De Indiase broers

Classic Cars 6 2012 Opel Rekord Ford 20M TS Taunus Convertible Vergelijk: Opel Rekord en Ford 20 M

Absolute rariteiten met veel overeenkomsten en een heleboel 60's charme: een reis met Opel Rekord C en Ford 20M TS

Classic Cars 6 2012 Ford Taunus 20M Ford 20 M TS (P5)

De volledig schuifdak is een uniek ride

Classic Cars 6 2012 Ford Taunus 20 M Controle Ford 20 M TS (P5)

Het centrum schakeling met vier gangen was 20 M TS standaarduitrusting

Classic Cars 6 2012 Ford Taunus 20M interieur Ford 20 M TS (P5)

Ook binnen wordt gedomineerd rood, omlijst door hout, chroom en witte strepen

Classic Cars 6 2012 Ford Taunus 20M Duitse cabrio Ford 20 M TS (P5)

In gesloten toestand, de Duitse converteerbare verliest een groot deel van zijn elegantie

Classic Cars 6 2012 Ford Taunus 20M Motor Ford 20 M TS (P5)

De TS-motor is een soepel lopende hedendaagse, wat goed is voor cruisen. het is niet economisch, maar je kunt zien dat de V6 om gelukkig te zijn

Classic Cars 6 2012 Opel Rekord top Opel Rekord C 1700 L

Geheel onder water dak, geheel onder water suspensie in snelle bochten

Classic Cars 6 2012 Opel Rekord interieur Opel Rekord C 1700 L

Netjes en duidelijk: Opel interieur is sober in zijn effen zwart

Classic Cars 6 2012 Opel Rekord snelheidsmeter Opel Rekord C 1700 L

Kleuren plaats Toerenteller De toerenteller toestel bereiken worden aangegeven. Praktisch tot openen ramen

Classic Cars 6 2012 Opel Rekord sedan German Opel Rekord C 1700 L

Duitse bezuinigen op de twee-deurs sedan, die je kunt duidelijk zien

Classic Cars 6 2012 Opel Rekord C Convertible Vergelijking Opel Rekord C 1700 L

Vier cilinders, maar reeds 12 volt en een brake booster. De moderne achteras geeft Opel een technologische voorsprong

Classic Cars 6 2012 Ford Taunus 20M Duitse cabriolet body Ford 20 M TS (P5)

Ford's lijn van de rede lijkt open elegant en uitgerekt ...

Classic Cars 6 2012 Opel Rekord lichaam Opel Rekord C 1700 L

...als die van de plaat C, die qua ontwerp taal

Classic Cars 6 2012 Ford Taunus 20M Ford 20 M TS (P5)

Keulen, overigens, heeft Christopher aan boord: Hij waakt over reizigers die worden vermaakt door een vier-golf radio

Classic Cars 6 2012 Opel Rekord Ford 20M TS Taunus Convertible Vergelijk: Opel Rekord en Ford 20 M

Classic Cars: A-stijl, een klasse voertuig, een bodybuilder: The Duitse convertibles van Ford 20M P5 en Opel Rekord C zijn uiterst zeldzaam

Ze zijn onmiskenbaar karakter hoofden, de Ford 20M TS P5 en Opel Rekord C 1700 L, gedenkwaardige gezichten, typen. Toch: Vele stijlelement, zoals bumpers met de verhoogde hoeken, bekroond door de knipperlichten of de gestrekte taille gedragen als twee kanten van dezelfde medaille. Beiden spreken dezelfde designtaal, waarin de late jaren '60. Ze vertelt van de nieuwe zelfvertrouwen van de middenklasse: Een van hen was iemand weer, je iets gemaakt.

Ford en Opel voor het aangeboden is de perfecte auto, groot, prestigieus, zoals soms met zes cilinders, met betrouwbare technologie en tegen betaalbare prijzen. Twee deuren, vier deuren, coupe - had alle grote bedrijven in Keulen en Rüsselsheim aangeboden. Alleen een cabriolet van zijn verkoophit ze geen vertrouwen in te zoomen. Hier het bedrijf Karl Deutsch GmbH in de bres en zorgde voor de uitgebreide werk.

