All-season banden winterbanden?

All-season band-test 2017 All-season band-test 2017

De test van de tien all-season banden en winter geeft antwoord op de vraag of de ALLSEASON profielen daadwerkelijk geschikt is als een alternatief voor de klassieke winter specialisten.

© Daniela Loof All-season band-test 2017 All-season band-test 2017

De test auto Audi A3 1.4 TFSI Sportback zes-versnellingsbak en automatische uitschakeling cilinder (COD). 150 pk, 250 Nm 5,0 liter S / 100 km 1, 1230 kg 1, prijs (1,5 TFSI) van 26.600 euro.

© Daniela Loof All-season band-test 2017 All-season band-test 2017

De test fiets: Enzo G is de vijfspaaks aluminium wielen is leverbaar met vier- en vijf-gatverbindingen. De afmetingen van de eendelige gegoten wiel traject van 5,5 x 14 tot 8 x 18 inch. Prijzen beginnen bij 77 euro.

© Daniela Loof All-season band-test 2017 All-season band-test 2017

Lens: We maken gebruik van moderne GPS-meettechnologie.

© Daniela Loof Toyo Celsius Plaats 10: Toyo Celsius

sneeuw: De zijgeleider op de achterwielen lager dan de voorste, hoe moeilijker de behandeling. nat: Drijft op vroege en heeft weinig zijgeleider naar voren. Toyo is gedegradeerd tot een natte baan. droog: Geen champagne sportieve band, maar om veilig te rijden. Echter: een remweg. totaal: Regen en sneeuw brengen de Toyo begin tot het uiterste, in de droge remt mau. Prijs: 265 euro. Label klassen: E / C / 70 dB (A).

© Daniela Loof Hankook Kinergy 4S H740 Plaats 9: Hankook Kinergy 4S H740

sneeuw: In de behandeling van de band werkt onnauwkeurig en houdt ervan om te wisselen tussen onderstuur. nat: Langste remweg vroege onderstuur gevoelig voor variërende belastingen: vocht niet Hankook. droog: Precieze beurt, maar gemakkelijk schroef om de achteras - deze snel in de slalom. totaal: Bouwt voort op de voorzijde steeds meer grip dan de achterzijde en de langste natte remweg. Prijs: 270 euro. Label klassen: E / C / 72 dB (A).

© Daniela Loof Pirelli Cinturato All Season Plaats 8: Pirelli Cinturato All Season

sneeuw: Pirelli heeft het langste remweg op sneeuw en gevoelig voor veranderingen in de belasting. nat: Late aquaplaning goed op de remmen. In termen van behandeling, trage maar niet verraderlijk; maar langzaam. droog: Pirelli heeft geen accenten in droge omstandigheden te stellen. Low bochten op de limiet, vroeg onderstuur. totaal: Op vochtproblemen, de sneeuw snel leeg. De opvolger zal beter zijn. Prijs: 315 euro. Label klassen: C / B / 69 dB (A).

© Daniela Loof Falken Euroall Season AS200 7de plaats: Falken Seizoen Euroall AS200

sneeuw: Zijn aanzienlijke neiging tot onderstuur tot evenals de gematigde tractie beperking van de winter geschiktheid. nat: Goede tractie, heel spontaan toegeven. In nat wegdek, maar de valk is nerveuzer dan BF Goodrich. droog: Hoge rolweerstand, een gebrek aan grip aan de voorkant, vroeg onderstuur, lange remweg. totaal: De valk is goed in de natte, maar kan niet droog of in de sneeuw te overtuigen. Prijs: 270 euro. Label klassen: E / C / 71 dB (A).

© Daniela Loof Vredestein Quatrac 5 Plaats 6: Vredestein Quatrac 5

sneeuw: Slipt wanneer iets beginnen de zijkant, besturing respons terughoudend om vroeg en rechte duwen. nat: Tekortkomingen in aquaplaning. In het grensgebied evenwichtiger dan Hankook, Nokian, Toyo en Uniroyal. droog: Zeer veilig en evenwichtig weg op de Quatrac. Gone hoogste geluidsniveaus. totaal: Biedt een nogal middelmatige prestaties. Op zwakke punten in Auqaplaning. Prijs: 295 euro. Label klassen: C / C / 69 dB (A).

