Itävallassa ja Hollannissa haastaa autositoumusmaksulla

Autositoumusmaksulla Saksa Autositoumusmaksulla on

Päätös tiemaksu autoille on laskenut! Täällä on kyse laskennan kustannukset ja kun tietulli koskee.

© autozeitung.de

Itävalta ilmoittaa syytteen Saksassa tiemaksu Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa, joka haluaa liittyä Alankomaissa. Saksan autositoumusmaksulla oli syrjivä, Itävallan liikenneministeri Jörg Leichtfried perusteltua askel. Liittohallitus haluaa maksaa autoilijoita tiekäytössä - mutta ei ylimääräistä rasitusta asukkaille. Mitä se maksaa ja kun hän tulee!

Kiistassa Saksan autositoumusmaksulla Itävalta kiinnittää tuella Alankomaista Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa (EYT). Kuitenkin hollantilainen odottaa Oikeudellisen päättelyn itävaltalaiset, lopullinen päätös on aina uusi hallitus. Suunnitellun käyttöönotto tiemaksun on syrjivä, liikenneministeri Jörg Leichtfried perustettu (SPO) Torstai, Lokakuu 12, 2017 Wienissä oikeusjuttu. "Tämä on puhdas ulkomaalaiset tietulli"Sanoi ministeri. Hänen mielestään EU: n komissio on ajanut ei anna Saksan otsaan. Siksi Itävalta mennä eteenpäin nyt, niin Leichtfried. Tietty hallitus pyysi lausunnot varmentamaan hyvät mahdollisuudet onnistua oikeudessa. Itävalta vetoaa unionin toiminnassa syrjintäkielto EU: ssa, jonka mukaan EU: n ulkopuolisten kansalaisten täytyy kohdella huonommin, koska hänen kansalaisuutensa kuin esimerkiksi paikalliset. Näkökulmasta hallituksen Wienissä ei ole mitään syytä periaatteessa perittävän maksun käyttöönottoon - myös Itävalta itse edetä näin. Että lopulta vain ulkomaalaisia ​​maksettu, mutta on ristiriidassa perusarvojen EU Leichtfried oli korostanut useaan otteeseen aikaisemmin. "Olen myös taistella Euroopan unioni, joka on solidaarinen yhteisö"Joten Leichtfried. Tavoitteena Itävallan vireillä yhteisöjen tuomioistuimessa kestää keskimäärin puolitoista vuotta, koska toiminta ei ole lykkäävää vaikutusta suunnitellun 2019 käyttöön tiemaksun. Tämä olisi erityisen haetaan ja se myönnetään tuomioistuimessa. Alankomaissa ja Tšekissä jo ilmaissut ihrenUnmut suunnitelmista Berliinissä. mutta: "Olemme päättäneet olla liittymättä toiminnan"Sanoi tiedottaja Liikenne- Prahassa Deutsche Presse-Agentur. Se seuraa tilannetta ja tutkia, mitä muita toimia voitaisiin toteuttaa.

Kaikkea tietoa autositoumusmaksulla video:

Itävalta on haastaa Saksan autositoumusmaksulla

Saksan liittokansleri Angela Merkel (CDU) oli viime ilmoittanut selvästi esitellä infrastruktuurin maksun: "Mielestäni meidän pitäisi nyt toteuttaa ne veronsa"Hän sanoi tiistaina, elokuu 29, 2017 Berliinissä. "Siitä on niin, että Saksan autoilijoiden maksaa monia teitä Euroopassa ja tietulleja." Alkuperäisen huoli lisätaakkaa Saksan autoilun ovat ansiosta ratkaisu, joka löydettiin Euroopan komissio hyväksyi. SPD, vihreät ja FDP oli viimeinen vasten tiemaksun, EU kuitenkin asettaa veronsa menettelyjä. Toukokuussa 2017 komissio ilmoitti, että ei olisi syrjimään ulkomaisia ​​kuljettajia enemmän Leichtfried loisivat sovittelumenettelyä komission kanssa. Tämä on edellytys toiminnan ja kestää noin kolme kuukautta.

