Kitkarenkaat talvirenkaina?

Kaikki kauden rengas testi 2017 Kaikki kauden rengas testi 2017

Testi kymmenen kaikki kauden renkaat ja talvi vastaa kysymykseen siitä Allseason profiilit todella sopiva vaihtoehtona klassikko talven asiantuntijoita.

© Daniela Loof Kaikki kauden rengas testi 2017 Kaikki kauden rengas testi 2017

Testin auto: Audi A3 1.4 TFSI Sportback kuuden nopeus manuaalinen siirto ja automaattinen katkaisu sylinteri (COD). 150 hv, 250 Nm, 5,0 litran S / 100 km 1, 1230 kg 1, hinta (1,5 TFSI): alkaen 26600 euroa.

© Daniela Loof Kaikki kauden rengas testi 2017 Kaikki kauden rengas testi 2017

Testin pyörä: Enzo G on viisipuolaiset alumiini pyörä on saatavilla neljän ja viiden reiän yhteyksiä. Koot yksiosainen valettu pyörä välillä 5,5 x 14 ja 8 x 18 tuumaa. Hinnat alkavat 77 euroa.

© Daniela Loof Kaikki kauden rengas testi 2017 Kaikki kauden rengas testi 2017

Linssi: Käytämme nykyaikaisia ​​GPS mittaustekniikka.

© Daniela Loof toyo Celsius Laitetaan 10: Toyo Celsius

lumi: Sivuohjainlevy takapyörissä on alempana kuin edestä, sitä vaikeampi käsitellä. märkä: Kelluu varhaisen ja sillä on vähän sivuohjaimen eteenpäin. Toyo taka märkä rata. kuiva: Ei kupliva urheilullinen rengas, mutta turvallisen ajamisen. Kuitenkin: pitkä jarrutusmatka. yhteensä: Sade ja lumi tuo Toyo varhain raja, kuiva se jarrut mau. Hinta: 265 euroa. Label luokat: E / C / 70 dB (A).

© Daniela Loof Hankook Kinergy 4S H740 Istuin 9: Hankook Kinergy 4S H740

lumi: Käsittelyssä renkaan toimii epätarkkoja ja haluaa vaihtaa Aliohjautuminen. märkä: Pisin jarrutusmatka, varhainen Aliohjautuminen, herkkä vaihtelevissa olosuhteissa: kosteus ei ole Hankook. kuiva: Tarkka puolestaan, mutta helppo ruuvi taka-akseliin - tämä nopeasti pujottelussa. yhteensä: Pohjautuu edessä aina enemmän pitoa kuin takana ja on pisin märkä jarrutusmatka. Hinta: 270 euroa. Label luokat: E / C / 72 dB (A).

© Daniela Loof Pirelli Cinturato All Season Paikka 8: Pirelli Cinturato All Season

lumi: Pirelli on pisin jarrutusmatka lumella ja on herkkä muutoksille kuormituksen. märkä: Myöhäinen vesiliirto hyvin jarrut. Mitattuna käsittelyn, hidas mutta ei petollinen; mutta hitaasti. kuiva: Pirelli ei aseta aksentti kuivissa olosuhteissa. Matala kaarteissa raja, varhainen Aliohjautuminen. yhteensä: Kosteuden ongelmia, lumen nopeasti loppuun. Seuraaja tulee olemaan parempi. Hinta: 315 euroa. Label luokat: C / B / 69 dB (A).

© Daniela Loof Falken Euroall Kausi AS200 7. sija: Falken Kausi Euroall AS200

lumi: Hänen merkittävä Aliohjautuminen suuntaus sekä kohtalainen veto rajoittaa talven soveltuvuus. märkä: Hyvä veto, aivan spontaanisti periksi. Märkä käsittely, mutta Falcon on enemmän hermostunut kuin BF Goodrich. kuiva: Korkea vierintävastus, ettei pitoa edessä, varhainen Aliohjautuminen, pitkä jarrutusmatka. yhteensä: Falcon on hyvä märkä, mutta voi vakuuttaa ei kuiva eikä lumessa. Hinta: 270 euroa. Label luokat: E / C / 71 dB (A).

© Daniela Loof Vredestein Quatrac 5 Paikka 6: Vredestein Quatrac 5

lumi: Liukastumisen kun alkaa hieman sivulle, ohjauksen vastaus on vastahakoisia työntää aikaisin ja suora. märkä: Heikkouksia vesiliirto. Raja-alueella tasapainoisempi kuin Hankook Nokian, Toyo ja Uniroyal. kuiva: Erittäin turvallinen ja tasapainoinen tien Quatrac. Mennyt korkein melutaso. yhteensä: Tarjoaa melko keskinkertaista tasoa. Näyttää heikkouksia Auqaplaning. Hinta: 295 euroa. Label luokat: C / C / 69 dB (A).