PIONEER ONDER de geopereerde BODY

De operatie, die bekend staat als J. W. Utermöhle GmbH eens en ook auto's voorzag hen van nieuwe organen al sinds 1901, veranderde haar naam in Keulen-Braunsfeld 1916 Het vorige technische Kaufmann Karl Deutsch had Utermöhle genomen en nu hief zijn eigen naam aan de corporate schild. De nabijheid van Ford betekende dat binnenkort stevige zakelijke relaties tussen de twee bedrijven is ontstaan. maar moest de Duitse verbindingen met andere fabrikanten en werkte ook voor Citroën, Borg Ward en later voor Opel. Zelfs wanneer de auto's lang was geweest niet meer platform frame, maar maar als zelfdragende lichamen een deel van hun stijfheid ontving de tinnen dak, de Duitse nog durven heel behendig converteerbare varianten van, Taunus Isabella of opnemen.

De aangedreven van de US Open auto's worden beschouwd als late werken van specialisten uit Keulen, die ooit zo groot was. Het midden van de jaren '60 woonde Duitser in een niche die werd steeds kleiner - 1971 het einde van het bedrijf werd verzegeld. De late Duitse auto's wordt gezegd dat ze die opschepper had moeten maken met enkele heel eenvoudige middelen open dak rijden. En inderdaad, door middel van gezaagd kozijn en het verdere gebruik van limousine tailgates vertellen over de bezuinigingen. Mijn onderdelen produceerden ze met tegenzin. En voor het geval de twee Indiase broers op deze pagina's, de productie van eigen persgereedschap zou nauwelijks winstgevend geweest, bijvoorbeeld: van de Duits-Ford P5 bleek slechts ongeveer 150 exemplaren, de open Opel Rekord C zelfs maar 46 stuks. Aangezien u de voorkeur aan de oude vaders gewoonte vellen over de log kloppen en probeerde de toppen te bouwen gelijk mogelijk over delen van Convertible Convertible te nemen.

Die gaat nu in de Ford 20M TS, die niet overgaan tot het zagen of identieke delen, die in deze vrijheid die alleen kan bieden volledig ondergedompeld in een vlak voertuig achterste kap heeft - geen vergelijking met de massieve schuifdak cabriolet krommen van deze tijd.

Zijdezacht V6 begint het werk. Iets meer dan twaalf seconden van nul tot honderd en meer dan 150 km / h op dat moment waren heel sportief aankondiging en toch rijk los voor de snelweg vandaag, maar in zijn hart van Ford is een cruiser voor de boulevards en snelwegen. De stoelen bieden weinig zijdelingse steun, de spichtige stuurwiel vereist toeren handen.

Meer auto thema's: De gratis nieuwsbrief van Autozeitung

Het hangt af van vintage gevoel, als je kijkt naar de iets barokke instrumentenpaneel dat een aluminium deksel geeft op een rood bord en alleen onder een klein zwart plastic. Gemonteerd shifter en vier gangen werden in 20 M TS, terwijl de kopers van de standaard 20 M moesten het doen met drie beuken en kolom shift in de fabriek. De vrij lange schakelende paden worden gebruikt om, voor dat je elke cursus betrouwbaar geplaatst te krijgen. Zelfs wanneer de remmen, oprecht toont de grote oude Keulen De bekrachtigde systeem vertraagt ​​de Ford krachtig de achterwielen neiging soms te blokkeren. Ondernemen 20 M TS gooit in de bochten.

Echter, hier komt hij heel vroeg grenzen. De geleide op bladveren leven as gaat graag uit blok, de bouw komt sterk, de oversturen tendens is duidelijk te zien en gemakkelijk te controleren.