© Daniela Loof Uniroyal AllSeasonExpert Plaats 5: AllSeasonExpert Uniroyal

sneeuw: Verandering van richting zet de Uniroyal rond een beetje aarzelend, maar anders doet vermoeden zeer netjes. nat: Aanvaardbare resultaten in de remtest, laat aquaplaning. Sterke onderstuur bij het draaien. droog: Langste remafstand en traag, iets grip in de bochten. Het voertuig enigszins nerveus. totaal: Sterk op sneeuw, maar vertraagt ​​de ergste op droog asfalt. Prijs: 270 euro. label klassen: F / C / 72 dB (A).

© Daniela Loof Nokian Weerbestendig Plaats 4: Nokian Weerbestendig

sneeuw: Op sneeuw met top-diensten, de Nokian bijna bereikt het niveau van Conti Winter band. nat: Sterke aquaplaning, maar beetje smakeloos. Resultaat: indirect en het draaien in een constante remkracht. droog: Lage rolweerstand, maar: indirect gebogen, lichte belasting verandering reacties in extreme situaties. totaal: Is beter dan de meeste winterbanden op besneeuwde hellingen, maar worstelt met vocht. Prijs: 315 euro. Label klassen: C / A / 69 dB (A).

© Daniela Loof BF Goodrich g-Grip All Season 2 3e plaats: BF Goodrich g-Grip All Season 2

sneeuw: Remweg en tractie zijn goed, de belasting-change reacties echter heel gewelddadig. Onnauwkeurig feedback. nat: In noodsituaties, eenvoudig te bedienen, geen belasting-change reacties, welke kracht brengt efficiënt op het natte asfalt. droog: Hoge koersstabiliteit, spontane stuurrespons, veilige weg, zeer lage rolweerstand met BF Goodrich. totaal: In de stemming vergelijkbaar met Michelin, maar brengt in totaal iets minder grip op de weg. Prijs: 310 euro. Label klassen: C / B / 68 dB (A).

© Daniela Loof Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 2e plaats: Goodyear Vector 4Seasons Gen-2

sneeuw: De ALLSEASON Goodyear zelfs remmen zelfs beter dan de winterbanden. Hoge tractie. nat: Best brakeman onder ALLSEASON-banden en een goede tractie. maar vertrouwt slechts lichte zijdelingse krachten. droog: Zeer lage rolweerstand maar zwak op de remmen, matige bochten voorzijde, stuurt een trage. totaal: In de buurt van de klassieke winterbanden: top op sneeuw, gemiddeld in de droge. Prijs: 330 euro. Label klassen: C / B / 68 dB (A).

© Daniela Loof Michelin Cross Climate 1ste plaats: Michelin Cross Climate

sneeuw: strong bij rechtuit rijden, maar zwak in bochten - het ontwerp van de Michelin is disharmonische. nat: Snel, veilig, evenwichtig: Michelin kan worden berekend in het grensgebied, om stuurbewegingen. Erg handig. droog: Kortste remweg, zeer veilig weg, stuurt spontaan, op basis van fijne, hoge reserves. totaal: Dichter bij de zomer en de winter banden, een totaal van overtuigen ALLSEASON-Pneu. Prijs: 360 euro. Label klassen: C / A / 68 dB (A).

© Daniela Loof Continental ContiWinterContact TS 860 Plaats 1 (winterbanden): Continental ContiWinterContact TS 860

sneeuw: Prestaties op een besneeuwde weg. Geen ALLSEASON profiel kan worden verplaatst als een veilige en stabiele baan. nat: Zwaar op de rem, hoge weerstand, kleine stuurhoek, zeer hoge grip: de tip Conti. droog: Duwt heel vroeg op de vooras, berouw indirect. Maar: De TS 860 rollen efficiënt. totaal: Op sneeuw en natte Conti maximale waarden bereikt, reist gemakkelijk te allen tijde goed. Prijs: 350 euro. Label klassen: C / B / 72 dB (A).

