Merkel skeptinen sininen plakki

Sininen merkki: New ympäristövyöhykkeitä Sininen plakki dieselajoneuvojen

Kun se tulee suunnitelmien mukaan liittovaltion ympäristöministeriö, sininen merkki dieselautojen olisi umgsetzt nopeasti. Konferenssin liikenneministerien loi suunnitelmat kuitenkin,&# 39; s ensin jäällä. Vanhalla dieselajoneuvojen saatetaan poistaa Saksan kaupungissa. Ajateltavissa plakin valokuvaa on näyte. (© www.blaue-plakette.de)

© www.green-zones.eu

Käyttöönotto sininen plakki dieselautojen on yhä kiistanalainen. Liittokansleri ehdokas Martin Schulz on selvästi vasten Merkelin liittyy plakin vastaan ​​vähintään skeptinen. Kerromme tausta, mikä on tarkoitus sininen rintanappi, joka tarvitsee sellaisen, ja mitä ne maksavat.

Saksaksi kaupungeissa, sallitut typen oksidien rajat ylittyvät säännöllisesti, joten on käyttöönotto sininen plakki dieselautojen avaruudessa. Vaikka ilmaista monet poliitikot ja järjestöt uuden merkintöjä dieselit, SPD liittokansleri ehdokas Martin Schulz ohjaa vastaan: "Ei ole mitään järkeä puhua diesel ajokieltoja"Hän sanoi maanantaina, Heinäkuu 10, 2017 käydessään Audi tehdas Ingolstadt. "Dieselmoottori käytetään tietyn ajan kuluessa"Hän selitti. Rajat olisi kuitenkin noudatettava sekä polttomoottorien rakennetaan tehokkaammin. Tätä asennetta hän todennäköisesti monien kansalaisten murtaa auki ovia ja niin tärkeää vaalien äänistä turvallista. Saksan liittokansleri Angela Merkel (CDU) on sininen kilpi kaupunkien ilmansaasteet skeptisesti. Valtio ei voi ottaa käyttöön, mitä hän voisi todella voittaa. "Muuten emme ole voittaneet mitään"Hän sanoi tiistaina, Syyskuu 5, 2017 at tapahtuma "Stuttgarter Zeitung" ja "Stuttgarter Nachrichten" in Stuttgar. He uskovat sininen plakki suhteellisen ongelmallinen, koska se olisi silloin täytyy tarkistaa kaikkiin autoihin työmatkalaiset nähdä kuka oli niin kunniamerkki ja kuka ei. "Yritän kerran, että teemme ilman kieltoja. Sitten minun tarvitse vammaisluvan"Merkel sanoi. Sinisellä plakin ajotieltä voitaisiin kieltää ympäristövyöhykkeitä erityisesti iäkkäiden dieselautojen, joita pidetään pääasiallisena syynä typen oksideja. Merkin tarvitaan lähinnä vihreiden varmistaa puhtaan ilman kaupungeissa. Stuttgart ja muualla kieltää vanhemmille Dieselajoneuvoille joita pidetään pääasiallisena syynä haitallisten typpioksidien uhkaavaa.

Keskustelu sinisellä plakin video:

