Panamera er også kombinasjonen

Porsche Panamera Sport Turismo (2017) Porsche Panamera Sport Turismo (2017)

Med Porsche Panamera Sport Turismo, er den første kombinasjonen fra Zuffenhausen lansert. Vi tok det på første prøvetur under mikroskopet. Porsche tilbyr den nye Panamera Sport Turismo (2017) på det hele, med alle motorer, ...

© Porsche Porsche Panamera Sport Turismo (2017) Porsche Panamera Sport Turismo (2017)

... som også er tilgjengelig for normal Panamera, slik at båndbredden fra 330-hp V6 bensinmotor med turbo med 550 hk er tilstrekkelig. Men egentlig er det bare en passende motor for utøvere under Panameras: Den plug-in hybrid.

© Porsche Porsche Panamera Sport Turismo (2017) Porsche Panamera Sport Turismo (2017)

Fra null til 100 på 4,6 sekunder og i full fart 275 km / t - dette er verdier som kombi drivere kan vanligvis bare kan drømme om.

© Porsche Porsche Panamera Sport Turismo (2017) Porsche Panamera Sport Turismo (2017)

The hybrid verdt det selv om det koster noen få liter lagringsplass, og du har å gjøre med 425 i stedet for 520 og 1295 i stedet for 1390 liter.

© Porsche Porsche Panamera Sport Turismo (2017) Porsche Panamera Sport Turismo (2017)

Sammenlignet med vanlig gir Panamera Sport Turismo ca 20 til 50 liter mer bagasjeplass.

© Porsche Porsche Panamera Sport Turismo (2017) Porsche Panamera Sport Turismo (2017)Den lesses på Sport Turismo er en god seks centimeter lavere og luke vesentlig større enn den normale Panamera. © Porsche Porsche Panamera Sport Turismo (2017) Porsche Panamera Sport Turismo (2017)Det er også første gang i Zuffenhausen en tre-parts bank for andre rad. © Porsche Porsche Panamera Sport Turismo (2017) Porsche Panamera Sport Turismo (2017)© Porsche Porsche Panamera Sport Turismo (2017) Porsche Panamera Sport Turismo (2017)© Porsche Porsche Panamera Sport Turismo (2017) Porsche Panamera Sport Turismo (2017)© Porsche Porsche Panamera Sport Turismo (2017) Porsche Panamera Sport Turismo (2017)© Porsche Porsche Panamera Sport Turismo (2017) Porsche Panamera Sport Turismo (2017)© Porsche Porsche Panamera Sport Turismo (2017) Porsche Panamera Sport Turismo (2017)© Porsche Porsche Panamera Sport Turismo (2017) Porsche Panamera Sport Turismo (2017)© Porsche

Den nye Porsche Panamera Sport Turismo (2017), den Zuffenhausen bringe sin første kombinasjonen i starten. I den første prøvekjøring, kjørte vi hybrid - resultatet!

Etter at de spør likevel lenge vært mer SUV som en sportsbil på hjul, tårer Porsche ned neste hinder og bygger med den nye Panamera Sport Turismo (2017) den første kombi - selv om de var selvfølgelig aldri ringe Søn Tross alt, at det som ble rullet inn i landet i oktober med priser som starter på 97,556 euro, så langt borte fra en Audi A6 Avant eller en T-modell av Mercedes E-Klasse som en golfbag fra heavy duty papp relevante møbelforretninger. Sport Turismo Christen stedet den nye varianten og forstå Panamera avlegger som en livsstil lastene som man deler sin tid mellom klubbhuset og designer boutique og litt lettere å gjøre når du laster enkelt. Derfor var det prosjektlederen Gernot Döllner mindre til den rene volumvekst i den loddrette bakre sete ved en beskjeden 20 og med foldede seter til 50 liter, men de sekundære egenskaper av ladning mestre. Ikke rart lesses av den nye Porsche Panamera Sport Turismo (2017) seks cm lavere, og luken er vesentlig større enn den normale Panamera. Det er nå en tre-parts bank for andre rad, selv om du ikke selv ønsker å spørre om loven det midterste setet. Men for det de backbenchers kan nå legge inn litt mer komfortabel, har litt mer takhøyde og på toppen av de litt bedre utsikter takket være lenger taket.

