Hvis bilen skatt mye dyrere?

Veiavgift i 2018: Du må vite! Veiavgift i 2018: Du må vite!

I den nye syklusen er små bensin på en ulempe i forhold til store, sterke dieselmotorer.

© Adobe Stock Veiavgift i 2018: Du må vite! New forbruk syklus WLTP

I september vil den gamle syklusen NEDC forbruk av den nye globale standarden WLTP bli erstattet. Dette bør være mye mer realistisk.

© AUTOZEITUNG Veiavgift i 2018: Du må vite! Alder NEDC forbruk syklus

Innlevert en NEDC måle en base modell, produsenten må identifisere EU standardforbruk i fremtiden for mange funksjoner som andre hjulene separat.

© AUTOZEITUNG Veiavgift i 2018: Du må vite! New forbruk syklus WLTP

Den WLTP Forbruket bestemmes som tidligere på et dynamometer. Hans Resultatene er imidlertid bekreftet ved ytterligere målinger på veien.

© Mercedes Smart Fortwo Cabrio 0.9 Smart Fortwo Cabrio 0.9

CO-utslippene gamle (nedc) nye 97 g / km CO-utslipp (WLTP) 139 g / km

© Smart Opel Corsa 1,0 ECOTEC- Opel Corsa 1,0 ECOTEC-

CO-utslippene gamle (nedc) nylig 102 g / km, CO-utslippene (WLTP) 120 g / km

© Opel Mercedes E 220 d Mercedes E 220 d

CO-utslippene gamle (nedc) nye 102 g / km CO-utslipp (WLTP) 127 g / km

© Mercedes Audi SQ7 TDI quattro Audi SQ7 TDI quattro

CO-utslippene gamle (nedc) nye 189 g / km CO-utslipp (WLTP) 227 g / km

© Audi

Veien skatt kan noen ganger femdobles fra 2018 og dermed bli betydelig dyrere. Grunnen: Siden september 2017 har EU standardforbruk i den nye verdenstestsyklus WLTP målt (Worldwide harmoniserte lette kjøretøy Test Procedure). Men de mer realistiske tall er kjøpt med en pris.

"Først kommer bilen bompenger, og deretter femdoblet selv min bil skatt. Sakte Jeg føler at paymaster av republikken!" Så kan snart tenke mange sjåfører. For september en ny test syklus for EU standardforbruk, som bør være mye mer praktisk anvendelse. Resultatet: De gjennomsnittlige drivstofforbruk og CO2-utslipp på nesten alle nye biler økt. Eksperter forventer en økning med 15 til 25 prosent. Hva kunden gir klarhet i prospektet, hevn i motorvognen skatt. Fordi med denne karbondioksidutslipp spiller en avgjørende rolle. Forskyvningen messige grunnmengde på State foreslår en CO2-avgift: to euro for hvert gram ovenfor tax-terskel på 95 g / km. Først høres lite, men en ny vei skatt på 106 euro er i en Smart Fortwo 0.9 - så langt bare 22 euro forfaller til toseter. Dette er verdt for Finance Wolfgang Schäuble: Hans departement forventer i perioden 2018 til 2022 med en omsetning i motorvognen skatt på 1,1 milliarder euro. Og det uten skatteøkning. Våre beregninger (se tabellen) viser også at særlig små biler med bensinmotor er spesielt påvirket: dette er omtrent den bil skatt fordoblet i en Opel Corsa 1,0 ECOTEC- med 90 hk. Store sedan og SUVer med dieselmotor må imidlertid regne med relativt lav skatteøkning: kostnaden på en Audi SQ7 TDI quattro med 435 hk som dyrere bare med 13 prosent.

