vellykket modell

Bilder Porsche Panamera kjøpe guider luksussedan Porsche Panamera - Kjøperveiledning

Fra bensin enn diesel gjennom til hybrid - Porsche Panamera tilbyr eksklusivitet for alle

Bilder Porsche Panamera kjøpe guider luksus bilinteriør interiør

Fra og med interiør: Der står Panamera ut ved sin raffinement

Bilder Porsche Panamera kjøpe guider luksus sedan direktør versjon Executive-utgave

Executive versjonen av Panamera tilbyr god plass i baksetet

Bilder Porsche Panamera kjøpe guider luksus sedan multifunksjonsratt Multifunksjonsratt

Multifunksjonell: standard ratt i alle modeller, med to skyveknapper for manuelle girskift

Bilder Porsche Panamera kjøpe guider luksus sedan Alcantara Ratt med Alcantara

Alcantara: Spesielt praktisk utforming av SportDesign rattet, ekstra kostnader 167 euro

Bilder Porsche Panamera kjøpe guider luksus sedan Turbo S Turbo S - flyer med 570 hk

Skal snart være en Panamera i Palladium Metallic med 310 km / t flyr forbi deg, vil det ha vært en Turbo S. For ham er det kun i denne fargen, men han kjører fort. For Priser fra 180,024 euro han har fra begynnelsen av 2014, karbon-keramiske bremser som standard utstyr.

Bilder Porsche Panamera kjøpe guider luksus sedan Extras instrumentpanelet Tilbehør og spesialutstyr - bryterne

Instrumentpanelet, hvit eller rød bakgrunn (590 EUR)

Bilder Porsche Panamera kjøpe guider luksus sedan SoftClose Technology Extras og spesialutstyr - stengetid hjelp

Høyt slamming dører ved ombordstigning? Elegant det går SoftClose teknologi (702 EUR)

Bilder Porsche Panamera kjøpe guider luksus sedan filskift assistent Extras og spesialutstyr - Lane Change Assistant

Sensorer overvåker baksiden og siden miljø for å beskytte mot kollisjoner (690 EUR)

Bilder Porsche Panamera kjøpe guider luksus bilen bremser Tilbehør og spesialutstyr - Bremser

For Panamera er det fem forskjellige bremser. Top modell: karbon-keramisk system (fra 8509 euro, Series Turbo S)

Bilder Porsche Panamera kjøpe guider luksus sedan app Extras og spesialutstyr - Porsche App

Per App, kan mange kjøretøyfunksjoner styres enkelt via iPhone eksternt og monitor

Bilder Porsche Panamera kjøpe guider luksus sedan e-hybrid Panamera S Hybrid e-

High-tech plug-in: sammen med basen bensin og diesel hybrid versjon av Panamera er en av de mest solgte modellene i serien. Dette er ikke overraskende: Teknikken tillater Fulladet en realistisk forbruk på 6,4 liter og har også i ren elektrisk modus, en helt ny kjøreopplevelse. Dessverre er kjøpesummen veldighøy, noe som er grunnen til at diesel er rent økonomisk bedre valg.

Bilder Porsche Panamera kjøpe guider luksus sedan E-Charge Panamera S Hybrid e-

Det går også uten bøssing: Ved hjelp av knappen E-Charge av den elektriske motor blir en kraftgenerator

Bilder Porsche Panamera kjøpe guider luksus bilmotorer V6 bensinmotor Motorer - V6 bensinmotor

I tillegg til 3,6-liters seks-basen en ny V6 med to turboladere 420 og PS er brukt. Mer økonomisk enn den gamle V8,men også med mindre lyd

Bilder Porsche Panamera kjøpe guider luksus sedan motorer V8 bensinmotor Motorer - V8 bensinmotor

Uten turbo bare i GTS (440 hk), med to turboladere i Panamera Turbo (520 HK) og turbo s (570 HK)

Bilder Porsche Panamera kjøpe guider luksus bilmotorer V6 turbodiesel Motorer - V6 turbodiesel

Den kraftige diesel utviklet 250 hk fjern fremtid vil det være 300 hk. Bare med omformer automatisk

den Porsche Panamera har fast plass i segmentet luksuriøse limousiner kjempet for. Tilbudet omfatter et bredt spekter noen ganger svært ulike modeller. Kjøpers guide

Ville du ha trodd det? Siden lanseringen for fire år siden er av Porsche Panamera allerede mer enn 100.000 eksemplarer i Leipzig forlot samlebåndet. Business er god, valget er bredt. I mellomtiden, det er tolv forskjellige modeller. Kjøpere har et valg mellom bakhjuls og firehjulsdrift, kort og lang akselavstand, V6 og V8 bensinmotorer, med og uten turbolading. Også er fortsatt en hybrid og en nylig revidert diesel i katalogen. Men diesel og de to nye topp versjoner Turbo S og Turbo S executive er bare tilgjengelig tidlig 2014.

