For nå, ingen kjøreforbud i Stuttgart

Forbud mot diesel Diesel-kjøreforbud i store byer?

Tyske byer er på jakt etter løsninger for å dempe NOx utslipp. Planer for Stuttgart er for tiden på is. Hamburg går framover og fortsatt ønsker å låse noen 2017 ruter for dieselbiler og lastebiler. München vil også forbud.

© autozeitung.de

For å overholde grenseverdiene for utslipp av nitrogenoksider, byer som Stuttgart, Hamburg og München planlegger å innføre dieselkjøreforbud. Stuttgart Administrative Court henvist dieselforbud fra fra 1 januar 2018 som juridisk mulig og forholdsmessig, men regjeringen er under revisjon.

Dieselkjøreforbud i Stuttgart vil i utgangspunktet ikke gjelder. Den svarte-grønne statlige myndigheter hadde mandag 2. oktober enige om å anke dommen fra Verwatungsgerichts Stuttgart et sprang-frosken. CDU og Greens, hadde møtt på fredag ​​29 september på emnet, men kunne ikke enig i det første: CDU insisterte på en appell, med de grønne var det stemmer for adopsjon av dommen. Administrative Court hadde på 28 juli 2017 en klage fra den tyske miljø Aid (DUH) har blitt akseptert og delstaten Baden-Württemberg er forpliktet til å gjøre mer for å beskytte helsen til innbyggerne, som var tilfellet tidligere. Som dommer antydet dommen, mens kjøreforbud er det eneste effektive middel. Innlevering av klagen, dom forbud, men ikke tre i kraft. De juridiske aspekter må vurderes av Federal Administrative Court i Leipzig. Den endelige dom dette tilfellet er tidligere enn forventet i februar 2018th Dette gir delstatshovedstaden tid til å iverksette tiltak for renere luft i Stuttgart. Visestatsminister Thomas Strobl (CDU) sa: "Vi har alltid sagt at vi ønsker ren luft og ingen kjøreforbud." I klagen på spørsmålet søker å avgjøre om landet kan iverksette forbud på egen hånd, hvis den føderale regjeringen ikke handle, selv om det er ansvarlig. Tidligere Stuttgart Administrative Court ga en detaljert posisjon på sin dom. Retten gjorde det klart at de tidligere foreslåtte tiltak ikke er tilstrekkelige til å oppfylle lovbestemte krav og grenseverdiene for nitrogendioksid (NO2), så snart som mulig for å bli observert. og "så snart som mulig" er bare ikke så lagt frem av landet 01.01.2018 å forstå 2020, men. Ettårig diesel kjøreforbud i Stuttgart miljø sonen, retten, er uunngåelig, lovlig og ikke utgjøre en krenkelse av prinsippet om proporsjonalitet.

All informasjon om blå plakett (video):

Kjøreforbud i Stuttgart for tiden på is

Byen München står ved beslutningen om å stenge ute fra 2018 dieselmotorer. En fersk rapport om luftkvaliteten støtter disse planene. Etter statsminister Horst Seehofer (CSU) hadde den oppfatning utgangspunktet beholdt, ble det gitt ut 18. juli, 2017th Dataene viser en alarmerende utfordring med dieselavgassen toksiske nitrogendioxyd. Etter toppmøtet i diesel har i utgangspunktet enige om 2 august 2017 bare på rehabilitering av fem millioner dieselbiler i Tyskland, er diskusjonen om kjørerestriksjoner så langt av bordet. At forbedringene er ikke nok til å faktisk hindre trafikk forbud, inkludert ADAC ser. Derfor er Automobile Association i favør av en hardware oppgradering. Federal justisminister Heiko Maas (SPD) sa "bilde"Avisen vendt mulig trussel om forbud i flere byer: "De lovbestemte kravene for luftforurensning kontroll gjelder." Selv Green Party Vice Oliver Krischer ble skuffet: "Med deres nektet å håndheve effektive oppgraderinger hos produsenten, Union og SPD, retten ansvarlig for kjøring restriksjoner er sannsynlig å gjelde nå", Men Ferdinand Dudenhöffer, professor i automotive økonomi (Universitetet i Duisburg-Essen), advarer i en modell beregningen før en kostnadseksplosjon. Dermed kan dieselforbud trekke kostnader på rundt 15 milliarder euro etter det. Beløpet er basert på svekkelsen av dieselbiler, som er ti prosent og maksimalt 1.500 euro, prisen for en hardware oppgradering. I biler for å gå tilbake til år 2013, ettermontering, ifølge beregningen er verdt å unngå kjøreforbud. I eldre dieselmotorer, oppgraderingen, men ikke verdt det. Med 10,9 millioner fra år 2009 registrert diesel for å komme sammen summen av i underkant av 15 milliarder euro gjennom rehabilitering og tap.

