X4 tegen Macan – door een snorhaar

BMW x4 porsche macan testen BMW X4 vs. Porsche Macan

De aanhoudend hoge vraag naar SUV krijgt in de straten al merkbaar. Het vriendelijk gezicht van de Macan is bedrieglijk - op het spoor hij een echte Porsche.

BMW x4 porsche macan testen BMW X4 vs. Porsche Macan

Om de zeer opbouwen Allradler het heeft zeker gewend geraakt. En zelfs coupé-achtige reuzen zijn niet langer een zeldzaamheid. Dat dynamische lijnen in het midden SUV klasse vreugde van de klant, kan BMW bevestigen voor een jaar.

BMW x4 xDrive30d BMW X4 xDrive30d

Van het eerste beeld van het glooiende dak lijnen, de vraag: Kan men nog zitten in de tweede rij? Maar in ieder geval na de opening van de deuren is een snel duidelijk dat dit slechts 4,70 meter lang twee-tonner worden geblazen vierzitter.

BMW x4 xDrive30d BMW X4 xDrive30d

De X4 biedt aan de achterzijde zelfs iets meer beenruimte dan de Macan. Dicht boven de haarlijn is hier en daar gewoon te zitten reuzen. Vooruit maar zelf hebben niets te klagen over in onze testauto.

porsche macan s diesel Porsche Macan S Diesel

Wie eens een kijkje op de imposante 19 (BMW) en 20 inch (Porsche) gooit grote gemengde banden heeft, moet niet verwachten dat veel comfort. Maar weten de draaistellen het onafgeveerde gewicht soeverein te verbergen.

porsche macan s diesel Porsche Macan S Diesel

De luchtvering (2.629 euro) gevulde Macan is stijver en hobbels en randen biedt het hoofd, maar nog steeds links. De zeer stijve carrosserie en het chassis geven zichzelf aan stukken motor met hellingen geen geluid.

BMW x4 porsche macan testen BMW X4 vs. Porsche Macan

Sterke dieselmotoren met een hoog koppel aan het doen zijn erg populair. X4 xDrive30d en Macan S Diesel contact 258 pk zes cilinder turbodiesels.

BMW x4 xDrive30d BMW X4 xDrive30d

In de BMW X4 is te horen in aanvulling op het windgeruis onder belasting en een lage gerommel van de vooras. Toch Bayer is ontworpen comfortabel en gerustgesteld zijn structuur met sterke suggesties effectief.

BMW x4 xDrive30d BMW X4 xDrive30d

In de zetels van de BMW schijnt toch met veel comfort - op voorwaarde dat de sport stoelen voor 550 euro van de aankopen. De bouwkwaliteit is niet helemaal tot Porsche normen.

porsche macan s diesel Porsche Macan S Diesel

Porsche voelt zich hier vanwege de enorme middenconsole als een maatpak. Echter, vereisen de werking van vele uniformknopen wennen. Sinds het begin gaat naar iDrive in X4 gemakkelijk vanaf de rechterkant.

porsche macan s diesel Porsche Macan S Diesel

Passenger en sportieve de stoelen zijn in de Porsche Macan testauto. Hoewel er de X4 is een toeslag met een twee-zone automatische airconditioning, Porsche Macan gedoneerd aan klanten met een standaard drie-zone climate control.

BMW x4 porsche macan testen BMW X4 vs. Porsche Macan

Hoewel de prestaties van de twee drie-liter turbodiesel met 258 pk is hetzelfde, de BMW bij verkeerslichten te beginnen heeft de rand. Is het in de Porsche van de staat reeds aanzienlijke vooruitgang - in 5,9 seconden naar de 100 - en dat X4 in 5,5 seconden 100 km / h bereikt.