Syytöksiä: Miksi autositoumusmaksulla kohtuuttomina

Jotta autositoumusmaksulla Saksassa varten EU: n lainsäädännön, liittovaltion liikenneministeri Alexander Dobrindt (CSU) oli neuvotellut 1. joulukuuta 2016 EU-komissaari Violeta Bulc siitä tiemaksun suunnitelmista. Tuloksena oli joitakin kompromisseja, jotka on äskettäin hyväksynyt liittopäivien ja hallitus. Mutta tilaamassa vihreiden ryhmän liittopäivien on rouheet tehtaan kriitikot: Tutkimuksen mukaan rikkonut tiemaksun suunnittelee Dobrindt EU: n lainsäädännön. Yksityiskohtaisesti, se tarkoittaa, että laki on "välillistä syrjintää kansalaisuuden" kustannuksella tienkäyttäjien muista EU: n jäsenvaltioista. Jotta selvityksen Saksan autositoumusmaksulla moittii syrjimään ulkomaisia ​​autoilijoita ja kannustaa etenkin EU-naapurimaiden jo kapinoivat veronsa. Kuitenkin tämän Alexander Dobrindt ei vaikuttunut ja ylläpitää tietulli-suunnitelmissa: "Tiemaksun tulee. [...] Hän on vain ja yhteensopivia yhteisön lainsäädännön. Tämän vahvisti Euroopan komission."

EU: parannuksia tietulli-laki

Oikeastaan ​​autositoumusmaksulla oli päätetty jo 2015. Koska Brysselissä avataan pian tutkimuksen rikkomisesta EU: n lainsäädännön vastaan ​​Saksassa, lait, mutta toistaiseksi ei ole toteutettu. Keskipiste kyse oli väitetystä syrjinnästä, kun kuljettajat ulkomailta, koska vain asukkaat ovat halutaan hyväksyä maksujenkeruu täysin alempaa ajoneuvovero. mutta Dobrindt sopivat joulukuussa 2016 Euroopan komissio muutoksista malliin toukokuussa 2017 lopuksi EU keskeytti tiemaksun menetelmällä. Vaatimukset EU parannuksia auton tietulleja vaihteli päättämisestä: Konkreettisesti hintojen lyhytaikaisten hinnat kuljettajille ulkomailta eriytyneempiä. Asukkaat pienipäästöisillä Euro 6 autoa voidaan vapauttaa korvaukseksi maksujenkeruu 100 miljoonan euron lisäksi autoveron.

päätti henkilöauto menetyksiä liittovaltion ja päivä

Liittoneuvosto läpäisi liittopäivillä lainsäädäntöpaketin perjantaina Maaliskuu 31, 2017 tapahtua huolimatta arvosteltu huomattavasti. Mahdollinen asian sovittelukomitea ei ottanut enemmistöä liittoneuvoston. Alexander Dobrindt (CSU) puolusti eikä hankkeita vastaan ​​kritiikkiä. Tietulli oli "selkeä merkki Euroopan komissio" saavat oikeutuksen, hän sanoi ennen äänestystä Bundesratin. se syntyy "merkittäviä tuloja"Joka varattiin tieinvestoinneissa. "Ensimmäistä kertaa kaikki, jotka käyttävät teitä osallistumaan myös rahoitukseen", Dobrindt sanoi. Kotimaan auton omistajat eivät lisäksi ladattu. Maakunnissa edelleen olivat vaatineet ilmainen moottoritieosuuden raja-alueilla, mikä Dobrindt kieltäytyi jälleen. Rheinland-Pfalz liikenneministeri Volker Wissing (FDP) varoitti tappioita vähittäiskaupan ja ravintola raja-alueilla. Vaivaa ei sovi tulojen menetyksiä eurooppalaisille avoliiton eivät olleet hyväksyttäviä. Badenwuerttemberg Resort Chef Winfried Hermann (vihr) arvosteli "tuhoisa signaalin vaikutus" Euroopassa.

No etäisyyspohjainen tiemaksu autoihin

Liittovaltion ympäristöviraston (UBA) pakotetaan viimeinen toisen veronsa Suunnitelmat: Tutkimus oli valtuus "peili" Mukaan osoittaneet, että "etäisyyspohjainen tiemaksu kaikille ajoneuvojen" täyttäminen Pariisin ilmastonsuojelun tavoitteet välttämättömäksi. UBA puheenjohtaja Maria Krautzberger totesi tältä osin seuraavaa: "Nykyisellä emme voi mennä. Jos haluamme saavuttaa tavoitteemme vielä, meidän on myös harkittava toimenpiteitä, jotka ovat epäsuosittuja ensi silmäyksellä." Nämä toimenpiteet heijastuvat, raporttien mukaan tietulli maksu 6,5 senttiä kilometriltä ajettaessa bensiinimoottori alas. Reitti Berliinistä Köln olisi 37 euroa kalliimpi kuljettajille sitten. Kuitenkin Liikenne- ja valtiovarainministeriön teki selväksi: "Etäisyyteen perustuva tiemaksu autoille ei ole suunniteltu eikä poliittisesti toivottavaa. Liittohallitus ei suunnittele matkan perusteella syntyvän autositoumusmaksulla"Se sanoi, että kaksi ministeriötä. Jo sovitun autositoumusmaksulla Saksassa lasketaan tasaisella nopeudella ja on maksettava siitä 2019th 

ADAC Tutkimus: autositoumusmaksulla miinus liiketoimintaa?

