De nieuwe BMW M2 is leuk!

Nieuwe BMW M2: aandrijving rapport Nieuwe BMW M2 momentum

Althans in Garching zijn niet vergeten hoe je lust en passie en hoe om auto's die je het liefst niet wilt uitstappen bouwen spellen. Het neemt de nieuwe BMW M2 slechts een paar kilometer, dan ...

Nieuwe BMW M2: aandrijving rapport Nieuwe BMW M2 momentum

... graaft de bestuurder met een glimlach op je gezicht die nooit passeert. Zelfs niet als aan het einde van de proefrit, de taal is op het geld. Want zelfs als de half april BMW M2 leverbaar met een basisprijs van 56.700 euro over ...

Nieuwe BMW M2: aandrijving rapport Nieuwe BMW M2 momentum

... kosten twee keer zo veel als de kleinste twee en bijna 17.000 euro boven de M235i, het is veruit de goedkoopste M model dat BMW te bieden heeft. En nog veel meer emoties per euro heeft hoe dan ook geen andere auto vanuit München.

Nieuwe BMW M2: aandrijving rapport Nieuwe BMW M2 momentum

Na 4,3 seconden heb je 100 dingen op de klok, bij het inhalen op de snelweg bent u in een mum van tijd op 160, 180 en zelfs dan, de nieuwe BMW M2 heeft zoveel stoom die de ingenieurs van 250 km / h, tijdelijk de scheurkoord trekken.

Nieuwe BMW M2: aandrijving rapport Nieuwe BMW M2 momentum

De achterzijde van de BMW M2 is zo breed dat je nog steeds worden gezien als M2 deze twee als je hem de manier om hem de meeste weggebruikers zien zien: als een blauwe stip die snel verdwijnt aan de horizon.

Nieuwe BMW M2: aandrijving rapport Nieuwe BMW M2 momentum

Wie wil en betalen een extra te betalen, kan rijden de gebruikelijke compact met maximaal 270 km / u.

Nieuwe BMW M2: aandrijving rapport Nieuwe BMW M2 momentum

Bron van vreugde is de bekende zes-cilinder, de nieuw geprogrammeerde elektronica prikkelt nu 370 pk uit de drie-liter turbo - bijna 50 pk meer dan de M235i. Hoewel dit nog steeds een vleugje minder dan de A 45 AMG van de belangrijkste concurrenten van Stuttgart. Omdat ...

Nieuwe BMW M2: aandrijving rapport Nieuwe BMW M2 momentum

... in de loop - uiteraard, op verzoek van de hand - vliegen alleen zo door de smalle straatjes, worden de enkels al aardig wit van stevige grip op de dikke sportstuur en snel de rode naald veel meer dan 6.000 tours, de zescilinder verslaan van de auto zo heftig vooruit, dat gaat een horen en zien.

Nieuwe BMW M2: aandrijving rapport Nieuwe BMW M2 momentum

In de nieuwe BMW M2 is nog in leven is een hint van purisme en niet verdrinken in de gebruikelijke cocktail van glanslak en Alcantara.

Nieuwe BMW M2: aandrijving rapport Nieuwe BMW M2 momentum

dus een auto is politiek correct nu niet echt, en natuurlijk het past niet in de tijd. Maar het past bij het merk en betaalt in dit minstens zo veel als een nieuw eco-model. En misschien krijgen op deze manier, zelfs al het plezier vrijgesteld elektrische auto's, die ...

Nieuwe BMW M2: aandrijving rapport Nieuwe BMW M2 momentum

... ratelende driecilinder en de familie's met een hoog dak en aangedreven vooras zin. Omdat het verstandiger auto's te bouwen Bavaria, hoe makkelijker ze kunnen wegkomen met zo'n prachtige uitschieters, zoals de nieuwe BMW M2.

BMW heeft niet de vreugde van het rijden vergeten. Voor alle worriers brengt de M-GmbH met de nieuwe BMW M2 (2016) een Bimmer zuiverste water en veegt enige twijfel uit de wereld - als een soort troost voor de lol vrijgestelde elektrische auto's en ratelende drie-cilinder.