BUND: krevde stans i salget av diesel

Når det gjelder diesel forbyr en annen sak holder Federal Motor Transport Authority (KBA) i uvisshet: Miljøorganisasjonen BUND vil dermed få en stans i salget av dieselbiler med høye NOx-utslipp. Administrative Court of Schleswig bekreftet på torsdag, 14 juli 2017, etter å ha mottatt klagen (AZ 3a218 / 17). BUND formann Hubert Weiger sa: "De skandaløse passivitet bilprodusenter, vedkommende myndigheter og Federal samferdselsminister Alexander Dobrindt må endelig bli satt en stopper." Administrative Court avviste en BUND søknad om midlertidig forføyning mot Federal Motor Vehicle Kontor mars 2017th Med søknaden, miljøorganisasjonen ønsket å tvinge retten til å forby salg av Euro 6 dieselbiler når de passerer på gaten, de forurensende grenseverdiene ifølge EU regulering 715/2007. Studier har tidligere vist at en rekke biler de grenseverdier under laboratorieforhold, men ikke på gaten. Administrative Court basert sin avstøtning, slik at avhengig av EU-reguleringen ikke tillater et slikt forbud. Euro 6 diesel har eksisterende godkjenninger. Retten kan ikke påta seg på nasjonalt nivå, KBA å innføre strengere krav til utslipp, fordi det ville avvike fra EU-retten. Den KBA selv hadde avvist etterspørselen av Bund i november, som myndighet sa også, ifølge BUND ingen jurisdiksjon. Euro 6 diesel har eksisterende godkjenninger. Weigert sa: "Daglige 3500 slik dieselbiler er på veiene. Vår handling er forhåpentligvis snart sette en stopper for." Om utslippene på veien bør være høyere enn under granskning, må avklares.

Dobrindt: diesel kjøreforbud er feil tilnærming

Federal samferdselsminister Alexander Dobrindt (CSU) og CSU sjef Horst Seehofer har en rund sum for å innføre en annen mening om planene i Großstäditen diesel kjøreforbud. Både politikere snakker deres avvisning av: "Det som er klart er at vi holder feiende forbud på feil politisk tilnærming"Forklarer Dobrindt. Andre tiltak for å bedre luftkvaliteten er alltid å foretrekke fremfor kjøreforbud. Seehofer ikke se løsningen i diesel forbud, ville han gå dit først og fremst om årsaken til luftforurensning for å forebygge og kompensere ikke allerede resulterer forurensning. Denne bransjen er nå pålagt å identifisere nye muligheter. Som et eksempel på den CSU lederen leder nærmer katalysatoren. Münchens ordfører Dieter Reiter (SPD), men tegner et landsomfattende forbud mot dieselbiler å vurdere: "Så mye som jeg ville være glad hvis det var ingen slike forbud, så lite jeg kan se hvordan vi vil fortsette å gjøre uten nedleggelser fremtiden"Han fortalte "Süddeutsche Zeitung", Greenpeace transport ekspert Tobias Austrup imot denne utviklingen og holdningen til ordføreren rytter, men samtidig advarer han mot for mange ulike regler om dieselkjøreforbud. Han ser problemet "transportpolitikk sectionalism", For å unngå dette, må samferdselsminister Alexander Dobrindt (CSU) sin "Blokade av det blå plakett" Set.

Diesel-kjøreforbud i Hamburg fortsatt i 2017?

