Taistelu hinnat ja alennukset

halpa käytettyjen autojen uudet autot autojen rahoitusta markkinoilta Saksan autojen markkinoilla suurennuslasin alla

2014 oli hyvä vuosi autoteollisuuden oli jälleen ostanut enemmän autoja kuin aikaisempina vuosina

© Pixabay.com @ Kuvat Andi halpa käytettyjen autojen uudet autot autojen rahoitusta markkinoilta Osuudet käytettyjen autojen markkinoilla© DAT Raportti Myyntiennätyksen vuonna 2014 saksalaiset valmistajat Fordin Opel Audi BMW VW Saksan valmistajien taseen© www.kba.de 2014 KBA maksavia autoja rekisteröitiin segmenttien osuus Uusien autojen rekisteröinnit 2014: Segmentit© www.kba.de halpa käytettyjen autojen uudet autot autojen rahoitusta markkinoilta Audi A1 Saksan autojen markkinoilla suurennuslasin alla

2015, autovalmistajista ovat ilmoittaneet Saksassa 15 miljoonaa uutta autoa (kuvassa: Audi A1) tekevät

© Pixabay.com @ gessingerbildwerk halpa käytettyjen autojen uudet autot autojen rahoitusta markkinoilta Saksan autojen markkinoilla suurennuslasin alla

Autoteollisuudessa moittii sitä lähinnä kärsii merkittäviä tappioita yksityisasiakkaiden markkinoilla ja vain yritysasiakkaille markkinoilla pohjaisen myynti-

© Pixabay.com @ cocoparisienne

Hinta taistelu autojen markkinoilla on täydessä vauhdissa. Monet ostajat haluavat etsiä halpa käytetty auto, mieluummin kuin rahaa uudet autot investoida. Kumpi on parempi?

Metsästää paras auto avataan paitsi koska tänä vuonna, sillä jo vuonna 2014 tuotantoyhtiöt työnsi hintojen ja käytettyjen autojen markkinoille joka vuosi on runsaasti erilaisia ​​ajoneuvoja, jotka ovat markkinoilla vielä viisi vuotta. On käynyt ilmi, että 2014 oli hyvä vuosi autoteollisuudelle, sillä se oli jälleen ostanut enemmän autoja kuin aikaisempina vuosina.

3040000 uusia autoja ostettiin 6,5 miljoonaa ajoneuvoa ylitti yli käytetty auto markkinoilla omistajalle. Kuitenkin teollisuus selitti myös, että kohta on pysähtynyt useita vuosia ja on osittain laskuun ja taistelu ostaja viittauksia, jotka aina uusia alennuksia, malli vaihtoehtoja ja kohtuuhintaisia ​​ovat saatavilla pitämiseksi tasapainossa korkea. BMW esimerkiksi raportoitu levymyynti 80401000000 euroa, erityisesti uusi versio Mini ja Rolls-Royce tuotemerkki on suuresti menestyneet. VW, Opel ja Ford kamppailevat hintoihin toisella puolella ja sitten vuonna 2014 korkea itsensä hyväksymisen jälleenmyyjät ja valmistajat kirjattu, jotka tulevat niin esittelyn tai rekisteröity päivä tänä vuonna suotuisa markkinoilla. 29,8 prosenttia, määrä jälleenmyyjän ja valmistajan hyväksynnät vuonna 2014 on kasvanut ja tämä osoittaa, että hintasota on vasta alkanut.

Young käytetään vaihtoehtona pienten budjetin?

Omien hyväksynnät johtaa automaker kautta syntyä virallisten tilastojen Liittovaltion Motor liikenne -kuntayhtymän ja siellä ajaa markkinaosuus varmuuskopioida, koska tämä tapahtuu myös ilman myyntiä tai lupaa jakajan.