© Daniela Loof

We testten tien all-season banden en winterbanden op sneeuw en op nat en droog asfalt. de all-weather banden zijn eigenlijk als een alternatief voor de klassieke winterbanden?

Waarom zet ik eigenlijk nog steeds twee keer per jaar de banden? Deze vragen rijzen met name stedelingen en inwoners van stedelijke gebieden waar voertuigen worden vaak alleen verplaatst korte afstanden en door diversificatie van de weg patrouille in de winter meestal betrouwbaar en snel toegeeft sneeuwval. Dus waarom dure winterbanden wanneer men in het stadsverkeer toch zelden vertrouwen op hun potentieel? Ten slotte is de Allseason- banden beloven om een ​​alternatief voor het hele jaar. Welke twee wielen cycli per jaar, een extra wielstel en - afhankelijk van de auto - vier extra kosten luchtdruksensoren, is het gemakkelijk te kwantificeren. Maar wat doen all-season banden in vergelijking met een echte winterbanden, vindt men alleen met een uitgebreide en zorgvuldige testen - op sneeuw, geïrrigeerd en droog asfalt. Om de testen zo dicht mogelijk bij de consument mogelijk en hedge tegen mogelijke manipulaties uit te voeren, kochten we de elf verschillende testprofielen commercieel - anoniem, natuurlijk.

Aldus kan de profieldiepte controleren (video):

Test: all-season banden (205/55 R16) als winterbanden

Omdat we met de sneeuw testen in februari in Noord-Zweden begonnen, we enige test banden waren op dat moment in de handel verkrijgbaar. Sommige fabrikanten benadrukken in de tussentijd verdere verbeteringen in de productie te hebben ingevoerd. We zullen blij zijn om te controleren in een van de volgende testen. Echter, de banden blijven ervaring leert dat, ondanks de inmiddels geïntroduceerd updates vaak nog in een min of meer grote resterende voorraad in de handel. Om te beoordelen hoe hoog de prestaties van all-season banden eigenlijk beoordelen, maten we de tien proefpersonen op de winnaar van onze laatste winter bandentests, de Conti TS 860. Hoewel we hebben gegeven aan een extra harde noot om te ALLSEASON-banden te kraken is, schijnen de Goodyear en Uniroyal en, bovenal, de Nokian sneeuw eigenschappen, zoals ze al door alle winterbanden worden bereikt. Het profiel van BF Goodrich snijdt ook zelfs van heel goed berijdbaar, maar de banden van de merken te laten zien haviken, Hankook, Michelin, Pirelli, Toyo en Vredestein dat zelfs met de Allseasons "Snowflake symbool" niet topprestaties op sneeuw te voeren. Immers voldoende tractie te klimmen ongeveer 20 procent hellingen - de Conti creëert wel 23 procent. Hoe groter de discrepantie tijdens het remmen, waarbij de druppels is Pirelli. Nokian, Uniroyal en Goodyear staking nog steeds dapper, maar de rest Allseasons circumnavigate de testbaan aanzienlijk minder stabiel dan de winter-Conti.

Een winterbanden merken in de referentiebrandstof

In bochten, bouwen ze veel minder bochten en laat de testauto break eerder. Toch Vergeleken met een zomerband - met de route is niet meer te rijden - zelfs de zwakste ALLSEASON maakt de test voor een significante verbetering van de veiligheid. Aan de andere kant zijn all-season banden hebben niet alleen een goede sneeuw-hechting, maar zijn ideaal zo dicht mogelijk op natte en droge wegen de eigenschappen van een zomerband. Maar zolang de lage temperaturen, levert - althans in het natte - de winterbanden de beste resultaten: Omdat het mengsel goed rond het vriespunt en onder elastisch blijft en de lamellen in profiel als een "wisser" vegen via waterfilm op het asfalt, de Conti stopt na 54,1 m. Een recente premium zomerbanden vereist bijna twee meter langer onder dezelfde voorwaarden. De structurele nabijheid van de winter-profiel zorgt ervoor dat de Goodyear komt tot stilstand in 54,1 meter. Toyo en Nokian vereisen aanzienlijk meer manier waarop de Hankook meten we zelfs meer dan 65 m met een resterende snelheid van ongeveer 40 km / h boven die van de overeenkomstige Conti. Alleen op droge wegen, de winterband nederlaag toe te geven, hoewel hij een respectabele prestatie houdt. Boven alles, geef Michelin een inwoner van dezelfde groep BF Goodrich het tempo - de prestaties van zomerbanden (100-0 km / h meer dan 35 m), zijn ze niet bereikt.