Alle andre gikk vi intensivt for å få et inntrykk av forskjellene. Først av alt: Hver Panamera kombinerer mest imponerende visning av merketypisk kjøredynamikk kombinert med komforten til en verdig touring sedan for fire. Og hva som føles som, kan du allerede begynne å oppleve den grunnleggende modellen for 83,277 euro. Fordi selv den billigste Panamera Porsche dobbelclutch ombord, noe som sikrer lyn giring uten merkbar avbrytelse av trekkraft. I mellomtiden er alle bensin utstyrt med det.

Adaptive dempere sikre sporty håndtering

I tillegg Porsche lykkes som ingen andre produsenter, for å trene et minimum 1,845 kg tung sedan sportslig kjøring. Det mest morsomme, selvfølgelig gjør de voldsomme modeller av Panamera S og oppover: Du har standard elektronisk styrte dempere (PASM) om bord som de fire-dørs Porsche mutert gang for Kurvenräuber. Visste du bestiller Sport Chrono Package, bare trykke på en knapp på Sport Plus-knappen, og bilen er som den velkjente bord på veien. Hvem ønsker å fullt ut utnytte mulig i denne modusen, lateral akselerasjon, tar svært gode nerver - og kan sinnsro til å innrømme: Denne bilen kan gjøre mer enn jeg gjør. For ganske uredd Porsche har endelig Panamera Turbo klar. Han gjør ytelsen mulig å degradere omtrent 99 prosent av andre trafikanter å bremse statister gitt et fritt motorveien. Men selv da, bare sjelden anledning til å delta med mer enn 300 km / t på offentlig vei. Det er mulig, uansett. Avhengig av bilens utstyr tidligere imidlertid en kjøpesum lik to ganger basen Panamera som skal betales.

Men vi snakker ikke bare ganger pengene. vi snakker om motorer. Fordi de sannsynligvis vil gi drivkraft for den ene eller den andre kjøpsavgjørelser i tvil. Ytelsen omfanget av panamera spenner 300-520 hk, med den kommende turbo s til og med til 570 hk. Du kan velge mellom fem forskjellige stasjoner: en 3,6-liters V6 støvsuger, en tre-liters V6 twin-turbo, en 4,8-liters V8 med og uten turbo og en tre-liters diesel og teknologi Spesial: Panamera S E hybrid kompressormatet V6 og den elektriske motoren. Hvis det var bare om lyden at vi kunne slutte å kjøpe guider tidlig på dette punktet, som vi anbefaler Panamera GTS. Siden modellene S og 4S takket være nedbemanning ha en ny V6 turbo under panseret, GTS den siste av sitt slag med hochdrehendem V8 uten turboladere. Slik at det er rett mens ikke merkbart raskere, hører og føler, men så opprørende racing-som ingen andre Panamera. Feat han fikk bare standard sportseksos om bord. Fotnote: Den 1351 Euro for Bose lydanlegg kan spare deg trenger ham og pengene foretrekker å investere annerledes, for eksempel i 20-tommers hjul (fra 1,428 euro).

Betydelig mer trøkk enn V8 GTS tilbyr bare twin-turbo-versjon av denne motoren i Turbo. Men det er måten å rive de to-tonns Schwaben diskret maler frem, nesten litt for casual for en Porsche. Av de bang effekter når skiftende til side. Og da vil det være folk fremdeles, der gass kjørelengde er ikke en jævla. diesel og hybrid er beregnet for denne klientell. Sistnevnte imponerte nylig i testen med et forbruk på 6,4 liter topp når batteriet er fulladet. For diesel, noe som gjør nå 300 i stedet for den foregående 250 hk, Porsche indikerer også 6,4 liter. Til slutt gjenstår basen bensin motor, taler for det faktum bare den laveste pris. Fordi i bruk ligger den med de sterkere modeller S og 4S kvasi par - med betydelig dårligere ytelse og en merkbart redusert standard.

Satter pris premie for Executive lange versjoner

De enklere beslutninger om jakten på den forespurte Panamera hørt spørsmålet: bakhjuls eller firehjulsdrift? Utvilsomt den aktive firehjulsdrift med elektronisk styrt flerplateclutch og traksjonskontroll er en fin ting, for eksempel på våte veier og i skarpe svinger. Men selv med to drivhjul ikke kan klage på en Panamera mangel på trekkraft. Som ikke bor i høyfjellet, er godt tjent med hver av de fire bakhjulsdrift. Beslutningen mellom normal kropp og den nye lang versjon kalt Executive har gjort raskt. Hvem sitter tilbake ofte for å arbeide med standard klappbord, vil være fornøyd med ekstra benplass, er den lengre akselavstand gitt med 15 centimeter. For all annen standard plass bør være tilstrekkelig. Tre modellene har Porsche utøvende til 4S og de to turbo versjoner.

det er en del av Executive konsept, en spesielt god kvalitet, som igjen slår ut i en heftig gebyr. Så forskjellen mellom Panamera 4S og Panamera 4S Executive er 25,466 euro. Rent matematisk koster dermed hver ekstra centimeter 1,698 euro. Men du får, for eksempel et glass soltak, seter i baksetet og dører med lukking (soft close). En Einparktraining derimot dessverre ikke en av dem, selv om manøvrering med 5,17 meter lange skipet krever mye trening. For ikke å nevne inngangen til et parkeringshus helt. Hvilket bringer oss til en av de viktigste tipsene for å kjøpe en Panamera: Uten ryggekamera, best i varianten med Surround Vis (1868 euro), bør man ikke engang gå med denne bilen fra gården. Fordi indeksen tilbake er sterkt begrenset. Standarden parkeringshjelp kameraet uten neppe bedret situasjonen. Man kan undres vite at Porsche leverer ryggekamera selv med Executive modellene mot en ekstra kostnad.

