De tamme Wild

Ford Mustang 2.3 EcoBoost Convertible proefrit rapport viercilinder Ford Mustang 2.3 EcoBoost Cabriolet

Het basismodel van de nieuwe Ford Mustang wordt geleverd met een 317 pk viercilinder turbo naar Duitsland

Ford Mustang 2.3 EcoBoost Convertible proefrit rapport viercilinder Ford Mustang 2.3 EcoBoost Cabriolet

In aanvulling op de converteerbare ook een coupe versie van de Mustang is beschikbaar

Ford Mustang 2.3 EcoBoost Convertible proefrit rapport Cockpit Ford Mustang 2.3 EcoBoost Cabriolet

De kuip is Mustang-achtig. groot touchscreen

Ford Mustang 2.3 EcoBoost Convertible proefrit rapport Ford Mustang 2.3 EcoBoost Cabriolet

De versnellingsmeter geeft de krachten die tijdens het remmen, optrekken en bochten

Ford Mustang GT Convertible proefrit rapport V8 Ford Mustang GT Convertible

Als het topmodel boven de Mustang GT 2.3 EcoBoost Mustang is nog steeds gevestigd, is de ...

Ford Mustang GT Convertible proefrit rapport V8 Ford Mustang GT Convertible

... zet de traditie met mucsle Car 5.0-liter V8 en 421 pk

Ford Mustang 2.3 EcoBoost Convertible proefrit rapport achterbank Ford Mustang 2.3 EcoBoost Cabriolet

Ford is de lancering van de nieuwe Mustang in twee versies voor het eerst officieel naar Duitsland. Is de nieuwe Ford Mustang 2.3 EcoBoost Cabriolet met vier cilinders een echte Ami? de Fahrbericht en het geluid video schuur

Pony auto's worden genoemd in de Verenigde Staten betaalbare sportwagen voor jongeren. Het is vernoemd naar de Mustang 1964 reeds met de Ford-segment. Ongeveer 50 jaar later, de atleet is nu officieel de eerste keer naar Duitsland - tot nu toe had Ford het bedrijf gratis importeurs verlaten. Onmiddellijk geselecteerde Ford-dealers bieden (421 pk) tegen prijzen die beginnen bij 37.000 euro aan de Mustang als Fastback (Coupe) en Convertible (cabrio) met vier (317 pk) of acht cilinders. De startprijs voor de frisse lucht variant met de 2.3 liter Viercilinder turbo is 41.000 euro.

Ford Mustang: Viercilinder pony auto in de test

Voor een open sportwagen op dit prestatieniveau dat is een eerlijke prijs. Een vergelijkbare vanuit de ruimte Audi A5 cabriolet kost 225 PS van 4.000 euro meer. En de standaard functies van de Ford trots op kan zijn. Zo heeft de Ami-fabriek uitgerust met een twee-zone climate control, lederen sportzetels, achteruitrijdcamera, Xenon lampen en rollen op 19 inch lichtmetaal geweest. De zwarte stoffen kap opent en sluit elektrisch, maar moet correspondeert met de hand of vergrendeld.

De beschikbare ruimte voor de bestuurder en voorpassagier is goed, de stoelen zijn comfortabel en bieden veel zijdelingse steun. De achterbank kan verwachten dat alleen kleine kinderen voor een lange tijd. Bovenaan in de tweede rij wordt gesloten, de hoofdruimte nog groter dan in de coupe met meer schuine achterkant dak. De bolvormige pookknop, de pony op de lederen stuurwiel - zelfs degenen die nog nooit hebben gezeten in een Mustang, is bekend.

Ten minste de fans van Amerikaanse films waarin Ford overneemt hoofdrollen opnieuw en opnieuw. Op het eerste gezicht, het interieur ziet er heel valent, bij nader inzien, en gevoel maar één tegenkomt te veel hard plastic en zwakke punten in de afwerking. Bij gebruik van de Mustang is standaard dankzij 2 -Connectivity systeem (Navi toeslag) SYNC op een goed niveau weg. Na een korte druk op de rode overlay startknop van de vier-cilinder ontwaakt. Geen diep gerommel, geen aardbeving van het lichaam - de moderne EcoBoost-motor met turbo en directe inspuiting is geen grote drama bezig na zijn werk.

Ford Mustang 2015 - vier-cilinder sound video

Alleen bij hoge snelheden, de motor is giftig, en zijn hese, metalig geluid doet denken aan de een vijf-cilinder motor. Dit is leuk, maar wie het grandioze vijf-liter V8 in de nieuwe Mustang kon bewegen een keer wil ontevreden met de basismotor te zijn. Echter, beide van Ford hebben een aparte goede vijf liter consumptie en Euro 5000 - zij het met veel betere uitrusting van de V8, bijvoorbeeld met een Brembo remsysteem. Curves neemt de achterwielaandrijving Mustang met vier cilinders zeer zelfverzekerd en zeker - die vreugde brengt.

Hier, de standaard in Europa Performance-onderstel, hoewel stevig, maar niet ongemakkelijk afgestemd. Men zou echter een iets stijver lichaam op oneffen wegdek wenst, hoewel het volgens Ford, de torsiestijfheid is met 28 procent toegenomen ten opzichte van zijn voorganger. Hier, de Mustang coupe maakt met het vaste dak een veel betere indruk dan de Cabrio. Gevoelige naturen zijn ook daarbuiten 150 km / h, de sterke luchtturbulentie op de stoel van de bestuurder belemmeren. Hoewel de koersvastheid van de converteerbare perfect bij hoge snelheden, maar genieten van de rit maakt u zich beter voelt.

Ze willen weten hoe de eerste viercilinder geluiden in een Mustang? Kijk dan op de video:
.embed-container {position: relative; padding-bottom: 56,25%; Hoogte: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed container iframe- .embed-container object, .embed-container embed {positie: absoluut; top: 0; left: 0; Breedte: 100%; height: 100%; }

onze conclusie

De Mustang cabriolet met de zuinige viercilinder is een aantrekkelijk aanbod tegen een eerlijke prijs. Fans van de Amerikaanse auto's, maar de voorkeur aan de gespierde V8, die ook voorbereidt andere sportieve bestuurders een veel plezier. Tijdens de werking en de connectiviteit van de Mustang op een goed niveau is op de weg, maar de Verwindungsteifigkeit kan beter.