Extreme Roadster Opel pohja

Radical Roadster on Hockenheimringin: Irmscher 7 Turbo ja GT i40 Radical Roadster on Hockenheimringin: Irmscher 7 Turbo ja GT i40

Roadster on luonnetta: Irmscher 7 Turbo ja GT i40 Hockenheim

Irmscher GT i40 Irmscher GT i40

Kun 480 hv vahva Corvette V8 konepellin alle ...

Irmscher GT i40 Irmscher GT i40

...katu maalaus ei ole ongelma

Irmscher GT i40 Irmscher GT i40

Huippunopeus oranssi Kevyt täytyy perääntyä: 235-275 km / h

Irmscher GT i40 Irmscher GT i40

Kapea Ainoa: Pyörät ovat täysin 8x19 tuumaa kooltaan, kumia 245/40 ZR 19

Irmscher GT i40 Irmscher GT i40

Standardi urheiluistuimet uusilla nahka tarjoavat mukavuutta

Irmscher GT i40 Irmscher GT i40

Anniversary Suunnittelu: Punainen koristeompelu ja nahkaa hiilirakenne

Irmscher GT i40 Irmscher GT i40

Joten sopii teokset: kuusi-litrainen V8 570 Nm alle GT-huppu

Irmscher GT i40 Irmscher GT i40 ja 7

Valta paino on samanlainen, se on 2,9-2,7 kiloa hv Turbo 7

Irmscher GT i40 Irmscher GT i40 ja 7

Nopeuttamalla GT on i40 etu puoli toisen

Irmscher 7 Turbo Irmscher 7 Turbo

725 kilon kevyt Irmscher 7 ajaa kuin Formula kilpa-auto

Irmscher 7 Turbo Irmscher 7 Turbo

Popometer hälytystilassa: raja-alueella, ei ole käytännöllistä

Irmscher 7 Turbo Irmscher 7 Turbo

Classic ulkoasu: omakotitalo -valonheittimillä pyörien kapea kansi

Irmscher 7 Turbo Irmscher 7 Turbo

Pakokaasun johtaa vain muutamia senttimetrejä kyynärpää kuljettaja

Irmscher 7 Turbo Irmscher 7 Turbo

Räätälöity: Perinteisesti auttaa kapea runko kun ketjuttaminen kapeita Irmscher 7

Irmscher 7 Turbo Irmscher 7 Turbo

280 millimetrin pieni ohjauspyörä vaatii rohkeita napata

Irmscher 7 Turbo Irmscher 7 Turbo

Vuodesta Opel-hylly: nelisylinterinen turbo 265 hv ja vääntöä 400 Nm

Irmscher 7 Turbo Irmscher 7 Turbo

Ennen myrskyä ohjaamoon vain pieni siivu suojella

Irmscher 7 Turbo Irmscher 7 Turbo

4,7 sekuntia, 7 kiihtyy nollasta 100 km / h ja monia urheiluautoja

Irmscher 7 Turbo Irmscher 7 Turbo

Kun jarrutusta ennen mutkia herkkyys tarvitaan, muuten kohtaavat joka käänteessä pyörät ja saada Bremsplatten

Irmscher 7 Turbo Irmscher 7 Turbo

Kanssa 3,52 metriä 7 lähes puoli metriä lyhyempi kuin nykyinen VW Polo

Aitoa Roadster luokkaansa: Irmscher 7 Turbo ja GT i40, matkustaa Hockenheimring. Kaksi Roadster I ovat samanlaisia ​​kuin luulet

Ovissa oli täysin pois, jalat katoavat kapeassa tunnelissa. Onko se tarpeeksi mielekästä täyttäminen termin "tuulilasi" on kyseenalainen, ja pieni ohjauspyörä on luultavasti karting-. Irmscher 7 Turbo kuvata puristisch on ilmaus. Vaikka hän on muutama enemmän ominaisuuksia tarjottavaa kuin sen kuuluisan roolimalli 1957, Lotus Seven, The Irmscher voi varmuudella sovelletaan haaste servo hienostunut asiakaskunta tänään.

