Sports? Elke dag!

Afbeeldingen 2013 Audi S3 Sportback sportieve stationwagon enkelvoudige beoordeling Prijs Audi S3 Sportback

Compact, praktisch en ongelooflijk sterk - dat is de Audi S3 Sportback. De enige vangst: de prijs van 42.000 euro

Afbeeldingen 2013 Audi S3 Sportback sportieve stationwagon enkelvoudige beoordeling interieur Audi S3 Sportback

Gebruikelijke grote fabricage dubbele koppeling (S tronic) van 1900 euro

Afbeeldingen 2013 Audi S3 Sportback sportieve stationwagon enkelvoudige beoordeling sportstoelen Audi S3 Sportback

De sportstoelen zijn serie die upbeat lederen bekleding extra kosten

Afbeeldingen 2013 Audi S3 Sportback sportieve stationwagon enkelvoudige beoordeling Heck Audi S3 Sportback

Zo zijn de meeste ervaren: Van vier pijpen gebrul van S3, en niet zo rustig - "Hello"

Afbeeldingen 2013 Audi S3 Sportback sportieve stationwagon enkele test engine Audi S3 Sportback

Bijna een beetje indrukwekkend, de 300-Hp krachtcentrale hurkt onder de motorkap

Atleet in de compacte kledingstuk of een aaneengesloten sporten jurk? Hoe dan ook, de 300-pk Audi S3 Sportback is altijd goed. voor alles

""Net zat flink aangekomen, zou je denken dat de blik in de huidige Audi A3 prijslijst. Sinds kort, de vijfdeurs vlaggenschip S3 Sportback verschijnt - voor slechts 42.000 euro, met inbegrip van transmissie met dubbele koppeling (S tronic) en natuurlijk een aantal sportieve en luxe accessoires, zoals 18-inch wielen, sportstoelen, bi-xenon verlichting, automatische climate control, een sportonderstel en progressieve besturing. Toch is er veel lucht blijft naar boven, bijvoorbeeld diverse assistentiesystemen, moderne multimedia en, en, en ...

Standard verzamelde de Audi S3 ten minste 300 pk onder de motorkap, waarbij een 2,0-liter viercilinder TFSI van de laatste generatie werkt. In de test auto verlaat S3 de omzetting van 380 Nm koppel de zestraps dubbele koppeling versnellingsbak S tronic, terwijl de vraag krachtverdeling tussen de voor- en achteras zorgt een elektronisch gestuurde lamellenkoppeling soort Haldex vijf.

de Audi S3 omvat de meest uiteenlopende

"Fijn," zal nu denken aan een of andere manier, "en wat ik heb ervan, met uitzondering van een record-brekende dure compacte auto?" Nou, ten eerste keren dat hij allesbehalve een gewone compacte auto die maar losjes aansluiten bij eventuele dagelijkse stress krijgt - vrij van uitgezonden van een topsporter. De S3 is altijd wat je net gevraagd van hem. Strakke prestaties op het circuit? Hier ga je, Drive Select schakelaar op "Dynamic" en de S3 snappy op het gas, de progressieve stuurinrichting oproepen tot stevigere grip en de transmissie met dubbele koppeling schakelt terug, zodat de 2.0 TFSI niet ver onder de 2000 omwentelingen van de aardse klinkende heeft vervelen. Nu is de 380 Nm beet op elk gewenst moment meedogenloos, de S3 reageert wakker weinig op elk pedaal beweging. Onder volledige belasting, de snelheidsmeter naald stevig doet verder naar 250 km / h, grazen een gemeten na 4,8 seconden, de 100 mark. Men zou het glad over de-down gereguleerd 250 km / h vertrouwen, zo stabiel en betrouwbaar is het stuurgevoel. Alleen de vering werkt een beetje ruw op oneffen vloeren, maar verder maakt een harmonieuze indruk. Voor 980 euro meerprijs is er ook de adaptieve magnetic ride demper die kunnen worden aangepast om het comfort en de dynamische behoeften beter, maar werden niet geïnstalleerd in de testauto.

Echt miste de variabele dempers in de testmodus, maar niemand, noch in de tijd vellen op de behandeling van natuurlijk nog steeds in het dagelijks gebruik. Want het maakt niet uit hoe en waar de S3 verplaatst, maakt indruk altijd met precisie en comfort in gelijke mate. Alleen de S tronic kon meer direct op het gaspedaal wanneer iets flotterer gang te reageren. De chauffeurs kan inderdaad rond door te schakelen naar de sportmodus, maar dan is de snelheid niveau is meestal veel te hoog. echter, gebruikt men vaak de efficiency-modus, wordt u beloond met een zeer bescheiden brandstofverbruik van 8,7 l / 100 km. Dus de sterkste A3 niet eens beschuldigd van ongebreidelde drinkgewoonten. Sun Sport is leuk. Elke dag.

onze conclusie

Voor 42.000 euro is dit - zij het zeer sportief - 300 pk A3 natuurlijk pure luxe, maar het volledig geschikt is voor dagelijks gebruik en ook comfortabel.

Jürgen Voigt