Mitä tuloarvioita jonka autositoumusmaksulla 500 miljoonaa euroa vuodessa investointeja infrastruktuuriin, on myös päätöksen jälkeen liittopäivillä ja silti -Rat epäilystäkään. Sen lisäksi, että negatiivinen ennusteita vihreät ja valtiontalouden tarkastusvirastolle myös paljasti nimeämä ADAC tutkimuksessa on, että valtio voi jopa vaarantaa autositoumusmaksulla miinus liiketoimintaa. 71 miljoonaa euroa alijäämäinen johtuu tutkimuksen. Tutkimuksessa ennustaa vain 139 miljoonaa euroa voittoa vähentämisen jälkeen auton verohelpotuksia, mutta järjestelmä kustannukset olivat vuosittain noin 211 miljoonaa euroa. Kustannukset järjestelmän käyttöönoton, arvioidaan ministeriön 380 miljoonaa euroa on edelleen kielletty päälle. Jos nämä otetaan huomioon yli poistot viideksi vuodeksi, menetys olisi mukaan ADAC jopa 147 miljoonaa euroa. Samalla autoliitto on vähemmän nostot Lyhytaikaisten vinjettien ulkomaisia ​​autoilijoita. Kuitenkin liikenneministeriön hallussa laskelmien ADAC Tutkimuksen vastoin omia raportti, joka julkaistiin samaan aikaan. Alexander Dobrindt puolusti luvut puolestaan ​​yli "kiinteät ja konservatiivisesti", Kaiken Ministeriö suunnittelee tietullituloilla 3,7 miljardia euroa vuodessa, mikä oli lopussa euron 524000000 puhtaana kannattavuutta.

Kaikkea tietoa sinisen plakin video:


Mitä autositoumusmaksulla?

Auto tiemaksu Saksassa säestää auton veronkevennykset, joten mitään kuljettaja altistuu Saksassa taloudellisia rasitteita. Kuitenkin Euro 6 autoa, tasapaino voisi olla huomattavasti parempi tulos päätöksen EU: n komission muutosta: "Jos ajat ympäristöystävällisesti Euro 6 ajoneuvon maksaa rivi on jopa vähemmän kuin ennen"Alexander Dobrindt lupaa. Tämä kuitenkin helpotus nousee 100 miljoonaa euroa enemmän kuin alun perin suunniteltiin. Valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble (CDU) esitti lakiehdotuksesta, jolla varmistetaan ainakin kahden ensimmäisen vuoden kuluttua käyttöönotosta, että vastaavat autoveroa alennetaan siten, että tiemaksu maksu korvataan täysimääräisesti missään tapauksessa. Kolmannesta vuodesta, lisävero leikkaus on tarkoitus vähentää uudelleen. Toisena vaiheessa hallitus päätti muutetun lyhyet korot kuljettajien ulkomailta. Riippuen saastepäästöjä autojen kymmenen päivän tiemaksu lasketaan kuudessa hintaluokissa (tarkka kustannukset ja sen laskeminen on esitetty alla).

Joka on tiemaksu autoihin?

Lisäksi autoja ja asuntoautot kuuluvat tiemaksun Saksassa. vapautettu maksuista ovat moottoripyörät, sähköautot, autot vammaisten ja ambulanssit.