Toisessa avoimessa Irmscher, The GT i40, tekee sinusta tuntuu pikemminkin ottaa wellness temppeliin. Yhtäkkiä paljoa lohduta tekijöitä arjen autoilijat ovat takaisin: ilmastointi, tilava ja ovet, jotka päättyvät olkapäähän.

Kangaskatto taittuu siististi kauha istuinten takana, yksinomainen nahka hiilirakenne ja punaiset tikkaukset paitsi miellyttävä silmille. Mutta tässä on jotain erilaista. Viimeistään silloin kääntämällä virta-avain on selvä: Alle pitkä huppu ei ole tuotantoa nelisylinterinen turbo kamppailee. Koska raivoaa rasvaa V8, lainattu Corvette C6.

Opel GT vahvalla 480 hevosvoimaa Corvette V8

480-hv Irmscher GT i40 on ainutlaatuinen, rakennettu kunniaksi 40 vuotta. Pieni sarja voisi syntyä vain, kun asiakkaiden kiinnostus, 20- 30 autoa, kehittämiseen pitäisi maksaa pois.

Mutta kuten Opel GT on joutunut perustaksi punaisella kynällä GM taloudellisen jonglöörit, se pysynee yksinomainen kertaluonteinen tuotantoa Remshalden. Sillä tulee tarpeettomia GT-sarjan moottori Irmscher heti oli käyttänyt. Kahden litran turbo kanssa 265 hv nyt potkut seitsemän. Siellä hän istuu välillä etuakselin ja väliseinään erinomaisella paikalla ja on kevyt kanssa 725 kilon Roadster peli.

Toisin kuin odotettu 77000 euron Jubi-GT 7 Turbo voidaan oli noin 65000 euroa - täysin asennettu. True Lotus perinteeseen mutta lahjakas ruuvimeisseli voi myös ostaa pakki ja viettää monta viikonloppuisin tallissa kotona loppuun roadster. Perus pakki ilman moottoria on saatavissa 19700 euroa.

mutta onko toimivaltainen Irmscher hotline epätoivoinen, ehkä jopa ennen kaatuu uhanalainen yleismies hoitoa hätätapauksessa yömyöhään, jää auki. Mutta asiaan: Tulos on vaivan arvoista. Joka on silmästä silmään korkea ruohonkorret tienvarsilla on hurja alumiinikattilaan liikkeellä, on kädet täynnä. Jossa on teho-painosuhde on 2,7 kg / PS, Irmscher 7 Turbo siirretty tasolle Porsche 911 GT2. Kuitenkin Porsche kuljettaja istuu melkein ei ulkona, muutaman senttimetrin yläpuolella asfaltti edessä taka-akselin ja ei tarvitse hallita ilman sähköisiä auttajia.

Mitä Irmscher nimitystä "aitoa ajokokemuksen", tulee usein mainittuja ratsastaa Cannonball jo hyvin lähellä. Vuonna Motodrome Hockenheim Seitsemän ampuu kunkin kaasun eteenpäin komennon, akustisesti mukana hurina turbomoottori. Kukin hidastava vastasi ohitusventtiilin (varoventtiilin) ​​kovalla isku. Se on jonkinlainen ralliauton. Runsaasti aikaa keskittyä pieni pyöreä välineitä minimalistinen ohjaamossa ei jää. Riittää, kun tietää, missä liike-sarja polkimet, että lyhyen vaihde nuppi ja 280 millimetrin ohjauspyörä edellyttävät vahvaa tartu, ja että ei ole käytännössä mitään rajaa. Voi, jarrut ilman ABS vaatii paljon enemmän tunne jalka, muuten kaikki neljä pyörää tupakoinnin ennen jokaisen mutkan ja saada jarrupalat.

Irmscher 7 Turbo seuraa Lotus perinnettä helposti ja nopeasti
Irmscher GT i40 toimii vastoin hänen kiihkeä pikkuveljensä kuin linnan, mutta voidaan käsitellä samalla leikkisä. Tuoda kuuden litran V8 konepellin alle, etuakseli osat oli rakennettava uudelleen. Ylimääräinen öljynlauhduttimen ja valtava Ansaugschlund istua suoraan myötätuulessa jäähdyttimen säleikkö.

