Merkel sceptisch over blauwe plaque

Blue badge: New milieuzones De blauwe plaque voor dieselvoertuigen

Als het gaat om de plannen door het Federale Ministerie van Milieu, moet de blauwe badge voor dieselauto's snel umgsetzt. De Conferentie van ministers van Vervoer legde de plannen, maar voor&# 39; s eerst op ijs. Met haar oude dieselauto's kunnen worden uitgesloten van de Duitse stad. De denkbaar plaquette op de foto is een monster. (© www.blaue-plakette.de)

© www.green-zones.eu

De invoering van een blauwe plaque voor dieselauto's is nog steeds controversieel. Kanselier kandidaat Martin Schulz is duidelijk gepositioneerd tegen bondskanselier Merkel sluit zich aan bij de plaquette tegen ten minste sceptisch. We leggen de achtergrond, wat is het doel van de blauwe badge, die men nodig heeft en wat ze zullen kosten.

Duitse steden, worden de toelaatbare grenzen stikstofoxide regelmatig overschreden, zodat het inbrengen van een blauwe plaque dieselvoertuigen in de ruimte. Terwijl uiten veel politici en organisaties voor de nieuwe etikettering van diesels, SPD kanselier kandidaat Martin Schulz controleert tegen: "Het heeft geen zin om diesel rijbeperkingen spreken"Hij zei op maandag 10 juli, 2017, tijdens een bezoek aan de Audi fabriek in Ingolstadt. "De dieselmotor zal worden gebruikt voor een bepaalde tijd"Hij legde. De grenzen zou echter ook worden gerespecteerd als de interne verbrandingsmotoren efficiënter te bouwen. Met deze houding is hij waarschijnlijk veel burgers breken open deuren en zo belangrijk kiesmannen veilig. De Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) is de blauwe plaquette op de luchtvervuiling in steden met de nodige scepsis. De staat kan geen dingen die hij eigenlijk niet vorderde te introduceren. "Anders hebben we niets gewonnen"Ze zei op dinsdag 5 september, 2017, op een evenement van "Stuttgarter Zeitung" en "Stuttgarter Nachrichten" in Stuttgar. Zij geloven in de blauwe plaque relatief problematisch, omdat het dan zou moeten alle auto's van pendelaars controleren om te zien wie een dergelijke badge gehad en wie niet. "Ik probeer eens dat we doen zonder verboden. Dan moet ik geen blauwe badge"Merkel zei. Met de blauwe plaque de oprit in milieuzones verboden zou kunnen worden met name voor oudere dieselauto's, die worden beschouwd als de belangrijkste oorzaak van stikstofoxiden. De badge wordt vooral vereist door de Groenen om schone lucht te garanderen in de steden. In Stuttgart en elders verboden voor oudere dieselauto's, die worden beschouwd als de belangrijkste oorzaak van schadelijke stikstofoxiden bedreigend.

Debat over blauwe plaque in de video:

Duitse vereniging van steden wil de blauwe badge

Anders betoogde bijvoorbeeld, de Duitse Vereniging van Steden en geeft het debat weer nieuw elan: Ulrich Maly, Vice-voorzitter van de Vereniging van Steden, ziet de blauwe plaque voor lagere uitstoot dieselauto's, de enige manier om tijdelijk nodig verboden af ​​te handelen. Zelfs als steden niet verboden wilden, zij kwamen als gevolg van luchtvervuiling waarschijnlijk niet rond, zei Maly. Bovendien zou de financiering voor de aanpassing van oude dieselauto's op de Euro 6-normen moeten worden gelanceerd. Tegelijkertijd, de Duitse vereniging van steden ook gepleit voor de federale staat en de financiering van het openbaar vervoer beter: Met prijzen 2,50-3,00 euro voor een enkele reis, die het hele land gebruikelijk dat een geluid limiet is bereikt zijn. Wat betreft de tijdelijke verbod op diesel auto's, de stad Hamburg is een pionier en toonaangevende op bepaalde routes een verbod op dieselvoertuigen één. De Senaat wil de uitvoering van deze maatregel de Clean Air Plan 2025 Ook Baden Wuerttemberg snelt vooruit en gaat verder vanaf 2018 diesel rijverboden van kracht is, besloot de zwart-groene deelstaatregering op dinsdag 21 februari. maar Minister-president Winfried Kretschmann (Groene Partij) roeien al terug en wil de plannen te heroverwegen weer, waarop de gerapporteerde "Stuttgarter Zeitung": "Met dien verstande dat de aanpassing werkt en stelt ons in staat om de doelstellingen moeten worden bereikt door de Clean Air Plan, dat verbiedt nog niet in steen gebeiteld te bereiken", de Groene Partij is er geciteerd. Echter, na de beslissing van het verbod was de bereidheid van de economische herkenbare, oudere dieselauto's achteraf en als fijn stof kan worden verminderd door een betere reiniging van het probleem is met succes aangepakt, zei Kretschmann. Reden voor de dreigende rijverboden zijn aanhoudend overmatige hoeveelheid fijnstof in de hoofdstad Stuttgart. Op dagen in overschrijding is om dieselauto's die niet voldoen aan de Euro 6-emissienorm, dan rijden zal worden verboden op drukke en vervuilde stukken. in 2016 alleen al, zou het het geval zou zijn geweest in meer dan 30 dagen.

