Joten diesel saa vammaisluvan

BNOX SCR järjestelmä Twintec BNOX SCR järjestelmä Twintec

Katalyytin valmistajat Twintec on Euro-6 jälkiasennus järjestelmä (BNOX SCR-järjestelmä) on suunniteltu autoissa typen oksidien (NOx) alentaa merkittävästi.

© Twintec BNOX SCR järjestelmä Twintec BNOX SCR järjestelmä Twintec

Toisin kuin monet pelot jälkiasennuksen mukaan Twintec on käsitellä paitsi kohtuullisella vaivalla, mutta myös kohtuullisin kustannuksin.

© Twintec BNOX SCR järjestelmä Twintec BNOX SCR järjestelmä Twintec

Tämä määrä, mukaan Twintec noin 1500 euroa per konversio.

© Twintec BNOX SCR järjestelmä Twintec BNOX SCR järjestelmä Twintec© VW / Twintec

Jälkiasennus Euro 6 dieselautojen ja anna sininen plakki: järjestelmät, kuten että Twintec voi! BNOX SCR-järjestelmä välttää haitat puhdasta SCR-järjestelmien ja osittain saavuttaa huomattavasti parempi typpioksiditasoja. Joten menee Euro 6 jälkiasennuksen!

Paeta lähestyvästä dieselin ajokieltoja suurissa Saksan kaupungeissa, dieselautojen voidaan muuntaa Euro 6-standardit. Lisäksi suosimat autoteollisuuden ohjelmistoratkaisu, on nyt myös teknisiä muutosten vaihtoehdoista: Sun katalysaattori valmistajat Twintec on (BNOX SCR-järjestelmän) kehitti Euro 6 tällaisia ​​järjestelmiä autoihin tuossa (typen oksidien päästöt NOx) laskee merkittävästi. Kaiken BNOX SCR järjestelmää Twintec voidaan vähentää typen oksidien 99 prosenttia testipenkissä ja 94 prosenttia todellisissa olosuhteissa tiellä. Joten Euro 6 luokitus olisi myös mahdollista jälkeenpäin - Euro 6 rajat merkittävästi alittivat Twintec osa. Miksi "olisi"? Se on yksinkertaista: järjestelmä ei ole vielä saatavilla. On tehtävä asianmukaiset oikeudelliset puitteet, kuten sininen laatta. Tällöin aikoo Twintec tarjota BNOX SCR-järjestelmän kaikkien asiaankuuluvien ajoneuvotyyppejä. Tämä olisi erityisen kiinnostava kuljettajille autojen Euro 5 päästöt, jotka joutuisivat kärsimään mahdollisesta käyttöönotosta sinisen plakin ja siihen liittyvän ajokieltoja. 

Sininen merkki dieselajoneuvojen (video):

Jälkiasennus Euro 6 bensiiniautojen SCR-järjestelmän

Lisäksi Twintec jälkiasennusratkaisun usein ohjelmistopäivityksen tarjoaa mahdollisuuden muuntaa Euro 5 diesel Euro 6 Kyse on ns "Thermo ikkunat" poistaa, jossa pakokaasujen jälkikäsittelyä keskeytynyt alhaisissa lämpötiloissa: "Tämä termi on jo keksitty alan muutama kuukausi sitten selittää lämpötila-alueet, joissa pakokaasujen takaisinkierrätys on yksinkertaisesti poissa päältä säästää moottoria"Said Thomas Burkhardt, ADAC johtaja Technology, maailman sunnuntaina. Typen oksidien päästöt ovat yksi, mukaan ADAC testi pelkistetään ohjelmisto ratkaisu keskimäärin 60 prosenttia. Mutta korotukset Kulutettu: Noin neljä prosenttia enemmän dieselin tarvitaan autoa, kun ohjelmistopäivitys. Lisäksi se voi olla, että moottorin kulumista kasvaa, koska pakokaasut alhaisissa lämpötiloissa takaisin palotilaan.

Kuinka paljon Euro 6 jälkiasennuksen?