We willen niet te overdrijven. het weer en het landschap langs de Berg wegen zijn te mooi. Het ruikt naar bloemen, naar het bos - en soms door paardenmest. Convertible bestuurders ervaren natuur directer. Daar is het logisch dat je open weg. In het geval van Ford 20M TS is dit ook de duidelijke prachtige variant van het rijden. Omdat gesloten inrichting in hoofdzaak
tweede rij zetels aan een donker hol. Zijruit is er niet de rug.

Dat is jammer, want zoals de Ford inderdaad als een normale sedan en met de indrukwekkende wielbasis van 2.705 millimeter van de productielijn, de passagiers hebben voldoende ruimte achter. Tenminste kunnen ze genieten van de rood interieur. Wanneer het dak geeft de voorkeur allemaal op de achterbank als op een plezierboot in een stijve wind. U kunt deze Duitse cabrio dat nodig heeft, zoals frisse lucht beklimmen. Nee, beter nog, zal hij leren om de frisse lucht houden in deze cabriolet.

Klik hier om naar deel 2

de 20 M P5 is zeker een van de meest succesvolle Ford stilistisch at all. Een convertible van deze serie is een sieraad voor elke klassieke auto liefhebbers. Terughoudend om weer te gaan, maar als het wachten nog steeds iemand op de weg op zijn reis.

Opel Rekord is zijn naam. Hij neemt C trots in de naam - het toont hem als derde geboren uit de serie. De auto met de brutale heup beweging, die 1966 klanten in rijen in de showrooms van de vriendelijke Opel-dealers aangetrokken, als onderdeel van de P5 Ford aan de succesvolle Duitse auto-creaties van de jaren '60. Hij lijkt op het eerste moderne - ondanks de vele parallellen met Ford.

ALS EEN TWIN parken OPEL NAAST DE P5

De modieuze lijnen maken het onmiskenbaar een auto die tijd, toen de rokken korter waren en de bakkebaarden langzaam langer. Million C-ooit de straten snel zwierven. Maar slechts 46 van hen waren cabrio's van het Duits. De specialist in Keulen was te duur, en dus, helaas, het record C bleef blootgesteld aan de lucht zeldzame en unieke items.

Helaas. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, als je einsteigt en hoor de rijke klank van de sluitende deur die een of andere manier resoneert meer druk dan de doorwaadbare plaats. 1964 Keulen werd gelanceerd in 1966 Rüsselsheim. Slechts twee jaar, maar een groot verschil: minder blad, meer zwart plastic en zwart lederen interieur.

Het is vreemd hoe verschillend de twee Duits-Amerikaanse bedrijven waren dan weer in de oriëntatie van hun producten en hoe zij joegen hun eigen filosofieën, ondanks dezelfde kopers. Of de schakelaar assemblage of andere verschijning: De Opel ziet Europese. Vergeleken met de 20 TS M heeft het nadeel van de zwakkere motor. Dit brengt nadelen in de uitrusting met hem - de middelen circuit met vier gangen hadden extra te betalen voor de klant. En in het versnellen van de 15 PS zwakkere record kan het niet bijbenen: Good pas 24 seconden tot 100 km / h merken is bereikt, dat is bijna twee keer zo lang als de 20 M TS. Echter, de maximale snelheid weer gelijk.

Meer auto thema's: De gratis nieuwsbrief van Autozeitung

Maar wie zou serieus vechten ook deze rode broer in die regio's? Hoewel de rechter-bezadigde vier-cilinder is ook goede werking, maar de V6des Ford is hier nog weer een andere wereld. De transmissie is goed ingedeeld, de tandwielen zijn eenvoudig te sorteren. De besturing is veel directer dan de Ford, moet je minder te stimuleren. Dit maakt het met name in bochten plezier.

