familie vrienden

VW Caddy facelift 2015 Renault Kangoo Van Van gezinsauto vergelijking vergelijking bestelwagens

Het uitgebreid herziene VW Caddy ontmoet zijn aartsrivaal Renault Kangoo

© Thomas Starck VW Caddy facelift 2015 Renault Kangoo Van Van gezinsauto vergelijking Vergelijk: VW Caddy en Renault Kangoo

De Kangoo is korter, maar langer en hoger dan de VW Caddy

© Thomas Starck VW Caddy 2.0 TDI BlueMotion Technology 2015 facelift Van Van gezinsauto vergelijking VW Caddy

Stuurwiel van de Golf en edele Highline apparatuur, ...

© Thomas Starck VW Caddy 2.0 TDI BlueMotion Technology 2015 facelift Van Van gezinsauto vergeleken achterbank VW Caddy

... VW Caddy lijkt meer op een auto

© Thomas Starck VW Caddy 2.0 TDI BlueMotion Technology 2015 facelift Van Van gezinsauto vergelijking kofferbak VW Caddy

Grote lading gebied opent naar de PBEN flap

© Thomas Starck Renault Kangoo Energy dCi 110 Start & amp; Stop Van Van Famileinauto vergeleken Cockpit Renault Kangoo

Gewone kwaliteit Kangoo, hooggelegen commerciële circuit voertuig

© Thomas Starck Renault Kangoo Energy dCi 110 Start & amp; Stop Van Van Famileinauto vergeleken achterbank Renault Kangoo

De achterbank verdwijnt in de vloer

© Thomas Starck Renault Kangoo Energy dCi 110 Start & amp; Stop Van Van Famileinauto vergelijking trunk Renault Kangoo

De tweedelige achterdeur er een toeslag

© Thomas Starck

De nieuwe Caddy en zijn aartsrivaal Kangoo zijn niet alleen jazzed bedrijfsvoertuigen, maar goedkope alternatieven voor dure bestelwagens. vergelijking

Niet alleen ambachtslieden en lijndiensten waarderen de VW Caddy. In elf jaar, werden meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht door gewoon geschild generatie. En slechts ongeveer 55 procent van de gebouwd in Poznan, Polen VW rollen van de productielijn als commerciële voertuigen - gaan de andere als een compacte bestelwagen in particuliere huishoudens. Ook gezinnen zijn de voordelen van handige LUDOSPACE erkend op basis van de nog lopende Touran. Met de nu gepresenteerde nieuwe generatie, een grondige herziening van zijn voorganger, de Caddy is nog meer geschikt voor gezinnen dankzij moderne systemen bijstand en zuinige Euro 6-motoren worden.

VW Caddy & Renault Kangoo: Van vergelijking

Onder de vrienden van de familie omvat traditioneel de Renault Kangoo, waarmee de Fransen hebben al met succes opgericht in 1997, het segment van de grote multifunctionele auto's. In zijn huidige vorm in 2008, is de Kangoo gebaseerd op een compact model - de voorloper van de huidige Mégane / Scénic. Met goede 4,28 meter lengte, de Fransman is ongeveer twaalf centimeter korter dan de Duitse.

Dit uit zich met name in het ruim: met 660 tot 2.600 liter, blijft ver achter de caddy met 750-3030 liter. Hiervoor Kangoo schijnt met een tweede reeks, die plat werken op de autovloer hieronder kunnen zijn. De grotere belastbaarheid van de VW blijkt na een totale ingewikkelder tweede rij zitplaatsen of de uitbreiding van de afzonderlijke stoelen vouwen.

Wie de ark kunsten van de tegenpartijen zijn niet genoeg: Beide zijn ook verkrijgbaar in een lange versie. Wanneer de Kangoo 37 centimeter langere versie kost slechts 500 euro extra, maar er is een derde zitrij als standaard. Voor de Caddy Maxi VW vereist een goede 2.600 euro meer voor de derde zitrij weer 833 euro. Dit is ook de korte versie van de Caddy voor 738 euro met zeven zitplaatsen kan worden gehouden.

