Vaihtoehtoiset polttoaineet Focus

Vaihtoehtoiset polttoaineet autoihin kuten nestekaasu, vety, kasviöljy vaihtoehtoisten polttoaineiden

Vaihtoehtoiset polttoaineet autoihin kuten nestekaasu, vety, kasviöljy ja Co merkitys kasvaa

vaihtoehtoisten polttoaineiden on pitkään pidetty ongelma useimpien autoilijoiden eivät olleet kiinnostuneita. Kiinnostusta polttoaineisiin oli yhtä hyvä kuin ei määritellä näitä polttoaineita sijaan tarkoituksella polttoaineena, joita pidetään perustettu vuosikymmeniä. Vasta melko äskettäin tämä on muuttunut: yhä useammat autoilijat käsitellä intensiivisesti aiheeseen ja pohtimaan vakavasti siirtymistä.

Tämä muutos on kaksi pääsyytä: Ensin ovat polttoaineiden hintojen nousu. Viimeisen kymmenen vuoden aikana hinnat bensiinin ja dieselin hinta on noussut huomattavasti. Samaan aikaan, määrä työmatkalaisia: Tuhannet saksalaisen ottaa päivittäin lukemattomia kilometrejä osto työmatkat kodin ja työpaikan välillä. Korkeat polttoaineiden hinnat sitten kanta perheen budjetin erityisen vahva. Lisäksi on huomattava, lisääntynyt ympäristötietoisuus. Yhä useammat kuljettajat haluaisivat myötävaikuttaa ympäristön ja ilmaston.

jos mukaan vaihtoehton polttoaineetn puhutaan, monet kuljettajat automaattisesti ajatella nestekaasua tai kasviöljyä. On muitakin mielenkiintoisia polttoaineita ja teknologioita, jotka ansaitsevat tarkasti. Ennenaikainen päätetään samanaikaisesti uuden ajoneuvon tai päivittää nykyisen ajoneuvokannan voi muuten johtaa suuri pettymys. Myöhemmin mielenkiintoisin vaihtoehtoisten polttoaineiden ja ajaa, mukaan lukien niiden edut ja haitat.

LPG 

Autoilijoille, jotka ovat poissa bensiini tai diesel, valita lähinnä nestekaasun. Tämä ei ole yllättävää, koska kytkin on suunniteltu suhteellisen helposti. Loppujen lopuksi on useita autonvalmistajat, jotka tarjoavat sellaiset ajoneuvot suoraan tehtaalta. Lisäksi monet bensiiniä voidaan muuttaa helposti.

Suosittu on nestekaasua ensisijaisesti siksi se on edullinen. Kiitos eri verotus polttoaineen paljon halvemmalla ehdottaa pyökki. Hän myös tulokset puhtaalla palamisen, huomattavasti vähemmän saasteita vapautuu runkoon.

Huolimatta eduista kytkimen täytyy harkittu. Kustannukset jälkiasennuksen määrä 2000 3000 euroa. Hän tekee niin maksetaan vain ajettaessa suhteellisen suuri määrä. Niille, jotka ajavat vähemmän siirtyminen on tuskin mielenkiintoinen.

kasviöljy 

Niin hullulta kuin se kuulostaakin: n mukaan päivitetty dieselmoottorit polttaa paitsi perinteisen dieselin, mutta myös kasviöljyä. Tässä tapauksessa ei edes tarvitse turvautua tuoreiden kasviöljy jopa vanhojen ruokaöljyä voidaan käyttää polttoaineena, ellet muokata sitä oikein.

Polttoaineena Kasviöljy on erityisen houkutteleva, koska se on saatavissa uusiutuvista ja tästä syystä ei ole riippuvuutta öljystä enemmän. Lisäksi palaessaan vain hyvin pieniä määriä epäpuhtauksia vapautuu. Ellei sinulla ole tuotannon hallinnan kurissa, voi myös saavuttaa taloudellinen säästö yli tavanomaisten polttoaineiden.

Näistä eduista huolimatta ei ole täysin neuvoo vaihtamaan kasviöljyä. Polttoaineen hinta hankinta on valtava ja vaatii paljon aikaa. Pohjimmiltaan vain idealisteja luottaa tähän polttoainetta. Jos useampi heistä vaihtavat, riittävää tarjontaa ei enää voida taata. Lisäksi massiivinen viljely raiskauksen voidaan tehdä myös kustannuksella ympäristön.

Suora käyttö polttoaineen muuten myöskään ole mahdollista, että moottorit jälkiasennuksena etukäteen. Ottaen huomioon kustannukset, kustannukset polttoaineen hankinnasta ja ympäristövaikutukset on kasviöljy nykyisestä näkökulmasta, ei massoille polttoainetta.

vety 

Vety testataan polttoaineena ajoneuvoissa jo vuosikymmeniä. On tärkeää tietää, että polttoainetta voidaan käyttää samoja kahteen eri asemaan teknologiaa. Aloitetaan klassisen vedyn moottori. Hänen kanssaan on modifioitu polttomoottori, minkä vuoksi massatuotanto olisi ainakin teoriassa, ei ole ongelma.

Toisessa käyttöjaksossa, joka perustuu polttokenno. Se, joka on kemiallinen reaktio tapahtuu, että lopulta käytetään tuottamaan sähkötehoa. Virta puolestaan ​​käytetään ajaa sähkömoottorit. Tarkoituksenmukaista ajoneuvot eivät massatuotantona, mutta prototyyppejä pidetään lupaavana. Pohjimmiltaan nämä ovat erityinen muoto sähköautoihin. Se tulokset siihen, että paristot korvataan vetysäiliöt.

Molemmat ajaa käsitteet ovat erittäin mielenkiintoisia, mutta ei vielä suositella käytännössä. Toukokuussa 2012 39 vedyn huoltoasemilla laskettiin Saksassa. Nämä ovat aivan liian vähän kanavia luoda polttoainetta. Lisäksi vety teollisesti tarjottu ei tuoteta kestävästi. Teknisesti tämä olisi mahdollista, mutta kehitys minkään menettelyn etenee hyvin hitaasti.

sähkökäyttö 

Sähköenergiaa voidaan pitää myös vaihtoehtoinen polttoaine. Autoalalla tällaista teknologiaa ovat vielä lapsenkengissä, mutta ne jaetaan valtakunnallisesti suuri potentiaali. Lopuksi, nykyinen voidaan tuottaa käyttämällä uusiutuvia energialähteitä ja mahdollistaa myös paikallisesti päästötöntä ajoa.

Classic sähköauton edelleen niche tuote tulevina vuosina. Rajallinen, kalleus ja pitkä akun latausajat estää monia mahdollisille. Todennäköisimmin asianmukainen ajoneuvoja perustetaan lyhyellä ja työmatkalaiset suurissa kaupungeissa - missä suuri ajetaan ja siksi kustannusetu voidaan saavuttaa erityisesti niissä paikoissa. Verrattuna bensiinin ja dieselin teho on itse asiassa paljon halvempaa.

Suuret läpimurto kokevat hybriditeknologia. Tulevina vuosina lukuisia hybridi mallit tulevat markkinoille. He lupaavat liikkuvuutta, koska ne ovat jo tottuneet. Kuitenkin hybriditeknologia auttaa vähentämään polttoaineen kulutusta merkittävästi, lyhyempiä matkoja voidaan jopa ajaa sähköllä.

Etsitkö edullinen vaihtoehto bensiinin tai dieselöljyn?

Tietokannassa autoscout24.de erilaisia ​​ajoneuvoja löytyy nestekaasulla

P. Ratz