Toon talent

Lamborghini Aventador Roadster 2013 foto's technische gegevens Fahrbericht-test Lamborghini Aventador Roadster

Kon niet beter zijn: Zonder spiegel van de Lambo meet 2,03 meter in de breedte, ...

Lamborghini Aventador Roadster 2013 foto's technische gegevens Fahrbericht-test Lamborghini Aventador Roadster

... de banden 355 mm breed

Lamborghini Aventador Roadster 2013 foto's technische gegevens Fahrbericht-test Lamborghini Aventador Roadster

Futurama: digitale instrumenten met informatie over de temperatuur, snelheid en versnellingen. Actiever dan de naald van de brandstofmeter is alleen de toerenteller

Lamborghini Aventador Roadster 2013 foto's technische gegevens Fahrbericht-test Lamborghini Aventador Roadster

Wat een prestatie: De Aventador trekt elk stoplicht mobiele fotografen

Lamborghini Aventador Roadster 2013 foto's technische gegevens Fahrbericht-test Lamborghini Aventador Roadster

Manual Striptease: De twee helften van het dak koolstof à zes kilogram unlock ...

Lamborghini Aventador Roadster 2013 foto's technische gegevens Fahrbericht-test Lamborghini Aventador Roadster

... en Tuck duurt ongeveer drie minuten

Lamborghini Aventador Roadster 2013 foto's technische gegevens Fahrbericht-test Lamborghini Aventador Roadster

Zitten spack: nobel, maar strak Aventador cockpit. De meeste knoppen en schakelaars zijn afkomstig van Audi

Lamborghini Aventador Roadster 2013 foto's technische gegevens Fahrbericht-test Lamborghini Aventador RoadsterLamborghini Aventador Roadster 2013 foto's technische gegevens Fahrbericht-test Lamborghini Aventador RoadsterLamborghini Aventador Roadster 2013 foto's technische gegevens Fahrbericht-test Lamborghini Aventador Roadster

50 kilo meer of niet: De roadster versie van de Lamborghini Aventador is een verheven 700 pk stoomhamer. genieten dus neer op de twee helften van het dak en ongefilterd V12 geluid

extreem - dat ene woord is genoeg om het te beschrijven Lamborghini Aventador: Extreem duur, zeer luid, zeer snel, zeer goed uitziende. Het laatste punt is een kwestie van smaak. Maar één ding is: Deze Over sportwagen je nooit onbeheerd gelaten, en je moet het feit worden vervolgd op elk verkeerslicht met een half dozijn mobiele telefoon camera's te accepteren. Tot nu toe kon je zien, maar niet veel van de bewoners omdat kleine zijruiten maakte het moeilijk om naar binnen te kijken. Nu is de roadster versie van de Italiaanse gevechten stier met Spaanse namen op de markt - en tot slot kunt u laat licht en lucht in de cockpit.

Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster in Test

Maar alleen de twee dakhelften worden ontgrendeld achter de hoofdsteunen van de passagiers en veilig opgeborgen om ruimte te besparen in de bagageruimte tussen de voorwielen. Dit vereist geen PhD, maar een beetje oefening en vaardigheid al. Anders is er niet veel veranderd ten opzichte van de coupe: The 147.5 kg lichtgewicht monocoque is gemaakt van carbon het Lamborghini Aventador Roadster de nodige stijfheid, worden de voorste en achterste subframes gedokt aluminium, waardoor het totaal slechts 82 kg.

Zelfs de V12 atmosferische motor met 6,5 liter cilinderinhoud weten we - als hij brult saai, boos brult en schrille geschreeuw kondigde het bereiken van een maximum van 700 pk bij 8.250 krukasomwentelingen. Hier, herinneringen aan het geluid van de Formule 1-motoren zijn wakker. Nieuw is echter dat de high-tech vier kleppen afsluit met droge sump smering in staat zichzelf automatisch en tijdens het ontspannen rit bij lage snelheden zes van de twaalf cilinder verlamd kort.

Deze maatregelen zijn bedoeld om het brandstofverbruik te verminderen, zoals nu lijkt te zijn doorgedrongen tot aan de VW dochteronderneming Lamborghini die minder grondiger kunnen zijn. Echter, de techniek werkt alleen op de testbank (EU verbruik: 16,0 liter), omdat in de test, de roadster was zijn gebruikelijke genotzuchtig kant en liet zich 24,7 liter Super Plus. Echter, atleten in deze categorie worden meestal gehouden in donkere garages en krijgen weinig uitloop - het milieu als gevolg van de 40 goedgekeurde van januari tot juni 2013, Duitsland Aventador dus niet in gevaar. een Roadster was niet door de manier waarop.

