Countryman is Mini bekrachtigd

Mini Cooper S Countryman E (2017) Mini Cooper S Countryman E (2017)

In de eerste reis van de nieuwe Mini Cooper S Countryman E (2017), met name in de zuiver elektrische aandrijving manier overtuigd.

© Mini Mini Cooper S Countryman E (2017) Mini Cooper S Countryman E (2017)

In zuiver elektrische stand, de plug-in hybride afgeleid alle kracht naar de achteras.

© Mini Mini Cooper S Countryman E (2017) Mini Cooper S Countryman E (2017)

In hybride modus wordt de kracht verdeeld over de vier wielen.

© Mini Mini Cooper S Countryman E (2017) Mini Cooper S Countryman E (2017)

De elektromotor met 88 pk en 165 Nm en 1,5 liter drie-cilinder in de boeg, die hem naar 136 pk 224 pk en samen tot 385 Nm.

© Mini Mini Cooper S Countryman E (2017) Mini Cooper S Countryman E (2017)

Indien één richting van de interactie van elektronica bladeren, Countryman versnelt in het indrukwekkende 6,8 seconden van nul tot 100 km /, maar bereikte een verrassend mager topsnelheid van 198 km / h.

© Mini Mini Cooper S Countryman E (2017) Mini Cooper S Countryman E (2017)

De all-elektrische actieradius van 40 kilometer. E-operatie over de gele start hendel in de nog steeds overbelast middenconsole kunt selecteren zijn.

© Mini Mini Cooper S Countryman E (2017) Mini Cooper S Countryman E (2017)

Op de proefrit met een derde weg, de snelweg en het stadsverkeer het is met een verbruik van ruim onder zes liter zeer redelijk - vooral na meer dan 100 kilometer van het rijden nog steeds stroom gedurende 15 kilometer elektrische batterij.

© Mini Mini Cooper S Countryman E (2017) Mini Cooper S Countryman E (2017)

Sparkling inaugurele heen en weer een goed geweten: de nieuwe Mini Cooper S Countryman E drives (2017), nuchter te zwaar, de extra technologie neerslaat in gewicht.

© Mini Mini Cooper S Countryman E (2017) Mini Cooper S Countryman E (2017)© Mini Mini Cooper S Countryman E (2017) Mini Cooper S Countryman E (2017)© Mini Mini Cooper S Countryman E (2017) Mini Cooper S Countryman E (2017)© Mini Mini Cooper S Countryman E (2017) Mini Cooper S Countryman E (2017)© Mini Mini Cooper S Countryman E (2017) Mini Cooper S Countryman E (2017)© Mini Mini Cooper S Countryman E (2017) Mini Cooper S Countryman E (2017)© Mini Mini Cooper S Countryman E (2017) Mini Cooper S Countryman E (2017)© Mini Mini Cooper S Countryman E (2017) Mini Cooper S Countryman E (2017)© Mini Mini Cooper S Countryman E (2017) Mini Cooper S Countryman E (2017)© Mini

Op de eerste reis van overtuigd New Mini Cooper S Countryman E (2017) met sprankelende prestaties. Trotzdes harmonie tussen plezier en genot, maar willen dat de plug-in hybride past niet echt met het merk.

Onder het motto "de eerste zal de laatste zijn" Mini vraagt ​​naar het eerste station in de nieuwe Mini Cooper S Countryman E (2017). Want ook al BMW heeft eerst de batterij aandrijving voor i3 en Co. probeerde bij zijn zus merk, wordt de elektrische revolutie van de Britse nog niet gegaan over. Te duur was de technologie en te weinig op het idee van de rede en duurzaamheid wilde aan te passen aan dat plezier dat de hipsters van de leuke samenleving is beloofd. Echter, met de toenemende verandering van de stemming in de samenleving en de toenemende CO2-druk op fabrikanten nu de spanning en mini stijgt krijgt met de nieuwe Cooper SE Countryman (2017) zijn eerste elektrische auto zelfs met de koele dochter voor de stad - goed, ten minste een plug -in hybriden: wie de handelaar van zijn vertrouwen ten minste 35.900 euro, die dus aan het einde van juni in de nieuwe Mini Cooper SE Countryman (2017) kan vertrekken vanaf de rechter en niet alleen het gemak zijn geweten voor maximaal 40 km heeft, maar ook de buurt , Want in plaats van loutish Röhrens de normale Cooper S modellen dan hoor je alleen het geluid van de stilte.