Tämä johtaa niitä halpa käytettyjen autojen palata markkinoille. Menetys arvo on alussa erittäin korkea, yleensä keskimäärin kapasiteetti on 15000 km 24.2 prosenttia alkuperäisestä arvosta. Tulevina vuosina, menetys arvojen yleensä veloitetaan lisäksi viisi vaille kuusi prosenttia. Tappio riippuu ajoneuvon, kuva valmistajan ja valtion verrattuna iän. Lisäksi markkinoitavuuteen tulee markkinoille olisi, koska suuri valikoima voi työntää hintaa entisestään.

Käytettyjen autojen markkinoilla on erittäin kilpailukykyinen ja jopa mittasuhteet yksityisten markkinoiden kuin tuotemerkin ja vapaan kaupan. Lisääntyvä ammattimaisuutta vaikeuttaa entisestään yksityiset myyjät myydä käytetty auto edulliseen hintaan. Erityisesti myynti autokaupalle yksityiset myyjät usein saa mitään optimiolosuhteissa. Easyautosale.com on käyttää kaupan ins uusien autoliikkeet kärkeä, sillä saa olla mitään maksuja hävittämistä tai hankalia yksityistä myyntiä. Kuitenkin myyjä tulisi kiinnittää huomiota tarjouksia, jotka ylpeillä hintojen yli Schwacke, koska nämä eivät useinkaan ole osoitettu reaaliarvo autoon vain ovat tasapaksuja tätä.

Klikkaa tästä toisesta osasta

Erityisesti nuorten käytettyjen autojen päälle, että yhä useammat valmistajat. Tämä perustaa jopa oma palvelukeskukset käytettyjen autojen haluavat luoda samanlainen ympäristö kuin niiden uusien autojen.

Lisäpalvelun käytettyjen autojen ostajien pitäisi palkita, koska hintasota uusien autojen markkinoilla pakottaa auto yrityksiä lisäämään tuloja muilla tavoin ja myynnin lisäämiseksi. Jotkut valmistajat varmista maksuja, esimerkiksi ostaessaan nuori käytetyt autot saa vain suhteessa romuttaminen vanhoista autoista. Volkswagenin Talking jopa 4000 euroa ja kutsui koko "ympäristön bonus". Kuitenkin jotkut ehdot:

• On oltava todiste käyttämällä vanhoja autoja
• Vanhat ajoneuvot on rekisteröity ennen 4.1.2006 ei voida vedota
• Ryhmä ajoneuvoja vanhat autot eivät kuulu (Audi, Porsche, Seat, Skoda)
• Ostajan on sallinut auto vähintään neljä kuukautta

Lähde: http://www.focus.de/

Voidaan nähdä, että palkkio korko voi vaihdella suuresti mallista riippuen 2500 euroa VW CC 2.0 TDI BlueMotion Technology, jopa 4000 euroa Golf Variant 1.6 TDI Comfortline BlueMotion Technology. Toiminta on rajoitettu vain kaksi kuukautta ja päättyy toukokuun loppuun 2015.

Mercedes-Benz on myös työskennellyt bonuksia ja korkea palvelun käytetyn auton ostajille jota Eintauschprämie 1500 euroa ostaessaan nuori käytetty auto ja korvaa vanhan ajoneuvon tarjotaan. Että takeita, muun muassa taataan kilometrin mittarilukema, huoltovapaa ja kymmenen päivän määräaika vaihto ovat. Melkein kaikki mallit ja luokat Eintauschprämie otetaan huomioon, mutta on olemassa tiettyjä rahoitusmalleja käyttää ostamiseen.

Asiantuntijat uskovat, että asema autonvalmistajat ja taistelu käytettyjen autojen ja palkkioita kriittinen, koska tämä on, miten kilpailija omalle uusien autojen markkinoilla, kun hyvä käytetty autot ovat edullisempia useimmat ostajat läpi monia toimia yhdestä kahteen vuotta uudet autot vähemmän suotuisissa olosuhteissa korkeaan hintaan. Kuitenkin valmistajat suosivat niiden etuja pois, koska erityisesti nuorempien ikäluokkien hyötyy edulliseen hintaan ja ne merkkiuskollisuus. Nuoremmat ihmiset vain mennä työelämään, eivät yleensä ole tarpeeksi varoja ostaa uuden auton tai varmistaa pitkän aikavälin erässä, kun taas käytettyjen autojen markkinoilla tässä on selvästi alle uusien autojen hintoihin.