Laskelma: Kustannukset autositoumusmaksulla autoilijoille

Toll tarrakustannukset
bensiinimoottorilla: 
euroa 0/1/2/36,50 € per alkoi 100cc moottorin iskutilavuus
EUR 05,042 € per osa 100 cc
Euro 61,80 € per jakso 100 cc
joissa dieselmoottori: 
euroa 0/1/2/3€ 9,50 per jakso 100 cc
EUR 05,045 € per jakso 100 cc
Euro 6€ 4,80 per jakso 100 cc
leiriläiset€ 16 kappaleessa 200 kg kokonaispaino
oldtimer130 euroa

Laskelma: kustannukset autositoumusmaksulla ulkomaisille kuljettajille

Toll tarrakustannukset
Vuosittaiset vinjetti bensiinimoottorilla: 
euroa 0/1/2/36,50 € per alkoi 100cc moottorin iskutilavuus
EUR 05,042 € per osa 100 cc
Euro 61,80 € per jakso 100 cc
Vuosittaiset vinjetti dieselmoottorilla: 
euroa 0/1/2/3€ 9,50 per jakso 100 cc
EUR 05,045 € per jakso 100 cc
Euro 6€ 4,80 per jakso 100 cc
Lyhytaikaiset vinjettienKustannukset mukaan nykyinen lakiSuunniteltujen kustannusten sopeuttamisohjelmaan
10 päivän vinjetti  
jos vuotuinen vinjetti maksaisi alle 20 euroa5 euroa2,50 EUR
maksaisi jos vuotuinen vinjetti välillä 20 ja 40 euroa5 euroa4 €
maksaisi jos vuotuinen vinjetti 40 ja 70 euroa10 euroa8 €
maksaisi jos vuotuinen vinjetti välillä 70 100 euroa15 euroa14 euroa
jos vuotuinen vinjetti maksaisi yli 100 euroa15 euroa20 euroa
2 kuukauden vinjetti  
jos vuotuinen vinjetti maksaisi alle 20 euroa16 euroa7 €
maksaisi jos vuotuinen vinjetti välillä 20 ja 40 euroa16 euroa11 euroa
maksaisi jos vuotuinen vinjetti 40 ja 70 euroa22 euroa18 euroa
maksaisi jos vuotuinen vinjetti välillä 70 100 euroa30 euroa30 euroa
jos vuotuinen vinjetti maksaisi yli 100 euroa30 euroa40 euroa

Milloin tietullin otettava käyttöön?

Päätös tiemaksu autoja Saksasta tehtiin 1. joulukuuta 2016th Kuukausien kiistely ja intensiivistä neuvotteluissa EU: n komission ja Saksan liikenneministeriön ratkaisu oli löydetty, oli EU-komissaari Violeta Bulc Brysselissä tiedossa. Ja Liittovaltion Liikenneministeri Alexander Dobrindt (CSU) lisäsi: "Nyt on selvää, että tiemaksu." Hän ilmoitti käynnistää Euroopan laajuisen tarjouskilpailun päätyttyä lainsäädäntöprosessin, jossa operaattori etsitään tiemaksujärjestelmän. Tiedonantaja "Handelsblatt" Kyseisen tiemaksu voisi alkaa aikaisintaan vuonna 2020. Tämä ilmenee tarjousasiakirjat Toll laukaisua, jota lainataan. Toistaiseksi vuonna 2019 oli aina kuin aloituspäivä autositoumusmaksulla keskustelussa. Ja toinen uutuus johtuu asiakirjoista: Niinpä tiemaksujärjestelmän, joka perustetaan, jotta myös moottoripyöriä ja busseja lisämaksun voidaan soveltaa autoja. Myös antaa asiakirjoissa mitä jo pelkäävät monta puolta: Saksan autositoumusmaksulla voisi olla kalliimpaa, koska se olisi tarpeen ohjaustoimintoja kuin aiemmin laskettua enemmän työntekijöitä. Mutta liittovaltion liikenneministeriö on jo ottanut kantaa ja kiisti lausunnot asiakirjat maininta, että kyseessä vanha tarjousasiakirjat, jotka eivät ole enää käytössä.

Mitkä poikkeukset olisi peräisin tiemaksu?

Aloittamisen jälkeen tiemaksu neuvotteluissa poikkeuksia Rajaseutualueita puhuivat, liittohallitus hylkäsi tämän vaatimuksen liittoneuvoston. Rajoittamalla tiemaksu kuljettajien ulkomailta Saksan moottoriteillä "on jo otettu etujen raja-alueiden riittävästi huomioon", Se sanoi lausunnossaan hallituksen lausunto liittoneuvoston. Kotimaan autoilijat joutuvat maksamaan maksullisilla moottoriteillä. Liittoneuvosto oli kehottanut tiettyjä valtatie osissa pitäisi pystyä luopua veronsa, "jos se on perusteltua välttää haitallisia vaikutuksia rajat liittyvät yritykset", Liittohallitus väittää, että poistaminen valtateitä rajaseuduilla johtaisi verotulojen vähenemisestä. Lisäksi hallintokulut nousisivat olisi erityisesti selvennettävä merkkejä, "jossa verovelka on ja missä ei",

Miten tietulleja kerätään?