New Mini Cooper S Countryman E (2017) in de video:

Eerste rit in nieuwe Mini Countryman SE (2017)

Voor een meerprijs van precies 4.000 euro op conventionele Cooper S Mini gemonteerd hetzelfde station in de nieuwe Cooper S Countryman E (2017), zoals we die kennen uit 2er BMW Active Tourer. Niet voor niets, de twee ongelijke broers delen een gemeenschappelijk platform: In beide gevallen, de ontwikkelaar het bouwen van een elektromotor op de achteras die verder gaat met 88 pk en 165 Nm aan het werk, en een lithium-ion batterij met 7,6 kWh hurken zonder significant verlies van ruimte onder de koffervloer en wordt geladen bij het stopcontact in iets meer dan drie uur. De elektrische aandrijving spanning Bavaria samen met een bekende 1,5 liter driecilinder in de boeg, die hem naar 136 pk. In het team van de twee motoren bereiken van een systeemvermogen van 224 pk en maximaal 385 Nm. Geen wonder dat de mini-plug-in verkocht als een Cooper S. Volgens drijven het gaat met de dubbele in de nieuwe Mini Cooper SE Countryman (2017) tot het punt: Als men de richting van de interactie van de elektronica laat, Countryman versnelt in indrukwekkende 6,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km /, maar slechts een bereikt verrassend mager topsnelheid van 198 km / h. Hierbij echter hij voor een picknick niet vrezen Omdat beide motoren werken om elke as part-time Stromer heeft vierwielaandrijving en zonder asfalt volgens veel tractie. 

Boer achterwielaandrijving in de E-operatie

Letterlijk spannender is de zuivere E-modus: Terwijl de Stromer duurt vaak over in de stad het verkeer in de standaardmodus verrassend, het werk kan ook niet met een snelle stoplicht sprint hulp van Nitro en sleept de Countryman in geval van nood alleen tot 90 km / h. Maar als men geeft hem met het onlangs gele start hendel in de nog steeds overbelast middenconsole autocratie, de nieuwe Mini Cooper SE Countryman (2017) niet alleen pure achterwielaandrijving en is dienovereenkomstig veelzijdig, maar je zou bijna het gevoel een beetje als botsauto's als je wieselflink en fluisterstille bruisende in de stad of met daarna tot 125 km / h alleen met elektrische energie snel op de snelweg - wanneer deze mini zou gewoon niet zo maxi. Hoewel de mini-stations schoon en snel en zelfs als de 2,1 liter gemiddeld verbruik van natuurlijk, zijn slechts een ironie van de test theorie, is hij op de proefrit met een derde weg, de snelweg en het stadsverkeer zeer redelijk met een verbruik aanzienlijk lager is dan zes liter - met name na meer dan 100 kilometer rijden is nog steeds actueel voor 15 elektrische kilometers op de batterij. 

S E Countryman gaat pittig, maar het geluid ontbreekt

Maar precies hoe de Countryman met zijn maxi-formaat niet helemaal juist Mini, en de elektrische aandrijving zal in ieder geval in deze vorm, niet helemaal overeen met het merk. Sparkling inaugurele heen en weer een goed geweten: de nieuwe Mini Cooper S Countryman E drives (2017), nuchter te zwaar, de extra technologie neerslaat in gewicht. En vooral de robuuste geluid dat een mini maakt lijken zo levendig anders ontbreekt. Als zelfs onder de macht, dan moet het echt mini hetzelfde merk, het bouwen van een zuiver elektrische auto en worden beperkt of als de generale repetitie voor de i3 op de driedeurs gelijk aan zijn eigen, noch mag kleiner model te ontwikkelen voor het. Dan is de laatste zou nog maar eens de eerste geweest.