tredje forsøk

Mercedes V 220 VW Multivan sammenligning bilder tekniske data Van Sammenligning

Den nye Mercedes V 220 CDI mot VW Multivan 2,0 TDI BMT

Mercedes V 220 sammenligning bilder spesifikasjoner Cockpit Sammenlign: Mercedes V 220

Noble stemning i Mercedes, nyeste infotainment, bli vant til drift

Mercedes V 220 sammenligning bilder spesifikasjoner seter Sammenlign: Mercedes V 220

Komfortable seter, andre skyvedør fra 683 euro ekstra

Mercedes V 220 sammenligning bilder spesifikasjoner bak Sammenlign: Mercedes V 220

Vertikal bakluke for optimal utnyttelse av plassen

Mercedes 220 V sammenligning bilder tekniske data lasterommet Sammenlign: Mercedes V 220

Mercedes: lasting i stedet for stammen, opp til 4630 liter

VW Multivan sammenligning bilder spesifikasjoner Cockpit Sammenlign: VW Multivan

Åpne cockpit og brukervennlighet i VW. Ulempe: slow navigasjonssystem

VW Multivan sammenligning bilder spesifikasjoner seter Sammenlign: VW Multivan

Roterende seter (standard), sammenleggbare bord, skyve for 190 euro

VW Multivan sammenligning bilder spesifikasjoner bak Sammenlign: VW Multivan

I kurvene i T5 krever mye dogfight på rattet

VW Multivan sammenligning bilder tekniske data lasterommet Sammenlign: VW Multivan

VW: europall også egnet, men mindre enn et maksimum 4300 liter

Hvis plassen og variasjon er i etterspørsel, VW Multivan T5 vanligvis ikke langt unna. Mercedes V-klasse har alltid vært nær den. tredje generasjon skaper seieren? sammenligningstest

Når det ikke finnes på internett og online dating-tjenester, arkivert for pengeinnsamling og til en Volkswagen buss. Hvorav generasjoner av studenter kan fortelle. Som tjente en "Bulli", som ofte ble avskjediget uforsiktig fra statlige tjenester av politi, post, eller Bundeswehr, fikk raskt mange, om ikke alltid sanne venner.

Det var den store transportkapasiteten, noe som kan være attraktivt for sine medmennesker samtidig buss eiere. Selv om all hast knyttede relasjoner ofte overlevde bare Hellas ferie, leiligheten oppussing eller flytting - styrkingen av hans allsidighet var modig inntil den femte generasjon. Siden den tredje som Multivan og noen allerede er vannkjølt på veien, og siden den fjerde som forhjulsdrift. Tekniske funksjoner som Mercedes V-Klasse har alltid vært. Med tredje generasjon vil vite Swabians nå og myse for å like praktisk sans som godt finansiert stor Van klientell.

Mercedes V-klasse og VW Multivan T5: Body

En ekstern lengde på 5,14 meter med en akselavstand på 3,2 meter vekke store forventninger til den plass som er tilgjengelig, som er fullt ut oppfylt ved den V-klassen. Standard tilbys som en seks-seters, passasjerene nyte en generøs romfølelse. 4630 liter bagasjeplass er egnet for arbeid i høyeste grad. De som ønsker et flatt lastegulv, utvider de fire individuelle seter (hver 31 kg) i noen få trinn.

Denne virkning er Multivan (lengde: 4,89 m, akselavstand: 3 meter) kompleks. Her deler av seteskinnen dekslet må fjernes først før de to 38-kilos individuelle stoler kan balanseres ut i den andre raden. Standarden sete i tredje rad krever selv etter flere personer. Dersom svett handling utføres, det er et maksimalt volum på 4300 liter. For dette, VW buss gleder beboerne på alle seter takket være bedre side takhøyde som gir en enda bedre følelse av plass. Her trenger du ikke sitte her "plassert" du bokstavelig talt, mens V-klasse heller "Van følelse" formidler.

Behandlingen av Multivan er upåklagelig, men materialene synes ikke her og der ganske så høyt som i V-klasse. I tillegg er det Mercedes-kroppen noe stivere. Når det gjelder drift, er VW selvforklarende, men navigasjonssystemet med ekstremt treg saksbehandlingstid slående. Den V-klassen krever nybegynnere på grunn av deres noen ganger svært nestede menyer og betjeningsmuligheter via dreie / skyve kontroll og styreplaten i en retning eller en annen leksjon.

men, for eksempel ved å tilby en måte å oppgradere bilen til en trådløs hotspot og også i form av sikkerhetsutstyr til konkurrenter i skyggen, som med standard presafe system og alternativene adaptive cruise control, fjernlys eller Filskiftevarsel.