© Daniela Loof Uniroyal AllSeasonExpert Istuin 5: AllSeasonExpert Uniroyal

lumi: Suunnanmuutosta asettaa Uniroyal noin vähän epäröivä, mutta ehdottaa muuten erittäin siisti. märkä: Hyväksyttäviä tuloksia jarrun testin myöhään vesiliirto. Vahvat Aliohjautuminen käännyttäessä. kuiva: Pisin pysähtymismatkaa ja hidas, hieman grippy kaarreajossa. Ajoneuvo on hieman hermostunut. yhteensä: Vahvat lumella, mutta hidastuu pahin kuivalla asfaltilla. Hinta: 270 euroa. etiketti luokissa: F / C / 72 dB (A).

© Daniela Loof Nokian säänkestävä Istuin 4: Nokian säänkestävä

lumi: Lumen ylhäältä palveluja, Nokian lähes saavutti Conti Talvirengas. märkä: Vahvat vesiliirto, mutta vähän tahmea. Tulos: epäsuora ja kääntämällä johdonmukaisesti jarruja. kuiva: Alhainen vierintävastus, mutta: epäsuora kaareva, kevyt kuormitus muutos reaktioiden ääritilanteissa. yhteensä: On parempi kuin useimmat talvirenkaita lumisten rinteiden, mutta taistelee kosteutta. Hinta: 315 euroa. Label luokat: C / A / 69 dB (A).

© Daniela Loof BF Goodrich g-Grip All Season 2 3. sija: BF Goodrich g-Grip All Season 2

lumi: Jarrutusmatka ja pitoa ovat hyviä, kuorma-muutos reaktioiden kuitenkin varsin väkivaltainen. Epätarkkoja palautetta. märkä: Hätätilanteissa, helppo hallita, ilman kuormaa-muutosta reaktioita, jotka pakottavat tuo tehokkaan märällä asfaltilla. kuiva: Korkea suuntavakavuus, spontaani säädettävä vaste, turvallinen tie, erittäin alhainen vierintävastus BF Goodrich. yhteensä: Äänestyksessä samanlainen Michelin, mutta tuo yhteensä hieman vähemmän pitoa tiellä. Hinta: 310 euroa. Label luokat: C / B / 68 dB (A).

© Daniela Loof Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 2. sija: Goodyear Vector 4Seasons Gen-2

lumi: Allseason Goodyear vieläkin jarrut jopa parempi kuin talvirenkaat. Korkea pidon. märkä: Paras brakeman keskuudessa Allseason-renkaat ja hyvä pito. vaan se perustuu vain kohtalainen sivuttaisvoimat. kuiva: Hyvin alhainen vierintävastus, mutta heikko jarrut, kohtalainen kaarteissa edessä, ohjaa hidas. yhteensä: Lähellä Classic talvirenkaat: top lumella, keskimäärin kuiva. Hinta: 330 euroa. Label luokat: C / B / 68 dB (A).

© Daniela Loof Michelin Cross Ilmasto 1. sija: Michelin Cross Ilmasto

lumi: vahva suoraan ajettaessa, mutta heikko kaarteissa - suunnittelussa Michelin on disharmonious. märkä: Nopea, turvallinen, tasapainottavat: Michelin voidaan laskea raja-alueella, jotta ohjausliikkeitä. Erittäin kätevä. kuiva: Lyhyin jarrutusmatkoja, erittäin turvallinen tie, ohjaa spontaanisti, jotka perustuvat ohuiden, suuret varannot. yhteensä: Lähempänä kesällä ja talvirenkaat, yhteensä vakuuttava Allseason-Pneu. Hinta: 360 euroa. Label luokat: C / A / 68 dB (A).

© Daniela Loof Continental ContiWinterContact TS 860 Paikka 1 (talvirenkaat): Continental ContiWinterContact TS 860

lumi: Suorituskykyä lumisella tiellä. Ei Allseason profiili voidaan siirtää turvallisesti ja vakaina. märkä: Voimakkaasti jarrua, korkea veto, pieni ohjauskulmasta, erittäin korkea pito: Contin kärki. kuiva: Työntää melko aikaisin etuakselilla, taipuu välillisesti. Mutta: TS 860 rullaa tehokkaasti. yhteensä: Lumella ja märkä Conti saavutetaan maksimiarvot, liikkuu helposti milloin tahansa hyvin. Hinta: 350 euroa. Label luokat: C / B / 72 dB (A).

