enkelt

Suzuki Celerio 1,0 øko + mikro-bil test Suzuki Celerio 1,0 øko +

Den Celerio er fast, men behagelig tur, ...

Suzuki Celerio 1,0 øko + mikro-bil test Suzuki Celerio 1,0 øko +

... i raske svinger sjangler han neppe

Suzuki Celerio 1,0 øko + mikro-bil test Suzuki Celerio 1,0 øko +

Cockpiten har en ryddig og tydelig, er operasjonen mer enn enkel

Suzuki Celerio 1,0 øko + mikro-bil test Suzuki Celerio 1,0 øko +

Tilkobling 1,0: USB konklusjon kan musikk spilles fra smarttelefonen

Suzuki Celerio 1,0 øko + mikro-bil test Suzuki Celerio 1,0 øko +

På baksiden, kan to voksne sitte komfortabelt i lang tid

Suzuki Celerio 1,0 øko + mikro-bil test Suzuki Celerio 1,0 øko +

Bakstroppene kan stues i poser for å unngå irriterende rasling

Suzuki Celerio 1,0 øko + mikro-bil test Suzuki Celerio 1,0 øko +

Opp til 1053-liters lasterom, men med en upraktisk nivå

Suzuki Celerio 1,0 øko + mikro-bil test Suzuki Celerio 1,0 øko +Suzuki Celerio 1,0 øko + mikro-bil test Suzuki Celerio 1,0 øko +

Med Celerio Suzuki fornyer mikro-bil-programmet. De 3,60 meter korte japansk å bygge bro over gapet mellom Alto og Swift, men kan romme en stor en. test

I dag er nesten alle små eller bør micro være Kultig, hofte, eller i det minste lifestylig. Målgruppen markedsføring strateger som urbane mennesker tidlige 20-årene målrettet - loft-beboere, veldig god opptjening og ekstremt fritids-orienterte. At man egentlig ikke samsvarer med den andre, har ennå ikke fått rundt overalt. Derfor så langt bare noen få produsenter kom opp med ideen om å rett og slett tid til å bygge en bil for folk som bare ønsker en komfortabel, trygg og behagelig fra A til B, ikke kan bruke så mye penger og ikke et loft med egen parkeringsplass, men en flat med lykt parkering bebo.

Suzuki Celerio: liten bil med masse plass i test

Det er poenget, Suzuki-programmer med den nye Celerio. Det kan være hadde fra 9690 euro, bare 3,60 meter korte, men tilbyr en utrolig mengde plass til opptil fire voksne passasjerer. Hensikten med Suzuki designere til å lage et lite mirakel av plass, kan du se Celerio umiddelbart: kort hette, høyt tak, bratt hellende bak - dette stedet var neppe gitt bort. Dette lønner seg i interiøret: Front tilbringe beboerne i et overraskende stort seter, men de er for myk for lengre turer og gir liten sidestøtte. Og bak kan også reise uten problemer med sine lange ben 1,90 meter høye passasjerer. Takhøyden er utmerket allikevel takket være den høye taket.

Bak baksetet skjuler en med 254 til 1053 liter utrolig stor stammen. Til sammenligning er det mye større VW Polo bare 280-952 liter. Men det delt folding baksetet iden av Celerio kan ikke helt sette flat, slik at et urovekkende nivå forblir på bagasjeromsgulvet. Driften av den japanske er rett og slett på grunn av ganske spartansk funksjoner: Her er det ingen komplisert støttesystem krever udelte oppmerksomhet av driveren.

I midten har vi testet versjon Club of Suzuki har faktisk klimaanlegg og CD-radio med display, Bluetooth handsfree og USB-port, men de tekniske bjeller og fløyter, for eksempel for å binde og speil av smartphones, man søker forgjeves. Den monokrome sentraldisplay gir bare tid, utetemperatur, Girindikator og forbruksdata. ikke mer. For dette, girkassen med fem forholdstall for nøyaktige og korte avstander, en elektrisk servostyring er direkte og gir god tilbakemelding. Den byggekvalitet er anstendig, men materialet utseendet på mange harde plastoverflater kan bli bedre.

Med en målt prøve bil vekt av 837 kg Suzuki, selv om ett av lyset representert i sin klasse - den mindre Fiat 500 som veier ca. 100 kg mer - ikke desto mindre kan ikke forvente mirakler akselerasjon av den tre-sylindret motor. Renere gir maksimal effekt på 68 hk på bare 6,000 / min, er tilgjengelig, er det maksimale dreiemoment på 93 Nm ved 3500 / min - dette vil si den mini motoren bringes til høye hastigheter.

Deretter fungerer av Suzuki Celerio ikke un? flytende og kan holde lyskrysset sprint for en overraskelse eller to. 13.1 sekunder for sprint fra null til 100 km og 155 km / t topp er nok i det minste til blamagefreies avansement. Den målte svingradius på rundt ti meter sikrer god mobilitet. Den tre-sylindret motor tilfredsstiller allerede Euro 6-standarden. Spesielt i økonomien versjonen vi testet Eco + med start-stopp-systemet, dual injeksjon (Dual-Jet) og dypere ned en centimeter kroppen av Suzuki skal skinne gjennom ekstrem nøysomhet.

men han når ikke standardforbruk på 3,6 liter premie - på bruken rekkevidde med en kort full gass prosent han kom til 5,7 liter, hva annet er i orden. Turen er godmodig, den kjørekomfort godt. Bare når du kjører over dype jettegryter foran buldrer litt. På Schrammel-lignende lyd tresylindret under akselerasjon du må venne seg til, høres det ikke ubehagelig. Totalt sett er Suzuki Celerio et rimelig tilbud. Hvorvidt 1100 Euro ekstra kostnad verdt (med LED kjørelys og Hill Start Assist) for ECO + versjonen, er mer et spørsmål om idealisme: Standard Celerio bør spise bare 0,7 liter mer.

TEKNOLOGI
 

Suzuki Celerio 1,0 Eco+
motor3-sylindret, 4-ventil
kapasitet998 cm3
makt50 kW / 68 HK ved 6000 / min
Maks. Dreiemoment93 Nm ved 3500 / min
transmisjon5-trinns manuell
stasjonenforan
understellv:. McPherson fjærben, styrearmer, stabilisator; h: torsjonsaksel, fjærer, dempere;. ESP
bremserv: ventilerte skiver;. h: trommer;. ABS, bremseassistent
dekkrundt 165/65 R 14,
Bridgestone Ecopia EP 150
felg5 x 14
L / B / H3600/1600/1530 mm
akselavstand2425 mm
Egenvekt / nyttelast837/423 kg
Boot kapasitet254 - 1053 l
utslippsstandardeuro 6
type klasserHP 17/19 VK / TK 18
avlesninger0-100 km / t på 13,1 s
Höchstgeschwindigkeit1155 km / t
bremselengde100-0 km / t kald / varm 36,1 / 37,5 m
forbruk5,7 l S / 100 km;
EU Consumption13,6 l S / 100 km
CO2 Ausstoß184 g / km
Grunnpris11.990 €
¹ fabrikkens spesifikasjoner

vår konklusjon

Suzuki Celerio mer overbevisende med sine indre verdier: Plassen er veldig bra, kjørekomfort anstendig. er virkelig billig bare den grunnleggende versjonen fra 9690 euro, ikke ECO + versjonen ikke betale.

Klaus Uckrow