BMW x4 xDrive30d BMW X4 xDrive30d

Het verplaatsen van de BMW X4 in de sport-modus om de gesloten race-cursus, nauwelijks te wensen over. De twee-tons truck reageert gewillig stuurcommando's, kan veilig en nauwkeurig bestuurd rond smalle straatjes en pyloon geopenbaarde draaide ESP geen grappige zaken ...

BMW x4 xDrive30d BMW X4 xDrive30d

... bereikt men een lichte verdraaiing de staart pas na een uitgelokt belasting verandering in de snelle bochten.

porsche macan s diesel Porsche Macan S Diesel

Zodra je weer op het gas, de Porsche SUV gestabiliseerd. Rijdynamiek deze stemming laat een zeer goede indruk in de tests. dan omhoog gaan, maar in de Porsche ...

porsche macan s diesel Porsche Macan S Diesel

... orde en scherpt de stuurinrichting, wielophanging en gas met de druk op de sport knop, dan denk je dat je zit in een sportwagen.

BMW x4 xDrive30d BMW X4 xDrive30d

De serie winnen van de BMW hangt, zelfs bij lage snelheden verheugen in de gas. Hoewel de zeven-snelheid dubbele koppeling (PDK) van de Macan op de juiste wijze wordt vertaald, zo rustig de ZF acht-traps automatische transmissie in de BMW werkt niet. Daarnaast is de zeer lange ontworpen achtste versnelling zorgt voor een hogere topsnelheid van de X4, zoals onze tests bleek.

porsche macan s diesel Porsche Macan S Diesel

De V6 diesel uit de Audi fundus is voorzien van de Porsche contrast met betere verfijning op dezelfde manier grote dorst. Gemiddeld is de Macan S Diesel inhoud 8,5 liter per 100 kilometer. X4 xDrive30d vereist 8.6 liter op Autozeitung standaard ronde.

BMW x4 porsche macan testen BMW X4 vs. Porsche Macan

Deze twee SUV's zijn inderdaad schreeuwend duur - maar met drie-liter diesel, goede faciliteiten en een aangepast onderstel systemen, ze bieden ook tal van Allure potentieel. Hier kunt u in twee verschillende luxe en verbazingwekkende genieten van comfort en op de top van die reizen zeer atletisch.

BMW x4 xDrive30d BMW X4 xDrive30d

Hoewel de BMW X4 is niet echt een koopje - de kosten hoofdstuk, hij heeft nog steeds de rand voordat de test tegenstanders Porsche Macan. De opgebouwde punten dankzij uitstekende remmen en een opwindende prestaties op de rijdynamiek testen.

porsche macan s diesel Porsche Macan S Diesel

Hoe hoger hulpprogramma biedt de geteste Macan. Met bijna 600 kg lading (BMW 483 kg), de 100 liter grote kofferruimte (1500-1400 liter) en betere variabiliteit met een volledig vlakke laadvloer, wordt de Zuffenhausen blijkt zeer veelzijdig.

BMW x4 porsche macan testen BMW X4 vs. Porsche Macan

Ondanks de geringe zwakkere prestaties van de Porsche Macan is aan het einde net voor de BMW X4.

In de mid-size SUV, zijn er nauwelijks dynamische lijnen als de BMW X4 en Porsche Macan. Wat een betere pasvorm dan een beer-drie-liter dieselmotor onder de motorkap? vergelijkingstest.

De aanhoudend hoge vraag naar SUV krijgt in de straten al merkbaar. Om de zeer opbouwen Allradler het heeft zeker gewend geraakt. En zelfs coupé-achtige reuzen zijn niet langer een zeldzaamheid. Dat dynamische lijnen in het midden SUV klasse vreugde van de klant, kan BMW bevestigen voor een jaar. De X4 kwam als SAC (Sports Activity Coupe) ten minste bij de eerste poging goed. En Porsche heeft nieuwe kopers met de Macan veroverde in dezelfde periode. Sterke dieselmotoren met een hoog koppel aan het doen zijn erg populair. Tijd voor een proef duel van X4 xDrive30d en Macan S Diesel - treden beide op zes-cilinder turbodiesel motoren met 258 pk.

