getoond Maat

Ford Mondeo 2.0 TDCi VW Passat Variant 2.0 TDI BMT combi vergelijkingstest Vergelijking Test: wagons mid-size station

De nieuwe Ford Mondeo zal concurreren tegen de VW Passat Variant

Ford Mondeo 2.0 TDCi VW Passat Variant 2.0 TDI BMT combi vergelijkingstest Vergelijking Test: wagons mid-size station

Twee populaire mid-range modellen in de combinatie versie: Wie heeft de rand?

Ford Mondeo 2.0 TDCi combi vergelijkingstest Vergelijking Test: wagons mid-size station

De nieuwe Mondeo biedt veel ruimte en een goede reiscomfort

Ford Mondeo 2.0 TDCi combi vergelijkingstest cockpit Vergelijking Test: wagons mid-size station

maar open kuip, zou de kwaliteit van het materiaal van hoge kwaliteit

Ford Mondeo 2.0 TDCi combi vergelijkingstest Infotainment Vergelijking Test: wagons mid-size station

De klimaatregeling kan de bestuurder te fine-tunen via spraakopdrachten

Ford Mondeo 2.0 TDCi combi vergelijkingstest zetels Vergelijking Test: wagons mid-size station

Op de comfortabele stoelen lange afstanden zijn geen probleem, zelfs

Ford Mondeo 2.0 TDCi combi vergelijkingstest lucht riem Vergelijking Test: wagons mid-size station

Voor 300 euro biedt Ford lucht riem aan de achterzijde van de Mondeo

Ford Mondeo 2.0 TDCi combi vergelijkingstest trunk Vergelijking Test: wagons mid-size station

Veel ruimte: Trunk size 500-1605 l

VW Passat Variant 2.0 TDI BMT combi vergelijkingstest Vergelijking Test: wagons mid-size station

De beschikbare ruimte in de Passat gaat veel verder dan de standaard klasse

VW Passat Variant 2.0 TDI BMT combi vergelijkingstest cockpit Vergelijking Test: wagons mid-size station

Het gebruiksgemak, hoogwaardige materialen en uitstekende afwerking zijn typerend voor de VW

VW Passat Variant 2.0 TDI BMT combi vergelijkingstest zetels Vergelijking Test: wagons mid-size station

De ergo comfortabele stoel biedt veel zijdelingse steun, maar is niet beschikbaar voor Trendline

VW Passat Variant 2.0 TDI BMT combi vergelijkende test Multimedia Vergelijking Test: wagons mid-size station

De optionele ambient camera vergemakkelijkt het manoeuvreren in krappe situaties aanzienlijk

VW Passat Variant 2.0 TDI BMT combi vergelijkingstest afstand ontgrendelen Vergelijking Test: wagons mid-size station

De afstand ontgrendelen van de achterste rugleuning in de VW Series

VW Passat Variant 2.0 TDI BMT combi vergelijkingstest trunk Vergelijking Test: wagons mid-size station

Net over het toernooi: 650-1780 l

Ford Mondeo VW Passat Variant Connectiviteit Vergelijking Test: wagons mid-size station

De Conncetivity systemen vergeleken

de nieuwe Ford Mondeo wordt geleverd met een fris design, moderne systemen bijstand en klassieke gecombineerde deugden aan de start. Maar zijn grootste rivaal is niemand minder dan de huidige verwijzing in de middenklasse: VW Passat Variant.

De nieuwe Mondeo Ford wil maken voor verloren terrein onlangs in de mid-size segment weer. De voorwaarden zijn niet slecht, omdat de Cologne beschikt over een modern en aantrekkelijk uiterlijk een veelvoud van de huidige beveiligingssystemen en een volledig nieuw ontworpen bedieningsconcept. Of dat genoeg is om te vechten voor een leidende positie in de toelating ranking tegen de diverse competitie, wist de eerste vergelijkende test waarin de Mondeo met 180 pk turbo diesel met inbegrip van de handgeschakelde zesversnellingsbak op de huidige benchmark moet worden gemeten in het segment: de VW Passat op zijn beurt met een 150 pk-TDI alsmede handmatige overbrenging komt in de ring.

BODY

4,87 of 4,77 meter buitenkant lengte onder meer de Ford Mondeo en VW Passat Variant zeker een van de meest indrukwekkende fenomenen in het verkeer. Dienovereenkomstig verschaft de royale ruimte in de respectievelijke interieur zijn. Beide tegenstanders zijn forward zelfs groot van gestalte voldoende gelegenheid om vrij te ontwikkelen. Hetzelfde geldt voor de middelen van het grote wagons station, de tien centimeter korter Passat biedt een beenruimte in rij twee, die ver buiten de klasse standaard gaat. Ook ongeëvenaard veel bagageruimte van Wolfsburg bestseller die maar liefst 650 liter draagvermogen biedt ook bij bedekte rugleuning. Als u terug naar wat eenvoudig is klappen vanwege het serienmäßgen afstand vrijlating uit de stam trouwens de bagageruimte toe tot 1780 liter. De Ford heeft weinig tegen te gaan met 500-1.605 liter. Hiervoor moet de Keulse meer gewicht zuladen. Tijdens de werking evenwel Ford het nadeel ondanks de nette werkende dashboard. De menustructuren zijn niet helemaal intuïtief als die van VW, en de grote centrale touchscreen reageert soms met zeer grote kracht in te voeren commando's. Ook niet de kwaliteit van het materiaal op een lijn met de VW Passat. De gebruikte kunststoffen hebben niet zo een hoge kwaliteit als het geval is met de Wolfsburg tegenstanders in elk detail.

