Deze kosten op de loer bij TÜV

De meeste tekortkomingen in de HU en de AU remmen Gids: De meest voorkomende tekortkomingen in de Hautpuntersuchung (HU)

Om de twee jaar, auto's voorstellingen van de belangrijkste onderzoek. Vaak is de auditor ontkennen het zegel van goedkeuring als gevolg van kleine gebreken. Met onze checklist te voorkomen dat je grove fouten.

© imago De meeste tekortkomingen in de HU en de AU ontbrekende papieren Gids: De meest voorkomende tekortkomingen in de Hautpuntersuchung (HU)

Onbegrijpelijk maar helaas vaak het geval is: Ontbrekende papieren. Naast het kenteken (kentekenbewijs I), het certificaat worden voorgelegd aan de emissietest. Wie heeft wijzigingen aan zijn voertuig moet voeren ook de relevante papieren. de examinatoren reageren soms erg gevoelig zijn voor het ontbreken van de registratie papieren.

© imago De meeste tekortkomingen in de HU en de AU verbandtrommel Gids: De meest voorkomende tekortkomingen in de Hautpuntersuchung (HU)

Even onvermurwbaar examinatoren met onvolledige EHBO-kits, het ontbreken van gevarendriehoeken en veiligheidsvesten zijn. Ter herinnering: De EHBO-kit heeft een vervaldatum. Zorg ervoor om te controleren alvorens over te gaan tot de belangrijkste onderzoek.

© imago De meeste tekortkomingen in de HU en de AU lichten Gids: De meest voorkomende tekortkomingen in de Hautpuntersuchung (HU)

De functie van de verlichting units, kunt u gemakkelijk. park laat de auto alleen in eerste instantie naar voren en dankzij de vooruitgang Windwärts voor een muur en ga door de verschillende functies. Als alternatief kan helpen met de visuele inspectie je een vriend of kennis bepaald. Verlichtingstest de volgende functies: groot licht, dimlicht, zijlicht, linker richtingaanwijzer, flasher rechts, achterlichten, remlichten achteruitrijlichten en mistlampen indien nodig. Om te testen of toevoeging, wordt het dimlicht correct ingesteld.

© imago De meeste tekortkomingen in de HU en de AU waarschuwingslampjes Gids: De meest voorkomende tekortkomingen in de Hautpuntersuchung (HU)

Nog makkelijker: check waarschuwingslampjes. één van de controlelichten continu branden, het voertuig rapporteert een defect dat evenmin ungemerkt blijft de accountants en voorkomt TUV badge normaal.

© imago De meeste tekortkomingen in de HU en de AU remmen Gids: De meest voorkomende tekortkomingen in de Hautpuntersuchung (HU)

Werken de remmen zijn van essentieel belang voor de veiligheid. Natuurlijk, de accountants van GTÜ, DEKA, GTÜ en Kus controle hier bijzonder nauwkeurig. Er zijn dus geen verrassingen en je moet voorstellingen opnieuw te maken als gevolg van defecte remmen, controleren ze voor de remblokken en schijven door middel van een eenvoudige visuele inspectie.

© imago De meeste tekortkomingen in de HU en de AU remmen Gids: De meest voorkomende tekortkomingen in de Hautpuntersuchung (HU)

Hiervoor de ontmanteling van de band is niet noodzakelijk. Met behulp van een zaklamp om te controleren of de voeringen zijn niet dik genoeg. De plakjes moet onbeschadigd zijn en geen diepe krassen. Zo niet, raadpleeg dan een workshop en krijg het advies van een door een specialist.

© imago De meeste tekortkomingen in de HU en de AU banden Gids: De meest voorkomende tekortkomingen in de Hautpuntersuchung (HU)

Stap uit bij TÜV, DEKRA, GTÜ of kus met een lekke band voorheen zal de accountants waarschijnlijk zet je algemene conditie te rijden in kwestie. Maar zelfs op versleten banden, de ingenieurs allergisch.

© imago De meeste tekortkomingen in de HU en de AU banden Gids: De meest voorkomende tekortkomingen in de Hautpuntersuchung (HU)

Een profieldiepte van ten minste 1,6 mm is toegestaan ​​in Duitsland zomerbanden. In het beste geval moet de banden veel meer profiel te hebben. Om te controleren, kunt u een elektronisch profiel tester te gebruiken. Maar het is ook gratis.

© imago De meeste tekortkomingen in de HU en de AU banden Gids: De meest voorkomende tekortkomingen in de Hautpuntersuchung (HU)

Goldene de Rand van één euromunt drie millimeter dik en dus ideaal voor het meten van de profieldiepte. Verdwijnt de gouden ring van het profiel, is er geen defecten hier. Natuurlijk moet de band anders in perfecte staat.

© imago De meeste tekortkomingen in de HU en de AU rockfall Gids: De meest voorkomende tekortkomingen in de Hautpuntersuchung (HU)

Je houdt het beeld is overdreven? We kunnen echter niet mee eens. Maar zelfs kleine rots valt, vooral op het gebied van uitzicht, leiden vaak tot auto-eigenaren rijden van de boerderij zonder TÜV-zegel. Hier kan de check-in elke rijsituatie.

© imago De meeste tekortkomingen in de HU en de AU schorsing Gids: De meest voorkomende tekortkomingen in de Hautpuntersuchung (HU)

Hetzelfde geldt voor Überpüfung onderstel en besturing. Daarvoor heb je een professional te zijn. Wees voorzichtig bij het nemen van bochten op lawaai en ongewoon gedrag van het voertuig. Zelfs de auto in hobbels mag niet terug te stuiteren. Dan misschien de veren of dempers zijn niet meer intact. Een defect dat het best opgelost voordat de belangrijkste onderzoek.