Terwijl de laadruimte van de VW kan worden gevuld met een typische combinatorische laadklep er de Renault twee linker en rechter passieve pop deuren (150 euro extra). maar twee praktische schuifdeuren aan de zijkanten beide. Over het algemeen geldt het volgende: De Renault houdt in uiterlijk en bevat meer om de commerciële model, zelfs in de gekoppeld aan de 110 pk diesel kwaliteit Luxe uitrusting met leder bekleed stuurwiel.

De Caddy was echter consequent werkt in zijn civiele versie op auto's. Dit geldt voor de gesloten schalen en voor de schuimkunststof? oppervlakken of de beschikbare hulpsystemen. Ze kosten - zoals adaptive cruise control (262 euro) of slaperigheid detectie (262 euro) - maar meestal apart.

Ook Navi (vanaf 934 euro) of smartphone-connectiviteit (vanaf 238 euro), is er een extra toeslag. In de deluxe versie van de Kangoo zijn echter navigatie, hands-free en streaming-serie - maar ook een unpräzisere besturing en een aanzienlijk hoger geluidsniveau op het gebied van wind, walsen en motorgeluid.

Van: VW Caddy verzamelt het comfort voordelen

Met zijn strak en comfortabele stoelen verzamelt VW Caddy andere pluspunten. Ze bieden voldoende Schenkelaugflage en zijdelingse steun, terwijl de voorstoelen duidelijk wordt geadviseerd te klein Kangoo. In de tweede rij je zit in twee auto's ook. klinkt tijdens de twee-liter diesel in de VW zeer beschaafd en werkt, de turbo diesel vertrouwen in Renault door de wendbaarder reactie.

De 1.5-liter motor is niet alleen acht pk meer, maar heeft met de lichtere Kangoo minder inspanning. Hoewel de transmissie met dubbele koppeling van de VW nodigt u uit om te ontspannen glijden, maar reageerde een beetje traag en leidt tot een hogere consumptie. In beide geduld is al meer vraag dan sportief temperament. Als je hebt, maar wennen aan het langzamere tempo, komt in zowel LUDOSPACE volledig op rijplezier.

En met achter starre as die fungeren, ondanks de meer robuuste elk landingsgestel vooral bij lage belasting op slechte wegen erg hobbelig. Hun afstamming van de bedrijfswagen kan niet altijd en overal te verbergen Caddy en Kangoo.


TECHNOLOGIE  
 Renault Kangoo Energy dCi 110 Start & stoppenVW Caddy 2.0 TDI BlueMotion Technology
motor4-cilinder, 2 kleppen, turbo roetfilter4-cilinder, 4 kleppen, turbo roetfilter
hoedanigheid1461 cm31968 cm3
macht80 kW / 110 pk bij 4000 / min75 kW / 102 pk bij 2900 tot 4500 / min
Max. Koppel240 Nm bij 1750 / min250 Nm bij 1300-2800 / min
transmissie6-versnellingsbak, handgeschakeld6 versnellingen dubbele koppeling
ritvoorzijdevoorzijde
L / B / H4282/1829/1839 mm 4408/1793/1792 mm
wielbasis2697 mm2682 mm
tarra1320 kg1525 kg
romp660 - 2600 l750 - 3030 l
versnelling0-100 km / h in 12,3 s0-100 km / h in 13,0 s
topsnelheid170 km / h170 km / h
EU-verbruik4,4 l / 100 km D5,0 l / 100 km D
CO2-uitstoot115 g / km130 g / km
basisprijs22.870 €23.966 €

Alle gegevens zijn in de fabriek specificatie

onze conclusie

Zowel de nieuwe VW Caddy en de Renault Kangoo vervullen hun rol als een praktische gezinsauto. De VW is ruimer, comfortabeler en meer werkbare, de Fransman is meer gemotoriseerde en een beetje sneller op de weg. Daarnaast heeft de Kangoo heeft een klein voordeel in de prijs - maar beide zijn zeer goedkoop niet echt.

Ook interessant:

Dog Guard voor de romp