Sun i ditt hjerte

Bilder Audi A3 Cabriolet 1.8 TFSI Opel Cascada 1,6 Ecotec Turbo sammenligning Audi A3 Cabriolet 1.8 TFSI vs. Opel Cascada 1,6 Ecotec

Hvem kan vinne hjertene til konvertible fans neste år?

Bilder Audi A3 Cabriolet 1.8 TFSI Opel Cascada 1,6 Ecotec Turbo forhold Heck Audi A3 Cabriolet 1.8 TFSI vs. Opel Cascada 1,6 Ecotec

Villedende perspektiv: Den Cascada bak er mye beefy enn for Audi A3

Bilder Audi A3 Cabriolet 1.8 TFSI sammenlignet Cockpit Audi A3 Cabriolet 1.8 TFSI

Nesten luksusklassen appell og stor funksjonalitet. Den 1.8 TFSI der til mars som en manuell bryter

Bilder Opel Cascada konvertible 1,6 Ecotec forhold Cockpit Opel Cascada 1,6 Ecotec

Massevis av plass, god kvalitet, blir vant til knappene Flood. Den manuelle girkassen 1.6er der fra 28,245 euro

Bilder Audi A3 Cabriolet 1.8 TFSI sammenlignet baksetet Audi A3 Cabriolet 1.8 TFSI

Kollisjonskurs: Bare knappe benplass i A3 Fund

Bilder Opel Cascada konvertible 1,6 Ecotec forhold baksetet Opel Cascada 1,6 Ecotec

Kan det være noe mer? Cascada fond og lange ben har plass

Bilder Audi A3 Cabriolet 1.8 TFSI sammenlignet Hatch Audi A3 Cabriolet 1.8 TFSI

Store gjennomgående laste, nedfellbare seter: A3 likte det griper off

Bilder Opel Cascada konvertible 1,6 Ecotec sammenligning trunk Opel Cascada 1,6 Ecotec

Med toppen av Cascada bagasjerommet krymper kraftig

Klasse Beste sommeren 2014? - For den nye Audi A3 Cabriolet har, men bare en gang en vellykket Opel Cascada over. konvertible Sammenligning

Ulrich Hackenberg, nye og gamle Audi utvikling sjef, rett og slett kan forklare godt: "Da jeg var sist på Audi (2002-2006, red.anm ...), hadde Volkswagen Golf Cabrio gitt opp i favør av Eos. men kunne ikke plukke opp sin forseggjort metall folding taket mange av de gamle Golf cabriolet kunder. De elsket enkelhet av Gulf 'Hackenberg er en kort forståelse pause, men starter umiddelbart fortsatte:" Og dette gapet vi brukt på Audi å bare bygge basert på A3 Cabrio. Kompakt, ukomplisert, atletisk. Da jeg begynte på Volkswagen, har vi nå noe eldre Eos lik en klassisk Golf Cabriolet laget med stofftak støtte til side -. Med stor suksess "

Igjen Hackenberg observert en av disse gjennomtenkt, så typisk for ham, pauser, der han på ingen måte miste publikum: "Det er denne Golf Cabrio etterlater oss på Audi nå har mulighet til å lage en ny, åpen A3, jo mer sporty og mer eleganse er en sann Audi. Og hva er det jeg sier, jeg må nok en gang med å ta del "Hackenberg ler.

Søt eller brawny: et spørsmål om vekst

Litt senere er vi faktisk allerede før den nye Audi A3 Cabrio, Ulrich Hackenberg så mye glede - "Vinter tester tykk pakket med taket åpent og quattro-stasjonen feie over isen - et høydepunkt" Og vi må kidnappe den nye tillegg til A3 portefølje for en første prøvetur.

Klart - overfor den gamle A3 Cabrio med sin korte stump hale og små veltebøyler bak baksetene gjør den nye A3 Cabrio mer elegant og mer moden. Allerede visuelt er det klart at ting må nå sine ordre: VW Golf Cabrio spiller autentisk rollen som urfolk hverdagseventyrer, mens den åpne A3 basert på den fancy nye A3 sedan med mer glamour og sportslig lov til å slippe en liga høyere.