© imago

Deze kosten zijn bij TÜV, DEKRA, GTÜ of KUS naar de belangrijkste onderzoek. Vaak kleine gebreken te voorkomen dat de begeerde keurmerk. Wij zullen u vertellen wat om te kijken naar de korte-Check en verraden de TUV kosten.

Ongeveer een op de vier van de algemene-inspectie (HU) en wordt de emissietest (AU) auto's, de TÜV gemeld. Bijzonder vervelend: Vaak zijn er slechts kleine gebreken die de begeerde keurmerk te voorkomen. Dus u extra kosten, onnodige uitgaven van de tijd en een acute workshop bezoek te vermijden, hebben we een lijst van de meest voorkomende fouten voor u. Had eerder TÜV monopolie, nu de autokeuring DEKRA, GTÜ en KUS neem de auto's onder de microscoop en zijn daarom een ​​belangrijke factor voor de veiligheid op de Duitse wegen. Om de twee jaar, nieuwe auto's pas na drie jaar, auto's voor HU en AU vertegenwoordigingen. De eigenaar heeft de nodige boorddocumenten vergeten, de weg vrij was. Naast het kenteken (kentekenbewijs I), het certificaat worden voorgelegd aan de emissietest. Wie heeft wijzigingen aan zijn voertuig moet voeren ook de relevante papieren.

De meeste TÜV tekortkomingen in de video:

Deze kosten worden gemaakt door de TÜV

Een korte voertuig controle wordt ten zeerste aanbevolen voor de test. Waarschuwen vesten en gevarendriehoek aan boord en de EHBO-kit is voltooid? Doe de lichten uit en draai signalen niet goed en zijn ze goed ingesteld? Doe de banden hebben genoeg loopvlak en de lucht? Zijn remschijven en remblokken versleten, of misschien zelfs de stuurinrichting of schorsing vreemde geluiden geven of niet goed werkt? Vragen die kunnen worden sneller steenslag in de voorruit en knipperende lampjes in de cockpit beantwoord. Terwijl sommige auto-eigenaren dit af te doen als een triviale zaak en de workshop bezoeken worden gepland of reeds overeengekomen, kan de accountant niet voor rede vatbaar. De begeerde keurmerk die voldoen aan de wettelijke eisen op het onderzoek.

Deze TÜV gemaakte kosten (in EUR)
examinatorBundesl.
HU voor
Cars (incl.
AU)
 
HU voor
Cars (incl.
AU)
HU voor
motorfiets
(Incl. AU)
HU voor
motorfiets
(Zonder AU)
 TÜV HanseHamburg 98,00 53.50 66,00 40,00
 TUV NordHamburg, Bremen, Nedersaksen,
Saksen-Anhalt, Sleeswijk-Holstein,
Mecklenburg-Vorpommern,
Noord-Rijnland-Westfalen
 99,00 71,90 66,75 43,20
 TUV NordHessen, Rijnland-Palts,
Saarland
 89,00 66,20 64.20 41,90
 TUV NordBerlijn, Brandenburg 95.64 66,64 64.20 42.65
 TUV NordBaden-Württemberg, Beieren 90,80 61,50 64,00 41,90
 TÜV SüdBaden-Württemberg, Beieren 98,00 53.50 64,90 40,20
 TÜV SüdSaksen 99.50 67,50 64.20 44,20
 TÜV ThüringenBerlin, Thüringen 96,00 59,00 61,00 43,00
 KUSalle provincies 86.00 tot
 102.00

 
58,00 tot
 72,00
 

 
60.00 tot
 68,00
 
 
 42.00 tot
 46,00
 
 DEKRAalle provincies geen
 informatie
 geen
 informatie
 geen
 informatie
 geen
 informatie
 GTÜalle provincies 86.00 tot
 102.00
 
 62.00 tot
 72,00
 
 62.00 tot
 68,00
 44,00 tot
 46,00
Kosten per juli 2016

Veel TÜV defecten kunnen worden voorkomen

Nog een tip voor het laatst: Word redelijke spoed voorstellingen na 24 maanden de tijd om de volgende algemene inspectie aan TÜV, DEKRA, GTÜ of KUS. Na de deadline, de eigenaars van voertuigen hebben twee maanden de tijd om de benoeming waarnemen. Daarna is het duur zal zijn. Bekleden automobilist die twee maanden ingenieurs controleer de wagen nauwkeurig en bereken de meerkosten een premie van 20 procent. Hebben autobezitters, dan ook niet opgelost, de meest elementaire gebreken in de aanloop naar de recente idee voor HU is des te meer vervelend.

Intervallen voor algemene inspectie

voertuigtype1. onderzoek2. onderzoek
autoNa 36 maandenelke 24 maanden
motorfietsenna 24 maandenelke 24 maanden
Campers tot 3,5 ton *Na 36 maandenelke 24 maanden
Aanhangwagens tot 750 kgNa 36 maandenelke 24 maanden
Aanhangwagen meer dan 750 kg tot 3,5 ton *na 24 maandenelke 24 maanden
* Erkende totaalgewicht
Andere service kwesties
Alle turbocharger
Feiten en instructies voor het bougie verandering
Alles voor olie verversen
Echt geven jumpstart
bepalen juiste bandmaat
Tips voor Offerte
Change Schweibenwischer goed
Tips voor tweedehands auto te kopen