BaWü voor blauwe badge echter Dobrindt

Tijdens het debat over diesel rijverboden uiteengezet Minister-president Winfried Kretschmann en zijn vice Thomas Strobl (CDU) ook sterk voor de blauwe plaque op het federale niveau. Echter, een dergelijke badge is om niet eerder dan in 2020 worden ingevoerd, indien ten minste 80 procent van de betrokken voertuigen voldoen aan de vereiste normen. Federaal minister van Transport Alexander Dobrindt (CSU) verwerpt de invoering van de plaque, maar blijven dalen. Laatst werd onderhandeld tijdens de Conferentie van ministers van Vervoer in oktober op de blauwe badge voor dieselwagens en aanvankelijk zet een beslissing in de wacht. Federaal minister van Milieu Barbara Hendricks (SPD) toegetreden tot de discussie over een verbod op diesel kort daarna met een nieuw voorstel opnieuw in stadscentra. In haar ontwerp gemeenten moet een rijverbod op te leggen op diesel auto's op hun eigen. Ten eerste, konden ze zelfs plaques te brengen, zodat alleen voertuigen die waarschijnlijk voldoende milieuvriendelijke motoren te nemen aan een verboden gebied. Aan de andere geselecteerde wegen volledig zou kunnen worden geblokkeerd voor bepaalde motoren of tijdelijk verbod worden opgelegd. Vooral met kritische weersomstandigheden moeten uit de buurt worden gehouden van de centra zo dieselvoertuigen. het voorstel van de Beierse Binnenlandse Zaken en minister van Vervoer Joachim Herrmann (CSU) is al gemaakt "volkomen onpraktisch" verworpen. De blauwe plaque was eerder besproken op de conferentie van ministers van Vervoer in Stuttgart.

Steden met de hoogste waarden stikstofoxide (limiet: 40 microgram per kubieke meter jaargemiddeld):

stadStikstofoxiden voorlezen UBA
Stuttgart (Am Neckartor)82 microgram per kubieke meter
Munich (Landshuterallee)80 microgram per kubieke meter
Reutlingen (Lederstraße Ost)66 microgram per kubieke meter
Kiel (Theodor-Heuss-Ring)65 microgram per kubieke meter
Cologne (Clevischer ring)63 microgram per kubieke meter
Hamburg (Habichtstraße)62 microgram per kubieke meter
Dusseldorf (Corneliusstraße)58 microgram per kubieke meter

