Nämä kustannukset väijyy TÜV

Useimmat puutteet HU ja AU jarrut Opas: Yleisin puutteet Hautpuntersuchung (HU)

Kahden vuoden välein, autoja esityksiä tärkein tutkimuksen. Usein tarkastaja kieltää -hyväksyntäsinetti takia pienet viat. Tarkistusluettelomme vältät vakavat virheet.

© imago Useimmat puutteet HU ja AU puuttuvat paperit Opas: Yleisin puutteet Hautpuntersuchung (HU)

Käsittämätön mutta valitettavasti usein käy: Puuttuu papereita. Lisäksi ajoneuvon rekisteröintitodistus (rekisteröintitodistus I), todistus on esitettävä päästöjen testi. Kuka teki muutoksia hänen ajoneuvonsa on myös suoritettava asiaankuuluvat paperit. Tarkastajien reagoivat joskus hyvin puute vaikuttaa rekisteriote.

© imago Useimmat puutteet HU ja AU aid kit Opas: Yleisin puutteet Hautpuntersuchung (HU)

Yhtä järkkymätön pätevyyden omaavaa epätäydellistä ensiapulaukut puute kolmiot ja pelastusliivit ovat. Muistutus: ensiapulaukku on viimeinen käyttöpäivä. Muista tarkistaa ennen kuin siirryt tärkein tutkimuksen.

© imago Useimmat puutteet HU ja AU valot Opas: Yleisin puutteet Hautpuntersuchung (HU)

Toimintaa valaisinyksikköjä, voit helposti tarkistaa. Park vain jättää autosi ensin eteenpäin ja kiitos ennakkoja Windwärts seinän eteen ja käy läpi eri toimintoja. Vaihtoehtoisesti voi auttaa silmämääräisesti selvittämääsi ystävä tai tuttava. Valaistus testi seuraavat toiminnot: pitkät, lähivalot, pysäköinti valo, Vasen suuntavilkku, vilkku oikealle, takavalot, jarru valot, käännetään ja sumuvalojen tarvittaessa. Testata, onko lisäksi lähivalot on asetettu oikein.

© imago Useimmat puutteet HU ja AU varoitusvalot Opas: Yleisin puutteet Hautpuntersuchung (HU)

Vieläkin helpompaa: tarkista varoitusvalot. yksi kontrollivaloissa valaistu jatkuvasti, ajoneuvon raportoi vika, joka ei myöskään jäädä ungemerkt tilintarkastajien ja estää TÜV rintanappi normaalisti.

© imago Useimmat puutteet HU ja AU jarrut Opas: Yleisin puutteet Hautpuntersuchung (HU)

Työskentely jarrut ovat tärkeitä turvallisuuden kannalta. Tietenkin tilintarkastajiksi GTU, DEKA, GTU ja Kus tarkistaa täältä erityisen tarkka. Niin ei ole yllätyksiä ja sinun täytyy tehdä esityksiä uudelleen, koska viallisen jarrut, he hallitsevat ennen tyynyt ja levyt yksinkertaisen silmämääräisesti.

© imago Useimmat puutteet HU ja AU jarrut Opas: Yleisin puutteet Hautpuntersuchung (HU)

Tätä varten purkaminen renkaan ei ole tarpeen. Lampun avulla voi tarkistaa, onko vuoraukset eivät tarpeeksi paksu. Viipaleet tulee olla ehjät eikä niissä ole syviä naarmuja. Muuten, käänny korjaamon ja saada neuvoja erikoislääkärin.

© imago Useimmat puutteet HU ja AU renkaat Opas: Yleisin puutteet Hautpuntersuchung (HU)

Exit TÜV, DEKRA, GTU tai Kuś rengasrikko ennen tilintarkastajat todennäköisesti laittaa yleiskuntoa ajaa ko. Mutta vaikka kuluneet renkaat, insinöörit ovat allergisia.

© imago Useimmat puutteet HU ja AU renkaat Opas: Yleisin puutteet Hautpuntersuchung (HU)

Urasyvyyden on vähintään 1,6 mm sallitaan Saksassa kesärenkaat. Parhaimmillaan renkaissa pitää olla paljon enemmän profiilin. Jos haluat tarkistaa, voit käyttää sähköistä profiilia testaaja. Mutta se on myös ilmainen.

© imago Useimmat puutteet HU ja AU renkaat Opas: Yleisin puutteet Hautpuntersuchung (HU)

Goldene Rand yhden euron kolikko on kolme millimetriä paksu ja näin ollen erinomaisesti mittaamiseksi urasyvyys. Katoaa kulta renkaan kulutuspinnan kuvio, ei ole vikoja täällä. Tietenkin, rengas pitää muutoin hyvässä kunnossa.

© imago Useimmat puutteet HU ja AU rockfall Opas: Yleisin puutteet Hautpuntersuchung (HU)

Pidät kuva on liioiteltu? Emme kuitenkaan voi olla eri mieltä. Mutta pienikin kallio kuuluu etenkin näkökentässä, johtavat usein autojen omistajille ajomatkan päässä tilalta ilman TÜV tiivistettä. Täällä voi check kaikissa ajotilanteissa.

© imago Useimmat puutteita HU ja AU jousitus Opas: Yleisin puutteet Hautpuntersuchung (HU)

Sama koskee Überpüfung alustan ja ohjauksen. Sillä, että sinun täytyy olla ammattilainen. Ole varovainen kaarteissa meluun ja epätavallinen ajoneuvon käyttäytymiseen. Jopa auton kuoppia ei ehkä toipua. Sitten ehkä jouset tai vaimentimet eivät ole enää ennallaan. Vika, joka ratkaistaan ​​parhaiten ennen varsinaista tutkimista.

