Zo is de Challenger SRT8 drives

Eerste proefrit in de nieuwe Dodge Challenger SRT8 Zo is de Challenger SRT8 drives

Auto's dinosaurus met 431 pk.

Dodge Challenger SRT8 Zo is de Challenger SRT8 drives

Hun leefgebied is weg te smelten, hun aantallen ook. Maar ze niet verdienen ...

Cars dinosaurus Dodge Challenger SRT8 Zo is de Challenger SRT8 drives

... Automobile dinosaurussen zoals de Dodge Challenger SRT8 met big block V8 laten hun chauffeurs voelen waarom.

Dodge Challenger SRT8 in American Style Zo is de Challenger SRT8 drives

American Style: achterlichten band aan de achterzijde - net als voorheen.

Dodge Challenger SRT8 268 km / h Zo is de Challenger SRT8 drives

De topsnelheid is 268 km / h.

Dodge Challenger SRT8 tot 100 km / h in 5,4 seconden Zo is de Challenger SRT8 drives

Van 0 tot 100 km / h, de Challenger accelereert in 5,4 seconden.

Dodge Challenger SRT8 van 49.000 euro Zo is de Challenger SRT8 drives

De muscle car is beschikbaar vanaf 49.000 euro.

Dodge Challenger SRT8 met elektrisch glazen zonnedak Zo is de Challenger SRT8 drives

De elektrische glazen zonnedak biedt frisse lucht, maar ook voor de ruis bij hoge snelheden.

Dodge Challenger SRT8 met scharnierend deksel van de tank Zo is de Challenger SRT8 drives

De tankdop is traditioneel opvouwbaar.

Dodge Challenger SRT8 met Brembo remmen Zo is de Challenger SRT8 drives

De pittige Brembo remmen zijn standaard.

Dodge Challenger SRT8 met sportstoelen Zo is de Challenger SRT8 drives

Ruim bemeten sportstoelen ...

Dodge Challenger SRT8 met sportstoelen Zo is de Challenger SRT8 drives

... voor de Europese smaakt zachte bekleding.

Dodge Challenger SRT8 met sportieve witte wijzerplaten Zo is de Challenger SRT8 drives

Sportieve witte wijzerplaten zorgen voor vertrouwen in het werk van de bestuurder.

Dodge Challenger SRT8 6.1-liter Hemi V8 Zo is de Challenger SRT8 drives

6.1-liter Hemi V8: een sterk karakter, klonk sterke, koppelrijke en niet overdreven dorst.

Muscle car Dodge Challenger SRT8 Zo is de Challenger SRT8 drives

De Dodge Challenger SRT 8 is een succesvolle herinterpretatie van de muscle car thema.

Hun leefgebied is weg te smelten, hun aantallen ook. Maar ze niet verdienen: Automobile dinosaurussen, zoals de Dodge Challenger SRT-8 met de Big Block V8 laten hun chauffeurs voelen waarom - test!

Dodge Challenger SRT 8, gevangen elke keer weer als we kijken in de achteruitkijkspiegel. Nee, je kan niet genoeg krijgen van de heup beweging van de schouder lijn gemakkelijk net voor het achterwiel. Brengt herinneringen terug van James Kowalski aka Barry Newman, die wil naar de originele Challenger binnen 15 uur in de road movie "Vanishing Point" brengen van Denver naar San Francisco, waaronder gratis aanraking met de politie. Hij wordt begeleid in de ether van radio Disjockey "Super Soul"Het vieren van hem als een "laatste Amerikaanse held." Dat was 1971. Vandaag de dag, de nieuw leven ingeblazen mythe van de "Challenger" (Challenger) als Retro Classics is 2010auf de redactionele parkeren. Van de hedendaagse downsizing geen spoor: 1.902 kg leeggewicht verspreid over meer dan vijf meter lang en bijna twee meter breed. Officieel wordt de Dodge Challenger SRT niet geïmporteerd. 8 Echter, degenen die woningen aan de Chrysler dealer, kan het organiseren van een enkel voor de invoer van 49.900 euro, volledige uitrusting inbegrepen (zie data sheet).

De Dodge Challenger SRT 8 in de test

Selecteerbare alleen de verf baan is de Dodge Challenger SRT 8: zilver, zwart of oranje, is er geen extra kosten. Voordelen van de Dodge, de voormalige relatie tussen de moedermaatschappij merk Chrysler en Daimler. Dus de Challenger SRT is technisch gebaseerd op de Chrysler 300C, de assen en de vijftraps automatische ooit deed dienst in de Mercedes E-Klasse. echter, de aandrijving uramerikanisch: een 6,1 liter V8 rand om ontsteekt de doeltreffendheid en de prestaties brandstof-luchtmengsel in hemisferische (halfbolvormige) verbrandingskamers te verhogen. 431 pk is de registratie document gemaakt. Het koppel piek van 569 Nm wordt bereikt bij 4.800 / min. nalatigheid gebruikt, de stroom uitvalt vandaag nog voor Gratis- problemen met de kracht van de orde, omdat de maximumsnelheid is 268 km / h. Maar dit hoeft niet zo te zijn, zelfs als de typeaanduiding "SRT8" wat aangeeft dat de V8 Dodge van de in-house tuning afdeling "Street Racing Technologies", kortom SRT komt. In cruisen modus, kan het 8 heerlijk ontspannen glide met de Dodge Challenger SRT zijn, altijd naar de horizon achter de mijl lange motorkap.