Hyppig med økologisk vene vil lure på om du skal kjøpe diesel eller 25,109 euro dyrere hybrid. I økonomiske termer, er diesel et bedre valg. Situasjonen er forskjellig i utførelsen: sammen 270 km / t hybrid trekker elleve km / t saktere diesel og også hastigheter opp et halvt sekund raskere til 100 km / t. Med bekvemmeligheten av hybrid har også nesen i front, for sin bensinmotor er mye roligere enn gretten diesel. hybrid elektrisk drift alene, hører du ingenting bortsett fra en svak hvisking. Eiendommen ligger 30 kilometer, avhengig av kjørestil og er meget imponerende. Konklusjon: Panamera kjøp er pris og smak. Mye moro allerede Panamera S. Rimelige av diesel, ville urimelig turbo. men de fleste porschigsten GTS.

MOTORER, utstyr, COST
PORSCHE
Panamera
Panamera
Panamera 4S
Panamera GTS
motorV6-syl., 4-Ven.,
Direkteinspr.
V6-syl., 4-Ven.,
biturbo,
Direkteinspr.
V8 syl.,
4-Ven.,
Direkteinspr.
kapasitet3605 cc2997 cc2997 cc
makt
ved
228 kW /
310 hk
6200 / min
309 kW /
420 hk
6000 / min
324 kW /
440 hk
6700 / min
Max.Drehm.
ved
400 nm
3750 / min
520 nm
1750 - 5000 / min
520 nm
3500 / min
transmisjon7-trinns, to-clutch
stasjonenbakhjulFirehjulsdrift, permanent
dimensjoner
(L / W / H)
5015/1931/1418 mm
Kofferraumv.445 - 1263 l
0 - 100 km / t6,3 s4,8 s4.4 s
Toppfart.259 km / t286 km / t288 km / t
EU forbruk8,4 L SP / 100 km / t8.9 l SP / 100 km / t10,7 l SP / 100 km / t
CO2-utslipp196 g / km208 g / km249 g / km
utslippsstandardeuro 5euro 5euro 5
kostnader   
Grunnpris
 
83,277 €107,196 €121,595 €
Type klasser /
Premium (EUR)
HP 19/432
VK 29/1552
TK 29/423
HP 19/432
VK 29/1552
TK 29/423
HP 19/432
VK 29/1552
TK 29/423
skatt246 €256 €376 €
 

MOTORER, utstyr, COST
PORSCHE
Panamera
Panamera TURBO EXECUTIVE
Panamera DIESEL
Panamera S E-HYBRID
motorV8 syl., 4-Vent.,
biturbo,
Direkteinspr.
V6-syl., 4-Vent.,
Turbo Diesel,
partikkel~~POS=TRUNC
V6-syl., 4-Vent.,
Varmepumpe.,
Direkteinspr.; Synkron elektrisk Masch.
kapasitet4806 cc2967 cc2995 cc
makt
ved
382 kW /
520 hk
6000 / min
221 kW /
300 hk
4000 / min
V6:
245 kW /
333 PS; E-motor:
70 kW /
95 hk; totalt:
306 kW /
416 hk
Max.Drehm.
ved
700 Nm
2250 -
4000 / min
650 Nm
1750 - 2500 / min
V6:
440 Nm; E-motor:
310 nm;
totalt:
590 Nm
ved
1250 -
4000 / min
transmisjon7-utstyr, Doppelk.8-trinns automatisk
stasjonenFirehjulsdrift, permanentbakhjul
dimensjoner
(L / W / H)
5165 /
1931 /
1425 mm
5015/1931/1418 mm
Kofferraumv.432 - 1250 l445 -1263 l335 - 1153 l
0 - 100 km / t4.2 s6,0 s5.5 s
Toppfart.305 km / t259 km / t270 km / t
EU forbruk10,3 l SP / 100 km / t6,4 l D
/ 100 km / t
3,1 l S
/ 100 km / t
CO2-utslipp242 g / km169 g / km71 g / km
utslippsstandardeuro 5euro 5euro 6
kostnader   
Grunnpris
 
163,364 €85,300 €110,409 €
Type klasser /
Premium (EUR)
HP 19/432
VK 31/2216
TK 31/592
HP k. A.
VK k. A.
TK k. A.
HP 19/432
VK 29/1552
TK 29/423
skatt362 €433 €60 €
 

Gerrit Reichel