Så diesel får blå merket

BNOX SCR system for Twintec BNOX SCR system for Twintec

Katalysator produsenter Twintec har en Euro-6 retrofit-systemet (BNOX SCR system) beregnet for biler, utslipp av nitrogenoksider (NOx) i betydelig grad senker.

© Twintec BNOX SCR system for Twintec BNOX SCR system for Twintec

I motsetning til mange frykter ettermontering henhold Twintec er å håndtere ikke bare med rimelig innsats, men også med en rimelig pris.

© Twintec BNOX SCR system for Twintec BNOX SCR system for Twintec

Denne mengde, i henhold Twintec til rundt 1500 euro per konvertering.

© Twintec BNOX SCR system for Twintec BNOX SCR system for Twintec© VW / Twintec

Ettermontering Euro 6 dieselbiler og la den blå plakett: systemer som det av Twintec kan! Den BNOX SCR-systemet unngår ulempene ved rene SCR-systemer, og dels oppnås betydelig bedre nitrogenoksid nivåer. Så går Euro 6 ettermontering!

For å unnslippe den forestående diesel kjøreforbud i store tyske byer, kan dieselbiler bli konvertert til Euro 6 standarder. Foruten foretrukket av bilindustrien programvareløsning, er det nå også tekniske muligheter for ettermontering: Sun katalysator produsenter Twintec har (BNOX SCR system) utviklet en Euro-6 ettermontering system for biler som (utslipp av nitrogenoksider NOx) betydelig senker. Generelt kan BNOX SCR system av Twintec redusere nitrogenoksider med 99 prosent i testbenken og med 94 prosent i reelle forhold på veien. Så en Euro 6 klassifisering ville også være mulig etterpå - Euro 6 grensene er betydelig underslag av Twintec del. Hvorfor "ville"? Det er enkelt: systemet er ikke tilgjengelig ennå. Det må gjøres riktig juridisk rammeverk, for eksempel en blå plakett. I dette tilfellet, planlegger Twintec å tilby BNOX SCR system for alle relevante typer kjøretøy. Dette vil være av spesiell interesse for førere av biler med Euro 5 utslipps som vil bli berørt av en eventuell innføring av det blå plakett og tilhørende kjøreforbud. 

Blå merket for dieselbiler (Video):

Ettermontering Euro 6 dieselbiler med SCR-systemet

I tillegg til den Twintec oppgraderingsløsning ofte en programvareoppdatering gir muligheten til å konvertere en Euro 5 diesel til Euro sjette Det handler om den såkalte "Thermo vinduer" avskaffe, hvori eksos etter-behandlingen blir avbrutt på grunn av lave temperaturer: "Dette begrepet har allerede oppfunnet bransjen for noen måneder siden for å forklare temperaturområder der eksosresirkulering er bare slått av for å spare motoren"Said Thomas Burkhardt, ADAC direktør for teknologi, til verden på søndag. Den NOx-utslippene er ett, i henhold til den ADAC test redusert med en programvareløsning med et gjennomsnitt på 60 prosent. Men økningen Forbrukt: Om fire prosent mer diesel trengte bilen etter programvareoppdateringen. Videre kan det være at den motorslitasjen øker fordi avgassene ved lave temperaturer tilbake inn i forbrenningskammeret.

Hvor mye koster Euro 6 ettermontering?

I motsetning til mange frykter ettermontering bør ikke bare rettes til en rimelig pris, men også med en rimelig pris, ifølge Twintec. 1500-2000 euro tilgjengelig for en slik konvertering i rommet, som tar omtrent en halv dag i en AU-autorisert forhandler av produsenten. Imidlertid ville konvertering av lovgiver må bli gjenkjent. Det er for tiden en innrømmelse av Euro 6 ettermontering - hvis i det hele tatt - bare i en kostbar og komplisert individ prosedyre, Baumot administrerende direktør Henning Middelmann. Hvorvidt bilen skatt, som er målt blant annet til utslipp av biler reduseres med oppgradering, kan heller ikke sies om dagens status. Samtidig bilprodusentene foretrekker løsning av programvareoppdateringer: Så, deltar bilprodusentene er enige om å diesel toppmøte om 2 august 2017 å ettermontere totalt 5,3 millioner dieselbiler. Mer komplekse ombygging blir avvist, slik at kostnaden for en mer kompleks eksos etterbehandling - slik som de fra Twintec - trolig forbli hengende av forbrukeren.

BNOX SCR system for TwintecTwintec tilbyr Euro 6 oppgraderinger for dieselbiler. © VW / Twintec

Hvordan fungerer Euro 6 ettermontering Twintec?

Den BNOX SCR system av Twintec injiserer AdBlue inn i en separat montert, den elektriske generatoren som drives av turboladeren med energi. Generatoren fordamper AdBlue, og deretter sender den inn i eksosgassen ytterligere. I en kjemisk reaksjon mens bare CO2 særlig ammoniakk og CO2, som reagerer med nitrogenoksyder som produseres. I den konvensjonelle SCR katalysatoren, blir ureaoppløsningen AdBlue injiseres direkte inn i drivverket. Ettersom temperaturer på 220 grader er nødvendige for drift av SCR katalysatorer, imidlertid ikke den vanlige utslippskontroll arbeider ikke optimalt i lav motorbelastning i kaldstartfasen eller på korte strekninger.

Hva er fordelen Twintec mot SCR-systemer?

Løsningen for Euro 6 ettermontering Twintec unngår ulempene ved konvensjonelle SCR-systemer: Du allerede generert fra eksosgasstemperaturer på 150 grader ammoniakk og har også installert en varme katalysator som leverer energi ved lave temperaturer. Derfor kan NOx-reaksjonen til og med finne sted ved betydelig lavere eksostemperaturer, i henhold Twintec. Dette er i motsetning til veiforhold hvor eksosgasstemperaturen er delvis betydelig lavere enn i benkprøver. Dette er spesielt relevant for de fremtidige emisjonsmåling på nye biler fra 2017, hvor verdiene må oppleves på veien.

Ville en Euro 6 ettermontering ulempene?

Uten ulemper, gjør Euro 6 oppgradering med oppdateringen for SCR-systemet ikke kommer fra: Et første ADAC test av en bakovertilpasset til EUR 6 VW Passat (1,6 liter TDI) har vist en økning i drivstofforbruk. Følgelig er dieselforbruk omtrent fem prosent høyere enn før konverteringen. Generatoren må gi ekstra energi som er nødvendig for ettermontering system for måling og oppvarming. Imidlertid er nedgangen i utslippene enorme: "utslipp av nitrogenoksider de er redusert med godt over 90 prosent"Said Thomas Burkhardt, ADAC visepresident for teknologi. AdBlue-forbruket var på getesten prototyper ca to liter til 1.000 kilometer. I verste fall stiger forbruket til tre liter AdBlue per 1000 km. Kostnaden for AdBlue bruk da beløpe seg til om lag 20 øre per 100 kilometer.