Ny Porsche Panamera Sport Turismo (2017) i første prøvetur (video):

Første prøvetur i den nye Panamera Sport Turismo

Porsche tilbyr den nye Panamera Sport Turismo (2017) på det hele, med alle motorer som også er for den vanlige Panamera, slik at båndbredden fra 330-hk V6 bensinmotor med turbo med 550 hk er nok. Etter hvert kommer det nye Turbo S sikkert med elektrisk boost det. Men som imponerende topphastigheter langt over 300 km / t kan være, som gjør sporten Turismo for raskeste serieproduserte stasjonsvogn i verden, og så typisk ville være 422-hk diesel for en kombinasjon, er det for utøveren under Panameras egentlig bare en tilstrekkelig motorisering: plug-in hybrid. Hvis selv loadmaster, kan også en med ladekontakten - og et system utgang 462 hk du kan egentlig ikke snakke om en festbrems nå. Tvert imot, fordi 330 hk V6 bensinmotor og elektrisk motor som gir 136 hk sammen med 700 Nm, de få kiloene virkelig ikke falle mer for digre bygningen nå betydelig. Fra null til 100 på 4,6 sekunder og i full fart 275 km / t - dette er verdier som kombi drivere kan vanligvis bare kan drømme om. Med mindre de ser på AMG, M GmbH eller Audi Sport over.

Panamera Sport Turismo (2017) skinner som en hybrid

Selv om den nye Panamera Sport Turismo (2017) 4 E-Hybrid samme boost-knappen på rattet som de andre Porsche-modeller med sports-Chrono pakke, og du kan få ut av eksos takket være en klaff styre en heller ungdom lyden du ønsker ikke slå denne varianten med full gass på venstre kjørefelt. Mye mer moro sporten Turismo når det brummer elektrisk og alt annet enn brutt-vinger gjennom byen eller opp til 140 km / t over hele landet og til andre trafikanter dobbelt overrasket: på den ene med resten av denne kjempen går ut, og for det andre på grunn av ryggen, på den ene siden passer perfekt med Porsche og fortsatt ikke passer inn i bildet av Panamera på den andre. Selv bensinstasjon attendant er overrasket: selv om den nye Panamera Sport Turismo vil nå verken de lovede 50 kilometer fra elektrisk rekkevidde eller standard forbruk på 2,5 liter bare delvis, er det mer vanlig å ladestasjonen enn på bensinstasjon. Deretter finner du ut hvorfor under boot gulvet er ikke et annet rom mer for de små ting eller skittentøy, men det ligger et litium-ion batteri på 14 kWh - selv om det koster noen få liter lagringsplass og en med 425 i stedet for 520 og må gjøre i 1295 i stedet for 1390 liter.

Rikelig med lagringsplass i Porsche Kombinasjon

Selvfølgelig, den nye Porsche Panamera Sport Turismo også som (2017) er egentlig ikke en fornuftig bil og modeller som Macan eller Cayenne er mer praktisk og billigere - for ikke å nevne konkurrenter som en A6 Avant eller en 5-serie Touring fullt. Men likevel, det nye organet versjonen et smart trekk: For det første er det Sport Turismo i alle fall litt mer praktisk og romsligere enn den konvensjonelle Panamera. For det andre, bare han ser bedre. Og for det tredje, Porsche har dermed et annet alternativ i premium-klassen, vil du ikke finner i vanlige spillere med stjerne, nyre eller ringer. Og at Swabians kan betale hekken med nesten 5000 euro kostnad kan forstyrre edru datamaskinen og kjøre med andre merker til gisper. Men felles Porsche kunden er smertefri i denne sammenheng, fordi han ikke vet det annerledes.