Zo testen we de all-season banden

Om beïnvloeding door de industrie te voorkomen, hebben we alle geteste onze banden onder de open markt te kopen. Daarom zijn er producten zijn alleen getest die beschikbaar begin 2017 waren In proeven op de weg bepalen we vele objectieve gegevens met behulp van moderne GPS-meettechnologie. De rolweerstand (trommeltest) en de passerende rolgeluid getest volgens norm label EU.

Updates voor de geteste banden

Valken van 1417 DOT veranderde productie (Turkey plaats van Thailand) meer zijwaartse grip in droge maken. Hankook 2017 algemene optimalisaties. Michelin vervangt de test profiel door
"Cross Climate +"Dat is een meer kilometers en meer sneeuw-Grip bereiken. Nokian DOT van 0117 met verbeterde natte eigenschappen. Pirelli vervangen vanaf september 2017 de test profiel door "Cinturato ALLSEASON Plus"Dat is beduidend beter sneeuw aansprakelijkheid en geoptimaliseerd nat-Gri? P beloften.

Banden in maat 205/55 R 16 past ook op:

• AUDI A3, A4
• BMW 1, 2 Coupe
• Dacia Sandero
• FIAT 500L, Bravo, Stilo, Croma
• Ford Focus, C-MAX, Mondeo
• Honda Civic, FR-V, Accord
• Hyundai ix20, i30
• KIA cee''d, Soul, Venga
• Mazda 3, 5, 6
• MERCEDES A, B, C-Klasse, CLA
• OPEL Astra, Zafira, Vectra
• Peugeot 2008, 307, 308
• Renault Mégane, Scénic, Laguna
• SEAT Leon, Toledo, Exeo
• SKODA Octavia, Superb, Yeti
• Toyota Auris, Corolla, Avensis
• VOLVO S 40, S 60, V 40, V 50, V 70
• VW Golf, Jetta, Beetle, Scirocco, Eos, Passat, Touran

Andere band test kan hier worden gevonden:
2017Zomerbandentest van de afmeting 215/55 R17
2016Winterband test van de afmeting 205/55 R16
2016Zomerbandentest 225/45 R17
2016SUV band test van de afmeting 255/45 R 18
2015Lage kosten bandentest van de afmeting 205/55 R 16
2015Winterband test van de dimensie 185/65 R 15
2015Ganzjahresreifen test van de maat 185/65 R15
2015Goedkope bandentest van de afmeting 205/55 R 16 91 H
2015Banden van de afmeting 185/65 R 15 (PDF)
2014SUV bandentest 235/65 R17

van Autozeitungvan Autozeitungonze conclusie

Hier worden alle testresultaten in PDF!

Paul Englert en Martin Urbanke Terwijl de geteste ALLSEASON profielen te bereiken zeer goede resultaten in individuele criteria en kan concurreren op sneeuw met de huidige beste winterband deels zelf. Echter, in de som van hun eigenschappen, blijken ze eens te meer als een compromis. Hetzelfde geldt voor de zomer gebruik. Niettemin: Een goede all-season banden is meer dan alleen een noodoplossing en zorgt zelfs in de winter de volgende ronde. Wie gaat meestal kort en de seizoensgebonden Wechselei - en de daaraan verbonden kosten - bespaart is goed bereikbaar met deze banden. Echter, men moet zich bewust zijn altijd dat alleen de overgang van winter- en zomerbanden maakt een optimale veiligheid.