rijcomfort

Beide vrachtschip ontkennen deze test vergeleken met adaptieve dempers. Toch is de Passat rijcomfort heeft zijn neus beetje voor. de toernooi Tijdens het strijken, evenals zijn rivaal ruwe hobbels zeer vakkundig glad, op dwarsvoegen en kleine randen, maar de set-up bleek een lichte bumpiness. In termen van comfort, het is niets te klagen in beide voertuigen. Zowel de Ford en VW om lange afstanden kan gemakkelijk worden en zet het terug zonder veel vermoeidheid. Echter, beide testauto's niet uitgerust met standaard stoelen: De Mondeo biedt de gasten in de voorkant sportstoelen (200 euro), terwijl de VW Passat met de 1180 Euro dure ergo comfortzitting komt. Daarachter bevindt zich in variant zelfs een beetje meer comfortabel, omdat de achterbank brengt een beetje meer been rust en de zitting zorgt voor meer zijdelingse steun door de sterkere contouren.

Motor / transmissie

De kracht duel van de Mondeo besluit met 180-150 pk voor duidelijke - althans op papier. Dat hij, ondanks de vermogenstoename van 30 pk tijdens acceleratie niet van cruciaal belang moeten vooral liggen op het hoge gewicht distantiëren. Whole 185 kg meer Keulen trekt rond met hem. Bovendien een zekere lethargie van de aandrijving komt bij lage snelheden. De VW motor maakt zijn macht reserves over een groter gebied. Al iets meer dan 1.000 rondleidingen door de TDI zet netjes uit en stijgt moeiteloos tot aan de rode zone, terwijl de Ford TDCi beste voelt 2000-3800 toeren en er graag met zijn beer-power ontwikkeling. Het verbruik gegevens van de Mondeo blijft achter zijn tegenstander, echter. Met 6,9 liter Ford verbruikte een hele liter brandstof meer dan de VW.

RIJDYNAMIEK

Zelfs bij het hanteren van het zware gewicht blijkt een struikelblok voor de Ford Mondeo. Ondanks de direct ontworpen als emotionele besturing zijn Kurvenwilligkeit is niet zo uitgesproken als die van de Passat. De drijfkracht leidt merkbaar getand en neutraal blijft langer dan de eerder gecontroleerde Mondeo bochten. Een belangrijk gemeenschappelijk kenmerk van groot landgoed auto's: Beiden zorgen voor een geavanceerde veiligheidsvoorzieningen de dag en zijn vrij van valkuilen, zelfs met gehandicapte traction controle aan de grens. Zelfs bij het remmen, de concurrenten niets. In de koude component staat concurrenten uit te stellen van 100 km / h in 35,6 (Ford Mondeo) en 35,8 meter (VW Passat). In warme stoppers, de remweg verkort elk minder dan 34 meter.

MILIEU / KOSTEN

Met kostprijzen van 32.450 en 31.325 euro, de Ford Mondeo zijn onder 2.0 TDCi en de VW Passat Variant 2.0 TDI niet de beste deals. Niettemin zal de VW de kosten hoofdstuk beslissen op zich. In de test-relevante apparatuur, wat neerkomt op het bepalen van de prijs te dragen, de Passat is 1.025 euro goedkoper. Dit zijn met hem dankzij een lager verbruik met lagere kosten ?? Kraftsto verwacht. Het is het einde, zelfs een beetje goedkoper in verzekeringen en onderhoud, zodat de Ford Mondeo - net als in alle voorgaande hoofdstukken, alsmede in het algemeen klassement - alleen de tweede plaats blijft.

Marcel koelerMarcel koeleronze conclusie

De nieuwe Ford Mondeo is uitgegroeid tot een echt goede auto, kunt u een andere taal dan het hoge gewicht en hoe meer middelgrote trunk lot niet kwalijk nemen. De rijeigenschappen overtuigen, alsmede het brede scala van hulpsystemen. Zijn probleem: De VW Passat Variant kan bijna alles een beetje beter te doen. Hij is nog ruimer rechtdoor op de achterbank, biedt meer lading volume en betere kwaliteit materialen in het interieur. Om minder te gebruiken en is zelfs goedkoper. Daarom is de VW naar voren als de verdiende winnaar ook uit deze vergelijking test.