Dus de diesel krijgt de blauwe badge

BNOX SCR-systeem van Twintec BNOX SCR-systeem van Twintec

Katalysatorproducenten Twintec een Euro-6 retrofit systeem (BNOX SCRsysteem) ontworpen voor auto's, de emissie van stikstofoxiden (NOx) aanzienlijk verlaagt.

© Twintec BNOX SCR-systeem van Twintec BNOX SCR-systeem van Twintec

In tegenstelling tot veel angst achteraf volgens Twintec is niet alleen te maken met een redelijke inspanning, maar ook met een redelijke prijs.

© Twintec BNOX SCR-systeem van Twintec BNOX SCR-systeem van Twintec

Hiervan volgens Twintec tot ongeveer 1500 euro per conversie.

© Twintec BNOX SCR-systeem van Twintec BNOX SCR-systeem van Twintec© VW / Twintec

Achteraf Euro 6 dieselauto's en laat de blauwe plaque: systemen zoals die van Twintec kan! Het BNOX SCR-systeem vermijdt de nadelen van pure SCR-systemen en deels gerealiseerd beduidend beter stikstofmonoxide niveaus. Dus gaat de Euro 6 retrofit!

Om de dreigende diesel rijverboden in de grote Duitse steden te ontsnappen, kunnen dieselauto's worden omgezet naar Euro 6-normen. Naast de voorkeur van de auto-industrie software-oplossing, zijn er nu ook de technische mogelijkheden voor aanpassing: Zon katalysatorproducenten Twintec heeft (BNOX SCR-systeem) ontwikkelde een Euro-6 retrofit-systeem voor auto's die (de uitstoot van stikstofoxiden NOx) aanzienlijk verlaagt. Al met al kan het BNOX SCRsysteem Twintec van stikstofoxiden met 99 procent van de testbank en met 94 procent in reële omstandigheden op de weg. Dus een Euro 6-classificatie zou ook mogelijk achteraf - de Euro 6-limieten worden aanzienlijk lager door Twintec deel. Waarom "zou"? Het is simpel: het systeem is nog niet beschikbaar. Het moet passend wettelijk kader worden gemaakt, zoals een blauwe plaque. In dit geval, is van plan Twintec de BNOX SCR-systeem aan te bieden voor alle relevante voertuigtypes. Dit zou met name interessant voor bestuurders van auto's met een Euro 5-emissie die zou worden beïnvloed door een eventuele invoering van de blauwe plaque en de daarmee samenhangende rijverboden zijn. 

Blue badge voor dieselvoertuigen (Video):

Achteraf Euro 6 dieselauto's met SCR-systeem

In aanvulling op de Twintec retrofit oplossing vaak een software-update biedt de mogelijkheid om een ​​Euro 5 diesel converteren naar Euro 6 Het gaat om de zogenaamde "Thermo ramen" schaffen, waarbij het uitlaatgas nabehandeling onderbroken door lage temperaturen: "Deze term is al de uitvinder van de industrie een paar maanden geleden om de temperatuur te bereiken, waarbij de uitlaatgasrecirculatie gewoon wordt uitgeschakeld om de motor op te slaan uit te leggen"Said Thomas Burkhardt, ADAC Vice President Technology, om de wereld op zondag. De stikstofoxide één volgens de ADAC proef gereduceerd met een softwareoplossing met gemiddeld 60 procent. Maar de verhogingen Verbruikt: Ongeveer vier procent meer diesel nodig de auto na de software-update. Bovendien zou het kunnen dat de motorslijtage toeneemt als gevolg uitlaatgassen bij lage temperaturen terug in de verbrandingskamer.

Hoeveel kost de Euro 6 retrofit?

In tegenstelling tot veel angsten modernisering moeten niet alleen worden aangepakt tegen redelijke kosten, maar ook met een redelijke prijs, volgens Twintec. 1500-2000 euro beschikbaar gesteld voor een dergelijke omzetting in de ruimte, die ongeveer een halve dag in een-AU erkende dealer door de fabrikant is. Toch zou de conversie door de wetgever moeten worden erkend. Op dit moment is een erkenning van de Euro 6 retrofit - of helemaal niet - alleen in een dure en ingewikkelde individuele procedure, Baumot CEO Henning Middelmann. Of de auto belasting, gemeten onder meer de emissies van auto daalt met upgrading, kan ook niet worden gezegd over de actuele status. Intussen is de autofabrikanten de voorkeur aan de oplossing van software-updates: Dus, deelnemende autofabrikanten hebben ingestemd met de diesel-top op 2 augustus 2017 tot een totaal van 5,3 miljoen dieselvoertuigen retrofit. Complexere retrofit oplossingen worden afgewezen, zodat de kosten van een meer complexe uitlaatgasnabehandelingssysteem - zoals die van Twintec - waarschijnlijk blijven opknoping door de consument.

BNOX SCR-systeem van TwintecTwintec biedt Euro 6 upgrades voor dieselvoertuigen. © VW / Twintec

Hoe werkt de Euro 6 retrofit Twintec?

BNOX het SCR-systeem van Twintec injecteert AdBlue in een gescheiden montage van de elektrische generator die wordt aangedreven door de turbo energie. De generator AdBlue verdampt, en vervolgens verzonden naar de uitlaatgas verder. In een chemische reactie, terwijl alleen CO2 in het bijzonder ammoniak en CO2, dat reageert met de stikstofoxiden. In de gebruikelijke SCR-katalysator, wordt de ureumoplossing AdBlue direct geïnjecteerd in de aandrijflijn. Aangezien temperaturen van 220 graden noodzakelijk zijn voor de werking van de SCR-katalysatoren echter de gebruikelijke emissiebeheersingssysteem niet optimaal werkt bij lage motorbelasting in de koude startfase of korte ritten.

Wat is het voordeel Twintec tegen SCR-systemen?

De oplossing voor Euro 6 retrofit Twintec vermijdt de nadelen van conventionele SCR systemen: U heeft al eerder uit het uitlaatgas een temperatuur van 150 graden ammoniak gegenereerd en heeft ook geïnstalleerd een verwarming katalysator die energie levert bij lage temperaturen. Daarom kan de NOx omzetting ook plaatsvindt tegen aanzienlijk lagere uitlaattemperaturen, volgens Twintec. Dit is in strijd met de toestand van de wegen waar de uitlaatgastemperatuur temperaturen zijn voor een deel aanzienlijk lager dan in bench testen. Dit is met name relevant voor de toekomst emissiemetingen op nieuwe auto's uit 2017, waarin de waarden moeten worden ervaren op de weg.

Zou een Euro 6 aanpassing nadelen?

Zonder nadelen, is de upgrade Euro 6 met de update voor de SCR-systeem niet afkomstig zijn van: Een eerste ADAC test van een achteraf op EUR 6 VW Passat (1,6-liter TDI) heeft laten zien een toename van het brandstofverbruik. Dienovereenkomstig verschaft de diesel is ongeveer vijf procent hoger dan vóór de omzetting. De generator moet extra energie voor de retrofit voor het doseren en verwarmen. Echter, de daling van de uitstoot is immens: "De uitstoot van stikstofoxiden worden gereduceerd met meer dan 90 procent"Said Thomas Burkhardt, ADAC Vice President Technology. Het AdBlue verbruik was getesten prototypes ongeveer twee liter tot 1.000 kilometer. In het ergste geval, het verbruik stijgt tot drie liter AdBlue per 1000 kilometer. De kosten van AdBlue gebruik dan neerkomen op ongeveer 20 cent per 100 kilometer.