Lancia Thema 3.0 CRD

Lancia Thema 3.0 CRD - Lancia flaggskip Lancia Thema 3.0 CRD

Det nye temaet spiller rollen Lancia flaggskip på mange måter overbevisende

Lancia Thema 3.0 CRD - kurve Lancia Thema 3.0 CRD

Går inn Sikrere kjøring i svinger: Den store sedan holder stoisk selvfølgelig som en supertanker ...

Lancia Thema 3.0 CRD - kurve Lancia Thema 3.0 CRD

... uten store ruller eller vakle

Lancia Thema 3.0 CRD - topp Lancia Thema 3.0 CRD

Den øverste hastighet er 232 km / t

Lancia Thema 3.0 CRD - Akselerasjon Lancia Thema 3.0 CRD

Highway hastighet er nådd etter 7,2 sekunder

Lancia Thema 3.0 CRD - Base pris Lancia Thema 3.0 CRD

Grunnprisen utgjør 50,900 euro

Lancia Thema 3.0 CRD - 20-tommers hjul Lancia Thema 3.0 CRD

Serie på Executive: massive 20-tommers hjul. Den optikk vinner, er kjørekomforten er lidelse

Lancia Thema 3.0 CRD - Seter Lancia Thema 3.0 CRD

De komfortable foran stoler tilby takk elektrisk justerbare pedaler en meget god sittestilling

Lancia Thema 3.0 CRD - Fond Lancia Thema 3.0 CRD

I baksetet er det gunstig, men ikke god plass. Nakkestøttene er tett integrert

Lancia Thema 3.0 CRD - Cockpit Lancia Thema 3.0 CRD

Amerikansk rikdom og italiensk mote design preger cockpiten. Ikke alle funksjoner kan nås intuitivt

Lancia Thema 3.0 CRD - u koble Lancia Thema 3.0 CRD

"U kobler" er det strødd funksjoner og felt berøringsskjerm terminal

Lancia Thema 3.0 CRD - V6 diesel Lancia Thema 3.0 CRD

Den langt slag V6 diesel tettet ved hjelp av en VGT-enhet stolte 550 Newton meter fra hofte

Emne: på massive Chrysler basis, en ny stor Lancia med altbekanntem navn oppstår. Innhold av konverteringen er overbevisende. På den kraftige karakter Lancia fans må venne

nøkkeldata
PS kW239 hk (176 kW)
stasjonenBakre 5-trinns automatgir
0-100 km / t7,2 sekunder
toppfart232 km / t
pris50,900.00 €

Det er ikke noe mer kjedelig enn samme fire-stjerners menyen som i går. Etter dette mottoet har Lancia valgt med hver modell endring, gjenoppfinnelse av hjulet til hans prinsipp. V-motorer og bakhjulsdrift, boxer motorer og forhjulsdrift, rekkemotorer og firehjulstrekk - hver konseptet kom i løpet av årene i serien. Utformingen svingte lystig mellom skjønn og provokasjon, progressivitet og retro stil.

Flere tester: Den gratis nyhetsbrev tegning av AUTOZEITUNG

Veien til varig suksess ser annerledes ut, men hvis vannet er opp til halsen, sikrer fleksibilitet overlevelse. Lancia og så griper på strå kalt Chrysler. Med den kraftige 300C, plassert under Daimler-rettet kjøl år siden, Chrysler hadde liten formue i Tyskland. Under et annet navn, er han nå å få kull ut av ilden for Lancia. Hans pseudonym er ikke noe nytt: en "tema" hadde allerede Lancia 1984-1994 i programmet, og da vi delte plattform med andre merker: Fiat, Alfa og Saab.

Etterligning av Ami for italienerne skjedde Zuck prosess i rykk. Centro Stile Lancia var fornøyd med rollen som skjønnhetssalonger: en ny grill, nye lys og en dukkert i Middelhavet jordfarger interiør, og det er det! Til støtte for mange ombord instrumenter og sofistikert analoge bære et emblem eller logo av merkevaren på skjermen.