Maar met reden dat deze auto heeft toch niets te doen - en vooral we zijn blij om de druk op "Corsa"Key, het pedaal om het metaal en laat katapult ons in drie seconden vanuit stilstand naar de 100 Hier, via een Haldex-koppeling gecontroleerde, permanente vierwielaandrijving maakt net genoeg slip, als nodig is voor een perfecte sprint. De stopwatch nog steeds niet Tien weergegeven, aangezien de Aventador Roadster snijdt de lucht al op 200 km / h. Als u denkt dat vanaf daar verder zou gaan alleen moeilijk, denk eraan.

Waar gewone alledaagse auto's hun prestaties grenzen en overgave aan de luchtweerstand te bereiken, de Lamborghini wordt ingeschakeld in alle ernst. Hij maakt genoeg druk in elke versnellingspositie en versneld met een elektriciteitwarmteratio van 2,6 kilogram per pk tot 350 km / h gewicht. Hier, de achtervleugel met een snelheid van 80 liften gemakkelijk en laat bij 130 km / h nog een stap verder om de stabiliteit aan de achterzijde te brengen. Net zo extreem als de Aventador Roadster sprints, hij stelde ook. De geperforeerde carbon keramische schijven (reeks) koud, dat wil zeggen zonder bestuurder 1.840 kg zware projectiel na slechts 32,2 m - met warme stoppers reeds na 31 meter.

> > Lamborghini Aventador Roadster: Vervolg op pagina 2

Maar dit is niet een Lambo zenuwachtig sportwagen die voortdurend schakelt om vol gas, kan hij doen het ook geheel overgelaten. De vijfde etappe van de ISR (Independent schakelstang) genoemde automatische transmissie aanwezig is, en de rollen in de Roadster onschadelijke "Strada" modus bij 50 km / uur bij 1500 omwentelingen. Tempo 130 in de zevende versnelling pareerde de V12 met gereserveerde spinnen en 2800 reizen. Het is echter beter om de versnellingsbak te selecteren, omdat de automatische systeem schakelt onmiddellijk naar de volgende versnelling.

In het algemeen is de ISR is verouderd en interfereert met lange pauzes tussen schakelen die doet denken aan de rit in een Smart of een oude BMW M5 SMG-transmissie. Alleen in de "Sport" - en de "Corsa" het instellen van de schakelen sneller gebeuren. Maar dan zijn de stappen zo brutaal ingespoten fris te zijn dat de 4,78 meter lange auto-sculptuur is een beetje zenuwachtig bij stevige bochtenwerk. Maar waarschijnlijk is het meest Aventador Roadster geweigerd een levensduur van wordt verplaatst op een gesloten circuit en op de limiet. Jammer, want de extraverte Italiaan heeft ook zijdelings dynamische kwaliteiten.

Hiervoor hebben de ontwikkelaars over de hele aangepaste demping schorsing van specialist Öhlins in stuurstang ontwerp geïnstalleerd. Dat wil zeggen dat zij aan de binnenzijde en via de duwstangen (stoterstangen) en hefbomen worden bediend. Ook de hydraulisch bijgestaan ​​tandheugel stuurinrichting draagt ​​bij aan dat de 2,03 meter breed Aventador zeer wendbaar en nauwkeurig kan uitvoeren. Zijn de P Zero Corsa Pirelli koud, het de neiging om onderstuur, met een toenemende band temperatuur, maar ook de verbinding tussen rubber en asfalt wordt steeds beter, zodat je een lichte overstuur de Aventador nog kan wringen.

Dat een Lamborghini dagelijks gebruikt kan worden, zal nooit iemand waarschijnlijk verwachten. En zodat men vergeeft de 1.136 millimeter vlakke atleten die tussen de vensterbank en het dak laat weinig ruimte voor elegante binnenkomst. Zodra je cockpit grot te sluiten, maar eenmaal aan boord, zelfs groter van formaat blijft genoeg lucht over zijn hoofd. De hoogte en de reikwijdte-instelling stuurwiel ligt direct aan de voorkant van de borst - perfect voor enthousiaste chauffeurs. Planken er geen zijn, slechts een klein vakje in de middenconsole met een twaalf-volt stekkers en ruimte voor creditcards, mobiele telefoon of een bos van contant geld.

De digitale instrumenten zijn duidelijk leesbaar, en de bediening is eenvoudig, want voor het klimaat, radio en navigatie Lamborghini heeft gebruikt bij Audi. Dit is niet schadelijk voor de Aventador, maar het bedrag van de schakelaars en knoppen vereist enige gewenning. De sleutel is ook uit Ingolstadt en zou ook passen in een A3, voorzichtig niet scheen een kleine, gouden stier. In dit geval hadden we graag een beetje meer exclusiviteit, immers, zal de 700 horsepower roadster ten minste 357.000 euro. De ruwe deur van binnen decklid bederft ook kwaliteitsimpressie ook gaan na een regenbui bij het openen water in de 150 liter bagageruimte.
echter, vreugde bereidt het kijkgaatje tussen motor en passagiersruimte die elektrisch kan worden geopend om ongefilterde luisteren bij gesloten dak, de V12 symfonie - en dat is uniek.

Paul Englert