Vermogen kamer

Vermogen kamer Vermogen kamerVermogen kamer Vermogen kamerVermogen kamer Vermogen kamerVermogen kamer Vermogen kamerVermogen kamer Vermogen kamerVermogen kamer Vermogen kamerVermogen kamer Vermogen kamer

Hij wordt beschouwd als een pionier op het gebied van alle Van klassen en één van de klassiekers in het VW-gamma: de Bulli. In de vijfde generatie

Kerngegevens
PS kW174 pk (128 kW)
ritFront-wheel drive, 6-versnellingsbak
0-100 km / h13.1 seconden
topsnelheid188 km / h
prijs41,348.00 €

Hij diende onder meer de '68 protest generatie, zoals vervoer en accommodatie op wielen gelijk: de VW bus, liefkozend genoemd Bulli. de voormalige cult auto van de schaarse gemotoriseerde bestelwagens met een capaciteit en slapen de afgelopen jaren en generaties model van het type T1 tot T5 nieuwe aan het veranderen was in de richting van het merk, paardenkracht shuttle bus en mobiele kantoorruimte van het beheer vloeren.

In de nieuwste generatie van de VW presteert bus als T5 Multivan 174 PS, bretels enorme koppel van 400 Nm zijn krukas en brengt schaarse 2,4 ton leeg gewicht op de schaal. Sterker en zwaarder gaan in deze Volkswagen geassocieerd met grotere en duurdere: Knappe 4.89 meter lang maatregelen nu een VW bus - dit zijn de afmetingen van de luxe sedans.

Opvallend is dat niet alleen de buitenafmetingen groeide gestaag. De prijsspiraal gedraaid met de juiste wijze. Reeds 41.348 euro in de basisversie (prijs van de T1 Bulli Combi: 6350 Mark) vereist VW voor de sterke Multivan diesel. Met extra functies, zoals voorzien onze testauto, kan dit gemakkelijk oplopen tot meer dan 50.000 euro van de prijs. Wat de klant krijgt voor het geld? Ten eerste, zodra bekend: De Multivan is een patroon van variabiliteit. Bijna geen ander voertuig biedt dit soort mogelijkheden, zoals VW de grootste.

Of het nu gebruikt als een transporter met maximaal 4,5 kubieke voeten van de lading ruimte door het verwijderen van de achterste individuele stoelen en de achterbank of als een luxe touringcar voor maximaal zeven personen plus bagage: Alles is mogelijk. Van Outfit niveau Comfortline Wolfsburg bieden ook de Multivan met een tweede schuifdeur aan de kant van de bestuurder. Dit vergemakkelijkt het dagelijks gebruik van de grote VW. Onze testauto had twee deuren. Wie heeft afgezien van het tweede schuifluik, de VW schrijft in de Comfortline apparatuur 348 EUR goed weer.

De twee schuifdeuren geven een weergave van twee naar achteren gerichte draaibare enkele zitplaatsen, centraal plaatsbaar tafel en een 3-zits achterin passagiersruimte. De bestaande variabele over rails in de wagen vloer aan te brengen meubels transformeert het achterste compartiment moeiteloos de zaal. En brengen de nacht door zelf laat het daar: De achterbank ontvouwt zich, volgens de oude traditie Bulli naar een bed, maar het vereist om verbouwen van een bijbehorende inspanning. Over het algemeen, het geproduceerd in de VW-fabriek in Hannover Multivan mishaagt de meer gemiddelde bruikbaarheid en kwaliteit.

Klik maar ook in onze iconische VW Bulli pure foto-quiz?
"Al meer dan 60 jaar de VW Transporter is een sekte. Vind de juiste paar!

Met een paar eenvoudige bewegingen niets aan de hand hier. Er waren ook in onze test specimen, alle VW atypische, volgens steviger greep panelen en het aanpassen van de hefboom uit of werden met gehörigem inspanning geserveerd: Premium kwaliteit normaal kijkt naar VW anders.

Planken in de gehele VW cabine in overvloed weer onder de stoel achter hem drie schuivende vakjes om kleine voorwerpen op. Wie deze opbergdozen verwijderd, kan het gebruik van de ruimte als een pass-through voor ski's te winnen. De beweegbare tafel krijgt vorm dankzij de voet geïntegreerde kop en flessenhouder blikken en andere houders. Opslagruimte en planken, er zijn ook rond de bestuurdersstoel.

In beide voordeuren zijn ruim, tweeledige planken. In het bovenste gedeelte sleutels en mobiele telefoon kan worden opgeborgen, zoals waterflessen en dergelijke. Het dashboard bevat ook twee direct-sized compartimenten voor kleinere stukgoed en beker en fles houders. Bestuurder en voorpassagier hoog boven de straat op de comfortabele, goed geprofileerde stoelen met armleuningen. De instrumenten kunnen goed lezen, gemakkelijk alle controles. Een stuurwieltoetsen de radio extra kosten: alleen de radio-eenheid de bestuurder moet vooruit strekken regelen. Grote, elektrisch verstelbare binnenspiegeldrager de goede algehele helderheid van het voertuig.

Het ontwerp van het chassis werd zeer comfortabel - zo veel zelfs dat het lichaam aanzienlijk terug te slaan na het rijden over lange stoten - gevoelige aard geworden geïrriteerd en voelen doet denken aan cruises. Korte uitbarstingen neemt de Multivan naar links, zij het in trilling van het lichaamsoppervlak onregelmatigheden, vermoedelijk door de optionele 235/55 R17 band / wiel combinatie kunnen horen (Series: 215/65 R16).

Bij hoge snelheden snelweg volgt VW hardnekkige richting specificatie zonder kantelen zijn lichaam snel overhaast bochten overdreven ver zijwaarts. De Multivan speelt over lange afstanden van het volledige potentieel van zijn vlezige aandrijfconcept. Links Stark en voorzien van een hoog vermogen reserves kan de VW snel te verplaatsen als gevolg van de sterke motor.

Hij mengt goed met de handgeschakelde zesversnellingsbak box. Sommige automobilisten ziet er zelfs twee keer in de achteruitkijkspiegel wanneer de Multivan het niet vooraf door de huid, zelfs bij hoge snelweg snelheden. De topsnelheid van 188 km / h en 13,1 seconden voor de sprint van nul tot 100 km / h blijkt, gezien de waardige gewicht. Overtuigende ook de remming van de VW daalt van 100 km / h tot stilstand (kou: 41,7, warm: 40,5 meter). Met een gemiddeld verbruik van 10,0 liter diesel / 100 km Wolfsburg laat bovendien lange afstanden en voor de portemonnee.

conclusie

bestek
motor 
cilinderR5
hoedanigheid2460
macht
kW / pk
1 / min

128/174
3500 U / min
Max. Koppel. (Nm)
1 / min
400
2000 omw / min
krachtoverbrenging 
transmissie6 versnellingen
ritvoorwielaandrijving
onderstel 
remmenv: ontlucht. plakjes
h: ontlucht. plakjes
bandenv: 235/55 R17
h: 235/55 R17
lezingen
Gewicht (kg) 
Leeggewicht (fabriek)2274
Acceleratie / tussensprint 
0-100 km / h (s)13.1
Topsnelheid (km / h)188
verbruik 
testverbruik10 liter / 100 km (diesel)
EU-verbruik8.2L / 100km (diesel)
bereikenK.A.
uitlaatgassen 
Kooldioxide CO2 (g / km)K.A.