Aldri før WAR ON LANCIA så tung, aldri blitt bevart
Likevel er det vanskelig å tildele disse bøffel av en bil beregnet for sine delikate høyteknologiske varer merket Lancia. En Big Mac er en Big Mac, selv om han blir servert med basilikum og mozzarella. Dette gjenspeiles ikke bare i størrelse, men også i vekt. Med V6 turbo diesel og "Executive" -Komplettausstattung ombord i over fem meter lange veier Lancia Thema 3.0 CRD tom rekord 2,4 tonn.

Hans navnebror fra 1984 var en fot kortere og 800 kilo lettere. I strålende tidlige historie helt hvor mange luksus sedan finne, men selv posh åtte sylinder før krigen ikke ta så mye fett på skalaen. I tillegg kan du nå mock - eller rett og slett ta bilen som det er og nyte fordelene. For det nye temaet spiller rollen Lancia flaggskip på mange måter overbevisende.

Det starter med plassen. Forward regel fyrstelig plass med sjenerøs ben og armer. Førere av en hvilken som helst vekst kan finne en ideell sitte posisjon takket være elektrisk tilkopling for sete og pedaler. Men petite damene er sannsynlig å skje litt tapt, gitt store instrumentpanelet og den høye platået panseret som strekker seg utover frontruten.

Setene selv er landeveiskjøring polstret, men glattledrigen ryggene har kurver for lite støtte. to voksne til å finne kommod plassert i baksetet, selv om benplass og takhøyde for en bil av denne typen heller under gjennomsnittet. Det samme gjelder for reise-kompatible, men ikke akkurat frodig størrelse trunk format. Liten ulempe: Døren åpnes ved fjernutløseren faktisk, men må være lukket av et sterkt press på lokket. Skitne hender er vanskelig å unngå.

Bare fem kurs har kan være gunstig
Kjøre erfaring er karakterisert ved den voldsomme trekkraften av motoren. Han har høy egenvekt ingen forsøk på å kompensere for de løse stor fart hopper av femtrinns automatisk, og skyve problemet fremover ubønnhørlig. I sendingen kontroll, lavt antall i forhold til konkurrentene i fart går ut for å være en trøst fordel hvis bare en egnet utstyr er tilgjengelig, feil er sjelden inn.

På den annen side,  Lancia Thema 3.0 CRD dermed absolutt ikke Kostverächter. Ofte bruker han ti liter eller mer per 100 kilometer. Med raske motorveihastigheter hvor tung sedan med noen oppstart er helt i stand til sine drikkevaner for diesel rekkevidde uvanlige størrelser. Dessuten lider fjæringskomfort massiv vekst.

De 20-tommers hjul snuble over hver brønn og gi mer presis informasjon om veiforhold enn det som er passende for en luksus sedan. Til gjengjeld, bidrar de til et nivå på kjøreegenskaper og stabilitet som kan sees. Og bremselengde, som vi aldri har målt det første emnet. å bryte med tradisjonen er risikabelt, men det må ikke være galt per se. Sett i Lancia motet har vært enda en liten belønning.
Karsten Rehmann

.bygge inn-beholder {stilling: i forhold; padding-bottom: 56,25%; høyde: 0; flow: hidden; max-bredde: 100%; } .embed-beholder iframe, .embed-beholder objekt, .embed-beholder innebygging {stilling: absolutt; topp: 0; venstre: 0; bredde: 100%; høyde: 100%; }

Abonner nå: Flere nåværende auto videoer etter www.youtube.com/autozeitung

spesifikasjoner
motor 
sylinderV6-syl., 4-ventil, turbo dieselpartikkelfilter
kapasitet2987
makt
kW / hk
1 / min

176/239
4000 U / min
Maks. Dreiemoment. (Nm)
ved 1 / min
550
1800 omdr / min
kraftoverføring 
transmisjon5-trinns automatgir
stasjonenbakhjul
understell 
bremserv: ventilerte skiver
h: ventilerte skiver
dekkv: 245/45 ZR 20
h: 245/45 ZR 20
avlesninger
Vekt (kg) 
Egenvekt (fabrikk)2397
Akselerasjons- / mellomliggende sprint 
0 til 100 km / t (s)7.2
Topphastighet (km / t)232
forbruk 
test forbruk9.9l / 100 km (diesel)
EU forbruk7.2l / 100 km (diesel)
K. A.
eksosutslipp 
Karbondioksyd CO2 (g / km)K. A.