Nøkkelen til suksess

SUV-modeller Novelties Images Mercedes GLC Nye produkter: SUV fra Audi og Mercedes

De nye insentiver fulle modeller av Audi og Mercedes

© Jean-Francois Hubert SUV-modeller Mercedes innovasjoner bilder henge Nye produkter: SUV fra Audi og Mercedes

FREMTIDEN MED AIRMATIC: den nye GLC vil være valgfritt å ha med luftfjæring - for første gang i denne klassen

SUV-modeller Mercedes innovasjoner bilder skjerm Nye produkter: SUV fra Audi og Mercedes

Enebolig DISPLAY: multimediasystem Comand store online med 8,4 inches (21,33 cm) skjerm diagonal

SUV-modeller Mercedes innovasjoner bilder touchpad Nye produkter: SUV fra Audi og Mercedes

Kontakt med HAND PAD: Touch-sensitive kontroll via fingerbevegelsen, håndskrift eller Crontroller

SUV-modeller Novelties Images Mercedes Nye produkter: SUV fra Audi og Mercedes

SUV støtende på Mercedes

SUV-modeller Novelties Audi Bilder Q5 Nye produkter: SUV fra Audi og Mercedes

Den nye Audi Q5: mye mer økonomisk og sportslig

© Jean-Francois Hubert SUV-modellene Audi lanserer Images Kjør Nye produkter: SUV fra Audi og Mercedes

e-tron på vei oppover: All fremtidig SUV også komme som plug-in hybrider - mindre med teknologien i A3 e-tron

SUV-modellene Audi lanserer bilder for å vise Nye produkter: SUV fra Audi og Mercedes

VELDIG STOR OVERSIKT: Audis digital cockpit skjermen reduseres for Navi-shot de runde instrumentene

SUV-modellene Audi lanserer Bilder Teknikk Lys Nye produkter: SUV fra Audi og Mercedes

INTELLIGENT LIGHT: Den nye Matrix LED-teknologien kan delvis skjule fjernlys med motgående trafikk

SUV-modellene Audi lanserer Bilder Teknikk Motor Nye produkter: SUV fra Audi og Mercedes

Nye diesel POWER: 3,0 V6 turbodieselmotor med en ekstra elektrisk kompressor. Heidundrende 385 hk

SUV-modellene Audi lanserer bilder Nye produkter: SUV fra Audi og Mercedes

Tre nye SUV fra Audi

SUV-modellene Audi lanserer Mercedes Images Nye produkter: SUV fra Audi og Mercedes

SUV-salget på verdensbasis

Det er hva som foregår: Audi og Mercedes surfe med sexy nye modeller på SUV-Bølge av suksess. Fakta er eksklusivt her

Naboen har allerede en, og du ikke gjør det? Vel da, men før du går glipp danser til forhandleren for å koble til. Fordi SUVer er mer populære enn noensinne, og maker stadig har ideer Åpne opp nye nisjer, særlig ettersom den dyreste high-seters for gode avtaler gir.

Bortsett fra de nå mer eller mindre urbane tamme SUV representanter sikkert gi fordeler fordi de gir oss god all-round utsikt, komfortable boarding og dette trutzburghafte Security.

Og fordi alle premium produsent antyder nøkkelen til fremtiden i Østen og de nye Luxuskraxler kunder har falt over hele verden.

På Mercedes GLK etter 2015, GLC

Mercedes, tradisjonelt sterke eksport merkevare, utvider sitt modellprogram så sterk at selv en omorganisering av nomenklatur er nødvendig. Den planlagte for september 2015 etterfølger til GLK - som inntil debut av GLA "short" av Daimler-road kjøretøy flåte - er Mercedes GLC hot.

Den store "C" er det ikke på for Coupe, men for C-Klasse. Grunn: Den nye high-seters basert på bare helt fornyet Mercedes-Mittelklässler. Omstillingen påvirker også bygget i USA anlegg Tusacloosa ML, som er dannet som GLE (E-klasse tilkobling) til ansiktsløfting i juli.

Den store GL endelig en "S" er lagt tilbake - som er "off-S-klasse." De planlagte fire-dørs kupé derivater fra nærmeste GLA og GLC og GLE da alltid har suffikset kupé.

Med C-klasse-baserte GLC (galleri) farvel til Mercedes fra den skarpe kant som ga GLK tidligere var tilgjengelig på skjermen for å illustrere dens merke forhold til Veteran G-klassen.

I stedet for en kropp i mange detaljer nesten rektangulær form overraskelse for både bak og all-wheel drive planlagt GLC med relativt flytende former og nå Mercedes-typisk, slake til baksiden linjen på flankene.

For første gang en luftfjæring vil være tilgjengelig

En første i dette segmentet. Motoren rekke firesylindret bensin direkte innsprøytningsmotorer og turbodieselmotorer vi vet i kjernen av C-klasse. men statusbevisste kunder, spesielt i eksportmarkedene krever store motorer. Ikke noe problem: Den GLC som den nye C-klasse og E-klassen (lansert i 2016) vil foreligge med helt nye turbo in-line seksere.

Planlagt en 2,9-liters turbo-diesel (OM656) med mer enn 310 hk, og minst 350 hk sterk 3,0 liter bensin er (M256). Begge motorene har en sylinderavstand på 90 mm og er teknisk knyttet til de mindre fire sylindre. Fordelen for Mercedes er betydelig lavere produksjon - kundene kan se frem til moderne Euro 6-kompatibel og spesielt smidig seks.

For GLC hele spekteret av assistansesystemer og teknologiske funksjoner i C-klassen vil være tilgjengelig, slik som styreassistent, head-up display og LED-lys. Tidlig 2016 debut, den kupé-versjonen av den nye GLC. Den første representant for den nye Mercedes SUV-Coupe sjanger, forresten, være GLE Coupe, som er gitt oss på slutten og er forhandler av juli.