Van het eerste beeld van het glooiende dak lijnen, de vraag: Kan men nog zitten in de tweede rij? Maar in ieder geval na de opening van de deuren is een snel duidelijk dat dit slechts 4,70 meter lang twee-tonner worden geblazen vierzitter. In onze test, de X4 biedt aan de achterzijde zelfs iets meer beenruimte dan de Macan. Dicht boven de haarlijn is hier en daar gewoon te zitten reuzen. Vooruit maar zelf hebben niets te klagen over in onze testauto. Porsche voelt zich hier vanwege de enorme middenconsole als een maatpak. Echter, vereisen de werking van vele uniformknopen wennen. Sinds het begin gaat naar de iDrive controller in de X4 gemakkelijk vanaf de rechterkant - vooral sinds de menustructuur op het 8,8-inch BMW scherm is eenvoudig en plausibel. maar de hogere energie- biedt de geteste Macan. Met bijna 600 kg lading (BMW 483 kg), de 100 liter grote kofferruimte (1500-1400 liter) en betere variabiliteit met een volledig vlakke laadvloer, wordt de Zuffenhausen blijkt zeer veelzijdig. En 2400 kilo, kan het goed plaatsvinden zware aanhangwagens op de haak als de BMW. De Beierse proef tegenpartij levert voor de uitgebreide veiligheidsvoorzieningen. Afgezien van achterzijde airbags en vermoeidheid waarschuwing kan je hier gebruiken, een bijna volledige lijst van hulpsystemen. En in tegenstelling tot de nauw verwante X3 X4 voert al standaard xenon koplampen.

BMW X4 xDrive30d heeft het comfort vooruit

Wie eens een kijkje op de imposante 19 (BMW) en 20 inch (Porsche) gooit grote gemengde banden heeft, moet niet verwachten dat veel comfort. Maar weten de draaistellen het onafgeveerde gewicht soeverein te verbergen. De luchtvering (2.629 euro) gevulde Test Macan wordt steviger afgestemd, omgaat met hobbels en randen, maar nog steeds links. De zeer stijve carrosserie en het chassis geven zichzelf aan stukken motor met hellingen geen geluid. In de BMW X4 is te horen in aanvulling op het windgeruis onder belasting en een lage gerommel van de vooras. Toch Bayer is ontworpen comfortabel en gerustgesteld zijn structuur met sterke suggesties effectief. In de zetels van de BMW schijnt toch met veel comfort - op voorwaarde dat de sport stoelen voor 550 euro van de aankopen. Passenger en sportieve exemplaren van de Porsche Macan zijn. Hoewel er de test-X4 is een toeslag met een twee-zone automatische airconditioning, Porsche Macan gedoneerd aan klanten met een standaard drie-zone climate control. Hoewel de prestaties van de twee drie-liter turbodiesel met 258 pk is hetzelfde, de BMW bij verkeerslichten te beginnen heeft de rand. Is het in de Porsche van de staat reeds aanzienlijke vooruitgang - in 5,9 seconden naar de 100 - en dat X4 in 5,5 seconden 100 km / h bereikt. Hier, de serie winnen van de BMW hangt, zelfs bij lage snelheden verheugen in de gas. Hoewel de zeven-snelheid dubbele koppeling (PDK) van de Macan op de juiste wijze wordt vertaald, zo rustig de ZF acht-traps automatische transmissie in de BMW werkt niet. Daarnaast is de zeer lange ontworpen achtste versnelling zorgt voor een hogere topsnelheid van de X4, zoals onze tests bleek. De V6 diesel uit de Audi fundus is voorzien van de Porsche contrast met betere verfijning op dezelfde manier grote dorst. Gemiddeld is de Macan S Diesel inhoud 8,5 liter per 100 kilometer. X4 xDrive30d vereist 8.6 liter op Autozeitung standaard ronde.