Klikkaa tästä 3. osa

Keskimäärin uusi auto maksaa 2014 28.330 euroa, kun taas käytetty auto oli saada varten 9870 euroa, mutta se vaihtelee huomattavasti alueittain. Siksi markkinat käytettyjen autojen kasvaa, koska harvat uuden auton varaa lainkaan.

Kuka haluaa lähteä mukaan nuoren käytettyjä autoja, olisikin kiinnitettävä huomiota useisiin tekijöihin:

• Ihannetapauksessa auto ei ole yli kolme vuotta ja on vain yhden aikaisemman omistajan
• Täydellinen dokumentointi auton lukien rekisteriote shekkivihko, huolto ja korjaus asiakirjoja, talvirenkaat
valittavat vauriot, naarmut ja epäjohdonmukaisuuksia välittömästi: • Tarkka todentaminen auton
• Varmista vähintään vuoden on oltava
• Koeajo on oltava

Lisää vinkkejä löytyy tämän videon:

.upottaa-säiliö {kanta: suhteellinen; padding-bottom: 56,25%; korkeus: 0; ylivuoto: piilotettu; max-leveys: 100%; } .embed-astia iframe, .embed-astia esine, .embed-säiliö upota {kanta: absoluuttinen; top: 0; vasen: 0; leveys: 100%; korkeus: 100%; }


Hintasota: Halvin tarjouksia ja alhaisin hinnoin


Autoteollisuudessa moittii sitä lähinnä kärsii merkittäviä tappioita yksityisasiakkaiden markkinoilla ja vain yritysasiakkaille markkinoilla perustuu myyntiin. Lasku ostot tarkoittamalla Alennuksia uuden auton ja päivä rekisteröinnit kompensoidaan diskonttokorkoa noin 23 prosenttia, hyödyt ylittävät nykyään jo alennukset aikaan scrappage järjestelmän vuonna 2009, mikä tuolloin oli 21 prosenttia. Jopa premium-mallit ja kalliimpia luokat ovat myynnissä suotuisin alennuksella uutta, mutta yksityisasiakkaat ovat kiinnostuneita näissä malleissa vähemmän ja vähemmän. Voit käyttää pienissä autoissa, jotka ovat osoittautuneet laajuus ja monipuolisuus perheen ja Co ansiosta hinta.

Kriittisesti nähdään, että osittain liioiteltu alennukset eivät auta markkinoilla pitkällä aikavälillä, koska siihen mennessä laskenut korkosijoitusten voi palata ja pysähtyvän asiakaspalvelun ja myynnin tai laskussa. Hinta taistelu on myös hämmentävää monille asiakkaille ja suuntaus kohti leasing luo kasvava käytettyjen autojen markkinat yritysasiakkaille, joissa myynti tuskin pysyä. Ongelma uudet autot, jota ei voi myydä, sanoo panos n-tv.

2015, autovalmistajista ovat ilmoittaneet Saksassa 15 miljoonaa uutta autoa tuottaa. Markkinoita Saksassa, joka vain voi osallistua ollenkaan ja suurempia myynnin ja näin löytää ulkomailta. Erityisesti Itä-Eurooppa, Etelä-Afrikka, Venäjä, Kanada ja Brasilia Tähän mennessä on johtava ostajat Saksan autoja. Vuonna lähivuosina kuitenkin Länsi-Euroopan markkinoilla Saksan vienti ja kotimaan myynti vakiintuu ympärille myynti esityksiä yritysten vastaamaan myös tulevaisuudessa.

AUTOZEITUNG