Challenger SRT 8 wordt niet geïmporteerd

ga ontspannen in de werken Dodge Challenger SRT 8 uitstekend, want met 1200 rondleidingen door de motor uit de diepten van zijn gietijzeren blok shovels al 400 Nm bij 3200 / min, zijn er bijna 500 Nm, die V8 diafragma en ziel gemasseerd de vermoeide gebonk. Meer dan 2000 / min zijn zelden nodig in het dagelijks leven. Zo kunt u bestrijken een veel afstand met weinig gaspedaal beweging, ook al is het bergop. Hellingen van de V8 negeerde namelijk bijna volledig - de capaciteit is te danken. Kickdown de V8 veranderingen niet alleen de versnelling, maar ook de toon. Snappy als een nukkig reptiel van de Challenger schiet boos stampende vooruit. Op iets meer dan 6000 opm automatisch aangrijpt op de volgende versnelling, samen met een korte binnenpretje uit de uitlaat. De sprint van nul tot 100 km / h wordt uitgevoerd na 5,4 seconden, de 200 km / h merken valt 17,7 seconden. Een Porsche Panamera 4S hebben dit tot 1,3 seconden langer. Ja, we hebben de kwestie van de consumptie verwacht. Maar alle vooroordelen kunnen zijn: De Dodge Challenger SRT 8 tevreden in deze test met aanvaardbare 14,6 liter loodvrije per 100 kilometer. Een 407 pk sterke BMW 750i nodig hier 0,3 liter meer. Op de weg van de rijke Dodge Viper: einde van een iconische sportwagen sound board computer zelfs maar 11,5 liter. Laten we praten over de andere rijeigenschappen. De sportieve chassis van het strakke ras, wat betreft de respons. Mede verantwoordelijk voor dit is de standaard 20-inch model zou moeten zijn.

Dodge Challenger SRT is een exotische

De achteras van de Dodge Challenger SRT 8 verdeelt soms scherpe slagen, die voornamelijk reizen in de smalle rug van de twee deuren passagiers worden beïnvloed. Anders kan het ook goed bestand zijn tegen over lange afstanden. Op bochtige wegen, de bestuurder komt om te werken, dat is vooral te danken aan de ietwat harteloze en werken met grote besturing hoeken besturing. In de bochten in de Canadese Brempton Ami gerealiseerd hoge laterale versnellingen voor de ESP komt op het toneel. En uitgeschakeld slip, de bestuurder kan op elk gewenst moment te produceren sterke, filmachtige kolommen van rook, zoals vereist in de drift. In termen van het remmen van 100 kilometer per uur naar de Brembo systeem kinetische energie effectief vernietigd staan ​​- en daarmee eventuele vooroordelen over de remmen van Amerikaanse auto's. Waarden ongeveer 35 meter zijn een woord. Dus de Dodge Challenger SRT 8 schrijft de mythe van de Amerikaanse muscle cars blijft - zelfs als hij blijft in dit land een exotische auto.

bestek

motor 
cilinderV8, 2 kleppen
hoedanigheid6059
macht
kW / pk
1 / min

317/431
6200 U / min
Max. Koppel. (Nm)
1 / min
569
4800 U / min
krachtoverbrenging 
transmissie5-trapsautomaat
ritachterwiel
onderstel 
remmenv: geventileerde sleuven schijven
h: geventileerde sleuven voorziene schijven
bandenv: 245/45 ZR 20 Y
h: 245/45 ZR 20 Y

lezingen

Gewicht (kg) 
Leeggewicht (fabriek)1902
Acceleratie / tussensprint 
0-100 km / h (s)5.4
Topsnelheid (km / h)268
verbruik 
testverbruikK.A.
EU-verbruik14.2l / 100km (Super)
bereikenK.A.
uitlaatgassen 
Kooldioxide CO2 (g / km)337

van Autozeitungvan Autozeitungonze conclusie

De Dodge Challenger SRT8 is een succesvolle herinterpretatie van de muscle car thema: van barok weelde en niet zomaar een auto van de zaak fit, maar voor de zaterdagavond gezegend op de boulevard met een grote voorstelling factor. Hij behoort in de garages van mensen met een zwak voor de Amerikanen - en onder bescherming van soorten geplaatst.