Toisin kuin monet pelkoja jälkiasennuksen ei pitäisi kohdistua ainoastaan ​​kohtuullisin kustannuksin, mutta myös kohtuullisin kustannuksin, mukaan Twintec. 1500-2000 euroa käytettävissä tällainen konversio avaruudessa, joka kestää noin puoli päivää AU-valtuutetun jälleenmyyjän valmistajan. Kuitenkin muuntamisen lainsäätäjän olisi tunnustettava. Tällä hetkellä on tunnustus Euro 6 jälkiasennuksen - jos lainkaan - vain kallis ja monimutkainen yksittäisen menettelyn Baumot toimitusjohtaja Henning Middelmann. Onko autovero, jota mitataan muun muassa, että päästöt autojen vähenee parantaminen, myös ei voi sanoa nykyisestä tilasta. Samaan aikaan autovalmistajista mieluummin ratkaisu ohjelmistopäivitykset: Niin, osallistuva autovalmistajista ovat sopineet diesel huippukokous 2. elokuuta 2017 jälkiasennus yhteensä 5,3 miljoonaa dieselajoneuvojen. Monimutkaisemmat jälkiasennusratkaisuja hylätään, niin kustannukset monimutkaisemman pakokaasujen jälkikäsittely - kuten vuodesta Twintec - säilynee roikkuu kuluttaja.

BNOX SCR järjestelmä TwintecTwintec tarjoaa Euro 6 päivitykset dieselajoneuvojen. © VW / Twintec

Miten Euro 6 jälkiasennuksen Twintec?

BNOX SCR järjestelmä Twintec ruiskuttaa AdBlue erikseen asennettu, sähkögeneraattori, joka on kytketty ahtimen energiaa. Generaattori haihtuu AdBlue, ja sitten lähettää se pakokaasun edelleen. Kemiallisessa reaktiossa, kun taas vain CO2 erityisesti ammoniakki ja CO2, joka reagoi typen oksidien tuotettu. Tavanomaisessa SCR-katalysaattorin, urealiuosta AdBlue ruiskutetaan suoraan voimansiirtoon. Koska lämpötila on 220 astetta ovat tarpeen toiminnan kannalta SCR-katalysaattorissa, mutta tavallista päästöjen valvontaa ei toimi optimaalisesti alhainen moottorin kuormituksen kylmässä aloitusvaiheessa tai lyhyitä matkoja.

Mitä hyötyä Twintec vastaan ​​SCR järjestelmiin?

Liuoksen Euro 6 jälkiasennuksen Twintec vältetään haitat tavanomaisten SCR-järjestelmien: Et jo tuotettu pakokaasun lämpötiloissa 150 ° ammoniakkia ja on myös asennettu lämmitys katalyytti, joka toimittaa energiaa alhaisissa lämpötiloissa. Näin ollen, NOx reaktio voi tapahtua jopa merkittävästi alhaisemmilla pakokaasujen lämpötila, mukaan Twintec. Tämä on vastoin tien olosuhteissa, joissa pakokaasun lämpötila on osittain huomattavasti vähäisempää kuin testipenkissä. Tämä on erityisen tärkeää tulevaisuuden päästömittauksia uusien autojen vuodesta 2017, jossa arvot on kokenut tiellä.

Olisiko Euro 6 jälkiasennusta haitat?

Ilman haittoja, Euro 6 ylämäessä päivityksen SCR-järjestelmän ei tule: Ensimmäinen ADAC testi asennetaan jälkikäteen oli 6 VW Passat (1,6-litrainen TDI) on osoittanut lisää polttoaineen kulutusta. Näin ollen, diesel kulutus on noin viisi prosenttia suurempi kuin ennen muuntamista. Generaattorin täytyy toimittaa energiaa tarvitaan jälkiasennus annostelemista varten ja lämmitys. Kuitenkin lasku päästöissä on valtava: "Typen oksidien päästöjä vähennetään yli 90 prosenttia"Said Thomas Burkhardt, ADAC johtaja Technology. AdBlue kulutus oli getesten prototyyppejä noin kaksi litraa 1000 km. Pahimmassa tapauksessa kulutus nousee kolme litraa AdBlue 1000 kilometriä. Kustannukset AdBlue käytön jälkeen olevan noin 20 senttiä per 100 km.