Merkel skeptisk til blå plakett

Blå merket: Nye miljøsoner Den blå plakett for dieselbiler

Når det gjelder planer ved Federal Miljøverndepartementet bør blå merket for dieselbiler bli umgsetzt raskt. Konferansen Transportministrene lagt planer, men for&# 39; s første på is. Med sine gamle dieselbiler kan bli utestengt fra tyske byen. Den tenkelig for plakk på bildet er et eksempel. (© www.blaue-plakette.de)

© www.green-zones.eu

Innføringen av en blå plakett for dieselbiler er fortsatt kontroversielt. Kansler kandidat Martin Schulz er tydelig plassert mot kansler Merkel tiltrer plakett mot minst skeptiske. Vi forklarer bakgrunnen, hva er hensikten med det blå skiltet, som trenger en og hva de vil koste.

I tyske byer, er de tillatte grenser nitrogenoksid regelmessig overskredet, så er innføringen av en blå plakk for dieselkjøretøy på plass. Mens uttrykke mange politikere og organisasjoner for den nye merkingen av dieselmotorer, styrer SPD kansler kandidat Martin Schulz mot: "Det gir ingen mening å snakke diesel kjøreforbud"Han sa på mandag, 10 juli 2017, mens du besøker Audi-fabrikken i Ingolstadt. "Dieselmotoren vil bli brukt i en viss tid"Han forklarte. Grensene ville imidlertid overholdes, så vel som den interne forbrenningsmotorer som skal bygges mer effektivt. Med denne holdningen er han trolig mange borgere bryte ned åpne dører og så viktige valg stemmer sikkert. Tysklands forbundskansler Angela Merkel (CDU) er den blå plakett på luftforurensning i byer med skepsis. Staten kan ikke innføre ting som han faktisk kunne råde. "Ellers har vi ikke vunnet noe"Hun sa tirsdag 5. september 2017 på et arrangement av "Stuttgarter Zeitung" og "Stuttgarter Nachrichten" i Stuttgar. De tror på den blå plakett for relativt problematisk fordi det da ville ha til å sjekke alle biler av pendlere å se hvem som hadde et skilt, og som ikke er det. "Jeg prøver en gang at vi gjør uten forbud. Så jeg trenger ikke blå merket"Merkel sa. Med den blå plakk kunne bli forbudt innkjørselen i miljøsoner særlig for eldre dieselbiler, som betraktes som den viktigste årsaken til nitrogenoksider. Merket er nødvendig hovedsakelig av Greens for å sikre ren luft i byene. I Stuttgart og andre steder forbud for eldre dieselbiler, som anses den viktigste årsaken til skadelige nitrogenoksider truende.

Debatt på blå plakett i videoen:

Tysk Association of Cities ønsker det blå badge

Anders argumenterte for eksempel den tyske foreningen for Byer og gir debatten igjen ny giv: Ulrich Maly, Vice President i Association of Cities, ser blå plakett for lavere utslipp dieselbiler, er den eneste måten midlertidig for å håndtere nødvendige forbud. Selv om byene ikke ønsket forbud, kom de på grunn av luftforurensning sannsynligvis ikke rundt, sa Maly. I tillegg vil midler til ettermontering gamle dieselbiler på Euro 6 standarder må bli lansert. Samtidig den tyske foreningen for Cities også kalt for føderale og statlige å finansiere kollektiv bedre: Med priser fra 2,50 til 3,00 euro for en enveisbillett, som er landsdekkende vanlig for en lyd grensen er nådd. Som for de midlertidige forbud mot dieselbiler, er byen Hamburg en pioner og ledende på enkelte ruter forbud mot dieselbiler ett. Senatet ønsker å gjennomføre dette tiltaket Clean Air Plan til 2025th Også Baden Württemberg styrter videre og fortsetter fra 2018 diesel kjøreforbud i kraft, besluttet svart-grønn statlige myndigheter tirsdag 21. februar. men Statsminister Winfried Kretschmann (Green Party) rodde tilbake allerede, og ønsker å revurdere planene igjen, som rapporterte "Stuttgarter Zeitung": "Med forbehold om at ettermontering fungerer og gjør det mulig for oss å nå de mål som skal oppnås ved Clean Air Plan, som forbyr har ennå ikke satt i stein", Miljøpartiet De Grønne er sitert der. Men etter avgjørelsen av forbud var vilje av økonomisk gjenkjennelig, eldre dieselbiler ettermonteres og når fint støv kan reduseres ved bedre gaterengjøring, problemet var vellykket håndtert, sa Kretschmann. Grunn for den forestående kjøre forbud er vedvarende store partikkelnivå i den tilstand kapital Stuttgart. På dager i overskridelsen er å dieselbiler som ikke oppfyller Euro 6 utslippsstandard, deretter kjører vil bli utestengt på travle og forurensede strekninger. i 2016 alene, ville det ha vært tilfelle i mer enn 30 dager.

BaWü for blå merket, men Dobrindt

Under debatten på diesel kjørerestriksjoner fastsatt Statsminister Winfried Kretschmann og hans visepresident Thomas Strobl (CDU) også sterk for den blå plakett på føderalt nivå. Men det er slik et merke skal innføres tidligst 2020, dersom minst 80 prosent av kjøretøyene i spørsmålet oppfyller de nødvendige standarder. Federal samferdselsminister Alexander Dobrindt (CSU) avviser innføring av plakk, men fortsetter å avta. Sist ble forhandlet på konferansen for transportministre i oktober på blå merket for dieselbiler og først satt en avgjørelse på vent. Federal miljøvernminister Barbara Hendricks (SPD) sluttet seg til diskusjonen om forbud mot diesel kort tid etterpå med et nytt forslag på nytt i bysentra. I utkast til kommunene bør pålegge kjøreforbud på dieselbiler på egenhånd. Først, de kan til og med bruke plakk, slik at kun biler sannsynlig til å ta tilstrekkelig miljøvennlige motorer i et forbudt område. På den andre valgte veiene kan bli blokkert helt for visse motorer eller midlertidig forbud er pålagt. Spesielt med kritiske værforhold bør holdes borte fra sentrene så dieselkjøretøy. forslaget om bayerske Interiør og samferdselsminister Joachim Herrmann (CSU) har allerede blitt opprettet "helt upraktisk" avvist. Den blå plakett hadde vært tidligere diskutert på konferansen for transportministrene i Stuttgart.