© imago

Nämä kustannukset ovat TÜV, DEKRA, GTU tai Kuś tärkein tutkimuksen. Usein pieniä vikoja estää himoitun hyväksyntänsä. Kerromme teille mitä katsoa lyhyen Tarkasta ja petti TUV kustannuksia.

Noin joka neljäs autoa kuulu yleisen tarkastuksen (HU) ja päästötestit (AU), TÜV raportoitu. Erityisen ärsyttävää: Usein on vain pieniä puutteita, jotka estävät himoitun hyväksyntänsä. Joten voit välttää lisäkustannukset, tarpeettomia menoja aikaa ja akuutin korjaamoon, olemme listanneet yleisimmät viat sinulle. Oli aiemmin TÜV monopoli, nyt auton tarkastusta DEKRA, GTU ja Kuś ottaa autojen alla ja ovat siksi tärkeä tekijä turvallisuuden Saksan teillä. Kahden vuoden välein, uusia autoja vasta kolmen vuoden kuluttua, autojen HU ja AU esityksiä. Omistaja on unohtanut tarvittavat ajoneuvon asiakirjojen tie oli vapaa. Lisäksi ajoneuvon rekisteröintitodistus (rekisteröintitodistus I), todistus on esitettävä päästöjen testi. Kuka teki muutoksia hänen ajoneuvonsa on myös suoritettava asiaankuuluvat paperit.

Useimmat TÜV puutteita video:

Nämä kustannukset ovat TÜV

Lyhyt ajoneuvo tarkistus on erittäin suositeltavaa ennen testiä. Varoittavat liivejä ja varoituskolmio aluksella ja ensiapulaukku on valmis? Tee valot ja vilkut oikein ja ovatko ne oikein? Ovatko renkaat ovat tarpeeksi kulutuspintaa ja ilmaa? Ovat jarrulevyt tai jarrupalat kuluneet, tai ehkä jopa antaa ohjaus- tai keskeyttämistä outoja ääniä tai ei toimi kunnolla? Kysymyksiä, joihin voidaan vastata nopeammin kivenisku tuulilasiin ja vilkkuvat varoitusvalot ohjaamossa. Vaikka jotkut auton omistajat jättää tätä vähäpätöinen asia ja työpajan vierailuja on suunnitteilla tai jo sovittu, tarkastaja voi kuunnella syy. Himoitun hyväksyntänsä, jotka täyttävät lainsäädännön vaatimukset tutkimuksessa.

Tämä TÜV aiheutuneet kustannukset (kustannukset euroina)
tarkastajaBundesl.
HU
Autot (sis.
AU)
 
HU
Autot (sis.
AU)
HU
moottoripyörä
(Sis. AU)
HU
moottoripyörä
(Ilman AU)
 TÜV HanseHampuri 98,00 53.50 66,00 40,00
 TüVHampuri, Bremen, Niedersachsenin,
Saksi-Anhalt, Schleswig-Holstein,
Mecklenburg-Vorpommernin
Nordrhein-Westfalen
 99,00 71,90 66.75 43,20
 TüVHesse, Rheinland-Pfalz,
Saarland
 89,00 66,20 64.20 41,90
 TüVBerlin, Brandenburg 95,64 66.64 64.20 42.65
 TüVBadenwuerttemberg, Baijeri 90,80 61,50 64,00 41,90
 TÜV SüdBadenwuerttemberg, Baijeri 98,00 53.50 64,90 40,20
 TÜV Südsaxony 99.50 67,50 64.20 44,20
 TÜV ThüringenBerliini, Thüringenissä 96,00 59,00 61,00 43,00
 kuskaikki maakunnat 86.00 kohteeseen
 102.00

 
58,00 asti
 72,00
 

 
60.00 kohteeseen
 68,00
 
 
 42.00 kohteeseen
 46,00
 
 DEKRAkaikki maakunnat ei
 tiedotus
 ei
 tiedotus
 ei
 tiedotus
 ei
 tiedotus
 GTUkaikki maakunnat 86.00 kohteeseen
 102.00
 
 62.00 kohteeseen
 72,00
 
 62.00 kohteeseen
 68,00
 44,00 asti
 46,00
Kustannukset heinäkuusta 2016

Monet TÜV viat ovat ehkäistävissä

Toinen vihje viimeksi: tullut niin joutuisasti esitykset 24 kk seuraavaan yleisen tarkastuksen TÜV, DEKRA, GTU tai kus. Määräajan jälkeen, ajoneuvojen omistajille on kaksi kuukautta aikaa hahmottaa nimittämisestä. Sen jälkeen se tulee kalliiksi. Pinnoitus autoilijat näiden kahden kuukauden, insinöörit tarkistaa auton tarkasti ja laskea lisäkustannukset preemiota 20 prosenttia. On auton omistajat, niin ei edes ratkaista alkeellisinta puutteita run-up hiljattain idea HU sitäkin ärsyttävää.

Välein yleistä tarkastusta

ajoneuvotyypin1. tutkimus2. tutkimus
auto36 kuukauden kuluttua24 kuukauden välein
Moottoripyörät24 kuukauden jälkeen24 kuukauden välein
Leiriläiset 3,5 tonnia *36 kuukauden kuluttua24 kuukauden välein
Perävaunujen jopa 750 kg36 kuukauden kuluttua24 kuukauden välein
Perävaunu kuin 750 kg 3,5 tonnia *24 kuukauden jälkeen24 kuukauden välein
* Hyväksytty kokonaispaino
Muut palvelut asiat
Kaikki turboahdin
Faktat ja ohjeet sytytystulppa muutos
Kaikkea öljynvaihto
Todella antaa jumpstart
Määritä oikea rengaskoko
Vinkkejä Tarjous
Muutos Schweibenwischer kunnolla
Vinkkejä käytettyjen autojen ostoa