HVORDAN Adblue ‘søkt

AdBlue-teknologi AdBlue: Små dråper, store problemer

AdBlue sprøytes inn i utløpsgassen gjennom en ventil, og bidrar i den SCR-katalysator i omdannelsen av nitrogenoksyder

AdBlue påfyllingsstussen AdBlue: Modell

Den enkle deksel for AdBlue bør utnytte ved siden av tanken er under klaffen og ikke i stammen endene

AdBlue tanking Mercedes AdBlue: Utlandet

På en prøvetur i Sverige AdBlue var lite; på bensinstasjonen var der bare overdreven truck beholderen

AdBlue tilsetning tank VW Sharan AdBlue tilsetning tank i VW Sharan

AdBlue krever en ekstra tank som er oppvarmet av et varmeelement i streng kulde

AdBlue tanking AdBlue påfyllingsstussen

I Audi Q5, kan lukkingen av AdBlue tanken åpnes bare med den passende stikkontakt

Er de moderne dieselbiler AdBlue ut, kan de ikke startes. Og påfylling urealøsningen er unødvendig komplisert for biler

Ugagn begynner, som så ofte med en skjerm på instrumentpanelet: "Vennligst fylle AdBlue - selv 2400 km". Ignorerer rop om hjelp fra diesel til urealøsningen, forblir bilen i verste fall er: Uten AdBlue motoren kan ikke startes. I beste fall er diesel fortsatt kjører i nøddrift. Her kunne fortsette teknisk bilen - bare de NOx-utslipp ville svekkes. Siden diesel, men da ikke lenger oppfyller utslippskravene, gir lovgiver for en kvasi miljøstartsperre. Bilprodusentene har visstnok dimensjonert tanker for AdBlue, slik at de skal fylles under inspeksjoner i verkstedet. Det faller i underkant av ti euro for 1,89-liters flaske fortsatt lønnskostnader, vanligvis rundt 50 euro. Men opplevelsen i testen daglig viser at hyppige reisende ofte må fylle enda tidligere. Og på bensinstasjoner er det vanligvis bare de store ti-gallon bokser for lastebiler (rundt 14 euro). Siden fyllstoffet ikke passer AdBlue tankåpningen, er søl uunngåelig. Og bensinpumpene som lastebiler er ikke overalt tilgjengelig for biler: Felt tester, for eksempel BMW og Total var bare å komme i gang.

Blå plakett for dieselbiler:

Hva trenger Diesel AdBlue?

Moderne diesel bruk AdBlue for å redusere NOx-utslipp. Dette krever Euro 6 utslippsstandard, den nylig brukt siden den første av september 2014, alle som kommer på markedet biler og fra den første av september 2015, og alle nye biler. diesel Nå kan slippe ut i stedet for 180 bare 80 milligram av nitrogenoksider per kilometer. For mange bilprodusenter bruker SCR katalysatorer har lenge vært brukt i lastebilproduksjon. Disse bygger nitrogenoksyder fra ved hjelp av AdBlue, som består av 32,5 prosent urea og 67,5 prosent avionisert vann. Den kjemiske er luktfri og ikke-giftig.

AdBlue frigjør ammoniakk

AdBlue sprøytes direkte inn i utløpskanalen hvor den frigjør fri ammoniakk. Dette reagerer i SCR-katalysator med nitrogenoxydene og konverterer dem til nitrogen og vanndamp. Kontrolleres av motorens gasskontrollenheten målemodul sørger for at alltid den mengden som trengs for fart og kjøretøyets last er injisert. Forbruket er omkring fire til seks prosent av diesel. Fordi AdBlue fryser ved -11.5 °, kan tanken for additivet i alle biler bli oppvarmet.

Hva er AdBlue?

AdBlue består av 32,5 prosent urea, et ufarlig, syntetisk nitrogenforbindelse, og demineralisert vann. Det er bare en variasjon.

"AbBlue tom eller refill"-Meldung

Den innebygde elektronikken indikerer når AdBlue etterfylles. Meldingen kan ikke ignoreres senest etter tredje gang siden motoren går bare på redusert effekt, eller ikke i det hele tatt kan startes.

Kan vi fylle opp AdBlue selv?

Ja, du kan fylle opp den additive selv. For noen biler, kan en refill kit dette være nødvendig. Alt viktig å dette er i de spesifikke bruksanvisningen. Etter fylling av AdBlue slå på tenningen og vente til elektronikken har anerkjent det nye nivået. Dette kan godt ta flere minutter.

Kan AdBlue fryse?

Ja, er frysepunktet for AdBlue -11 grader Celsius. Derfor AdBlue-tanker blir vanligvis varmet opp. Hvis utsatt for ekstremt lave temperaturer og tanken varmeapparatet ikke umiddelbart kan tine AdBlue væske, en varm garasje og litt ventetid anbefales.

Kan AdBlue overløp ved påfylling?

Ja, så heller sakte fylle. Forresten: Noen produsenter Conduct for mye er fullført AdBlue ved et overløp fra under bilen direkte til utsiden. Mye mer skadelig for maling, det vil nemlig når urea blanding av påfyllingen skjer og går gjennom malingen. Men skulle noe AdBlue kommer i kontakt med bilen maling, vask straks med store mengder vann.

AdBlue i tanken direkte?

Nei! Under ingen omstendigheter fylle AdBlue direkte inn i drivstofftanken.