CO2 Challenge i videoen:

Fra 2018, veien skatteøkninger dels dramatisk

Men hvorfor er det? Siden 1996 har EU standardforbruk i henhold til NEDC (New European Driving Cycle) målt på prøvestativet. Dette står for år i kritikken, fordi det er for upraktisk: syklusen inneholder for mye bytrafikk aksje og mange stopp. Hans gjennomsnittlig hastighet som tilsvarer 34 km / t med på langt nær den tyske kjørevaner, maksimal hastighet på 120 km / t, holdt bare ti sekunder. Også sett bort utstyr som bilprodusentene kan lovlig gi en enkel base bil med drivstoffbesparende dekk til test. Slike hull bør bli den nye kjøresyklus WLTP (Worldwide harmonis Lette kjøretøy testprosedyrer) nå stengt. For eksempel, er testtemperaturen ned til nivået presist definert. Syklusen ble utviklet i regi av FN basert verdens kjøre innsamlede dataene. Det er lengre og mer dynamisk enn den forrige test: Den når en topp på 131 km / t og gjennomsnittlig hastighet på 46,5 km / t med mer enn en tredjedel høyere. I tillegg til ringveien, er det nå en motorvei aksje. Liv og urban transport har blitt kraftig redusert. En klar fordel for høykapasitets diesel til små nedbygging bensinmotorer eller hybrider. Slik at produsentene sine kjøretøy (og deres programvare) ikke bare optimalisere på prøve, det er flere målinger på veien. For rde test (ekte kjøreUtslipps) biler er utstyrt med en mobil målesystem på baksiden av bilen. Den rde test faktisk vil finne sted under alle forhold: akselerasjon, vær- og trafikkforhold er tilfeldig. Innen 2020 nye biler kan i denne testen 2,1 ganger for å slippe ut mer enn under gransking, etter som bare 1,5 ganger så mye.

Veiavgift Determination: Hundrevis forbruk målinger pr kjøretøy

I tillegg ekstrautstyr spiller nå en viktig rolle. Innlevert en NEDC måle en base modell, produsenten må identifisere EU standardforbruk i fremtiden for mange funksjoner som andre hjulene separat. I praksis betyr dette at vil endre seg i konfiguratoren avhengig av utstyr som ikke bare pris, men også av EUs forbruk. Fremfor alt, presenterer dette mangfoldet produsenter med store utfordringer. BMW er for tiden på reise rundt 400 testkjøringer på dagen og har doblet sin kapasitet test. Noen 100 IT-systemer må tilpasses. Spesielt små importører faller raskt nå sine grenser. I tillegg er de nye reglene endelig bekreftet bare siden 7. juli. Dessuten vil flåten ledere nå må forvente: Mange bedrifter har formulert CO2 mål for sin firmabil som en del av sin klimapolitikk. Men famler de flåten ledere som drivere fortsatt i mørket som til mengden av WLTP-forbruk. Fra september syklusen for alle nye aktører inn i markedet modellene gjelder. Nøyaktig ett år senere etterfulgt av alle nye registreringer. Bare eierne av gamle biler kan slappe av: sine CO2-utslipp - og dermed deres veiavgift - forblir urørt.

For eksempel, veien avgiften øker
modellSmart fortwo 0,9 konvertible (90 HK)Opel Corsa 1,0 ECOTEC- (90 HK)
Co2 utslipp gamle (NEDC)97g / km102 g / km
Veiavgift tidligere22 euro34 euro
CO2-utslipp ny (WLTP) ¹139 g / km120 g / km
Veiavgift fra 9 / 2018²106 euro70 euro
¹ ² ADAC EcoTest for registreringer
For eksempel, veien avgiften øker
modellMercedes E 200 D (194 HK)Audi SQ7 TDI quattro (435 hk)
Co2 utslipp gamle (NEDC)102 g / km189 g / km
Veiavgift tidligere204 euro568 euro
CO2-utslipp ny (WLTP) ¹127 g / km227 g / km
Veiavgift fra 9 / 2018²254 euro644 euro
¹ ² ADAC EcoTest for registreringer
Sammenligning av gamle og nye testsyklus
 NEDC (gammel)WLTP (ny)
syklus tid20 min30 min
sykluslengden11,0 km23.25 km
Del bytrafikk66%52%
Del overland / highway34%48%
Gjennomsnittlig hastighet34 km / t46,5 km / t
toppfart120 km / t131 km / t
levetid25%13%
koblingspunkterfastkjøretøyspesifikke
dekktrykkgratiskjøretøyspesifikke
batteriladinggratismedium
prøve~~POS=TRUNC temperaturen~~POS=HEADCOMP20-30 grader23 Grad¹
Tilleggsutstyr utstyr~~POS=HEADCOMPikke ansettberücksichtigt²
¹Oppladbare CO2-nivåer i tillegg til 14 grader uten luftkondisjone ²