Porsche Macan wint Test duel van het schreeuwend duur SUV bijna

Het verplaatsen van de BMW X4 in de sport-modus om de gesloten race-cursus, nauwelijks te wensen over. De twee-tons truck reageert in de test vrijwillig te stuurcommando's, kan veilig en nauwkeurig bestuurd rond smalle straatjes en pyloon geopenbaarde draaide ESP geen grappige zaken. bereikt men een lichte verdraaiing de staart pas na een uitgelokt belasting verandering in de snelle bochten. Zodra je weer op het gas, de Porsche SUV gestabiliseerd. Rijdynamiek deze stemming laat een zeer goede indruk in de tests. dan daal je maar door de Porsche en scherpt de stuurinrichting, wielophanging en wurgen met de druk op de sport knop, dan denk je dat je zit in een sportwagen. Ondanks het hoge zwaartepunt van de Macan letterlijk vastgelijmd aan het asfalt. Door de staart-zware drijvende kracht distributie en het ESP volledig kan worden uitgeschakeld zelfs korte drifts kunt invoegen. Dergelijke enorme dynamiek kan worden gevonden in de compacte SUV wereld elders. Het wordt bekroond door de stabiliteit van de dure carbon-keramische remmen (PCCB: 8033 Euro), die de geteste Porsche vertrouwen brengt na 34 meter tot stilstand. Dat is de BMW X4 een dure plezier, al toont de startprijs van de 30d van 55.900 euro - immers al met automatische transmissie en Xenon koplampen. Onnodig te zeggen, dat dit bedrag al snel door de waarde van een compacte auto met een paar extra's kan worden verhoogd. De Macan zelfs beginnen pas bij 60.548 euro. En dankzij de 100-pagina optielijst deze prijs kan worden verdubbeld ...

SUV Nieuws: Nieuwe crossover Highlights 2016

technologieBMW X4
Porsche Macan
versiexDrive30dS diesel
motorR6-cilinder, 4 kleppen, turbo dieselV6, 4 kleppen, turbo diesel
hoedanigheid2993 cc2967 cc
macht190 kW / 258 pk bij 4000 / min190 kW / 258 pk bij 4000 tot 4250 / min
max. torque560 Nm van 1.500 tot 3.000 / min580 Nm van 1.750 tot 2.500 / min
transmissie8-speed automatische transmissie; vierwielaandrijving7-snelheid, de dubbele koppeling; vierwielaandrijving
Lengte / breedte / hoogte4671/1881/1624 mm4681/1923/1609 mm
wielbasis2810 mm2807 mm
Rijklaar gewicht / laadvermogen1927/483 kg1976/599 kg
towable gebr./ungebremst2400/750 kg2400/750 kg
bagageruimte500 - 1400 liter500 - 1500 liter
0-100 km / h5.5 sec5.9 sec
Topsnelheid.234 km / h230 km / h
verbruik8.6 l D / 100 km8.5 LD / 100 km
EU-verbruik5.9 l D / 100 km6.3 LD / 100 km
CO2-uitstoot234 g / km225 g / km
basisprijs55.900 €60.548 €

onze conclusie

Deze twee SUV's zijn inderdaad schreeuwend duur - maar met drie-liter diesel, goede faciliteiten en een aangepast onderstel systemen, ze bieden ook tal van Allure potentieel. Hier kunt u in twee verschillende luxe en verbazingwekkende genieten van comfort en op de top van die reizen zeer atletisch. Hoewel de BMW X4 is niet echt een koopje - de kosten hoofdstuk, hij heeft nog steeds de rand voordat de test tegenstanders Porsche Macan. De opgebouwde punten dankzij uitstekende remmen en een opwindende prestaties op de rijdynamiek testen. Ondanks de geringe zwakkere prestaties van de Porsche Macan is aan het einde net voor de BMW X4.