Saksan liitto kaupungit haluaa sinisen rintanappi

Anders väitti, esimerkiksi Saksan liitto kaupunkien ja antaa keskustelun jälleen uutta pontta: Ulrich Maly, Varapuheenjohtaja Association of Cities, näkee sinisen muistolaatta vähäpäästöisempiä diesel-autojen, ainoa tapa tilapäisesti käsitellä tarpeen kieltoja. Vaikka kaupungit eivät halua kieltoja, he tulivat koska ilmansaasteiden todennäköisesti ole lähellä, Maly sanoi. Lisäksi rahoitusta jälkiasennuksen vanhoja dieselautojen Euro 6-standardit olisi käynnistetty. Samalla Saksan liitto kaupungit vaativat myös liittovaltion ja osavaltioiden rahoittaa joukkoliikenteen paremmin: With hinnat 2,50-3,00 euroa kertalipun, jotka ovat valtakunnallisia yhteisiä äänen raja saavutetaan. Mitä väliaikaisia ​​kieltoja dieselpolttoaineen autoja, Hampurissa on edelläkävijä ja johtava tietyillä reiteillä kieltoja dieselajoneuvojen yhteen. Senaatti haluaa toteuttaa tämän toimenpiteen Clean Air suunnitelma 2025th Myös Baden-Württemberg ryntää eteenpäin ja jatkuu 2018 diesel ajokieltoja voimassa, päätettiin musta-vihreä valtionhallinnon tiistaina Helmikuu 21. mutta Pääministeri Winfried Kretschmann (vihr) soutu takaisin jo ja haluaa pohtia suunnitelmia uudelleen, mikä raportoivat "Stuttgarter Zeitung": "Sillä ehdolla, että jälkiasennuksen toimii ja antaa meille mahdollisuuden saavuttaa tavoitteet voidaan saavuttaa Clean Air yleissuunnitelma, jossa kielletään ei ole vielä kiveen hakattu", Vihreän puolueen noteerataan siellä. Kuitenkin, kun päätös kieltojen oli halukkuutta taloudellisen tunnistettavissa, vanhemmat dieselautojen jälkiasentaa ja kun hienoa pölyä voitaisiin vähentää paremmalla katujen puhtaanapito, ongelma oli ratkaista menestyksellisesti, Kretschmann sanoi. Syynä lähestyvästä ajokieltojen ovat jatkuvasti liiallinen hiukkasmäärää osavaltion pääkaupunki Stuttgart. Käytössä päivää ylittyminen on diesel-autoja, jotka eivät täytä Euro 6 -normin, niin ajo on kielletty vilkkailla ja saastunut venyy. vuonna 2016 yksin, se olisi käynyt yli 30 päivää.

Bawu Blue rintanappi kuitenkin Dobrindt

Keskustelun aikana dieselpolttoaineen ajorajoituksista esitettyjen Pääministeri Winfried Kretschmann ja hänen päin Thomas Strobl (CDU) myös vahva sininen kilpi liittovaltion tasolla. Tällainen merkki on tarkoitus ottaa käyttöön aikaisintaan 2020, jos vähintään 80 prosenttia kyseisten ajoneuvojen täyttävät vaatimukset. Liittovaltion Liikenneministeri Alexander Dobrindt (CSU) hylkää käyttöönotto plakin kuitenkin edelleen vähenevän. Viimeksi neuvoteltiin konferenssissa liikenneministerien lokakuussa sinisellä rintanappi dieselautojen ja aluksi laittaa päätös pitoon. Liittovaltion ympäristöministeri Barbara Hendricks (SPD) liittyi keskusteluun kieltoja dieselin pian tämän jälkeen uuden ehdotuksen uudelleen kaupunkien keskustoissa. Ehdotuksessaan kuntien tulisi asettaa ajokieltoja dieselautojen omasta. Ensinnäkin ne voivat jopa viettää muistolaatat, niin että vain ajoneuvot vienee riittävän ympäristöystävällistä moottorit kieltoalueella. Toisaalta valitut tiet voitiin estää täysin tietyille moottoreille tai tilapäisesti kieltoja on asetettu. Varsinkin kriittinen sääolosuhteet olisi pidettävä kaukana keskuksista niin dieselajoneuvot. Ehdotuksen Baijerin sisustus ja liikenneministeri Joachim Herrmann (CSU) on jo luotu "täysin epäkäytännöllinen" hylättiin. Sininen plakki oli aiemmin keskusteltu konferenssissa liikenneministerien Stuttgartissa.

Kaupungit korkein typen oksidien arvot (raja: 40 mikrogrammaa kuutiometrissä vuotuinen keskiarvo):

kaupunkiTypen oksidit ääneen lukeminen UBA
Stuttgart (Am Neckartor)82 mikrogrammaa kuutiometrissä
Munich (Landshuterallee)80 mikrogrammaa kuutiometrissä
Reutlingen (Lederstraße Ost)66 mikrogrammaa kuutiometrissä
Kiel (Theodor-Heuss-Ring)65 mikrogrammaa kuutiometrissä
Köln (Clevischer rengas)63 mikrogrammaa kuutiometrissä
Hamburg (Habichtstraße)62 mikrogrammaa kuutiometrissä
Dusseldorf (Corneliusstrasse)58 mikrogrammaa kuutiometrissä

