AUTOZEITUNG 24/2017: Issue Preview

AUTOZEITUNG 24/2017 AUTOZEITUNG 24/2017

Den AUTOZEITUNG 24/2017 er&# 39; s 1. november i kiosken, denne gangen blant annet Mercedes-AMG GT-R vs. Porsche 911 GT3, den nye Audi A7 Sportback, Polestar 1, Chevy Camaro Convertible, Hyundai i30 N, Borgwards tilbake til hvordan noensinne mange tester og kjørerapporter.

© AUTOZEITUNG AUTOZEITUNG 24/2017 AUTOZEITUNG 24/2017

Mercedes-AMG GT-R og Porsche 911 GT3 er blant de beste supersportsbilen som kan tilby bilindustrien nasjonen Tyskland. Hos oss har begge sin første date - et møte på grensen.

© AUTOZEITUNG AUTOZEITUNG 24/2017 AUTOZEITUNG 24/2017

Den nye A7 Sportback utformingen sjef Marc Lichte presenterer utviklingen av Audi designspråk. Teknisk sett den nye Gran Turismo en stor suksess.

© AUTOZEITUNG AUTOZEITUNG 24/2017 AUTOZEITUNG 24/2017

Den nye elektriske edel merkevare av Volvos Polestar ledes av Creative Director Thomas Ingenlath og starter med en 600-hestekrefter plug-in hybrid coupe.

© AUTOZEITUNG AUTOZEITUNG 24/2017 AUTOZEITUNG 24/2017

 Etterlengtede, nå er det sant: Borgward ikke starte i år med levering av BX7 TS i Tyskland. Også en ny Isabella framover - men det er vanlig med den gamle litt, for den nye sports sedan er drevet rent elektrisk.

© AUTOZEITUNG AUTOZEITUNG 24/2017 AUTOZEITUNG 24/2017

var bieder og veloppdragen i går - som en ekstra skarp N ytelse modell, Hyundai i30 slynget rett inn i hjertet sporty tenkende drivere.

© AUTOZEITUNG AUTOZEITUNG 24/2017 AUTOZEITUNG 24/2017

Mens dieselmotoren er i dag starl kontroversiell flytte på de store stasjonsvogner, bensinmotorene tilbake til syne. I testen basen bensinmotor på loadmaster fra München og Stuttgart møte like sterk konkurranse fra VW-gruppen.

© AUTOZEITUNG AUTOZEITUNG 24/2017 AUTOZEITUNG 24/2017

For 40 år, monstre og vampyrer feire Halloween på Frankenstein Castle i Odenwald. Vi trakk den i Camaro V8 opp der for å lære frykt.

© AUTOZEITUNG

Noen av temaene i AUTOZEITUNG 24/2017: Mercedes-AMG GT-R vs. Porsche 911 GT3, den nye Audi A7 Sportback, Polestar 1, Chevy Camaro Convertible, Hyundai i30 N, Borgwards tilbake til hvordan noensinne mange tester og kjørerapporter.

Året 2018 vil gå ned i historien fordi maker la det stå til høyre. Den nye Porsche 911 bringer en ny utgave av symbolet til markedet. Utøveren har et unikt konsept som etter 50 år - kan fortsatt bli bedre - ingen tror det. Ford motvirkes med en omfattende overhaling av Mustang og tilbyr nye Focus på mindre budsjett. Med Urus, den første Lamborghini SUV historie før kjøring og Borg Ward ønsker å se tilbake på tidligere suksesser i Tyskland. Jaguar igjen møtt med den største modellen offensiv i sin historie - hvem ville trodd enda et par år siden? De tyske premium konkurrentene har mye i kogger. Så Audi fornyer sitt utvalg med A1, A6 og Q3 - bare for å nevne noen. BMW starter med X2 en ny SUV, og tilbyr den etterlengtede Z4, et samarbeidsprosjekt med Toyota. Men svært viktig for München er den nye 3-serien, som er å gjøre opp for tapt terreng igjen. Snakker ikon: Som Stuttgarter ikke ønsker å henge bak Zuffenhausenern. Og så Mercedes, og bringer den G-klassen som den var i fjellet under bakken bena. det vil være interessant også for den nye A-Klasse. Forgjengeren har satt høyt med sin paradigmeskifte i forhold til den lille vellykket Erstaufschlag med smørbrød gulvet baren.

Den AUTOZEITUNG-Issue abonnere nå!

New Borgward Isabella i videoen:

Spennende temaer i AUTOZEITUNG 24/2017

På VW, spesielt den nye SUV T-kryss og Touareg er i fokus. Importører, mange øyne er på lanseringen av den nye DS 7 Cross, den første bilen av PSA helt på den nye plattformen. På Renault, er den nye Clio forventet og Skoda går bra med en mye mer overbevisende Rapid etterfølger til fange kunder. Også i kompaktklassen som skjer på importørene mye. Så Hyundai vil introdusere i30 Fastback, kommer Kia med den nye cee'd, og Mazda viser endelig sin etterlengtede Mazda 3. Hvem IAA har gode minner, vet at det var å se mange elektriske studier. Likevel tiden styre brennkammeret. Ingen bør være foruroligende for kjøp intensjoner, som vil forbli en stund så - selv om noen allerede stemme på iverksatte perioder for banning forbrenningsanlegg eller innføre faste kvoter for elektriske biler. Selv den elektriske bilen må være i volummarkedet sin ilddåp. For noen dager siden en Tesla igjen brant ned - og at etter en relativt mild kollisjon. Heldigvis sjåføren klarte å redde fra den brennende bilen. Men 35 brannmenn jobbet i nesten fem timer å få brannen under kontroll. Jeg ønsker ikke å forestille seg hva denne brannen kunne ha forårsaket skader i en trafikk by med parkerte biler rundt meg. Og hva forteller dette oss? Man bør gi hver teknikk tid til å utvikle seg, den trenger heller enn nå til å kreve at fra forbrenningsmotorer.