HOE Adblue ‘toegepast

AdBlue-technologie AdBlue: Kleine druppeltjes, grote problemen

AdBlue wordt ingespoten in het uitlaatgas door een klep en helpt bij de SCR-katalysator bij de omzetting van stikstofoxiden

AdBlue vulopening AdBlue: Model

De eenvoudige dekking van AdBlue moet benutten naast de tank onder de klep en niet in de kofferbak einden

AdBlue tanken Mercedes AdBlue: Buitenland

Op een testrit in Zweden AdBlue is bijna leeg; bij het benzinestation was er slechts de buitensporige truck bus

Additief AdBlue tank VW Sharan Additief AdBlue tank in VW Sharan

AdBlue is een extra tank die wordt verwarmd door een verwarmer in strenge vorst

AdBlue tanken AdBlue vulopening

In de Audi Q5, kan de afsluiting van de AdBluetank worden geopend met de juiste aansluiting

Is de moderne dieselauto's AdBlue out, kunnen ze niet worden gestart. En het navullen van de ureumoplossing is onnodig ingewikkeld voor auto's

De ellende begint, zoals zo vaak met een display in het instrumentenpaneel: "navullen aub AdBlue - zelfs 2.400 km". Het negeren van de roep om hulp van diesel aan de ureumoplossing, blijft de auto in het ergste geval zijn: Zonder AdBlue de motor kan niet worden gestart. In het beste geval is de diesel nog steeds actief in noodbediening. Hier kan technisch gezien de auto voort te zetten - alleen de uitstoot van stikstofoxide zou verslechteren. Omdat de diesel, maar dan niet meer voldoet aan de emissienormen, de wetgever voorziet in een quasi milieu startonderbreker. De automakers hebben vermoedelijk formaat tanks voor AdBlue, zodat zij moeten worden gevuld tijdens de inspecties in de werkplaats. Er vallen tot net onder de tien euro voor de fles 1.89-liter nog arbeidskosten, meestal rond de 50 euro. Maar de ervaring in de test dagelijks laten zien dat frequente reizigers moeten vaak nog eerder te vullen. En bij benzinestations zijn er meestal alleen de grote tien-liter blikken voor vrachtwagens (ongeveer 14 euro). Aangezien de vulstof niet gemonteerd AdBlue tankopening, morsen onvermijdelijk. En gas pompen als vrachtwagens zijn niet overal beschikbaar voor auto's: Field tests, zoals BMW en Total waren net begonnen.

Blue plaque voor dieselauto's:

Wat nodig Diesel AdBlue?

Moderne diesel gebruik AdBlue uitstoot van stikstofoxiden te verminderen. Dit vereist dat de Euro 6-emissienorm, de nieuw aangebrachte sinds de eerste van september 2014 al op de markt komen auto's en vanaf de eerste september 2015 voor alle nieuwe auto's. diesel Nu kan uitzenden maar in plaats van 180 80 mg stikstofoxiden per kilometer. Voor veel autofabrikanten gebruiken SCR-katalysatoren al lang gebruikt in de truck de bouw. Bouwend stikstofoxiden gebruiken AdBlue, bestaande uit 32,5 procent en 67,5 procent ureum gedeïoniseerd water. De chemische stof is geurloos en niet-toxisch.

Adblue bevrijdt ammoniak

AdBlue wordt direct geïnjecteerd in de uitlaat kanaal waar het vrije ammoniak afgeeft. Dit reageert in de SCR-katalysator de stikstofoxiden en omzet in stikstof en waterdamp. Dankzij het elektronische regeleenheid meetmodule zorgt steeds de benodigde snelheid en belading hoeveelheid geïnjecteerd. Het verbruik is ongeveer vier tot zes procent van de diesel. Omdat AdBlue bevriest bij -11,5 graden, kan de tank voor het additief in alle auto verwarmd.

Wat is AdBlue?

AdBlue bestaat uit 32,5 procent ureum, een ongevaarlijke, synthetisch stikstofverbinding en gedemineraliseerd water. Er is slechts één soort.

"AbBlue lege bijvulindicator"-Meldung

De on-board elektronica geeft aan wanneer AdBlue wordt bijgevuld. Het bericht kan niet worden genegeerd ten laatste na de derde keer sinds de motor draait alleen met beperkt vermogen, of helemaal niet kan worden gestart.

Kunnen we vullen zelf AdBlue?

Ja, u kunt bijvullen het toevoegingsmiddel zelf. Voor sommige auto's kan een refill kit dit nodig zijn. Alles wat belangrijk is om dit in de specifieke gebruiksaanwijzing. Na het vullen van de AdBlue beurt het contact aan en wacht tot de elektronica het nieuwe niveau heeft erkend. Dit is misschien wel enkele minuten duren.

Kan AdBlue te bevriezen?

Ja, het vriespunt van AdBlue is -11 graden Celsius. Daarom AdBlue tanks gewoonlijk verhit. Indien blootgesteld aan extreem lage temperaturen en de tankverwarming de AdBlue-vloeistof niet onmiddellijk kan ontdooien, is een warme garage en weinig wachttijd aan te bevelen.

Kan AdBlue overflow tijdens het bijvullen?

Ja, dus tamelijk langzaam te vullen. By the way: Sommige fabrikanten gedragingen teveel afgerond AdBlue door een overloop van onder het voertuig direct naar buiten. Veel schadelijker voor de verf, het zou namelijk wanneer het ureummengsel van de vulopening optreedt en loopt door de verf. Er moet echter iets AdBlue in contact komt met het voertuig verf, onmiddellijk wassen met veel water.

AdBlue in de tank direct?

Nee! In geen geval vullen AdBlue direct in de brandstoftank.