Eerste diesel rijverboden in Ba Wü

Met scherpe kritiek op de blauwe plaque Tot nu toe hebben de Hessische federale ambtenaren het woord. Daar zie je de diesel plaque een enorm probleem op het administratieve systeem van het land naar voren. De reden: "De medewerkers van de deelstaat Hessen, hun privé "oud" kan niet meer gebruiken voor missies dieselauto's als ze naar het centrum van gebieden te rijden", De staat voorzitter Heini Schmitt uitgelegd. Dit is met name voor kleinere afdelingen zonder voertuigen een enorm probleem. Achter dit is een zeer algemeen probleem van de blauwe plaque: Een verkoop van gebruikte auto om de aanschaf van een nieuwere dieselauto's was geen optie. Met de introductie van de badge zonder diesel Euro 6-norm te verliezen massaal in waarde en zou daarom zeer moeilijk te verkopen zijn. Tot slot zal niemand een diesel, die hij niet kon rijden in binnensteden te kopen. Schmitt merkt op: "Dit komt neer op een de facto onteigening", Tot nu toe, de deelstaten Baden-Württemberg, Hessen en Bremen willen een regeling voor dieselauto's met de badge in de Bondsraad, die bedoeld is om tegemoet te komen aan de EU-limieten voor Stickoxisbelastung af te dwingen. Minister van Transport Dobrindt positioneerde zich van het begin tot dit voorstel en bleef op de conferentie van ministers van Vervoer op zijn standpunt. Eerder verklaarde Milieu staatssecretaris Jochen Flasbarth dat zijn bedrijf is het ontwikkelen van alternatieven voor de blauwe plaque. "We hebben behoefte aan een oplossing voor steden met een slechte lucht"Stressed Flasbarth. Zodra de federale overheid de wettelijke basis voor de blauwe badge heeft geschapen, gemeenschappen waarin gebieden met een bijzonder hoge NOx vervuiling worden vastgesteld lokale verboden diesel kunnen - als ze dat willen.

Wat is de blauwe badge?

Na de rode, gele en groene sticker, worden uitgerust met de blauwe bijzonder voertuigen met een lage-emissie, die dan zijn waarschijnlijk de enige diesel in te voeren in bepaalde milieuzones in steden. Alleen moderne diesel auto's die grote hoeveelheden schadelijke stikstofoxiden (NOx) uitstoten zijn om deze plaque te ontvangen. Diesel auto's zonder blauwe plaque kan niet meer rijden dan in het bijzonder verontreinigde gebieden. Het kan echter worden aangenomen dat deze gebieden kleiner zijn dan de milieuzones die reeds aan auto's worden afgesloten zonder groene sticker zal zijn.

Wie heeft de blauwe badge?

De blauwe plaque zou voornamelijk bestuurders van dieselauto's die niet voldoen aan de emissienorm Euro 6 bestraffen dan moet je niet een speciaal aangewezen zones in te voeren in de stadscentra. Zelfs benzine overeenkomt met slechte normen dan EUR 3 zal worden beïnvloed door de verordening. Tot nu toe alleen in Duitsland ongeveer 500.000 dieselauto's zijn te allen in staat om naar de blauwe badge te krijgen. De resterende 13 miljoen diesel auto's hebben om te zien waar ze zijn. Want volgens de huidige kennis, is het waarschijnlijk bijna onmogelijk om beduidend ouder dieselmotoren als Euro 5 tot stand te brengen door te upgraden naar Euro 6-normen. De invoering van een NOx-emissie besturingselementen veel ingewikkelder dan de installatie van een deeltjesfilter met hun speciale katalysatoren en een perfect gepaarde motorische controle.

Wat doet de blauwe badge?

Om de kosten voor de blauwe badge er geen informatie tot nu toe.

Hoe werkt het beleid posities?

Het grootste critici van de blauwe plaque voor dieselauto's is afkomstig van het Department of Transportation. Minister Alexander Dobrindt worstelde tot dusver fel tegen de blauwe badge voor dieselauto's: "Ons doel is meer mobiliteit met minder uitstoot en niet de afschaffing van mobiliteit." Is het echter volgens de plannen van het Duitse ministerie van Milieu, en vervolgens van 2018 alle dieselvoertuigen worden uitgesloten van Duitse steden, kan de Euro 6-emissienorm niet aan. De resterende diesel worden dan gepresenteerd met een nieuwe, blauwe milieusticker, zoals al lang door verschillende milieuorganisaties nodig geweest. Op nationaal niveau om daardoor belooft vooral een reductie van stikstofoxiden (NOx), die schadelijk zijn voor mensen en vooral de slijmvliezen aantasten. Met de blauwe plaque voor dieselwagens de creatie van nieuwe milieuzones in binnensteden zou tegelijkertijd mogelijk zijn.