De nieuwe Quattroporte

Maserati Quattroporte 2013 V8 hybride all-wheel foto's technische gegevens Maserati Quattroporte 2013

De nieuwe Quattroporte is duidelijk als Maserati herkenbaar, maar heeft ...

Maserati Quattroporte 2013 V8 hybride all-wheel foto's technische gegevens Maserati Quattroporte 2013

... aanzienlijk ontwikkeld onder de plaat en biedt nu meer vermogen en ruimte

Maserati Quattroporte 2013 V8 hybride all-wheel foto's technische gegevens Maserati Quattroporte 2013

Voor de toekomst, de Italianen te kondigen al een hybride uitloper van

Maserati Quattroporte 2013 V8 hybride all-wheel foto's technische gegevens Maserati Quattroporte 2013

Tot die tijd, zelfs de 530 pk V8 Biturbo veel plezier

Maserati Quattroporte 2013 V8 hybride all-wheel foto's technische gegevens Maserati Quattroporte 2013

De Quattroporte is beschikbaar als een vier- of vijfzitter met veelzijdige verstelbare stoelen, een breed scala van leer en hout. De ruimte achterin nu weelderige

Maserati Quattroporte 2013 V8 hybride all-wheel foto's technische gegevens Maserati Quattroporte 2013

Kuip met navigatie en achteruitrijdcamera. Geen Abstandstempomat of Lane Assistant

Downsizing V8 Biturbo, vierwielaandrijving, meer ruimte - de nieuwe chique Italianen kan een stuk beter dan de oude te doen. Toen hij terug te vinden op de eerste Fahrbericht?

De Fiat-groep is herpositionering zelf. Terwijl de belangrijkste merk bijna uitsluitend mitmischt in het segment van kleine auto, de mooie dochter van Maserati om een ​​plons in de bovenste en luxe klasse te maken. Daar speelde de oude Quattroporte een rol als buitenstaander: Met chique design ontbrak ruimte en motor variatie.

Maserati Quattroporte 2013: V8 met vierwielaandrijving in aandrijving

Nu de Italianen haast: De zopas Maserati Quattroporte 2013 komt terug in januari bij de dealer - met meer ruimte, optionele all-wheel drive en nieuwe motoren met 410 en 530 pk. Later zullen ook diesel en hybride varianten volgen (zie interview). Het doel van Maserati CEO Harald Wester: 2015 wil hij te verkopen 15.000 Quattroporte.

De nieuwe generatie motoren werd ontwikkeld in samenwerking met Ferrari en is gebouwd in Maranello: de V6 3.0 en de V8 met 3,8 liter brandstof in oude Maserati-traditie twee turbo's. De kracht wordt overgebracht via steeds een acht-snelheid ZF automatische overbrenging converter - optioneel op alle vier wielen. Hoewel prevent versnellingsbak vormgeving kan nog worden bereikt optimale gewichtsverdeling van 50-50 procent tussen de voor- en achteras.

De 530-pk motor maakt indruk met krachtige aandrijving en robuuste geluid. Selecteerbare sport manier de motor, transmissie, ophanging en stuurinrichting reageert scherper en het geluid geeft meer kippenvel. Ondanks de omvang, de Maserati crasht verbazingwekkend lichtvoetige bochten - ook een gevolg van het met ongeveer 100 kg gewicht. De achteren voorgespannen ontworpen vierwielaandrijving zorgt voor extra veiligheid, alsmede de precieze werking routing.

Meer auto thema's: De gratis nieuwsbrief van Autozeitung

De toename in lengte van 16 centimeter voordelen name de beenruimte en romp. In de tweede rij is nu ook gekweekt bazen comfortabel voelen, de bagageruimte houdt 530 liter past.
Klaus Uckrow

Conclusie: De nieuwe Quattroporte V8 stemrecht ruimte, energie en verwerking. Tekortkoming is het ontbreken van systemen modieuze hulp.

> > Lees op de volgende pagina: Interview met Maserati CEO Harald Wester > >

2011 Maserati heeft ongeveer 6.200 auto's wereldwijd verkocht, in 2015 zijn er al 50.000 leveringen. Is het doel realistisch?
Harald WesterMaar natuurlijk, absoluut! Natuurlijk ben ik geen profeet, als het gaat om de economie naar luxe auto's in de komende jaren. Maar onze groei resulteert uitsluitend door de nieuwe markten zoals China, openen wij op, en in het bijzonder door onze nieuwe modellen: de nieuwe Quattroporte, die begint in januari, de kleinere Ghibli, komt in het tweede kwartaal van 2013 en het SUV Levante, introduceren we in het begin van de tweede helft van het jaar 2014.

De Ghibli concurreert tegen de Audi A6, BMW 5-serie en Mercedes E-Klasse in. Zet in met een kans?
Uitsluitende alternatieven zijn in de vraag overal. De nieuwe V6 Biturbo hebben we een sportieve en efficiënte motoren ter beschikking waarmee we concurreren tegen de dynamische sedans in het segment. In Europa, niets werkt in deze klasse, maar zonder dieselmotor. Daarom zal de Ghibli de eerste Maserati met diesel. In de geconsolideerde ons ja respectieve motoren met zes cilinders zijn beschikbaar.

Wat moet de nieuwe Quattroporte bijdragen aan de verkoop?
2015 Ik verwacht dat ongeveer 15.000 leveringen. Hij is een van de meest moderne, maar ook de meest efficiënte auto's in zijn klasse. En door de verhoogde interieur van de Quattroporte volledig operationeel is als een chauffeur voertuig. Dit is voor sommige markten - zoals Japan en China - een essentieel criterium. Een diesel en hybride worden gepland.

Snel groeiende merken hebben vaak kwaliteitsproblemen ...
We zullen zeker geen dergelijke problemen. Onze nieuwe fabriek in Turijn heeft niets te maken met de oude Bertone fabriek, maar is zeker een van de laatste die vandaag in deze sector wereldwijd. En met 50.000 per jaar geproduceerd auto's, we nog steeds niet een massa fabrikant.

TECHNOLOGIE
 

Quattroporte (2013)
motorV8, 4 kleppen, twin-turbo direct ingespoten
hoedanigheid3798 cc
macht390 kW / 530 pk bij 6800 / min
Max. Koppel710 Nm bij 2250-3500 / min
transmissie8-snelheid automatisch
ritVierwielaandrijving, permanente
onderstelv. double wishbone, veren, stabilisator;
h: Multiple-beam as, veren, stabilisator.
round: adaptieve demper, MSP (ESP)
bandenv: 245/45 R20;.
h. 285/30 R20
L / B / H5262/1948/1481 mm
wielbasis3171 mm
tarra1900 kg
bagageruimte530 l
PERFORMANCE
 
0-100 km / h4,7 s (fabrieksspecificatie)
topsnelheid307 km / h (fabrieksspecificatie)
EU-verbruik11,9 l SP / 100 km (fabrieksspecificatie)
CO2-uitstoot278 g / km (fabrieksspecificatie)
KOSTEN 
basisprijsongeveer 145.000 EUR

Autozeitung