Ensimmäinen diesel ajokieltoja Ba Wu

Terävillä kritiikki sinisen plakin tähän mennessä saavutettu Hessenin liittovaltion viranomaiset puhuivat. Siellä näet diesel plakkia valtava ongelma on hallintokoneisto maan eteenpäin. Syy: "Työntekijät valtion Hessenin, yksityisiä "vanha" voi enää käyttää virkamatkojen dieselautojen jos heillä on ajaa keskustan alueilla"Valtio puheenjohtaja Heini Schmitt selitti. Tämä on erityisesti pienemmille yksiköille ilman liikennevälineitä valtava ongelma. Tämän takana on hyvin yleinen ongelma sininen plakin: Myynti Käytettyjen autojen ostaa uudempi dieselautojen ei ollut vaihtoehto. Ottamalla käyttöön rintanappi ilman Bensiini Euro 6 standardin menettää valtavasti arvoa ja olisi siis hyvin vaikea myydä. Lopulta kukaan ei osta dieseliä, jota hän ei voinut ajaa kaupunkien keskustoissa. Schmitt toteaa: "Tämä merkitsee käytännössä pakkolunastuksen", Toistaiseksi valtiot badenwuerttemberg, Hessenin ja Bremen haluaa valvoa asetuksen dieselautojen kanssa rintanappi Bundesratin jonka tarkoituksena on auttaa saavuttamaan EU: n rajat Stickoxisbelastung. Liikenneministeri Dobrindt sijoitettu itse alusta tähän ehdotukseen ja pysyi konferenssin liikenneministerien sen näkökulmasta. Aiemmin ilmoitettujen Ympäristö Valtiosihteeri Jochen Flasbarth että hänen Yhtiö kehittää vaihtoehtoja sinisen plakkia. "Tarvitsemme ratkaisun kaupunkien köyhien ilmaa"Painotti Flasbarth. Kun liittohallitus on luonut oikeusperusta sininen merkki, yhteisöissä, joissa alueilla on erityisen paljon NOx pilaantumista ei säädetä paikallisia kieltoja dieseliä voidaan - jos he haluavat.

Mikä on sininen merkki?

Jälkeen punainen, keltainen ja vihreä tarra, varustaa sinisen erityisen vähäpäästöisiä ajoneuvoja, jotka sitten todennäköisesti tulee vain diesel tietyillä ympäristövyöhykkeitä kaupungeissa. Vain moderni dieselautojen jotka tuottavat suuria määriä haitallisia typen oksideja (NOx) ovat vastaanottaa tämä plakkia. Dieselautojen ilman sininen plakki ei voi enää ajaa niin erityisen saastuneilla alueilla. Kuitenkin voidaan olettaa, että näillä alueilla on pienempi kuin ympäristön alueet, jotka on jo suljettu autoja ilman, vihreä tarra.

Kuka tarvitsee sininen merkki?

Sininen plakki rankaisisi lähinnä kuljettajien dieselautojen jotka eivät täytä päästönormin Euro 6 niin sinun ei kannata antaa erityiseen vyöhykkeitä kaupunkien keskustoissa. Jopa bensiini vastaa huonosta kuin euroa 3 tulee vaikuttamaan asetuksessa. Toistaiseksi Saksassa vain noin 500000 dieselautojen ovat kaikki pystyvät saamaan sinisen rintanappi. Jäljellä olevat 13 miljoonaa dieselautojen täytyy nähdä missä he ovat. Sillä nykytietämyksen mukaan, se on todennäköisesti lähes mahdotonta huomattavasti vanhempi dieselmoottoreita tuoda kuin Euro 5 päivittämällä Euro 6-standardit. Perustamalla NOx-päästöjen valvonta olisi paljon monimutkaisempi kuin asennus hiukkassuodattimen kanssa erityisiä katalyyttejä ja täydellisesti yhteensopivaan moottorin ohjaus.

Mitä sininen merkki?

Kustannuksia varten sininen merkki ei ole tietoa toistaiseksi.

Miten poliittisia kantoja?

Suurin arvostelijat sinisen plakin dieselautojen tulee liikenneministeriön. Alexander Dobrindt kamppailivat toistaiseksi kiivaasti sinistä rintanappi dieselautojen: "Tavoitteenamme on enemmän liikkuvuutta vähemmän päästöjä eikä poistamista liikkuvuutta." On se kuitenkin suunnitelmien mukaan Saksan ympäristöministeriö, sitten vuodesta 2018 kaikki dieselajoneuvojen on kielletty Saksan kaupunkeihin, Euro 6 -normin pysty vastaamaan. Jäljellä olevat dieselin esitetään sitten uusi, sininen autossasi, kuten on jo pitkään vaadittu eri ympäristöjärjestöt. Maatasolla, jolloin lupaa pääasiassa typpioksidien (NOx), jotka ovat haitallisia ihmisille ja erityisesti hyökätä limakalvoja. Sinisellä plakin dieselautojen uusien ympäristövyöhykkeitä sisemmässä kaupungeissa olisi mahdollista samanaikaisesti.