hätäpuheluiden kaista: Miten (päivitys!)

Rescue kuja muodossa 2017 Rescue kuja muodossa 2017

Pelastus kuja muodostamaan oikein, voi pelastaa ihmishenkiä hätätilanteessa. Kerromme, kuinka se toimii, ja voi olla kallista epäonnistuminen kuten.

Kovempia rangaistuksia tuoda autoilijoille entistä nopeammin ja tehokkaammin pelastus kuja. Koska 2017 myös uudet säännöt oikeasta rakenteesta Notgasse sovelletaan. On muodostettu tulevaisuudessa välillä äärivasemmiston kaistalle ja kolme muuta oikeassa kaistaa.

voi tehdä hätäkaistoja pelastaa ihmishenkiä! Jotta näin tapahtuisi nopeammin ja tehokkaammin tulevaisuudessa, Saksan neuvosto hyväksyi uuden toimenpidepaketin 22. syyskuuta 2017, joka sisältää myös kovempia rangaistuksia virheeseen. Uuden seuraamukset tulevat voimaan 19. lokakuuta. Joka on nyt noin vuonna hidasta liikennettä moottoritiellä ei Notgasse sijasta 20 euroa on edelleen kiinnitettävä vähintään 200 euroa seuraamuksena - ja vaikeissa tapauksissa jopa 320 euroa yhdessä kuukaudessa ajokielto! Liittoneuvosto päätti myös joitakin muutoksia liittovaltion sääntelyä. Niinpä yleensä vähintään 240 euroa ja yhden kuukauden ajokielto olisi uhata kun autoilijat poliisiautoja vilkkuvia valoja ja hätä sireeni välittömästi antaa vapaat kädet, jopa riippumatta pelastus kaistaa. Ala-Saksin sisäministeri Boris Pistorius (SPD) sanoi, niin on selvää, että tulee muodostaa hätäkaistalle mitään pieniä rikokseen kieltäytyminen. Jos jotkut Notgassen käytetään ajaa, esimerkiksi ruuhkassa eteenpäin, oli "iljettävä käyttäytyminen, joka vain ei pidä rangaista vain surkea 20 euroa sakkoa", Ja DVR varoitti: "Jotta säästää ihmishenkiä jälkeen liikenneonnettomuus ja tarjota onnettomuuden uhreille, se riippuu joka toinen."

Joten on hätäkaistalle (video):

hätäpuheluiden kaistaa tai odottaa ankara rangaistuksia

Tarve oikein muodostamaan pelastus kuja oli jälleen 3. heinäkuuta 2017, kun se tuli A9 Ylä Franconia vakava linja onnettomuus. Pian sen jälkeen yhdeksäntoista siellä ajoi bussilla Saksi osaksi ajo eteenpäin kuorma ja syttyi tuleen. Ja perävaunu meni liekkeihin. 30 matkustajaa saivat poistua linja, jotkut vakavasti loukkaantunut, 18 ihmistä, mutta liian myöhään auttamaan. Baijerin sisäministeri Joachim Hermann (CSU) arvosteli vanavedessä käyttäytymistä autoilijoille, jotka eivät olleet ajoissa pelastus kuja. sen pitäisi olla "muodostamaan välittömästi pelastus kaista - niin että rekka voi saada läpi"Herrmann sanoi tiedotustilaisuudessa päällä. Hän korosti, että huolimatta "heti tehdä ollenkaan mahdollinen apu" oli. Alkuvuodesta 2017, uudet säännöt muodostettaessa hätäkaistaa jonka piti tuntemaan soveltaa. Mutta ei jokainen kuljettaja on tietoinen tästä muutoksesta.

Ajankohtainen hätäpuheluiden kaista: Kuinka&# 39; s

Tästä lähtien sanotaan kohdassa 11 Saksan liikennesääntöjä muodostamiseksi hätäkaistalle jos autoja ajaa moottoriteillä ja maanteillä kaupunkialueiden ulkopuolella vähintään kaksi kaistaa yhteen suuntaan kävelynopeus tai ajoneuvot ovat pysähdyksissä, näiden ajoneuvojen kulkua varten poliisin on ja jotka muodostavat ylimääräisiä ajoneuvojen välillä äärimmäinen vasen ja välittömästi oikealla viereisen liikkuvan jäykisteiden yhdessä suunnassa aikaansaadaan vapaa kaista." Tai yksinkertaisesti käännetty Saksan viranomaiset: Pelastus kaista on muodostettu äärimmäisenä vasemmalla kaistalla ja kolme oikean kaistaa. Toistaiseksi se muodostettiin nelikaistainen valtateitä keskellä. Uusi asetus autoilijat helpottaa muodostumista hätäkaistalle, jonka säännöt ovat yksinkertaisempia tehdä niin. Nyt autoilijat tulee aina ajaa äärimmäisenä vasemmalla kaistalla vasemmalla ja kaikki muut oikealle. Pientareelle ei saa käyttää varmistuksena alue jatkaa, mutta voi silti olla käytössä, kun tilaa on vähän puoli auton leveydestä.