© Daniela Loof

Testasimme kymmenen kaikki kauden renkaat ja talvirenkaat lumella ja märällä ja kuivalla asfaltilla. jokasään renkaat ovat todella vaihtoehtona klassisen talvirenkaat?

Miksi vaihtaa oikeastaan ​​vielä kahdesti vuodessa renkaita? Nämä kysymykset varsinkin kaupunkilaiset ja asuvat kaupunkialueilla, missä ajoneuvot usein siirtää vain lyhyitä matkoja ja hajauttamalla tien partio talvella yleensä luotettavasti ja nopeasti myöntää lumisade. Miksi ostaa kalliita talvirenkaat kun on kaupunkiliikenteessä muutenkin harvoin luottaa heidän potentiaalia? Lopuksi Allseason- renkaat lupaavat olla vaihtoehto koko vuoden. Mitkä kaksi pyörää jaksoa vuodessa, ylimääräinen pyöräpari ja - riippuen auton - maksaa neljä ylimääräistä ilmanpaineantureita, se on helppo mitata. Mutta mitä tehdä kaikki-kitkarenkaat verrattuna todelliseen talvirenkaat, voi löytää vain monimutkaisia ​​ja huolellinen testaus - lumella, kastellut ja kuivalla asfaltilla. Suorittamaan testejä lähelle kuluttajia kuin mahdollista ja suojautua mahdollisia käsittelyjen ostimme yksitoista erilaista testiä profiilit kaupallisesti - anonyymisti, tietenkin.

Näin ollen renkaan kulutuspinnan syvyys voi tarkistaa (video):

Testi: kaikki kauden renkaat (205/55 R 16) talvirenkaat

Koska aloitimme lumen testit helmikuussa Pohjois-Ruotsissa, me vain testirenkaat tuolloin olivat kaupallisesti saatavilla. Jotkut valmistajat korostavat ottanut käyttöön sillä välin parantaa edelleen tuotannossa. Otamme mielellämme tarkistaa yhdeksi seuraavan testit. Kuitenkin renkaat pysyvät Kokemus osoittaa, että vaikka tällä välin käyttöön päivitykset usein vielä enemmän tai vähemmän suuria jäljellä elinkeinon. Arvioida, miten korkea suorituskyky kaikki kauden renkaat on todella arvioitava, mittasimme kymmenen testi ehdokkaita voittaja meidän viimeinen talvirenkaan testeissä Conti TS 860. Vaikka olemme antaneet murtaa ylimääräinen kova pähkinä Allseason-renkaat niin, loistaa Goodyear ja Uniroyal ja ennen kaikkea Nokian lumen ominaisuudet, koska ne ovat jo saavuttaneet kaikki talvirenkaat. Profiilia BF Goodrich myös leikkaa jopa varsin kelvollinen, mutta renkaat merkkien osoittavat haukat, Hankook Michelin, Pirelli, Toyo Vredestein että vaikka Allseasons "lumikidetunnus" toimi huippu lumella. Loppujen lopuksi tarpeeksi pitoa kiipeämään noin 20 prosenttia rinteitä - Conti luo peräti 23 prosenttia. Suurempi ristiriita jarrutuksen aikana, jolloin pisarat on Pirelli. Nokian, Uniroyal ja Goodyear lakko silti rohkeasti, mutta loput Allseasons kiertämään testirataa huomattavasti vähemmän vakaata kuin talvella-Conti.

Talvirengas jälkiä testissä viite

Kaarreajossa, ne muodostavat vähemmän kaarreajossa ja annetaan testinäytteen auton tauko aiemmin. Kuitenkin verrattuna kesärengasvalmistajana - jossa reitti ei ole enää ajaa - jopa heikoin Allseason tekee testin merkittävästi parantaa työturvallisuutta. Toisaalta ovat kaikki kauden renkaat eivät vain ole hyvä lumi kiinnittymistä vaan ovat mieluiten mahdollisimman lähellä märillä ja kuivilla teillä ominaisuuksia kesärengas. Mutta niin kauan kuin lämpötila on alhainen, tarvikkeita - ainakin märkä - Talvirenkaiden parhaat tulokset: Koska sen sekoitus hyvin ympäri jäätymispiste ja alla on edelleen elastinen ja säleet profiilin kuin "tuulilasinpyyhkijä" pyyhkäistä vesikalvon asfaltin, Conti pysähtyy 54,1 m. Tuoreen palkkio kesärenkaat edellyttää lähes kaksi metriä pidempi samoissa olosuhteissa. Rakenteelliset läheisyys talven profiilin takaa sen, että Goodyear pysähtyy vuonna 54,1 metriä. Toyo ja Nokian vaativat huomattavasti enemmän tavalla Hankook mitataan jopa yli 65 m, jonka jäljellä nopeutta noin 40 km / h olevalla että vastaavan Conti. Vain kuivilla teillä, talvirenkaiden on tunnustamaan tappionsa, vaikka hänellä kunnioitettavan suorituskykyä. Ennen kaikkea antaa Michelinille kotoisin samaan ryhmään BF Goodrich tahdin - suorituskykyä kesärenkaat (100-0 km / h yli 35 m), niitä ei saavuteta.

