercedes motsetning Audi krever slem 548 euro ekstra for lettmetallfelger, det er Stuttgart en Bluetooth-forbindelse så fri som en USB-port.

Svekkelsen av Audi er 60,6 prosent etter fire års drift og 80.000 kilometer med kjøreegenskaper (GLA: 57.1 prosent), litt høyere som veiavgift og drivstoffkostnader. Men han kompensert med lav full omfattende klassifisering og lavere inspeksjonskostnader.


INNHOLD
Innledning / Body
Komfort / motor & transmisjon
Kjøretøydynamikken / Miljø & kostnader
Konklusjon

KONKLUSJON

Til tross for ulike retninger Mercedes GLA samle 250 4Matic og Audi Q3 2,0 TFSI quattro bunnlinje samme antall tellere. Valget forblir dermed et spørsmål om personlig smak. GLA finner sin plass med sin dynamisk design mellom klassisk SUV og kompakte biler.

Derfor spilte han med kroppen sin flere aerodynamiske fordeler i forbruket, men tar også fradrag i plass og lastekapasitet er akseptert.

Eksemplarisk omfattende sikkerhetsfunksjoner og sterke bremser. Audi Q3 2,0 TFSI quattro er mer praktisk bil, og tilbyr mer plass til passasjerer og bagasje og bedre kjørekomfort. Største ulempen: den betydelig høyere forbruk.

spesifikasjoner & Total PDF for å lese

Alexander Lidl