De suspensie met een stabiele dubbele draagarmen voor en achter onafhankelijke wielophanging meer reserves dan de Ford. Toegegeven, ook de Opel leunt naar de huidige maatstaven vrij ver in de hoek, maar de haalbare snelheden hoger zijn. Oversturing hij kondigt met korte Reifenpfi bij ff. Geen probleem voor iedere bestuurder die ooit aan het stuur van een achterwielaandrijving zat. Jammer dat voor de moedige uitbarsting van gas uit de hoek

conclusie

Zeldzame Duitse-uren zijn zo leuk geweest. In de glorieuze zomer weer mochten we laat ons twee rariteiten de wind strelen je gezicht. De grootschalige technologie maakt de Opel en Ford nog steeds betrouwbaar. Te schuiven en te reizen beide convertibles zijn goed met hun borrelende motoren, het ruime interieur en de enorme boomstammen. Voor bochten vooral het missen van de moderne Ford achteras. De V6 is echter duidelijk beter dan de 1,7-liter inline vier van Opel. Toch is de Opel blijkt de meer moderne concept. De Duitse convertibles handelen voorlopig afgesloten. Maar ga geopend toch veel mooier met hen.
Thorsten Elbrigmann

Deel 3: Specificaties

De technische gegevens

FORD 20 M TS (P5)OPEL RECORD C 1700 L
rit
V6; voorzijde gemonteerde lengterichting; 2 kleppen; centrale nokkenas, tandwiel; geval huidige double-vergasser; Boring x slag: 84,0 x 60,1 mm; Verplaatsing: 1998 cm3; Compressieverhouding: 9,0: 1; Vermogen: 66 kW / 90 pk bij 5000 / min; max. Koppel: 155 Nm bij 3000 / min; Viertraps transmissie; Kringloop; achterwielaandrijving
rit
R4 cilinder; voorzijde gemonteerde lengterichting; 2 kleppen; die in de cilinderkop nokkenas (CIH), aangedreven door duplex keten; een downdraft vergasser; Boring x slag: 88,0 x 69,8 mm; Verplaatsing: 1698 cm3; Compressieverhouding: 8,8: 1; Vermogen: 55 kW / 75 pk bij 5200 / min; max. Koppel: 128 Nm bij 2500-2900 / min; (. Sonderausst) viertraps transmissie; (. Sonderausst) kringloop; achterwielaandrijving
Structuur en onderstel
Selbsttr. Ganzstahlkar. Vervolgens verwerkt tot een cabriolet met twee deuren en versterkt door Karl Duitse GmbH / Cologne Braunsfeld; forward: McPherson veerpoten, draagarmen, stabilisator; achter: starre as, semi-elliptische bladveren (driemaal), telescopische schokdemper; Remmen: v. Schijven, h. Drums brake booster; Banden: 6,40-13, wielen: 4,5 x 13
Structuur en onderstel
Selbsttr. Ganzstahlkar. Vervolgens verwerkt tot een cabriolet met twee deuren en versterkt door Karl Duitse GmbH / Cologne Braunsfeld; voor: Onafhankelijke wielophanging, dubbele draagarmen, schroefveren, telescopische schokdempers, stabilisator; achter: starre as van wieldraagarmen, schroefveren, telescopische schokdempers, schuifregelaar; Remmen: v. Schijven, h. Drums brake booster; Banden: 6,40-13, wielen: 4,5 x 13
Kerngegevens
L / B / H: 4585/1715/1470 mm; Wielbasis: 2705 mm; Gauge v./h: 1430/1400 mm;. Draaicirkel: 11,0 m; Leeggewicht: 1055 kg; Belasting: 405 kg; Tankinhoud: 45 l; elec. Conditioning: 6 volt; Constructie periode: 1964 - 1967; Hoeveelheid: 150; Prijs (1965): 13,000 Mark
Kerngegevens
L / B / H: 4574/1754/1435 mm; Wielbasis: 2668 mm; Gauge v./h: 1400/1400 mm;. Draaicirkel: 11,8 m; Leergew 1050 kg; Zul: 430 kg;. Tankinh: 55 l;. Anl. El 12 volt. Constructie periode: 1966-1971; Hoeveelheid: ongeveer 46; Prijs (1967): 12.500 Mark

Autozeitung