Civic sedan loenst in de middenklasse

Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)

De nieuwe Honda Civic sedan (2017) schijnt op de eerste reis met veel ruimte voor alle passagiers.

© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)

De stam met enorme 519 liter laadvolume brengt de sedan te cheekily turen om de middenklasse.

© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)

Onder de kap ligt een viercilinder turbo, die inderdaad slechts 1,5 liter, maar dat gaat tot 182 pk en bijgevolg toegewijd aan het werk.

© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)

240 Newtonmeter zijn voldoende voor een sprint van nul naar 100 in 8,1 seconden, en dat de auto bij 210 km / h al opraken van stoom, hoe meer rationele klanten storen bij Honda minder.

© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)

De sedan is inderdaad niet geanimeerd, maar nog steeds een digitale cockpit, een groot touch screen navigatie en zelfs de basisuitrusting meer assistenten, zoals sommige import modellen in de midsize toeslag.

© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)

Want er is niet anders dan de vijfdeurs model met de 129 pk sterke driecilinder sedan en de apparatuur is zo uitgebreid, zijn de prijzen niet eerder vertrekken bij 25.520 euro.

© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)© Honda

Op onze eerste reis bewijst de nieuwe Honda Civic sedan (2017) duidelijk middenklasse kwaliteiten. Voor rivalen "echt" Mittelklässler is de Japanse sedan, maar alleen in termen van prijs.

Tot nu toe heeft de Honda Civic voornamelijk gericht op de VW Golf en de andere compacts. Maar als de Japanse levering later de vijfdeurs nu de nieuwe Civic sedan (2017), dan verschuift de aandacht een beetje. Want met 4,65 meter lengte, veel ruimte voor alle passagiers en een stam van de enorme 519 liter, heeft de salon allang ontgroeid de golfbaan en schakelde cheekily tot de middenklasse. Dat is geen toeval. Boven alles, natuurlijk, als gevolg van de nieuwe Civic is een wereldwijd project, wordt ook verkocht aan de overkant van de Atlantische Oceaan en de Amerikanen hebben eindelijk als een maat groter. Maar de groei past ook de Europeanen goed in dat soort dingen. Per slot van rekening hebben ze de Accord twee jaar geleden ingesteld en dus geen andere sedan niet meer boven de Civic bieden. Aangezien de nieuwe Honda Civic sedan (2017) past de interface naar de middenklasse tot ver in het programma.

Feiten over de Honda Civic in de video:

Eerste korte test van de nieuwe Civic sedan (2017)

Vooral sinds de nieuwe Honda Civic sedan (2017) kan de sprong in de klas rijden rechtvaardigen goed. Onder de motorkap, eindelijk een viercilinder turbo, die inderdaad slechts 1,5 liter, maar dat gaat tot 182 pk en bijgevolg toegewijd aan het werk. 240 Newtonmeter zijn voldoende voor een sprint van nul naar 100 in 8,1 seconden, en dat de auto bij 210 km / h al opraken van stoom, hoe meer rationele klanten storen bij Honda minder. Om die reden, niet vanwege "downgesizte" Motor in absolute trillingen hardlopen, netjes speelt op de snelweg, maar op de voorgrond en is allesbehalve een rustigere optie. Zelfs met de apparatuur, hebben de Japanners met de nieuwe Honda Civic sedan (2017) een dergelijke sprong dat ze in de voorkant Passat gemaakt & Co hoeft niet te verbergen. Hoewel het niet is geanimeerd, maar nog steeds een digitale cockpit, een groot touch screen navigatie en zelfs de basisuitrusting meer assistenten, zoals sommige import modellen in de midsize toeslag. Niet voor niets zijn het bijhouden van hulp bij een sturende rol als standaard zoals automatische distance control en voorspellende noodrem.

Met deze prijs, de Civic Limo slaat

Alleen bij het instellen van het haakt een beetje. Zelfs als alles is vrij netjes gedaan, raakt chique en je struikelt op elke hoek een praktische opslag tot de multi-functionele middenconsole, de donkere plastic landschap mist de finesse, de glitter en de glamour, die in de middenklasse nu zelfs de Koreanen aanbod. Want dan realiseer je je nog dat de nieuwe Honda Civic sedan (2017) een compact in hart en nieren, die net een beetje ging uit van de lijm is gebleven. Dit geldt ook voor de prijzen, die zich als de volledige auto tussen de klassengrenzen. Want er is niet anders dan de vijfdeurs model met de 129 pk sterke driecilinder sedan en de faciliteiten zijn zo uitgebreid dat verkeerd gaan pas op 25.520 euro. Voor een compacte sedan die concurreert in de praktijk met de auto's zoals de Toyota Corolla of Mazda 3, dat is een trotse aankondiging. Maar voor een sedan die kan concurreren in ieder geval op papier, met een Passat of zelfs een trio, dat is bijna een koopje. Vooral wanneer de vier-deurs is nominaal nog steeds ongeveer 2.000 euro goedkoper zelfs dan dezelfde gereden, maar beter uitgerust hatchback. 

Nieuwe Civic sedan is bedoeld om de verkoop te stimuleren

Natuurlijk, ze weten ook wanneer Honda om het ondanks de goede plaatsen te bieden, de omvangrijke basisuitrusting en de virtuele prijsvoordeel het met de nieuwe Civic sedan (2017) niet echt met Passat & kunnen co opnemen. En zeker niet omdat de Japanners niet een rol spelen in de belangrijke rol spelen in deze klasse vloot markt. Maar dat betekent niet aan hun verwachtingen te veranderen. Nadat ze zijn verkocht een paar honderd limousines, ze willen het aandeel nu te verhogen tot 20 procent en brengt meer dan 1000 vierdeurs per jaar op de weg.