Sen sijaan, että liima vinjettien kuin ovat tavallisia esimerkiksi Itävallassa, tietullin maksajat olisi tunnustettava heidän rekisterikilpi tässä maassa. ohjattava maksaa tiemaksun satunnaisesti sähköisellä rekisterikilpi vastaavia. Selvitys autositoumusmaksulla yksityiselle toimijalle ottaa ja saada vuosittain 160 miljoonaa euroa korvauksia. Sopimus olisi ilmoitettava nopeasti Euroopassa mukaan Liikenne-. Se sisältää myös tietullien ilmoitukset kotimaan autoilijoita lähettää ja luoda tietulli-jakelujärjestelmän kuljettajien ulkomailta ja toimivat. Niille, jotka etsivät operaattorin auton tiemaksujärjestelmän peruskoron kansainvälinen toimittaja vihjasi jokin aika sitten. mutta yritykset odottavat tarkat ehdot. "Voimme vain päättää, kun tietää yksityiskohtia tarjouksen mahdollisen tarjouksen auton toiminnan tiemaksujärjestelmän"Sanoi trukin tietullien kerääjän Toll Collect Saksan Press Agency. Jopa tiemaksujärjestelmän tarjoaja Ages omistusyhteys mahdollista. lukematta tarjouksen, tämä ei ollut lopullinen päätös, sanoi toimitusjohtaja Rolf Herzog. Operaattori tiemaksujärjestelmän Italiassa Autostrade per l&# 39; Italia, kommentoi "hyvin kiinnostunut Saksan hankkeeseen", Tiedottaja kertoi Deutsche Presse-Agentur, olemme jo testanneet koko teknologian salkun useissa tilanteissa, joita voitaisiin käyttää. Tiemaksun tarjoaja Kapsch ratkaisujaan Itävallasta vieläkään tehnyt mitään yritys julkilausuman. Yleensä ollaan kiinnostuneita ja voi tarjota tarvittava tekniikka, tiedottaja sanoi. Se tulee olemaan tarjouksen yksityiskohdista. Siemens on myös tietulli-kokemusta. 90-luvulla, ryhmä sai tilauksia Norjasta ja varustettu Brennerin moottoritien Itävallan tietullijärjestelmän. Lontoossa, Siemens tuli juna, jolloin kaupunki vuonna 2008 otettu käyttöön ruuhkamaksu. Että ryhmä osallistuu myös tarjouskilpailuun autoon tiemaksun vuoksi olisi ilmeinen. yhtiö kieltäytyi kommentoimasta. Ranskan Vinci Group, jonka tytäryhtiö Cofiroute osallistuu Toll Collect, tiedottaja sanoi, että se oli "liian aikaista sanoa, miten Vinci tarjoamaan asiantuntija tehokkaimmin", Toll Collect korosti perustavanlaatuinen asiantuntemusta veronsa ja totesi, että yritys oli ottanut yli 40 miljardia euroa kuorma tiemaksut Elinkeinoelämän vuodesta 2005. Sveitsissä moottoritien vinjetin myöntää liittovaltion tullihallinto. Tulli vastaa myös myynnistä rajoilla ja ulkomailla. Tullilaitos ei aio osallistua kilpailuun Saksassa.

Mitä seuraamuksia?

Joka on tietulli, mutta maksua ei maksa, on varauduttava hieno. Määrästä sakkojen neuvotellaan yhä. Sakot ovat ajettavaksi ulkomaille.

Joten tiemaksun säädetään muissa EU-maissa

maaToll-asetuksenhinta
RanskaTuristit joutuvat maksamaan lähes kaikilla moottoriteillä maksuja.riippuen reitti
Italia / EspanjaVuonna rampista valtatie, lippu on myönnetty, joka maksetaan lähdettäessä.riippuen reitti
KroatiaLähes kaikki osat valtatie on tietulleja.riippuen reitti
ItävaltaVinjetti käyttää moottoriteitä ja pikateillä.85,70 EUR / vuosi, 8,80 euroa / 10 päivää
PuolaA1, A2 ja A4 ovat osia maksuja.riippuen reitti
PortugaliUseimmat reitit ovat maksullisia.riippuen reitti
SveitsiVinjetti käytettäväksi valtateiden, kuten moottoritiet kuuluvat.40 SFR / vuosi
SloveniaVinjetti käyttää moottoriteitä ja pikateillä.15 EUR / viikko