Så mye som huk taklinjen f øye? Som alt, så lenge bør overbevise SUV coupe kjøredynamikk at rundt 4,90 meter. Basert på det foregående ML
En direkte styring er mer progressiv og endre momentfordelingen av firehjulsdrift. Ny ombord i ni-trinns automatisk girkasse er (9G-TRONIC)
og utbredt i sin karakteristiske chassiskontroll Dynamic Velg Kontroll med kjøremodi komfort, glatthet, Sport, Sport Plus og individuelle.

Etterfølger introdusert for 35 år siden, er det G-modellen visst bare om tiden det er stillhet. Å krasje og fremtidige utslippsstandarder for å tilfredsstille, er ansett for å være sikker på at G II på grunnlag av den duo GLE og GLS (Tuscaloosa plattform) er dannet. Vi kan forvente tre låsbare ved behov 100 prosent Di? Fferenziale (sentral, for- og bakaksel) og en helt uavhengig design.

De første prototypene er på veien, tar form design. Vi snakker om den nye Q5, den første, sportslige og bør være forbruker eksemplarisk sekundær. Den bruker den nyeste versjonen av Modular Longitudinal Platform (MLB Evo) som tilsvarer Q7.

Den nye Audi Q5: mye mer økonomisk og sportslig

Ergo den Mittelklässler tilbys på bare litt mer utvendig lengde (ca. 4,65 m) av den forstørrede til en tomme akselavstand mer plass for passasjerer og bagasje. Spesielt har ofte kritisert kneet plass på andre seterad forbedret merkbart, og ferraumvolumen Ko? Klatrer nå til om lag 500 liter opp til den 40.

hvis Audi Q5 vil bli presentert i løpet av høsten 2016 som en studie og tidlig 2017 ankom forhandlere, bør først au mer moderne design? falle. Fronten er
tykke, jo lavere taklinje (minus to centimeter) - du gjettet det - coupé-aktig. Og for første gang er det Q5 er ikke bare en S-utøvere, men også en RS-over? Aviator.

Motor-o? Feriert denne Audi et fullstendig program som begynner ved den bensin med 190 hk 1,8 liter TSI, dieselmotorer med to-liters TDI (150/190 PS). Utførelsen av diesel ender SQ5 vil øke med det nye tre-liters TDI fra 313 til 326 hk, og RS blir sannsynligvis V6 biturbo diesel med elektrisk kompressor og 385 hk (750 Nm), au sin styrke ansatzlos selv ved lave hastigheter? Bygger , For første gang er også en plug-in hybrid stasjonen om bord, kan det litiumbatteri som lades opp til 50 km elektrisk rekkevidde ved stikkontakten.

Her tar imidlertid ikke i noe bensin forbrenneren del, men - for første gang ved Audi en fire-sylindret to-liter diesel. System Performance: god 200 hk. Og fordi selv Q5 nå kommer som dynamisk tiden risting prosjektet med en sportslig Q6, som skal tette gapet til Q7. Et godt ord, fordi den nye Q7 er i sikte.

Audis store SUV-debuterer i januar i USA Auto Show i Detroit, i juni salget starter, og i desember neste år etterfulgt av plug-in hybrid versjoner. Vår Bildet viser utelukkende svært massive foran den nye modellen, som er ca 300 kilo lettere etter en smart stål aluminium materiale mix nå enn forgjengeren.

den Audi Q7 2015 blir den første Audi den 48-volts elektrisk system - og med tidsforsinkelse sagt også ny tre-liters twin-turbokompressor med elektrisk og opp til 385 hk. Hva er Q7 nylig annet?

Det er mye mer plass (nesten ti centimeter lengre akselavstand), valgfri også side ser foran kamera, en digital, variabel XL kombiinstrument og den praktiske automatisk parkering for en trailer. Disse to hybrid versjoner: ett med tre-liters V6 TDI og en tre-liters TSI bensinmotor kombinasjon. Først i Audi Q7, alle nye ti-trinns dobbel clutch (DSG) for gruppen som skal brukes.

Nytt ansikt i 3. kvartal og første TT SUV

Men Audi følger også trenden mot mindre SUV, for kundene å agn med en smalere budsjett. Derfor er det for det første løftes Q3 sterkere enn ventet. De nye modellene er å være hadde i februar.

Aufällig er massiv grill, for en ekstra kostnad, er det LED-lykter. I tillegg til multimedie oppgradere Ingolbination tilbudet. Først i Audi Q7, alle nye ti-trinns dobbel clutch (DSG) for gruppen som skal brukes. Men nytt ansikt i 3. kvartal og første TT SUV Audi følger også trenden mot mindre SUV for å lokke kunder med smalere budsjett.

Derfor er det for det første løftes Q3 sterkere enn ventet. De nye modellene er å være hadde i februar. Au ?? er den massive grillen Aellig, mot en ekstra kostnad det er LED-lykter. I tillegg til multimedie oppgradere Ingolstadt her tilbyr nye motorer: 1,4-liter med sylinder deaktiveres, 1,8-liter med 180 hk. De to-liter diesel har nå 150 og 184 hk.

En helt ny nisje åpner opp den planlagte sports SUV i TT-serien, men som er sannsynlig å komme frem til 2016 - rundt 4,30 meter lang, bare 1,41 meter høy og som Q3 med tverrmontert motor, inkludert en plugg hører i hybrid variant i henhold til modell av den aktuelle A3 e-tron. Audi dermed ville være i segmentet mellom Q3 og Q5 stede, og disse TT-integrasjon løser samme navn et problem, fordi forkortelsen Q4 er beskyttet for Alfa Romeo.

Wolfgang Eschment / Stefan Miete