Mercedes V 220 CDIVW MULTIVAN 2.0 TDI BMT1
163 hk180 hk
0-100 km / t på 11,8 s0-100 km / t på 12,2 s
bakhjulsdriftforhjulsdrift
Top 195 km / tTop 191 km / t
Base Pris: 45 200 EUR *
* Pris inkl. 7-trinns automatgirkasse
Grunnpris: 52 979 Euro2
1BlueMotion teknologi;
2Value inkl. Syv-trinns clutch

INNHOLD
Innledning / Body
Komfort / motor & transmisjon
Kjøretøydynamikken / Miljø & kostnader
Konklusjon INNHOLD
Innledning / Body
Komfort / motor & transmisjon
Kjøretøydynamikken / Miljø & kostnader
Konklusjon

kjørekomfort

Klimaanlegg er standard på både

VW å sitte i alle seter godt i Mercedes, men bedre. Årsaken ligger i bedre form og strammere polstring av sitteputer og rygger. Begge også fornøyd med god støyisolasjon og vente som standard med air condition på. En automatisk, med hvilken den bakre rom kan kontrollere temperaturen separat, har en ekstra kostnad (Mercedes: 568 euro, VW: 1,172 euro).

allerede bringer i det beste utstyret Edition V-Class en setevarmer med. Hvor asfalten er slitt, kan VW ikke nekte sine kommersielle kjøretøy opprinnelse.

Her buldrer han over jettegryter, pumper, sjangler og rister sine beboere gjennom riktig. Querfugen passerer på Multivan med nesten ingen filter for passasjerene. Selv om mer lasting gir lindring i form av en smidig kjørekomfort.

utstyrt med V-klassen, med en valgfri ekstra, men fri smidighet kontroll suspensjon inkluderende adaptive spjeld som VW er en god del, men selv da fjernet. Så Mercedes minnes i fjæringskomfort klart mer til en bil enn på en varebil.

Motor / girkasse

Den doble clutch overføring reagerer raskere

Rundt fremme en 2,0 liter bi-turbo TDI med 180 hk av sin kraft tar vare på VW avgir en valgfri syv-trinns dobbel clutch gir til forhjulene.

I Mercedes en 2,2-liters dieselmotor gjort med 163 PS sin tjeneste, som også innstilles to turboladere under trykk og dens standardversjon av den utgave syv-trinns automatisk føres drivkraften til bakhjulene.

Begge enhetene er helt tilstrekkelig og hindre deg bli en hindring for trafikk. Akselerasjonsverdier på 12 sekunder for standard sprint og 190 km / t er bil-aktig. Gode ​​nyheter: Maksimalt dreieelement på 380 Nm (Mercedes) og 400 Nm (VW) sørger for at de to ikke går tom for highway bakken av pusten.

Enda mer gledelig moderat forbruk test er: 8,7 liter per 100 kilometer, Mercedes og 8,6 liter i VW snakker, gitt 2,3-tonns testbil for effektivisering av sine motorer. I dagliglivet er slående at den doble clutch overføring av VW mer oppmerksomme respons på varierende belastningsforhold og raskere vindinger enn den Mercedes-automatisk. For dette er VW-motoren kjører i øvre turtallsområdet et spor grovere enn Mercedes enhet.

INNHOLD
Innledning / Body
Komfort / motor & transmisjon
Kjøretøydynamikken / Miljø & kostnader
Konklusjon

kjøredynamikk

Både Vans treg beroligende godt

Den tidligere nevnte vekt blir i kjøredynamikktester som forventet merkbar. Så er VW, hviler på forakselen på mer enn 1,3 tonn, ganske tidlig til understyring på. Svingete terreng krever mye styring arbeid. Ved akselerasjon ut av hjørner, er traction ganske frühan sine grenser. Mercedes påvirker binding, opererer med en mer målrettet styring sammen med noen mindre styrevinkel.

Men han er avskjediget fra sin veldig tidlig venter ESP svært tøffe i deres sted.

Faget bremsing kommer i denne bilen kategorien er særlig viktig, fordi bremse enhetene må når det kommer til stykket, jobber veldig hardt i den sanneste betydning av ordet. Både råd her ingen feil og forsinkelser var sikker bil-lignende, Mercedes med bedre pedal følelse, VW med en kortere varm bremsestrekning.

Miljø / pris

For å kjøpe Mercedes er billigere

At biler av denne størrelsen ikke kan være hadde på lave priser til tross for sin popularitet, sier seg selv. Men da gjorde det noen gang at en VW er dyrere enn en Mercedes? Konkret mellom Multivan og V-klasse nesten 7800 euro.

I tillegg trekker Mercedes opp bedre utstyrt. Blant annet skinner det selv med standard metallic lakk. Etter fire år og 80.000 kilometer, Multivan også en betydelig høyere verditap mot Mercedes V-klasse på. Siden den gunstige forsikrings klassifiseringen er liten trøst.

INNHOLD
Innledning / Body
Komfort / motor & transmisjon
Kjøretøydynamikken / Miljø & kostnader
Konklusjon

KONKLUSJON

For år, VW buss, nå anses Multivan reiser uslåelig når det kom til å bringe slekt og venner om nødvendig til slutten av verden. Dette gjorde ham sympatisk, salgbar og kult kompatible. I dagens kom T5 Men sakte men klart datert.

Dette beviser det nye V-klassen et mesterverk lyktes med Mercedes sikkert. Komfortabel, praktisk og med moderne infotainment alternativer, viser det hva som er mulig med stor kapasitet varebiler i dag. I tillegg er det Mercedes betydelig billigere å kjøpe. Selv om dette er usannsynlig å representere kultstatus av VW buss i spørsmålet, å gi, men å tenke nøkternt databehandling kunder.

spesifikasjoner & Total PDF for å lese

Elmar Siepen