Althans in Garching zijn niet vergeten hoe je lust en passie en hoe om auto's die je het liefst niet wilt uitstappen bouwen spellen. Met de nieuwe BMW M2 (2016) duurt het slechts een paar kilometer, dan graaft de bestuurder met een glimlach op je gezicht, die niet weg zo snel zal voorbijgaan. Zelfs niet als aan het einde van de proefrit, de taal is op het geld. Want zelfs als de te leveren van half april M2 met een basisprijs van 56.700 euro als onderpand kosten twee keer zoveel als de kleinste twee en bijna 17.000 euro boven de M235i, het is veruit de goedkoopste M model dat BMW te bieden heeft. En nog veel meer emoties per euro heeft hoe dan ook geen andere auto vanuit München. Bron van vreugde is de bekende zes-cilinder, de nieuw geprogrammeerde elektronica prikkelt nu 370 pk uit de drie-liter Turbo in de nieuwe BMW M2 (2016) - bijna 50 pk meer dan de M235i. Hoewel dit nog een keer kleiner dan de A 45 AMG. Maar eerst een zes-cilinder ziet er eenvoudig soeverein als een kubus met vier potten. En ten tweede, de M-GmbH niet springen op de silly-wielas, maar laat het in de oude vaders gewoonte aan de achterzijde-wheel drive, dus het veiligstellen van onbetwiste overwinning in de pret klassement.

BMW sportieve modellen in 2016 in de video:


Nieuwe BMW M2 (2016) trekken het allemaal zelf in de bochten

In de loop - uiteraard, op verzoek van de hand - alleen zo vliegen door de smalle straatjes, worden de enkels al aardig kennen de stevige grip rond het dikke stuurwiel en de rode naald raketten veel meer dan 6.000 tours, de zescilinder geselt de nieuwe BMW M2 (2016 ) zo heftig vooruit dat men weet wat hit: in het beste geval, na 4,3 seconden 100 dingen op de klok, bij het inhalen op de snelweg bent u in een mum van tijd op 160, 180 en zelfs dan de M2 ​​heeft zoveel stoom, dat de ingenieurs van 250 km / h, tijdelijk trek de scheurkoord. Wie wil en betalen een extra te betalen, kan rijden de gebruikelijke compact met maximaal 270 km / u. Maar het is toch niet topsnelheid, die in het BMW M2 constant beproeving, maar de combinatie van vering en besturing van de BMW M3 en M4 BMW en de elektronische sperdifferentieel op de achteras. Onwrikbare de nieuwe M2 (2016) onderhoudt contact met de grond, scherpe door de bochten en bij elke tussensprint, kan hij gemakkelijk de achterzijde voor een deskundige aansturing interventie of een snuifje vangt hem het stabiliteitsprogramma moeiteloos opnieuw.

Een beetje lomp en daardoor aantrekkelijker

Hier, de nieuwe BMW M2 (2016) klinkt zo oprecht en eerlijk als een rockster als unplugged concert. "Ja, we hebben voor de vier eindpijpen, een flap controle", Moet Project manager Frank Isenberg bijna in verlegenheid gebracht te geven. En natuurlijk de elektronica vuurde haar intermediaire gas niet alleen voor soepel schakelen, maar ook om kracht te tonen. Maar des te meer trots vertelt hij hen dat hij niet het gewicht van exotische materialen is gedrukt onder 1500 kilo. Maar door de afschaffing van onnodige isolatie. En elke kleine feature geluid dat nu doordringt van de rijbevoegdheid of auto lichaam in het interieur, kunt u genieten van de authentieke geknetter van een record in een antiseptische wereld harteloze MP3-bestanden. Zo is de nieuwe BMW M2 (2016) niet alleen onstuimig dan de meeste andere BMW, maar ook een beetje onbeschoft, en dus des te aantrekkelijker.

BMW M2 tegen de BMW 1 Serie M Coupe: VergelijkingBMW 1 Serie M Coupe M2 vergelijking BMW 1 Serie M Coupe vergelijking BMW 1 Serie M Coupe BMW M2 Coupe vergelijking BMW 1 Serie M Coupe BMW 1 Serie M Coupe vergelijking BMW M2 Coupe Engine BMW M2 Coupe BMW M2 Coupe vergelijking BMW 1 Serie M Coupe BMW M2 Coupe BMW 1 Serie M Coupe vergelijking BMW M2 Coupe BMW M2 coupe interieur BMW 1 Serie M Coupe interieur BMW M2 Coupe BMW 1 Serie M Coupe vergelijking »Picture Gallery