Muutokset moottorin itse paljon pidemmälle uudelleenohjelmointi ohjauselektroniikan myös: Koneistettuja sylinterikannet kanssa tasoitetaan imuaukoiksi, terävä nokka pidemmällä päällekkäisyyttä aikoja, jolloin kaasun vaihto kahdeksan palotilat ja käsintehtyjä pakokaasujärjestelmän tehdä Corvette moottorin 480 hv. Sivumennen fall huimat 570 Nm vääntöä. Kuten Seitsemän moottorin istuu täällä etuakselin takana ja siten ei vaikuta painojakauma liian negatiivinen.

Valta-painosuhde on vaikuttava samoin: 2,9 kg / hv, se liikkuu myös Super urheiluauto alue. Selvää, että näissä olosuhteissa tavallinen Opel GT taka-akselin tasauspyörästön lukko ja molemmat käyttöakselit huutaisi kidutettu. Valmistettu erityisesti vetoakselit ja enemmän ylimitoitettu tasauspyörästön kuvitella laskuri vääntömomentti myrsky.

Vaikutus taitava elinsiirrot on valtava. I40 pilalle paitsi korvat klassisen V8 ääniä, hän puhuu itsestään jokaiseen kaasupolkimen liikettä. Koottu 19-tuuman pyörät, jolla on suhteellisen kapea 245 renkaan pyrkiä muuntamaan voimalla kiivaasti eteenpäin työntövoiman.

Painopiste on kuitenkin tässä termi "vaivaa". Lisäksi vammaisten ESP mahdollistaa esteettömän virtauksen valta taka-akselille. Mini-Corvette on käytettävissä aina, kun pyytää drift eikä epäröi hetkeäkään vastaamaan tähän kysyntään. Tässä Irmscher kehitys ei käyttäydy kuin villi, lannistumaton härkä, vaan nimenomaan viritetty Sport Roadster. Tunnistettavissa lahjakas nopeassa kaarreajossa ja kutsuva levätä mukavasti täydentävät toisiaan.

Normaalius? Nro Molemmat Roadster ovat käytettävissä hetket
Nopeissa mutkissa eivät ole ongelma Irmscher 7 Turbo, varsinkin kun koko ajokäyttäytymiseen muistuttaa Formula kilpa-auto. tutkia ote raja 16 tuuman malli, vaatii rohkeutta ja lisäksi taito pyörän.

Leuto tuuli takana pieni laatta kasvaa 80 km / h jatkuvasti täysimittainen hurrikaani. Huippunopeus on 235 km / h on siis varsin vähän järkeä - se vie asunnoton yksinkertaisesti hengenvetoon. Tempo 275 GT i40 jää myös enemmän teoreettinen arvo roadster ilo on erilainen.

Näiden kahden epätavallinen kahden paikkaisia ​​ärsyttää olevia kilpailijoita on kuitenkin valtava charmia. Irmscher Roadster olla paikallaan millään arjen "pakko saada" lista haluaville nuorille tutkijoille, mutta olisi ehdottomasti otettava mukaan. Yllätys aluksella on suuri, vedä kokenut hetkiä rattiin lukuisia kerronnan minuutin kuluttua itsestään. Ja sillä ei ole väliä, onko puhuttu stormy Irmscher 7 Turbo tai yksinomainen GT i40 on.
Holger Eckhardt

tekniset tiedot
moottori 
sylinteri4-sylinterinen, 4-venttiili, turbo
kapasiteetti1998
teho
kW / hv
1 / min

194/264
5500 U / min
Max. Vääntömomentti. (Nm)
1 / min
400
3900 U / min
voimansiirto 
lähetys5 nopeus manuaalinen
ajaatakapyörän
laskuteline 
jarrutv: Tuuletettu. viipaleet
h: viipaletta
renkaatv: 205/45 R 16
h: 245/45 R 16
lukemat
Paino (kg) 
Omamassalla (tehdas)725
Kiihtyvyys / väli- sprint 
0-100 km / h (t)4.7
Huippunopeus (km / h)235
kulutus 
testi kulutusK. A.
EU: n kulutusK. A.
tavoittaaK. A.
pakokaasupäästöt 
Hiilidioksidin CO2 (g / km)K. A.