MITEN Adblue ‘sovelletaan

AdBlue tekniikka AdBlue: pieniä pisaroita, pulassa

AdBlue ruiskutetaan pakokaasun venttiilin kautta ja auttaa SCR-katalysaattorin muuntaminen typen oksidien

AdBlue täyttöistukka AdBlue: Malli

Yksinkertainen kansi AdBlue tulee hyödyntäviä vieressä Säiliö on luukun alla eikä takakonttiin päissä

AdBlue tankkaus Mercedes AdBlue: Ulkomailla

Käytössä koeajo Ruotsissa AdBlue on vähissä; huoltoasemalla oli vain liiallinen kuorma kanisterista

Lisäaine AdBlue säiliö VW Sharan Lisäaine AdBlue säiliö VW Sharan

AdBlue vaatii lisäksi säiliön, joka lämmitetään lämmittimen ankaran pakkasen

AdBlue tankkaus AdBlue täyttöistukka

Audi Q5, sulkeminen AdBlue-säiliö voidaan avata vain sopivalla pistorasia

On moderni dieselajoneuvojen AdBlue pois, niitä ei voida käynnistää. Ja täytön urealiuosta on turhan monimutkainen autoihin

Pahaa alkaa, kuten niin usein näyttö mittaristossa: "Ole hyvä ja täytä AdBlue - jopa 2400 km". Välittämättä avunpyyntöön dieselin urealiuosta, jonka auto on pahimmassa tapauksessa ovat: Ilman AdBlue moottoria ei voida käynnistää. Parhaimmillaan diesel on edelleen käynnissä hätätoiminnassa. Täällä voisi jatkaa teknisesti auton - vain typenoksidipäästöt huononevan. Koska dieselin mutta sitten ei enää täytä päästönormit lainsäätäjä säädetään lähes ympäristön ajonestolaite. Autovalmistajista ovat oletettavasti mitoitettu AdBlue-säiliöitä niin, että ne voidaan täyttää tarkastuksissa työpajassa. Siellä laskevat vajaat kymmenen euroa 1,89 litran pullo vielä työvoimakustannukset, yleensä noin 50 euroa. Mutta kokemus testissä päivittäin osoittavat, että usein matkustavien on usein täyttää jo aikaisemmin. Ja huoltoasemilla on yleensä vain suuret kymmenen gallonan tölkit Kuorma (noin 14 euroa). Koska täyteaine ei sovi AdBlue-säiliö aukko vuotaen on väistämätöntä. Ja kaasun pumppujen autot eivät ole kaikkialla saatavilla autojen: Kenttäkokeet, kuten BMW ja Total olivat juuri aloittanut.

Sininen plakki dieselautojen:

Mitä tarvitsemme Diesel AdBlue?

Moderni diesel käyttö AdBlueta typen oksidien vähentämiseksi. Tämä edellyttää, että Euro 6 -normin, äskettäin siirtyi vuoden syyskuun ensimmäisenä päivänä 2014 kaikki markkinoille tuleville autoille ja ensimmäisestä syyskuun 2015 kaikissa uusissa autoissa. dieseli voidaan nyt päästää sijasta 180 vain 80 milligrammaa typen oksidien kilometriä kohden. Monille autonvalmistajat käyttävät SCR katalyyttejä on jo pitkään käytetty kuorma rakentamisessa. Näiden rakentaa typen oksidien käyttäen AdBlue, joka koostuu 32,5 prosenttia ureaa ja 67,5 prosenttia deionisoitua vettä. Kemikaali on hajuton ja myrkytön.

Adblue vapauttaa ammoniakkia

AdBlue ruiskutetaan suoraan pakokaasun suolikanavassa, jossa se vapauttaa vapaan ammoniakin. Tämä reagoi SCR-katalysaattorissa typpioksidien kanssa ja muuntaa ne typeksi ja vesihöyryksi. Ohjataan moottorin ohjausyksikön mittausmodulin takaa, että aina määrä, jota tarvitaan nopeuden ja ajoneuvon kuorman injektoidaan. Kulutus on noin neljä kohteeseen kuusi prosenttia diesel. Koska AdBlue jäätyy -11,5 astetta, säiliö lisäaineen kaikissa autoissa voidaan lämmittää.

Mikä on AdBlue?

AdBlue koostuu 32,5 prosenttia ureaa, vaaraton, synteettistä typpeä yhdiste, ja demineralisoitua vettä. On vain yksi lajike.

"AbBlue tyhjä tai täyttö"-Meldung

Laivalla elektroniikka ilmaisee AdBlue täytetään. Viestiä ei voi jättää huomiotta viimeistään kolmannen kerran jälkeen, koska moottori käy vain alennetulla teholla tai ei ollenkaan voidaan aloittaa.

Voimmeko täyttää AdBlue itse?

Kyllä, voit kartuttaa itse lisäaineen. Joillekin autoa, InkTec tämä voi olla tarpeen. Kaikkea tärkeää tämä on käyttöohjeita. Täyttämisen jälkeen AdBlue päälle virta ja odota, kunnes elektroniikka on tunnistanut uuden tason. Tämä saattaa kestää useita minuutteja.

Voiko AdBlue jäätyä?

Kyllä, jäätymispiste AdBlue on -11 astetta. Näin ollen AdBlue säiliöt ovat yleensä kuumennetaan. Jos esiintyy erittäin alhaisissa lämpötiloissa ja säiliö lämmitin voi välittömästi sulaa AdBlue neste, lämmin autotalli ja vähän odotusaika on suositeltavaa.

Voiko AdBlue ylivuoto täytössä?

Niin, melko hitaasti täyttö. Muuten: Jotkut valmistajat tekoon, liikaa suoritettu AdBlue ylivuotoputkena auton alta suoraan ulos. Paljon enemmän haitallisia maali, se nimittäin kun urean seos täyttöaukon tapahtuu ja kulkee maali. Kuitenkin olisi jotain AdBlue joutuisi kosketuksiin auton maalilla huuhdeltava välittömästi runsaalla vedellä.

AdBlue säiliön suoraan?

Ei! Missään tapauksessa täyttää AdBlue suoraan polttoainesäiliöön.