Byer med de høyeste nitrogenoksid verdier (grense: 40 mikrogram per kubikkmeter årlig gjennomsnitt):

byNitrogenoksider lese høyt UBA
Stuttgart (Am Neckartor)82 mikrogram per kubikkmeter
München (Landshuterallee)80 mikrogram per kubikkmeter
Reutlingen (Lederstraße Ost)66 mikrogram per kubikkmeter
Kiel (Theodor-Heuss-Ring)65 mikrogram per kubikkmeter
Køln ​​(Clevischer ring)63 mikrogram per kubikkmeter
Hamburg (Habichtstraße)62 mikrogram per kubikkmeter
Dusseldorf (Corneliusstraße)58 mikrogram per kubikkmeter

Første diesel kjøreforbud i Ba Wü

Med skarp kritikk av det blå plakett så langt omfattet hessiske føderale tjenestemenn talte opp. Der kan du se diesel plakett et massivt problem på den administrative maskineri av landet fremover. Grunnen: "De ansatte i delstaten Hessen, deres private "gammel" kan ikke lenger bruke for oppdrag dieselbiler hvis de må kjøre sentrumsområder", Staten formann Heini Schmitt forklart. Dette er spesielt for mindre avdelinger uten servicebiler en massiv problem. Bakgrunnen for dette er et veldig generelt problem med blå plakett: Et salg av bruktbil å kjøpe en nyere dieselbiler var ikke et alternativ. Med introduksjonen av merket uten diesel Euro 6 standard tape massivt i verdi og vil derfor være svært vanskelig å selge. Til slutt, vil ingen kjøpe en diesel, som han ikke kunne kjøre i indre bykjerne. Schmitt bemerker: "Dette utgjør en de facto ekspropriasjon", Så langt delstatene Baden-Württemberg, Hessen og Bremen ønsker å håndheve et regelverk for dieselbiler med merket i Bundesrat, som er ment å bidra til å møte EUs grenser for Stickoxisbelastung. Samferdselsminister Dobrindt posisjonert seg fra begynnelsen til dette forslaget, og forble på konferansen for transportministrene på sitt synspunkt. Tidligere erklærte Miljø statssekretær Jochen Flasbarth at hans selskap utvikler alternativer til den blå plakett. "Vi trenger en løsning for byer med dårlig luft"Stresset Flasbarth. Når den føderale regjeringen har skapt det rettslige grunnlaget for den blå merket, lokalsamfunn der områder med spesielt høye NOx forurensning er vedtatt lokale forbud diesel kan - hvis de vil.

Hva er den blå merket?

Etter at den røde, gule og grønne klistremerke, for å være utstyrt med de blå spesielt gunstige utslipp kjøretøy, som deretter muligheten til å innta den eneste diesel i visse miljøsoner i byer. Bare moderne dieselbiler som avgir store mengder av skadelig nitrogenoksid (NOx) er for å motta denne plakk. Dieselbiler uten blå plakett kan ikke lenger kjøre da i særlig forurensede områder. Imidlertid kan det antas at disse områdene vil være mindre enn de miljøsoner som allerede er stengt for biler uten grønt klistremerke.

Hvem trenger det blå skiltet?

Den blå plakett ville straffe hovedsakelig førere av dieselbiler som ikke oppfyller utslippsstandard Euro sjette så du bør ikke oppgi et spesielt utpekte soner i bysentra. Bensin svarer til dårlig standarder enn EUR 3 vil påvirkes av reguleringen. Så langt i Tyskland bare ca 500 000 dieselbiler er i det hele tatt i stand til å få den blå merket. De resterende 13 millioner dieselbiler må se hvor de er. For, i henhold til dagens kunnskap, er det sannsynligvis nesten umulig å betydelig eldre dieselmotorer å få så Euro 5 ved å oppgradere til Euro 6 standarder. Etableringen av en NOx-utslipp kontroll ville være mye mer komplisert enn installasjon av et partikkelfilter med sine spesielle katalysatorer og en perfekt matchet motorstyring.

Hva gjør blå merket?

Til kostnader for blå merket er det ingen informasjon så langt.

Hvordan de politiske posisjonene?

De største kritikerne av blå plakett for dieselbiler kommer fra Department of Transportation. Ministeren Alexander Dobrindt slitt så langt heftig mot blå merket for dieselbiler: "Vårt mål er mer mobilitet med mindre utslipp og ikke avskaffe mobilitet." Er det, men ifølge planene til det tyske miljøverndepartementet, deretter fra 2018 alle dieselbiler vil bli utestengt fra tyske byer, kan Euro 6 utslippsstandard ikke møtes. Den gjenværende diesel blir deretter presentert med en ny, blå miljøskilt, som lenge har vært nødvendig ved forskjellige miljøorganisasjoner. På landsnivå for derved løfter hovedsakelig en reduksjon av nitrogenoksider (NOx), som er skadelig for mennesker og særlig å angripe slimhinnene. Med blå plakett for dieselbiler etablering av nye miljøsoner i de indre byene ville være mulig samtidig.