Senere i år vil en annen tysk by for å bringe diesel kjøreforbud på veien: Hamburg. Den hanseatiske byen ønsker å sette et eksempel, og det første diesel-kjøring forbudet har allerede bestemt på enkelte ruter. Men en rapport fra showet "hamburger Abendblatt" Ifølge den første feilen i ren luft plan, basert på hvor gjennomgangstrafikk forbudet er satt. Følgelig har Euro 6 diesel tatt med i beregningen av utslipp av dieselkjøretøy skjønt, avgir flere nitrogenoksider i den virkelige drift, når satt på prøve, denne tilstand, imidlertid, ble satt til side ved Euro-5 og Euro 4 dieselmotorer. Således ble mer enn 100.000 biler og lastebiler i Hamburg feil nitrogenoksid nivåer anvendt. Så langt, dieseldriv forbud i Hamburg strekker seg på en 580 meter lang Max-Brauer-Allee i Altona. For lastebilsjåfører, passasjen forbudet strekker seg i tillegg til den Stresemannstrasse (1720 meter). Med en mulig ny beregning av utslipp tar hensyn til økte utslipp av forurensende selv med Euro-5 og Euro-4 diesel, kan rutene for trafikkrestriksjoner pålagt å møte den rene luften planen utvides betydelig. Påvirkes av forbud er en god 70 prosent av det godkjente i Hamburg diesel, som fra en senat reaksjon på en anmodning fra den trafikk politikeren Dennis Thering (CDU) fremkom.

berørte 238,564 biler fra Hamburg forbud

Totalt 335,943 dieselbiler og lastebiler er i Hamburg logget, men 238 564 av disse kjøretøyene ikke oppfyller Euro 6-standarden og er den første Ifølge beregninger, påvirkes av transitt forbudene i bydelen Altona i Hamburg. I tillegg til den privatbil, gjelder diesel forbudet også til mer enn tre fjerdedeler av urbane biler som politibiler eller brannbiler: 1611 av 2067 urban dieselbiler ikke oppfyller Euro 6-standarden. Ironisk nok, forbudet gjelder også Environmental Protection Agency, som ikke lenger vil være tillatt å drive brukes sammen med Urban Development Authority 14 Diesel i deler av Hamburg-Altona. "Snarere enn å skje-fôr bilistene nok en gang, bør Senatet heller ta på seg og endre seg sin egen flåte"Sier Dennis Thering. Han kritiserer vedtaket fra den rød-grønne regjeringskoalisjon "uforholdsmessig", I fremtiden vil diesel sjåførene må ta en omvei på minst en kilometer i Hamburg for å unngå forbudet soner. Bare for beboere og levering kjøretøy unntak bør gjøres. Bakgrunn for diesel-kjøreforbud i Hamburg er den nye ren luft plan for den rød-grønne Senatet. Det bemerkes at i 2025 alle regulerte grenser må være oppfylt i byen. Tjenester i de angitte rutene forby NOx utslipp er spesielt høy. De er delvis forårsaket av sterk parkering søketrafikk på grunn av eliminering av parkering. Når vil diesel kjøreforbud i Hamburg er ennå ikke klart, først må føderale forvaltningsrett avgjøre om statlige og lokale myndigheter kan ha kjørerestriksjoner alene. Imidlertid kan dommen bli gjort senere i år. 