Vent litt! Var det ikke nylig enda en cabriolet, som har tatt steget fra borgeren klassen i premium-segmentet? Rett rundt hjørnet venter på en Opel Cascada som ønsker lite å gjøre med hans modige Astra-base og nå faktisk også er en veritabel bulevarden Königsallee cruiser takket være elegante linjer og utstyr av høy kvalitet. I direkte sammenligning med den edle A3 er klart at Cascada gjør seg mot sine nye premium konkurrenter fra Ingolstadt en god figur: Opel er en skostørrelse større, meget elegant stylet og flår sin brawny fysikk riktig inntrykk. A3 er, imidlertid, selv om en elegant, liten toppløs enhet. Men siden det konvertible mangler muskel taklinjen lukket bror, ser A3 cabriolet bakre relativt flat og stress. I tillegg urettferdig: I vår sammenligning av Cascada var lov til å konkurrere på store 19-tommers hjul for oppmerksomhet, som er montert på A3 17-tommers hjul ser her ganske delikat, spesielt siden de optisk klart er ikke helt med S-line sportspakke. Så den subjektive Knackigkeitswertung går til Rüsselsheim.

En ulempe er det imponerende båten akterenden av Cascada men: Oversikten bakover er beskjeden, A3 handlinger definert i alle retninger. Men når det kommer til en sammenligning av interiøret, kan Opel score. Dens plass er en god bit bedre enn Audi, spesielt bak Cascada bringer voksne passasjerer følte mer gjennomtrengelig enn under A3. I Audi fondet er som å sitte vegger og må vorbeifädeln forsete knærne til venstre og høyre.

Audi A3 er praktisk og kjøring med LYS MOMENTUM

Se i bagasjerommet - og har Audi A3 Cabriolet igjen fremover: Bagasjerommet kan være nominelt mindre, men er relativt enkelt å bruke. Med et stort gjennomgående laste til de nedfellbare bakre seteryggene A3 griper i dagliglivet. Cascada tilbyr et så gjennomgående laste selv, men er mye vanskeligere å bruke. Stammen er ganske dypt, og nå gjennom en flat åpning, med foldet ned øverste rommet, men kan være på de fleste liten koffert med fly håndbagasje dimensjoner presse inn i lasterommet, for obligatorisk kasse er det nå mer enn vanskelig.

På de beste konkurrentene ikke betale, begge kommer med godt isolerte klut caps derfor elektrisk åpner eller lukker innen 18/17 sekunder (Audi / Opel) - og at de skaper seg selv i å kjøre opp til 50 km / t. Flyttingen er spesielt mye tyngre Opel Cascada den avslappede cruiser, den kompakte og lette Audi A3 handlinger her føltes mer levende. Underbygger den ved drevet av oss motor-girkasse versjoner: I tillegg til en 150-hk TDI A3 begynner fra mars 2014 en 125 hk 1.4 bensinmotor - vi akselerert det tredje alternativet, en 180-hk TFSI bensinmotor. Selv om den første til å ha bare syv-trinns dobbel clutch girkasse, men senere etterfylt som en manuell bryter noen uker. 1.8 TFSI er en kultivert motor som kombinerer flytende effekt med god effektivitet og ti hestekrefter svakere 1,6 Ecotec bensinmotor i Cascada ren kjøring rundt ørene. Opel-motoren - for øvrig, fortsatt iført navnet suffikset SIDI denne sesongen - mot det er en god avtrekker med god avgrensning, handlinger, men ganske dempet i forhold til Audi motoren. Og det er selvfølgelig ikke bare motoren, men også betydelig ekstra vekten av Opel Cascada.

At Cascada ligger i en annen disiplin langt bak A3, men forventes å gjøre veldig interessant for mange først på ham: Han er over 6000 euro billigere.

TEKNOLOGI
  

AUDI A3
CABRIOLET 1.8 TFSI

OPEL CASCADA
1,6 ECOTEC TURBO

motor4-sylindret, 4-ventil,
Turbo,
4-sylindret, 4-ventil,
Turbo,
kapasitet1798 cc1598 cc
makt132 kW / 180 hk
i 5100 - 6200 / min
125 kW / 170 hk
i 4250 - 6000 / min
Maks. Dreiemoment250 Nm
ved 1250 - 5000 / min
280 Nm
i 1650 - 4250 / min
transmisjon7-trinns, to-clutch6-trinns automatisk
stasjonenforanforan
L / B / H4421/1793/1409 mm4696/1839/1443 mm
akselavstand2595 mm2695 mm
tare1430 kg1733 kg
Boot kapasitet320/275 l²380/280 l²
MÅL  
0-100 km / t7,8 s9,9 s
Höchstgeschwindigkeit¹242 km / t217 km / t
EU Verbrauch¹5,8 l S / 100 km7,2 l S / 100 km
CO2 Ausstoß¹133 g / km168 g / km
Grunnpris35,800 €29,540 €
 ¹ fabrikken spesifikasjoner; ² lukkede / åpne taket

vår konklusjon

De som ønsker å nyte sammen med fire menn komfortabelt sommeren er usannsynlig å komme forbi den store Opel. men A3 er mer smidig, praktisk og noe edelt - men også mye dyrere

johannes Riegsinger