falsk trygghet

Trafikkskilt anerkjennelse test assistansesystemer svakheter signere anerkjennelse Gjenkjenning av trafikkskilt© Imago

moderne assistansesystemertrafikkskilt gjenkjenne og beskytte sjåføren med sinne. Men vær forsiktig! De fleste systemer fungerer ikke pålitelig

Når uoppmerksom og oversett et veiskilt? Selv i verste fall blir førerkort i lang tid gått. Spesielt stadig tett og unübersichtlichere Schilderwald har mange farer som møter moderne assistansesystemer er utformet for å beskytte føreren. Men sikkerhet er ofte villedende.

deteksjon trafikkskilt: Test avslører svakheter

Ideen er god: trafikkskilt blende gjeldende sats bestemmelser i instrumentene, Navi-skjermen eller ved head-up display i frontruten ett. Tok fordel av de første systemene for noen år siden det fortsatt bare den ofte utdatert informasjon fra navigasjonssystemet, i dag nesten alle bilprodusenter jobber med data fra videokameraer for å fange de trafikkskilt på veikanten eller i portalen. Men egentlig pålitelig, disse systemene er fortsatt ikke som vår test med ni forskjellige biler fra forskjellige produsenter fra Audi til Volvo avslørte selv mot 150-3500 euro kreves for systemer avhengig av bil.

For vår praktisk test av systemene for trafikkskilt anerkjennelse vi var med testkandidatene både på en lukket testbane og på motorveier, landeveier og i bytrafikk i flere dager på veien. Første inntrykk: Mens det er flott å være alltid minnet om at bare tillatt hastighet. Spesielt på ruter med hyppige og plutselige endring hastighetsgrenser. Men du kan virkelig stole på det. Fordi hver nå og da dukker uventede tegn på skjerm som er helt uforståelig eller rett og slett galt.

Den detaljerte test for Gjenkjenning av trafikkskilt 2015 ni biler sjekke ut dagens AUTOZEITUNG 07/2015.

Holger Ippen