Overdreven nitrogenoksid nivåer i tyske byer

I mer enn 40 tyske byer luften er mer forurenset enn tillatt på travle gaten. Men ikke bare politikk, har bilindustrien blitt påvirket av de mulige diesel kjøreforbud. Så VW nylig fått en kjennelse mot den tyske miljø Aid Association (Dhu) som stilte spørsmål ved effektiviteten av oppdateringer fra eksos skandale og oppfordret til en stans i salget. Volkswagen velkommen beslutningen: Å bli forbudt fra organisasjonen og nasjonal forvalter, "å spre falske påstander om effektiviteten av tekniske tilpasningstiltak som Volkswagen tilbyr kunder som er berørt dieselmotorer." Tidligere miljøstøtte hadde saksøkt Federal Motor Vehicle kontoret igjen på grunn av dieseleksos skandale. Organisasjonen går mot ulovlig, i deres syn tilbakekalling arrangement av myndighet. Bakgrunn undersøkelser er eksos oppførselen til vw dieselmotorer, til tross for programvareoppdateringen skal vise store utslipp av nitrogenoksider, i henhold til miljøapparatet. Manglene identifisert av Environmental hjelpemiddel for vei- målinger nitric oxide avlesninger fra en VW Golf Variant før og etter programvareoppdateringen vil ikke bestrides ved VW. Med disponering av miljøstøtte var inntil ytterligere ti konklusjoner om effektiviteten og legitimiteten til programvareoppdatering forbudt. Det ble vedtatt uten forvarsel og uten en høring. Volkswagen understreket: "Fakta: Alle biler som deltar i frivillig tilbakekalling, som gjelder for alle bilprodusenter kravene i EU i samsvar med hensyn til eksosutslipp." Dette hadde bekreftet Federal Motor Transport Authority etter omfattende testing.

Hvilke byer ønsker diesel kjøreforbud?

Diskusjoner om et dieselforbud allerede eksisterte i flere tyske byer. Som den første byen Hamburg ville nå trolig fortsatt lock out 2,017 dieselbiler som ikke oppfyller Euro 6-standarden for enkelte deler. Også i Stuttgart drev forhandlinger om midlertidige diesel kjørerestriksjoner som skal gjelde fra 2018 - dette er foreløpig på vent. I Düsseldorf fortsette forbud mot dieselbiler i samtale: Administrative Court Dusseldorf tvunget beboeren distriktet regjeringen å reparere den såkalte Clean Air Plan. Dommerne ga regjeringen før denne gangen i oktober 2017. Ifølge en talsmann for den administrative domstolen dommerne var av den oppfatning at et forbud mot biler ville innføre med en dieselmotor. I München dieselforbud er gjenstand for retten og i politikken. Mayor Reiter (SPD) tegner et landsomfattende forbud vurdert. Federal samferdselsminister Alexander Dobrindt (CSU) avviser kjøreforbud, men fra: "Vi må komme til en annen bane"Han sa på transportministerkonferanse i Hamburg.

Hvorfor truer diesel kjøreforbud?

Igjen og igjen i byer og tett befolkede EUs grenser for nitrogenoksider er betydelig overskredet. Når spesielt skadelig gass nitrogendioksid (NO2) presenterte Federal Environment Agency i fjor til rundt 60 prosent av alle stasjoner på travle veier overskridelser fikset. Den spesifiserte av EU begrensning på 40 mikrogram per kubikkmeter av nitrogendioksid årlig gjennomsnitt var spesielt tydelig revet i Stuttgart, 2015. På Neckartor konsentrasjonen av respirerbare skadelig gass var i gjennomsnitt 87 mikrogram. På Landshuterallee i Munchen var der 84 mikrogram per kubikkmeter. Selv ved de enkelte stasjoner i Køln, Kiel, Heilbronn, Hamburg og Darmstadt-verdier i overkant av 60 mikrogram per kubikkmeter ble detektert. Fordi grensene overskrides i Tyskland i mange år, hadde EU-kommisjonen innledet mot Tyskland i det siste året en prosess. Igjen og igjen, advarer miljøorganisasjoner fra helserisiko av nitrogendioksid.

Finnes det alternativer til diesel kjøreforbud?

I München, første ønsker administrasjonen å fokusere på alternativer til diesel kjøreforbud for å redusere NOx nivåer. Om utvidelse av ladestasjoner for elektriske biler eller fremming av elektriske biler og -fahrrädern for håndverkere, foreninger eller levering av tjenester. I Berlin viser til kjøp av nye busser. Denne NOx-utslipp i enkelte gater i hovedstaden har falt med mer enn ti prosent. Miljøvernminister Barbara Hendricks (SPD), derimot, ser maker i plikten. Derfor bør bilprodusenten montere kjøretøyene på egen regning til Euro 6-standarden, og dermed redusere utslippene.