Joten testaamme kaikki kauden renkaat

Estämään vaikutusvallan teollisuuden, olemme kaikki testanneet renkaisiin kuuluvat avoimilla markkinoilla ostaa. Siksi tuotteet on testattu vain jotka olivat käytettävissä aikaisin 2017th Vuonna tietestejä, päätämme monet objektiivista tietoa modernilla GPS mittaustekniikka. Vierintävastus (rumpu testi) ja kulkee liikkuvan melu on testattu EU-etiketti standardeja.

Päivitykset testattujen renkaiden

Falcons alkaen 1417 DOT muuttanut tuotantoprosessia (Turkki eikä Thaimaasta) jäisi enemmän sivuttaispidon kuiva. Hankook 2017 yleinen optimointeja. Michelin korvaa testiä profiilin
"Cross Ilmasto +"Joka on saavuttaa korkeampi mittarilukema ja lumen Grip. Nokian DOT päässä 0117 on parannettu märkä ominaisuuksia. Pirelli korvattu syyskuusta 2017 testi profiilin "Cinturato Allseason Plus"Se on huomattavasti parempi lunta vastuuta ja optimoitu märkä-Gri AP lupauksia.

Renkaiden koko 205/55 R 16 myös mahtuu:

• Audi A3, A4
• BMW 1, 2 Coupe
• Dacia Sandero
• FIAT 500L, Bravo, Stilo, Croma
• Ford Focus, C-MAX, Mondeo
• Honda Civic, FR-V, Accord
• Hyundai ix20, i30
• KIA cee'd, Soul, Venga
• MAZDA 3, 5, 6
• MERCEDES A, B, C-luokka, CLA
• Opel Astra, Zafira, Vectra
• PEUGEOT 2008, 307, 308
• Renault Megane Scenic, Laguna
• SEAT Leon, Toledo, Exeo
• Skoda Octavia, Superb, Yeti
• Toyota Auris, Corolla, Avensis
• Volvo S 40, S 60, V 40, V 50, V 70
• VW Golf, Jetta, Beetle, Scirocco, Eos, Passat, Touran

Muut renkaiden testi löytyy täältä:
2017Kesällä rengas testi ulottuvuuden 215/55 R 17
2016Talvirengas testi ulottuvuuden 205/55 R 16
2016Kesällä rengas testi 225/45 R 17
2016SUV-renkaiden testi ulottuvuuden 255/45 R 18
2015Edullisia rengas testi ulottuvuuden 205/55 R 16
2015Talvirengas testi ulottuvuuden 185/65 R 15
2015Ganzjahresreifen testi ulottuvuuden 185/65 R 15
2015Edullisia rengas testi ulottuvuuden 205/55 R 16 91 H
2015Renkaat ulottuvuuden 185/65 R 15 (PDF)
2014SUV-renkaiden testi 235/65 R 17

of AUTOZEITUNGof AUTOZEITUNGjohtopäätöksemme

Täällä kaikki testitulokset PDF!

Paul Englert ja Martin Urbanke Vaikka testattu Allseason profiilit saavuttaa erittäin hyviä tuloksia yksittäisissä kriteerit ja voivat kilpailla lumella nykyiset parhaat talvirenkaiden osittain itse. Kuitenkin summa niiden ominaisuudet, ne osoittautuvat jälleen kompromissina. Sama koskee kesätoiminnassa. Kuitenkin: Hyvä kaikki kauden renkaat on enemmän kuin vain hätäratkaisu ja varmistaa jopa talvella seuraavalle kierrokselle. Joka yleensä menee lyhyt ja vaihtuvasta Wechselei - ja siihen liittyvät kulut - säästää on hyvät näitä renkaita. Kuitenkin on muistettava aina, että vain muutos talvesta ja kesärenkaat mahdollistaa optimaalisen turvallisuuden.